Jump to content

Polljen

Arsenal Norway
 • Posts

  6,888
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Polljen

 1. Så vidt jeg kan huske så var Arsenal tabellmessig i andre halvdel av sesongen et av de bedre lagene i PL. Jeg mener at vi nå er på et tidspunkt der det er helt ok å diskutere Arteta sin fremtid i klubben. Men det er ikke nok å si at det er på tide med et skifte, man må ha klare gode og realistiske alternativer i en slik diskusjon. Det å skifte Arteta ut med en annen ex-Arsenalspiller som f.eks Henry blir bare ett nytt usikkert alternativ. Det var en i en tråd ovenfor som var motstander av at Arteta ble ansatt. Jeg har ingen problemer akkurat der. Jeg var motstander da noen brakte Arteta opp som et alternativ da Emery ble ansatt. Da Emery fikk sparken så var jeg en forsiktig tilhenger av den ansettelsen. Jeg så farene med å ansette han, med den manglende erfaringen han hadde som hovedansvarlig for den sportslige driften av en klubb, men jeg så heller ikke noen reelle andre kandidater i markedet. Jeg har som noen vet ikke hatt muligheten til å følge fotballsirkuset så mye i det siste. Men igjen før et eventuelt skifte av Arteta så må der være klare kapable kandidater der ute som kan ta over. Det holder ikke med å kaste inn navn på stjernetrenere som i realiteten ikke er i mairkedet eller middelmådige trenere i PL som har nådd sitt maxnivå ved å trene klubber som alltid vil være i nedrykksonen. Jeg freder ikke Arteta, men pr dato ser jeg ikke noen bedre tilgjengelige alternativer der ute nå. Starten på sesongen har vært spesiell og jeg legger ikke for stor vekt på resultatene der, men nå går vi inn i en periode med kamper der laget og Arteta MÅ levere. Hvis laget skulle slite i disse kampene så er jeg åpen for å endre mening.
 2. Jeg har mange tanker om ”eierskap" når det gjelder Arsenal, navn på eier(e) er for meg mindre viktig. 1. Eier(e) som er oppriktig opptatt av fotball og ikke av eierskap som en hobby 2. Eier(e) som har eller er villige til å ha kunnskapsrike fagpersoner å lene seg på fremfor å forfekte egne manglende kunnskaper. 3. Eier(e) som er villig til å bruke tilgjengelige midler i klubben NÅR det er nødvendig. Jeg er ikke tilhenger av at det er eier/eieres egne lommebøker som skal finansiere spillerkjøp. 4. Jeg tar gjerne et eierskap bestående av flere (noenlunde) likeverdige eiere. 5. Eier(e) som har lokal/britisk forankring er å foretrekke. Jeg får nok aldri oppleve ”5 rette" når det gjelder eierskapet i Arsenal, men.....
 3. Jeg er på en måte misunnelig, på en annen måte så er jeg det ikke. For meg så har rødt medlemskap fungert greit, selv om jeg kommer et stykke bak i køen. Jeg hadde planer om tur over både en og to ganger kommende halvår, men nå har helsa slått seg vrang så alt sånt er utsatt (i alle fall til langt ut på andre del av sesongen. Håper også å komme "sterkt" tilbake rundt det meste som har med Arsenal å gjøre (også her på forumet) når bare formen kommer så langt at jeg har skikkelig ork til det. Jeg har ikke fulgt med Arsenal så mye de siste ukene, men jeg tvang meg til å lide meg gjennom kampen mot Brentford. Det er ikke så mye positivt å si om den kampen, annet at jeg tror dette kanskje var den værste motstanderen vi kunne få i en åpningskamp. Et nyopprukket lag med en fantastisk entusiasme er en farlig motstander. Hadde vi møtt de en måned senere så er jeg relativt sikker på at vi ville sett en annen sype kamp.
 4. White dro på ferie rett etter at EM var avsluttet, som de fleste andre på det engelske landslaget.... En (eventuell) bekreftelse skjer når han er tilbake. Selv om klubbene skulle være enige så vil ikke en bekreftelse komme før den medisinske delen er unnagjort og kontrakten signert.
 5. Backup for Tierney, noe mange av oss har etterlyst.
 6. Jeg er overbevist om at Xhaka er en ”gonner” og ikke en ”gooner” når sesongen starter. Jeg tror også at det kommer en erstatter, det er flere navn som nevnes. Noen klager over at det har skjedd lite når det gjelder salg/kjøp så langt, og det har de rett i, men faktum er at det gjelder de fleste klubbene i PL. Det er dessverre slik at "overgangsspillet” tar tid.
 7. White er nok fremdeles sannsynlig og jeg forventer at det kommer en avklaring relativt raskt etter at EM er over. Aouar er vel som så mange andre fremdeles på stadiet ”useriøse rykter"
 8. Er nok vår nye tredje målvakt.... Han har også fått drakt nr 33 som Mat Ryan hadde sist sesong, så det store spørsmålet er nå hvem som blir vårt andrevalg i mål.
 9. Det er dessverre bare slik at også dette er en del av underholdningsverdien. Fotball bare for fotballens skyld er en svunnen tid.
 10. Polljen

