Jump to content

Arsene Wenger


vieira04

Har du tillit til Wenger?  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

og for å tilføye, ja vi har naturligvis mye å takke Wenger for, og fremtiden er POTENSIELT lys, men da må noen forvalte arven på en bedre måte enn det wenger selv evner per i dag. Og han er heller ingen fremtidsløsning, det er delvis basert på den erfaringen at wenger har slitt stadig mer. Hvorfor skal vi tro på at han gjør det noe bedre neste år? Og det er delvis basert på rene fysiske og biologiske fakta. Mannen begynner å dra på årene, og klubben burde uansett se etter en ny manager, uansett om wenger hadde gjort suksess her og nå.

Link to comment
Share on other sites

 

Struts !!!

Dette er stort sett skrevet i fortid, og det er en grunn til det.

Fotball spilles i nåtid og i fremtid.

Som alle nødvendigvis snart må ha oppfattet er titalls millioner pund allerede godt inn i vannlåsen kommet.

Vi er slått ut av uoverkommelig motstand i cupene.

Vi er på god vei ut av det ypperste selskap, både denne sesongen (CL) og for neste år (PL).

Det har vært stolpe inn for oss flere sesonger.

Ikke fordi vi har vært kjempegode, men fordi noen presterte å være verre.

Vi har faktisk hatt litt flaks som har holdt oss inne.

Nå ser det ut som den er oppbrukt.

På tide å kalle en spade for en spade, og en struts for en struts.

og for å tilføye, ja vi har naturligvis mye å takke Wenger for, og fremtiden er POTENSIELT lys, men da må noen forvalte arven på en bedre måte enn det wenger selv evner per i dag. Og han er heller ingen fremtidsløsning, det er delvis basert på den erfaringen at wenger har slitt stadig mer. Hvorfor skal vi tro på at han gjør det noe bedre neste år? Og det er delvis basert på rene fysiske og biologiske fakta. Mannen begynner å dra på årene, og klubben burde uansett se etter en ny manager, uansett om wenger hadde gjort suksess her og nå.

 

Mange kloke ord og meninger som flere av oss deler.

 

 

Det er mange Arsenal-fans som vil ha en endring i klubbens sportslige ledelse, ja i resten av ledelsen for den saks skyld. Vi kan alle legge mye skyld hos eier og styre, men Wenger har utad påtatt seg en rolle som tilsier at han har stor makt i klubben, og uansett hva man måtte mene om sannhetsgraden i dette så ser jeg ingen annen mulighet enn å tro på han når det gjelder dette. Dette er grunnen til at jeg retter hoveddelen av min kritikk mot Arsene Wenger og ikke mot andre deler av klubbens ledelse.

 

Når det så gjelder måten som mistilliten til Wenger kommer frem så forstår jeg at enkelte reagerer. En del av "klagingen" fremkommer som ukvemsord uten substans, og jeg forstår og er forsåvidt enig med de som reagerer på slike innlegg.

Men mange innlegg som jeg leser her på forumet synes å være et resultat av en grundig gjennomgang av det som har skjedd i klubben over flere år, samt et oppriktig ønske når det gjelder klubbens framtid.

 

Jeg er heller ikke i tvil om de som vil beholde Wenger har det samme oppriktige ønske om en god framtid for klubben, og jeg respekterer de som vil beholde Wenger både ut kontraktstiden og på ny kontrakt. Jeg er absolutt uenig i et slikt standpunkt, og vil gjerne prøve å argumentere mot et slikt standpunkt, men jeg vil prøve å gjøre det med mest mulig respekt overfor Wenger og de som støtter opp om hans posisjon.

 

Det jeg savner fra en del "pro-Wenger"-forumister er analyser som går på hva som vil være fordelen med å beholde Wenger, hvilke "signal" fra AW gjør at vi skal se lyst på fremtiden under hans styre, hvorfor skal vi som har "mistet troen" få den tilbake når vi mener at han har tapt seg som manager?

 

Det er få av oss som vil ha et skifte som ikke anerkjenner Wenger som en stor og viktig del av Arsenals historie, men er det godt nok til å "frede" han for all framtid? For dette er kjernen i min kritikk mot "Pro-Wenger"-leiren, mye av det som blir lagt som begrunnelse for at vi skal ha forsatt tillit baserer seg på fortiden, og tildels en "relativ" fjern fortid når det gjelder Wengers Arsenal-karriere. Jeg finner svært lite fremtidsrettede argumenter, fra den nevnte leiren, når det gjelder hva der er som Wenger kan bidra med i fremtiden som ikke en ny manager kan gjøre.

