Jump to content

piscator

Arsenal Norway
 • Posts

  3,331
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by piscator

 1. ja, man kan lure på om det er noen fremgang å spore med var. Også Newcastle ble snytt for straffe mot ManC i går. Noen ganger er jo var flinke til å plukke opp episder dommeren ikke får med seg, men det er nesten deprimerende å se hvor mange åpenbare tilfeller de ignorerer. Auba fikk jo rødt i etterkant etter sin tackling mot Crystal P i fjor, korrekt nok. Hvorfor var ikke reagerte på samme måte overfor Kane i går er komplett ubegripelig.
 2. Klopp oppfører seg som en drittunge. Ja, Kane skulle vært utvist, og ja, Pool ble snytt for straffe mot spurs. Men da Arsenal ble snytt av den samme dommeren mot Wolves i fjor, da Luiz helt meningsløst ble utvist, som var en mye verre dommerskandale, oppførte ikke Arteta seg som en apekatt slik Klopp gjorde... og selv om disse episodene utvilsomt påvirket kamputviklingen, var også Pool heldige, for spurs hadde rimelig mange store sjanser, men som vanlig blir Pool lite straffet for sine feil, og scoret to mål nesten ut av ingenting.
 3. for så vidt artig at Spurs er ute, men samtidig er jeg usikker på om dette er prinsipielt riktig. I det minste synes regelverket uklart. Hva skal til av sykdom for å få en kamp utsatt?
 4. ser at det er delte reaksjoner vedrørende at Auba er fratatt kapteinsbindet. Akkurat i denne ene episoden fins det sikkert "formildende" omstendigheter, det at han skulle hjelpe sin syke mor. Da kan naturligvis forsinkelser skje. Problemet er vel at det har vært alt for mange slike "lurvete" episoder, der slett ikke alle er like velbegrunnet. Klubben har jo vært ganske raus med Auba også, ikke minst med tanke på hva slags kontrakt han har. Jeg synes det var riktig å frata ham kapteinsbindet, ikke bare pga denne episoden, men på grunn av manglende profesjonalitet over tid. Denne episoden var bare dråpen som fikk begeret til å renne over. det er for øvrig utrolig at klubben ikke klarer å få fram et eneste skikkelig kapteinsemne, med utsikter til å bli i klubben i mange år.
 5. og nå utsetter de kamper pga koronasmitte i mange klubber. Det er nok korrekt, men hvorfor ble ikke Arsenal sine kamper i starten av sesongen utsatt da de ble rammet av koronasmitte på sentrale spillere?
 6. he he, fantastisk! 😁
 7. fortjent seier, men de gjorde det alt for spennende for seg selv. Utrolig at Auba klarte å ødelegge tre scoringer. Særlig den til Ødegaard burde han jo forstått at han var offside og ikke skulle røre ballen. For dårlig presisjon og mye slurv i de siste trekkene. Dette må bedres mot Liverpool, men regner med at Pool ikke ligger så lavt, slik at det blir større rom å boltre seg på. Etter Pools gledelige tap i går er nok de revansjesugne, så det blir en tøff kamp. Der kreves full konsentrasjon og innsats. Og man må ikke gi Salah & co bakrom. Der gjorde West Ham en god jobb i går. Heller ikke Pool er like skarpe når de må stange mot en organisert forsvarsmur.
 8. for å pirke; godt gjort å få 1 seier, 3 uavgjorte og 5 tap på 8 kamper... Conte kan sikkert heve spurs, men med hans CV er det tvilsomt at han blir særlig lenge der. Han er vel heller kjent som en som brenner sitt lys i begge ender, med andre ord akkurat det Tottenham selv gjør...! 😁
 9. triste nyheter dette. Nuno og Tottenham så ut som en perfekt match. 😁
 10. "clarity of purpose is comforting" mange interessante betraktninger i dette Arseblog-innlegget. utrolig at Maguire og Ronaldo ikke ble utvist. Og at Taylor måtte ta en ekstra kikk for å sende ut Pogba. Da sitter utvisningene langt inne sammenliknet med et par av de tvilsomme utvisningene Arsenal har blitt tildel... Ronaldo bør vel få karantene for sin sparking av motspiller. At ballen var imellom er jo irrelevant... eller bør være irrelevant. Dette er farlig og ukontrollert atferd. Når det gjelder OGS sin fremtid så er det jo åpenbart at ManU sliter med mye av de samme greiene som Arsenal har slitt med. For en stakket stund ihvertfall peker pila oppover hos oss. Men selv om prestasjonene til Arsenal også har svingt, og det ikke er så mange ukene siden vi ble ydmyket av ManC på tilsvarende vis, synes det likevel klart at Arteta har en mer tydelig plan på hvor han vil, enn det ManU synes å ha. Arteta prøver ihvertfall å bygge et lag rundt en kjerne med unge, talentfulle og sultne spillere, mens ManU stort sett har kjøpt inn store stjerner, med alle de nykker man da får med på kjøpet. Inkludert for mye dyrking av egne egoer og agendaer, motsetninger innad i spillergruppa, og tvil om managerens prosjekt...
 11. piscator