  EM 2020

  Ingen av situasjonene var straffe, men å kalle Sterling for en "diver" på grunn av den situasjonen er jeg uenig i. Der var vel en viss kontakt og jeg mener at Sterling ikke bevist prøvde å filme seg til en straffe, men kontakten var på ingen måte nok til at det burde vært dømt straffe. Så til VAR som i EM har fungert meget bedre enn den fungerer i PL. I EM så skal VAR kun omgjøre en situasjon når det er en "klar og feilaktig" avgjørelse. Selv om jeg er uenig i straffen så tar jeg heller den "feildømmingen" som VAR gjorde i den situasjonen enn de betraktelig mer vilkårlige situasjonene vi opplever i PL.
 11. Polljen

  EM 2020

  HVIS straffen Engeland ble snytt for var den da Kane ble "felt" innenfor sekstenmeteren, så er jeg uenig i at det var straffe. Kane "startet" det hele med å sparke til den danske forsvareren før han selv gikk over ende. Selv de engelske kommentatorene registrerte det da de fikk se reprisen. Når det er sagt så vant England fortjent i går, de var så absolutt det beste laget.
 12. Polljen

  Useriøse rykter

  Det er mye som nå tyder på at Arsenal har lagt inn sitt første bud på Houssem Aouar i Lyon. Lyon skal etter sigende forvente en overgangssum på rundt £21mill, og Arsenals første bud er vel antatt å være rundt £17mill. Det første budet blir nok avslått, men avstander skal ikke være veldig stor og Arsenal er foreløpig den eneste klubben som har kommet med et formelt bud, selv om ett par andre klubber skal ha vist interesse. Arsenal var også sist sommer ute etter Aouar, men endte med å gå for Partey. En midtbane med de to spillerne kan bli spennende ............ hvis denne overgangen blir noe av.
 13. Det kommer til å skje noe utover i juli. Den unge portugiseren som kommer som backup til Tierney er i karantene i London og vil bli offisielt bekreftet når han er ute av den. Den unge belgieren som kommer inn på midtbanen er vel nærmest klar. Det sies vel nå at Brighton og Arsenal har blitt enige når det gjelder Ben White, men her skjer det ikke noe mer før EM er over. Det tidsrommet vi er inne i nå er et tidsrom der mye skjer i det skjulte så når det først skjer noe så forventer jet at det skjer mye på en gang.
 14. To (utlånte) Arsenalspillere skal nå være klare for Marseilles iflg ryktene. Saliba på lån og Guendouzi (salg)
 15. Polljen

  Useriøse rykter

  Et par litt dårlige rykter. Man C skal ha kastet seg inn i kampen rundt Ben White og ”grådigheten” til Willian skal ha satt en stopper for overgangen til MLS klubben Inter Miami.
 16. Dyktige managere er ikke noe nytt i Tottenham, men Levi & co er samtidig dyktige til å bli kvitt de dyktige managerne før de har fullført kontraktene sine.
 17. Polljen

  Patrick Vieira

  Samtidig så er Tottene fremdeles uten ny manager 😁
 18. Det er ett punkt jeg er usikker på i forkant av ny sesong og det er hviken formasjon Arteta satser på i sitt "nye" lag. Det har vært nevnt at Ben White kan dekke backrollen, men det virker i utgangspunktet (sett fra mitt ståsted) mer sannsynlig at han brukes som høyre stopper i en tre-stopperlinje (3-4-3). Samtidig så mener jeg å ha lest tidligere at Arteta er tilhenger av en 4-3-3-formasjon og da blir jeg litt mer usikker.
 19. Jeg har vel forstått det slik at Romano skal være en av de bedre når det gjelder å komme med troverdige rykter, og jeg betviler for så vidt ikke dette ryktet, men det er mange rykter akkurat nå noe som har gjort at jeg har blitt litt mer tilbakeholden med å skrive om de. Det jeg skriver i denne tråden går ikke konkret på det ryktet som Simbad kommer med, men det er mer en meget subjektiv vurdering av Arsenal og overgangsrykter (til Arsenal) jeg har fundert litt på. Under Wenger så var mantraet fra AW (post Highbury) at han hadde penger til rådighet, men han kom kun til å handle hvis han fant den rette spilleren. Dette førte til enkelte sesonger der det skjedde svært lite og som for meg kulminerte i den ulykksalige overgangen da Mustafi kom til klubben. Når jeg skriver ulykksalig så går det mindre på spilleren Mustafi enn omstendighetene rundt klubben i det aktuelle vinduet. Arsenal slet med flere problemer på stopperplass den sommeren. Koscielny var uaktuell for serieåpningen p.g.a. hans deltakelse i EURO 2016 som gjorde at han skulle ha sin rettmessige ferie. Gabriel Paulista slet med sykdom (mandlene) og så ble BFG skadet tidlig i sesongoppkjørinngen. Ingen kan vel benekte at dette hemmet Arsenal og selv om nyinnkjøpte og urutinerte Holding sammen med ikke altfor rutinerte Chambers gjorde en relativt heroisk innsats så var det ikke nok i serieåpningen. Wenger hadde ingen alternativer på kjøpsblokken når overgangen til Mustafi dro ut i tid i en periode der troppen hadde klare problemer. Hva har så dette med årets overgangsvindu? Jo min, som sagt meget subjektive teori, er at der Wenger ikke hadde alternativer på kjøpsblokka så har Edu/Arteta gått motsatt vei. De sonderer terrenget for aktuelle kandidater, dette medfører at de har flere veier å gå hvis en overgang ryker, men det fører også til mange rykter formidlet av "relativt troverdige" journalister. De fleste ryktene vil ganske raskt stilne igjen, men det å gå litt bredt ut i sin søken etter aktuelle kandidater fører forhåpentligvis til at vi kan få inn reelle forsterkninger og ikke bare noen panikkjøp rett før vinduet stenger.
 20. Jeg registrerer nå at enkelte nettsteder (utenlandske) tydeligvis har lest innlegget til @Simbad og de begynner nå å skrive om muligheten for at White blir hentet inn for også å kunne spille høgreback og dermed frigjøre Bellerin for salg.
 21. Polljen