Jeg har selv vært i "vi vet hva vi har, men vet ikke hva vi får"-leiren, men den tankegangen klarer jeg ikke lenger å godta. Ja enkelte har rett, vi kan velge feil person til å overta men vi kan også få en "ny-Wenger", en som har visjoner og som kan bringe klubben videre.

 

Til slutt så vil jeg repetere at det finnes enkelte klare overtramp fra "anti-Wenger"-leiren i denne debatten, men samtidig så finnes det uttalelser fra "pro-Wenger"-leiren som ser ut til å ønske å ta et strupetak på kritikken og ikke tolererer noen negative uttalelser om AW. Slike måter å kommunisere på, fra begge leirer, er en uting.

Edited by Polljen
Link to comment
Share on other sites

The big interview | Arsène Wenger

 

It’s usually the magical, attacking players who win these awards. Do you think that’s fair?

Honestly, yes I do. I played in all the positions myself – at the back, in midfield and up front – and I know the most difficult of all is up there! At the back you can get away with average talent, but up front you need something special. I don’t deny that a good defender is something exceptionally important in a team. But the guy who can take the ball in the middle of the field and go and score a goal – at the very top level that’s where you need special talent.

 

Så det forklarer hvorfor han ikke fokuserer så mye på det defensive, men hvorfor har han nå sagt seg fornøyd med "average talent" fremover i banen også? :-|

Link to comment
Share on other sites

 

Struts !!!

Dette er stort sett skrevet i fortid, og det er en grunn til det.

Fotball spilles i nåtid og i fremtid. .

 

Nåtid og fremtid, ja.

 

Etter min mening er Arsenal 2013 i langt bedre tilstand enn Arsenal 2003. Også framtidsutsiktene er bedre enn for ti år siden inni mitt hode.

 

Kvalitet på spillerstall - nei, den gangen hadde vi enkelte verdensstjerner - det mangler vi vel nå.

Alder/potensiale på spillerstall - ja, mange av våre beste spillere har sine beste år foran seg. På 2003-laget hadde mange peaket.

Internasjonal anerkjennelse - hakket bedre nå (http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2013.html)

Stadion/treningsanlegg/organisasjon - langt bedre enn i 2003

Økonomi - langt bedre enn i 2003

Konkurranse - I Europatoppen finnes det nå flere lag som er finansiellt dopet. Kan FFP hindre dette, er fremtiden meget lys.

 

Jeg deler selvfølgelig deres bekymring over at vi er 20 poeng bak i serien, og ikke klarer å raske med oss noen andre trofeer. Men å rette alt skyts mot Wenger, og hevde at han har blitt en fryktelig mye dårligere fotball-leder i løpet av 10 år blir total skivebom i mine øyne.

Link to comment
Share on other sites

Meget godt innlegg Polljen, følger deg på alt her.

 

Jeg også ønsker Wenger bort etter kontraktstiden, dersom en god erstatter er mulig å oppdrive.

Og det bør det være. Vi har en spennende stall, et flott treningsanlegg, verdens fineste stadion og ikke minst en meget sunn økonomi.

Altså ligger alt til rette for at vi igjen skal bli en virkelig toppklubb. Selvfølgelig er det mange dyktige trenere som kunne tenke seg den jobben !

Wenger har unektelig mange gode kvaliteter, det må aldri betviles. MEN. Vi kommer "til kort" på en del områder og når Wenger over et så langt tidsrom ikke har maktet å gjøre noe med det, mener jeg tidener moden for et bytte. Det går lite på hvilke spillere vi har hatt/har, det går på det strukturelle, det taktiske, spillestil, etc.

Det er skrevet en milion ganger før, men beskriver situasjonen bra : Wenger har kjørt seg fast. Og dersom han ikke klarer å stake oss ut gjennom

å gi slipp på noe av staheten sin, mener jeg det beste for Arsenal er å bytte manager.

 

Edit : @ Rasta : I 2003 hadde vi verdensstjerner. Vi hadde VINNERE (kan ikke understrekes nok). Vi hadde en tropp som spilte en type fotball

de mestret fullt ut. Du har gode poeng hva gjelder fasiliteter, PR, økonomi etc, men sportslig er ikke valgene gode nok. De har ikke vært det på mange, mange år. Og jeg kan aldri i verden tenke meg at Wenger vil innrømme at han har tatt feil og plutselig endrer kurs. Eller at han etter alle disse årene klarer å lokalisere feilene, gjøre noe med dem og at vi vil lykkes med dagens tropp og spillestil.