  RIP Polljen

  utrolig trist å høre. Kjente ham ikke personlig, men han var en dyktig debattant som det var vel verdt å lytte til. Satte stor pris på hans refleksjoner. Hvil i fred fellow gooner.
 12. piscator

  Lauren

  fantastisk interessant! et av de beste og mest reflekterte stykkene om fotball jeg har lest på lenge. Spesielt interessant å lese om Laurens perspektiver på samhold i laget, taktikk, og ikke minst spørsmålet om hvorfor Arsenal aldri lyktes i Europa. Her kan man vel lese mellom linjene at de var/er for naive. Skal man lykkes internasjonalt kreves det så utrolig mye i tillegg til rent fotballmessige evner.
 13. Nei, Elneny er ikke spilleren som vil ta Arsenal tilbake til toppen. Men han har rutine, og kan gjøre en viktig grovjobb defensivt på midtbanen. Derfor er han nyttig å ha i troppen på et lag som virker for lett fysisk, og skriker etter rutine.
 14. ja, dette fremstår mer og mer merkelig. Det Arteta vel sier i intervjuet er at han ikke kan garantere at Saliba vil spille "fast", og derfor heller sender ham på lån, slik at han får spille regelmessig. At det er viktig kan vi være enige om. Men når man ser hvordan midtforsvaret fremstår, og hvor mye Saliba imponerer i Frankrike er det mye som skurrer. Vel er ikke fransk liga like sterk og fysisk som den engelske. Men likevel. Jeg sier ikke at Ben White er et dårlig kjøp, men han kostet £50M. Jeg vet ikke hvor sterk Saliba er i duellspillet, et område der midtforsvaret svikter gang på gang. Men midtforsvaret har også slitt med tempoproblemer og pasningskvalitet, og der ser det ut til at Saliba utmerker seg. Og særlig fordi Arteta vil at laget skal spille seg ut bakfra trengs folk med slike kvaliteter. Ikke minst i det perspektivet virker Artetas grep merkelige.
 15. hva med de andre spillerne som ble smittet, var de vaksinert? Uansett uansvarlig.
 16. interessant juridisk problemstilling i disse dager. Mulig arbeidsgiver ikke kan si opp folk som ikke vil la seg vaksinere, men jeg er rimelig sikker på at arbeidsgiver kan suspendere folk som er smittefarlige, for å hindre smitte til kolleger. De fleste av oss blir vel bedt om å holde oss hjemme hvis vi blir forkjølet for eksempel. Ikke fordi vi ikke er i stand til å jobbe, men fordi vi ikke skal smitte kollegene. Og siden corona er mye mer smittsomt enn forkjølelse sier det seg selv at folk som har overrisiko for å smitte andre ikke burde gå på jobb. Det høres jo fint ut med frivillighet for ikke å skape dårlig stemning, men spørsmål er om det er godt nok når det gjelder corona...?
 17. hmm, er litt overrasket hvis det er slik at Premier League aksepterer at folk ikke vil la seg vaksinere. Det burde være et vilkår for i det hele tatt kunne bli registrert som spilleklar, eller hur? Man kan bli smittet selv om man er fullvaksinert, men risikoen er 10-30% sammenliknet med om man er uvaksinert, og ergo er risikoen for å smitte andre tilsvarende mye mindre. I tillegg er risikoen for sykdom mye mindre, og man vil sannsynligvis være raskere tilbake på laget.
 18. Interessant at du leser mitt innlegg som en "voldsom hvitvasking" av Arteta. Jeg mener det på ingen måte er det, ei heller er det ment slik. Jeg er lite imponert av det Arteta har gjort til nå. Han virker å famle i blinde. Bruken av ordet "daukjøtt" var upresis. Bellerin var et stort talent, men også hans prestasjoner har sunket med årene, på lik linje med mange andre som ankom før Artetas tid. Og det er definitivt et ankepunkt MOT Arteta at han ikke har klart å snu trenden, og få spillerne til å heve seg. Men det at man ikke klarer å få det beste ut av de talentene man henter til klubben var noe som startet før Arteta, og det har utvilsomt påvirket disse spillernes markedsverdi, og