  Kieran Tierney

  Tilbake til Kieran Tierney. Jeg er meget fornøyd med at han har forlenget sin kontrakt med klubben og jeg ser gjerne at vi får flere spillere med hans mentalitet. Jordnær og hardtarbeidende. Jeg sier ikke at han er den "eneste" av dette slaget i klubben, ikke minst så viser våre unge og lovende også slike takter, men det er så absolutt spillere i laget som av og til kunne trengt seg ett spark i baken. VI trenger selvsagt mange forskjellige "typer" i laget, men jeg mener at Arsenal i flere sesonger (også under Wengers siste sesonger) har slitt med spillere som ikke har hatt den rette psyken når spillet går i mot. For å ikke være for negativ så synes jeg å ha sett forbedringer det siste året, i laget sett under ett, men "Tierney-mentalitet" ser jeg gjerne mer av.
 22. Polljen

  Kieran Tierney

  Jeg hadde ikke sett for meg for en måned siden at vi midtforsvaret var en posisjon vi kom til å forsterke denne sommeren, men det var ikke fordi jeg var fullstendig fornøyd med det du kaller "vårt sterkeste ledd", men derimot p.g.a. at jeg trodde klubben hadde få midler tilgjengelig og derfor var ikke midtforsvaret en posisjon jeg ville prioritere. HVIS ryktene om at det er frigjort mer midler enn det vi trodde er korrekte (og det er som sagt et stort HVIS), så er jeg på ingen måte motstander av at også denne lagdelen forsterkes (jeg er av den mening at heller ikke denne lagdelen er "perfekt"). Det jeg leser om White gir meg positive vibber, summene som nevnes er jeg dog noe mer skeptisk til. Men jeg har ikke noe spesielt problem med at en av våre nåværende spillere eventuelt må selges for å delfinansiere en eventuell reell oppgradering av midtforsvaret. PS!! @Simbad nevner et scenario i en annen tråd som jeg ikke har tenkt på, men som ikke er umulig. White kan dekke høyrebacken, det kan også Chambers, kan det være mulig at dette er en løsning Arteta har tenkt hvis/når Bellerin forsvinner i sommer? Jeg er usikker, men anser det ikke som umulig.
 23. Polljen

  Kieran Tierney

  Enhver reell oppgradering av troppen er etter min mening positivt, også om det eventuelt skulle medføre at en eller flere av mine "favoritter" i laget må forlate klubben. Jeg har stor forståelse for at noen ikke liker å selge spillere de har sansen for, men for meg er det laget som er viktigst, ikke eier, manager eller enkeltspillere. Så kan man selvsagt diskutere om det er spillere vi har, og kun de "som er laget”.
 24. Saliba har nå litt tatt med i den franske troppen til OL, noe som betyr at han sannsynligvis ikke er klar for å slutte seg til Arsenal-troppen før etter at PL-sesongen har startet. Det betyr vel også at vi ikke får noen klarhet i hans Arsenal-fremtid før mot slutten av overgangsvinduet.
 25. Jeg er relativt sikker på at det nærmer seg en "done deal", men formelt sett så tror jeg ikke at dette blir klart i løpet av 2 dager. Klubbene er sikkert enige i løpet av de to nevnte dagene, det er kanskje også representantene for White og Arsenal. Men White er i den engelske Eurotroppen og der får ingen spillere "fri" for å signere ny kontrakt, så tidligste tidspunkt for dette blir nok kommende onsdag hvis England ryker ut av EM når de møter Tyskland. Går England videre så tar det enda lenger tid. Siden hverken Tyskland eller England har imponert så langt (min mening) så er det ikke godt å vite hvem som går videre til kvarten der.
×
×
 • Create New...