Edited by bergkamp88
Link to comment
Share on other sites

 

Nei. Faktisk har det vært stolpe ut.

 

Du vet at vi hadde vært ligamestere i 2010/11 dersom alle Premier Leagues stolpeskudd hadde blitt mål?

 

Det eneste det forteller meg er at vi er dårlige avsluttere. PS: I 10/11 så maste storparten av oss på en ny spiss siden ingen av de vi hadde tilgjengelig holdt mål. Istedet så endte vi opp med å bruke Arshavin og Eduardo på topp uten hell i et par måneder frem til Bendtner kom tilbake fra skade i mars og gullet allerede var tapt.

 

I mine øyne vår største sjanse for gull siden 03/04 (selv om 07/08 var rimelig realistisk frem til Birmingham kampen), men grunnet at Wenger ikke erstattet Adebayor og de eneste erstatterene vi hadde var meget uprøvde så sparet han seg nok en gang fra muligheten til å vinne et trofé.

Link to comment
Share on other sites

Blir det samme som å si at Liverpool hadde vunnet ligaen ifjor. De satt vel PL rekord i rammetreff.

Nettopp.

"Hvis tante hadde hatt pikk hadde hun vært onkel". Men nå har ikke hun det, man vinner ikke ligaen bare pga tilfeldigheter og flaks. Selv om ligagullet ifjor ble avgjort på det siste sekundet, så er det vesentlig forskjell på å tape på målstreken enn å ligge 25 poeng bak ved sesongslutt.

Link to comment
Share on other sites

 

Nei. Faktisk har det vært stolpe ut.

 

Du vet at vi hadde vært ligamestere i 2010/11 dersom alle Premier Leagues stolpeskudd hadde blitt mål?

 

Helt riktig og jeg er helt enig. I 07-08-sesongen var det også helt enormt med uflaks etter Eduardo-skaden mot Bigmingham (og det feilaktige straffesparket de utlignet på). Det var stang ut og avgjørende dommertabber i vår disfavør i mange kamper etter dette. I mine øyne var vi de rettmessige vinnerne av Premier League.

Link to comment
Share on other sites

 

Helt riktig og jeg er helt enig. I 07-08-sesongen var det også helt enormt med uflaks etter Eduardo-skaden mot Bigmingham (og det feilaktige straffesparket de utlignet på). Det var stang ut og avgjørende dommertabber i vår disfavør i mange kamper etter dette. I mine øyne var vi de rettmessige vinnerne av Premier League.

Det er jeg enig i, den sesongen var vi virkelig god.

Men det kan ikke sammenlignes med situasjonen nå (ikke at jeg mener at noen av dere gjør det).

Link to comment
Share on other sites

 

Nei. Faktisk har det vært stolpe ut.

 

Du vet at vi hadde vært ligamestere i 2010/11 dersom alle Premier Leagues stolpeskudd hadde blitt mål?

Blir det samme som å si at Liverpool hadde vunnet ligaen ifjor. De satt vel PL rekord i rammetreff.

Nei det blir ikke det samme. Har ikke sett noen oversikt over forrige sesong, men kan ikke tenke meg at Liverpool hadde vært i nærheten selv om bare deres stangskudd hadde gått inn.

 

Det jeg snakker om er hvis ALLE stangskudd i hele ligaen hadde gått inn.

 

http://www.dagbladet.no/2011/05/05/sport/fotball/premier_league/16424554/

 

Forøvrig ledet vi PL i mars 2011 - 2 år siden.

Link to comment
Share on other sites

Det er jeg enig i, den sesongen var vi virkelig god.

Men det kan ikke sammenlignes med situasjonen nå (ikke at jeg mener at noen av dere gjør det).

 

Neida, vi er åpenbart svakere nå enn da. Men jeg blir oppgitt over hvordan folk overdriver krisen her. Hadde vi karret oss et par trinn videre i FA- og ligacupen (noe vi hadde gjort om det ikke var stople ut for vår del), slått Chelsea på Emirates og holdt til uavgjort på WHL i helgen - da hadde alt vært så mye lysere. Og det er så lite som skal til.