dermed klubbens muligheter til inntjening ved videresalg. Det var det jeg forsøkte å formidle angående hjertesukket til sas2002 om det at klubben ikke klarer å selge spillere eller få særlig med penger for dem. Så for å forsøke å presisere; uansett hvor store talenter også forgjengerne til Arteta hentet inn; mange av dem presterte dårlig også før Arteta kom til klubben, og det er ikke Artetas feil. Men han har naturligvis et stort ansvar for at han ikke har klart å snu trenden på de snart to årene han har vært i klubben. Og det gjelder også mange av de spillerne Arteta har hentet. Nesten alle spillere synes å bli dårligere av å komme til Arsenal. Det vitner om at det er noe alvorlig galt med hele klubbkulturen. Hvorvidt kjøpene denne sommeren føyer seg inn i det samme mønsteret gjenstår å se. Som skrevet er jeg skeptisk, men det kan jo hende min skepsis blir gjort til skamme. Uansett hvor ille de tre første kampene har vært, er de lite egnet til å felle en dom over transferaktiviteten i sommer. Det var det andre poenget.
 19. ja, det ser jo ikke bra ut ved første øyekast. Men det er jo alt for tidlig å si om dette er penger ut av vinduet, eller om det er gode investeringer. Hvis man ser på alle bakenforliggende faktorer; corona, skader, hvem man har møtt osv, er jo ikke de tre første kampene egnet til å evaluere om kjøpene er gode eller ei. Men corona eller ei, det er utvilsomt bekymringsverdig at Arsenal sesong etter sesong starter med handikapp og kommer skjevt ut av startblokkene. Jeg er skeptisk til dette transfervinduet, verken på grunn av de tre første kampene, eller de tekniske kvalitetene til de som er hentet inn, men fordi jeg mener Arteta systematisk har satset på feil spillerTYPER. Kanskje tar jeg feil, og håper det, men laget virker rett og slett for lett. Laget skriker etter muskler og fandenivoldskhet! Kanskje noen av de nye motbeviser meg her etter hvert, men jeg føler meg på ingen måte sikker. Og til sas2002; det at man bare klarer å låne ut spillere, viser en mislykket transferpolitikk gjennom flere år. Det er ikke Artetas feil at forgjengerne kjøpte inn "daukjøtt" som man sliter med å bli kvitt. Hvor lett det er å selge spillere henger også litt sammen med lagets prestasjoner de senere årene. Dårlige kollektive prestasjoner betyr jo indirekte at få av spillerne man ønsker å kvitte seg med har fremhevet seg positivt. De har snarere prestert dårlig individuelt, og virket å ha dårlige holdninger. Det er jo derfor klubben vil bli kvitt dem, men hvem vil kjøpe spillere som har fremstått slik? Da er det mye enklere å låne spilleren, og se an om det er noe å satse på, særlig i en tid der mange klubber sliter med å skaffe kapital. Arsenal har havnet i en ond spiral, som primært synes å handle om dårlige holdninger over lang tid, og da må de også ta konsekvensene av det. Men i den situasjonen man nå befinner seg er det viktigste uansett å frigjøre lønnsmidler.
 20. ad unge spillere. Det er lov å drite seg ut, EN GANG, forutsatt at man ber om unnskyldning, og lærer av episoden. Det virker som Saliba er et kjempetalent klubben bør hente tilbake ved første og beste anledning. Men klubbens største problem er ikke nødvendigvis enkeltspillernes kvaliteter, men at de ikke fungerer som et kollektiv. Vi ser mange klubber med middelmådige spillere, men de kjemper for laget og hverandre, og følger et grundig innarbeidet system. I Arsenal virker det dessverre ikke å være noe defensivt system i det hele tatt. Og dette er det største ankepunktet mot Arteta; hvor er progresjonen? I perioder har man fungert bra defensivt, for så å vende tilbake til gamle synder. Det er ingen utvikling over tid, ingen positiv trend. Kampen mot Man C må være et slags bunnpunkt