 

På forrige side nevnes det at vi er på vei ut av PL. Hvis det er så kort vei ned, så er det trolig ikke så lang vei opp heller. Etter min vurdering er det faktisk ikke det.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Nåtid og fremtid, ja.

 

Etter min mening er Arsenal 2013 i langt bedre tilstand enn Arsenal 2003. Også framtidsutsiktene er bedre enn for ti år siden inni mitt hode.

 

Kvalitet på spillerstall - nei, den gangen hadde vi enkelte verdensstjerner - det mangler vi vel nå.

Alder/potensiale på spillerstall - ja, mange av våre beste spillere har sine beste år foran seg. På 2003-laget hadde mange peaket.

Internasjonal anerkjennelse - hakket bedre nå (http://kassiesa.home.../trank2013.html)

Stadion/treningsanlegg/organisasjon - langt bedre enn i 2003

Økonomi - langt bedre enn i 2003

Konkurranse - I Europatoppen finnes det nå flere lag som er finansiellt dopet. Kan FFP hindre dette, er fremtiden meget lys.

 

Jeg deler selvfølgelig deres bekymring over at vi er 20 poeng bak i serien, og ikke klarer å raske med oss noen andre trofeer. Men å rette alt skyts mot Wenger, og hevde at han har blitt en fryktelig mye dårligere fotball-leder i løpet av 10 år blir total skivebom i mine øyne.

 

Når det gjelder Konkurranse/Økonomi/Fasiliteter, så har jeg ingen problem med å følge deg.

Internasjonal anerkjennelse. Den er nok som du sier høyere enn i 2003, men for meg så virker det som den har nådd topp-punktet og er sakte men sikkert på vei nedover igjen.

Alder/potensiale. Ja absolutt, vi har flere spillere med godt potensiale. Men for ett topplag så hjelper det ikke bare å sitte på potensiale, det er nødvendig med en god miks av erfaring og ungdommelig pågangsmot. Det gjelder å finne miksen der man både kan eksistere godt i nuet og se gode konturer av fremtiden. Og her er jeg betydelig mer pessimistisk men det du er.

Kvalitet på spillerstall, du har rett den er ikke bedre enn rundt 2003, jeg vil si at totalt sett er den betraktelig dårligere på tross av det nevnte potensiale. Hvis jeg sammenligner "start-11" på den tid og de som nå har "fast" plass (sesongen sett under ett) så vil jeg påstå at vi er dårligere på samtlige plasser i dag når vi sammenligner med 2003 (gjelder både 2002/3 og 2003/4).

 

Jeg må dessverre si at fremtidsutsiktene i mitt hode ikke er bedre nå enn for 10 år siden og mye av det skyldes av vi da hadde en Wenger som var på topp i sin karriere, i dag har vi en Wenger som dessverre ikke klarer (eller vil) omstille seg til dagens forballverden. Og da snakker jeg ikke om den overdrevne kjøpefesten, men om totalpakken som gjelder å finne rette spillere, rett spillestil og ikke minst "fantasi".

 

Som andre har nevnt så hadde vi dengang vinnere, og vi har nok potensielle vinnere i dagens tropp. Men har vi den rette personen til å få ut det potensiale som er der? Jeg trodde ja, men de siste sesongene så har troen forsvunnet sakte og den er nå minimal.

Link to comment
Share on other sites

Jøss!!! Etter å ha messet om vår mentale styrke i årevis mens hele verden har sett noe helt annet er det antydning til nye toner fra Wenger.

http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/arsene-wenger/am-worried-arsenal-mentality-113748029--sow.html#more-id

Det første steget mot forandring er å akseptere virkeligheten. Kanskje det kan vere håp likevel?

Jeg håper det er håp om flere signaler på at nok er nok også for Arsene!!!

Link to comment
Share on other sites

Litt godt pakket inn, men ja... Han innrømmer nå at ting er ikke helt som det skal. Håper han for sin egen del blir litt mer ydmyk slik vi kan prøve å forstå hva som skjer i topplokket hans.

Han påstår alikevel han selv er solid da :) Som nevnt tidligere tror ikke jeg han ville gjort taktiske grep som feks Mourinho gjorde med Real igår, og det tror jeg er pga hans fastlåste mentalitet.

Link to comment
Share on other sites

Jøss!!! Etter å ha messet om vår mentale styrke i årevis mens hele verden har sett noe helt annet er det antydning til nye toner fra Wenger.

http://uk.eurosport....ow.html#more-id

Det første steget mot forandring er å akseptere virkeligheten. Kanskje det kan vere håp likevel?