av alt jeg har sett av Arsenal opp gjennom årene. Men det må være lov å si noe om dømmingen, både i denne kampen, og over tid. Kolasinac får gult kort for å veive med hånde i fjeset til en ManC spiller, mens ManC får godkjent et mål selv om deres spiller gjør en liknende forseelse som ÅPENBART er hakket verre. Og Xhaka blir utvist, kanskje riktig. Men når man ser Pogba slippe unna med en MYE verre forseelse, og vi har sett dette så alt for mange ganger de senere årene. Og all gjennomgang av VAR-praksisen har vist at Arsenal har blitt skjevt rammet av dette. Arsenal hadde tapt kampen mot ManC uansett, men disse tre episodene i første omgang fikk uten tvil stor betydning for hvordan laget fremsto etterpå, og den videre kamputviklingen. Lagets patetiske fremtreden i den andre omgangen må utvilsomt ses i sammenheng med dette.
 21. det er jo en betenkelig utvikling. Mulig et eierskifte vil gi klubben flere pokaler i løpet av de nærmeste årene, men det er jo ytterst betenkelig og trist at Premier League har blitt en lekegrind for søkkrike oljesjeiker. Det ser ut som de har blitt inspirert av Flåklypa Grand Prix hele gjengen! Og det er kanskje også kortvarig glede; med klimaproblemene vil jo oljenæringen snart være en saga blott. Lite gunstig å være avhengig av penger derfra da...? De har skapt en boble med astronomiske lønninger og overgangssummer, og der man er avhengig av TV-avtaler til flere titalls milliarder kroner for å gå i pluss. Dette kan jo ikke fortsette i all evighet. Denne bobla må jo sprekke før eller senere. TV-avtalene reddet riktignok klubbene gjennom Corona i første omgang, men fotballen slik den i dag fremstår er ikke bærekraftig i det hele tatt.
 22. ja, dette er det pussigste med Arteta; måten han disponerer mannskapet på. Sett utenfra synes han å bruke spillerne på en lite optimal måte. Å prioritere og bruke spillere som er på vei ut foran nye folk er også merkelig, skjønt det kan jo ha noe med erfaring å gjøre i en presset situasjon?
 23. en påskrudd Auba er jo verdensklasse. Problemet er at han ikke har vært påskrudd siden FA-cupfinalen i fjor. Selv om motstanden var svak i går, får vi håpe scoringene har gitt ham motivasjonen og scoringsgleden tilbake. I så fall vil Arsenal plutselig bli et helt annet lag. Og 90 mål på 150 kamper er ganske eksepsjonelt særlig når man tenker på hvor dårlig han var i så og si hele forrige sesong.
 24. Hvis laget ikke har ekstreme ferdigheter (les fullt av verdensklassespillere) er den eneste måten å overleve på i PL å spille på innsats og fysikk. Slik har det alltid vært, og dette har vel også alltid vært Moyes sin filosofi? Da spiller det ikke så stor rolle hvor du kommer fra. Klart at spillerne til West Ham også har ferdigheter, men fysikk, disiplin og innsats er vel de viktigste styrkene til West Ham?
 25. helt enig i dine betraktninger Safe Hands. Det var gutter mot menn. Men nettopp dette er det store dilemmaet for Arteta. Han har satset på fornyelse av laget ved å hente inn mange unge spennende spillere, fremtidens menn. Men har han gjort dette for raskt slik at de ikke har nok "tyngde", illustrert i kampen i går av forskjellen mellom Lukaku og Mari? Arsenal har et spennende lag på gang, men de kommer til å bli spist og havne i nedrykksstrid hvis de ikke tar det fysiske nivået i PL. Sånn sett er det ikke kampen i går som er bekymringsverdig, men den mot Brentford, som du skriver. For Arsenal kommer til å bli møtt med samme taktikk og kjemping mot Burnley, Norwich, Watford osv. Jeg har begynt å tvile på Artetas taktiske evner, men det hjelper ikke å ha god taktikk, hvis spillerne ikke klarer å gjennomføre den... og mange unge spillere vil også gjøre laget mer sårbart for skader.
×
×
 • Create New...