Jeg håper det er håp om flere signaler på at nok er nok også for Arsene!!!

 

bedre sent enn aldri! Dette er nye og viktige signaler. Som du skriver, skal man kunne forandre sin situasjon til det bedre må man først akseptere og innse hvor man står i utgangspunktet, dvs virkeligheten. Men selv om Wenger til slutt har sett det samme som mange av oss har sett i minste tre-fire år (eller mer), er jeg fortsatt skeptisk om Wenger kan klare å rette på dette. Jeg er stygt redd at det er for mye "grums" i bagasjen, etter år med frustrasjoner og mental slitasje, selv om jeg aldri så mye håper jeg skulle ta feil...

Link to comment
Share on other sites

Jeg håper det er håp fordi jeg er oppriktig glad i fyren, men ikke så glad at jeg orker å sitte stille å se på at skipet har vann til ripa på hans vakt mens vi har hundre millioner i banken samtidig som jeg ser Szczesny, Gervinho osv til stadighet avgjøre kamper til motstanderens fordel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg håper det er håp fordi jeg er oppriktig glad i fyren, men ikke så glad at jeg orker å sitte stille å se på at skipet har vann til ripa på hans vakt mens vi har hundre millioner i banken samtidig som jeg ser Szczesny, Gervinho osv til stadighet avgjøre kamper til motstanderens fordel.

 

Det er ikke minst på grunn av min store respekt for Wenger at jeg mener at han bør spares for å havne i en situasjon der klubben råtner på rot under hans ledelse (for å sette det litt på spissen). Det ville være en tap-tap situasjon. Ingenting ville vært bedre enn om Wenger gjorde mine tips til skamme og selv evnet å endre kurs og løfte klubben opp igjen, men realistisk sett tror jeg altså ikke det vil skje, dessverre. Men at han nå ser ETT av de mest fundamentale problemene i klubben gir et ørlite håp i det minste...

Link to comment
Share on other sites

 

Det er ikke minst på grunn av min store respekt for Wenger at jeg mener at han bør spares for å havne i en situasjon der klubben råtner på rot under hans ledelse (for å sette det litt på spissen). Det ville være en tap-tap situasjon.

Jeg er nok en av mange som er enig i dette.

Ingenting ville vært bedre enn om Wenger gjorde mine tips til skamme og selv evnet å endre kurs og løfte klubben opp igjen, men realistisk sett tror jeg altså ikke det vil skje, dessverre

Selv om jeg over tid har glidd fra "Wenger knows" til "Wenger did know sometime in the past", så ville det ideelle være at mine tanker vedrørende dagens Wenger ble knust og jeg hadde gjerne gått "skammens sti" (frivillig) hvis så skjedde.

Men at han nå ser ETT av de mest fundamentale problemene i klubben gir et ørlite håp i det minste...

Selv om han nå "plutselig" har funnet ut at alt ikke er vel i laget, så tror jeg nok at det blir for lite for sent. Og for å gå tilbake den øverste linjen her så tror jeg at det beste for Wengers ettermæle vil være en frivillig verdig avgang når vi kommer midt i mai.

 

Wenger har tidligere vist at han "knows", men jeg kan ikke i min villeste fantasi se at han skulle klare å snu så fundamentalt på flere plan slik at jeg enda en gang med stolthet kan ytre de fantastiske honnørordene "Wenger knows"!

Edited by Polljen
Link to comment
Share on other sites

Ikke kom her å klag over at det ikke finnes lojalitet i fotballen lenger: http://www1.skysport...ays-Uli-Hoeness

 

Real Madrid (x453), Chelsea, Bayern, Frankrike, England, PSG (flere?) har da fått avslag fra Wenger.

 

http://www.express.co.uk/sport/football/383435/Bayern-Munich-chief-admits-approaches-for-Arsenal-boss-Arsene-Wenger

Legende

Link to comment
Share on other sites

Ikke kom her å klag over at det ikke finnes lojalitet i fotballen lenger: http://www1.skysport...ays-Uli-Hoeness

 

Real Madrid (x453), Chelsea, Bayern, Frankrike, England, PSG (flere?) har da fått avslag fra Wenger.

 

Hvorfor i all verden vil så gode lag hente en manager som er totalt blottet for taktiske egenskaper??? O_O

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...