Jump to content

Arsene Wenger


vieira04

Har du tillit til Wenger?  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Det er akkurat slike tiltak jeg har ventet på! Mer og mer ligger til rette for at vi kan bli det dominerende laget i PL i årevis framover :-)

Manchester City face £49m fine and wage cap for financial fair play breach• Champions League squad could be reduced to 21 players
• Uefa set to sanction several clubs over FFP rules

Link to comment
Share on other sites

 

Hva annet har det med å gjøre da Piscator? Du har sikkert rett, men jeg skjønner ikke helt hva du sikter til og det hadde vært fint om du kunne spesifisere litt.

 

Vi har i mange år vært tvunget til økonomisk edruelighet grunnet stadionbygging og vi har klart oss veldig bra i den perioden. Nå har vi stor grad av økonomisk frihet, noe storkjøpet av Øzil er en klar indikasjon på. Dette skjer samtidig med at noen av våre verste må bremse ned litt grunnet FFP. Framtiden har ikke vært lysere i min levetid!

 

(...)

--------------

for å ta det siste først. Enig at fremtiden er lysere enn på lenge, og at ManC kommer til å være hovedrival de nærmeste årene. Arsenal har ALLE forutsetninger til å bli en maktfaktor i engelsk fotball de kommende årene; den sunneste økonomien, fiks ferdig og nesten nedbetalt stadion (en prosess Pool ikke har vært gjennom enda, og heller ikke Tottene, i den grad de skal regnes med), et relativt ungt, og meget lovende lag. IT'S UP FOR GRABS!! (trenger "bare" å supplere med noen rutinerte spillere, så blir dette Arsenal-laget utrolig bra)

 

Og for å ta spørsmålet om hva annet enn penger som er grunnen til at Arsenal ikke har evnet å ta det siste steget, så er jo det ting vi har diskutert mange ganger tidligere. Ja, det har vært begrensninger på pengebruken, men ikke så sterke begrensninger som den faktiske aktiviteten på transfermarkedet skulle tilsi. Mye av det som har skjedd har vært helt bevisst policy fra Wengers side. Han ville gjøre ting på sin måte. Og selv om det er hypotetisk tenking, og noe vi aldri får noen endelige svar på, er jeg rimelig sikker på at Wenger kunne ha strukket strikken noe lenger, og oppnådd mer enn man har gjort i disse årene.

Edited by piscator
Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat slike tiltak jeg har ventet på! Mer og mer ligger til rette for at vi kan bli det dominerende laget i PL i årevis framover :-)

 

Manchester City face £49m fine and wage cap for financial fair play breach• Champions League squad could be reduced to 21 players

• Uefa set to sanction several clubs over FFP rules

----------

absolutt. Det eneste som mangler er at UEFA faktisk gjennomfører det de sier de skal gjøre. Men liten tvil om at Arsenal er den klubben som har mest å vinne på slike innskrenkninger. Og selv om man kan kritisere Wenger for det han IKKE har gjort på transfer-fronten, så er det nok heller ingen tvil om at denne sparsommeligheten også gjør at Arsenal står suverent sterkest rustet i forhold til disse nye økonomi-reglene. Når det er sagt; det kan være et smalt skille mellom økonomisk genialitet og det å spare seg til fant. På hvilken side av knivseggen havner man...? ;)

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat slike tiltak jeg har ventet på! Mer og mer ligger til rette for at vi kan bli det dominerende laget i PL i årevis framover :-)

 

Manchester City face £49m fine and wage cap for financial fair play breach• Champions League squad could be reduced to 21 players

• Uefa set to sanction several clubs over FFP rules

Det store spørsmålet er når vi eventuelt får se effekten av dette. Det skal vel gjennom en eller flere runder med anker, så mitt tips er at vi ikke får se en eventuell effekt før tidligst sesongen 2015/16. Selv om UEFA ikke har det siste ordet, det antar jeg at idrettens voldgiftsdomstol har, så håper jeg at UEFA ikke feiger ut i prosessen for å finne en mild reaksjon som disse klubbene kan akseptere.

Link to comment
Share on other sites

Fortsett med den tonen Arshavin, da kan man både respektere og forstå hva du mener. Takk for oppklaringen i ditt standpunkt i Wenger vs Arsenal. Det er helt greit for meg at enkelte ønsker seg Wenger videre, selv om jeg ønsker meg noe annet. Uansett virker det som at jeg må klare meg med han minst ett år til enten jeg liker det eller ikke. Håper vi henter noe sølvtøy på Wembley ja, det er vi enige om.

 

Jeg synes tonen her inne har forandret seg den siste tiden, mulig det skyldes at resultatene tross alt har vært gode denne sesongen totalt sett, mulig det samtidig fører til at de mest hodeløse forsvinner når resultatene er gode?

Uansett vil jeg ALDRI komme til å anstrenge meg for å holde en saklig tone overfor supportere som hudfletter Wenger og spillere ala "få den jævla franske idioten ut av sjefsstolen NÅ", det er ikke tilfeldig at et begrep som "Wenger-haterne" har dukket opp.

Dette er så grunnleggende respektløst overfor den beste manageren Arsenal FC har hatt noensinne at jeg velger å fortsette kampen mot disse.

Når det gjelder ditt standpunkt om at du ønsker Wenger-out kan jeg ikke annet enn å registrere det og akseptere det, ingenting annet enn resultater vil nok kunne påvirke den holdningen, men sannsynligvis vil du forandre din mening i løpet av et par sesonger.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Det at du uten tvil ville velge Wenger til å forsette som vår manager respekterer jeg fullt ut, selv om jeg for min del ikke lenger deler det valget.

 

Jeg er helt enig i at det er en stor bedrift å kvalifisere seg til CL 18 år på rad, selv om jeg ikke har vært like imponert av "måten" det har skjedd på i noen (få) av de årene. I et par av årene har det vært litt for nære på å ryke ut, selv om det gikk bra til slutt.

 

Jeg har også holdt med Arsenal i over førti år, men jeg må innrømme at gamle meritter ikke teller like mye for meg som andre av (dere) veteranene her inne. For meg så er det viktig å vurder både fortiden, nåtiden og fremtiden, og i den vurderingen så kommer jeg til en annen konklusjon.

 

For mange så er det titler, kvalifiseringer o.l. som er det de måler managerens suksess med. Jeg er nok litt sær og annerledes siden det jeg i større grad vurderer (svært subjektivt selvsagt) det som blir levert av manager og spillere på på og utenfor banen.

I "fjern" fortid (Wengers 12-13 første år) så var jeg helt og holdent av typen "Wenger knows", og stilte ingen spørsmål med hans disposisjoner på og utenfor banen. I "nær" fortid (de påfølgende 2-3 årene) så ble jeg noe mer kritisk, først og fremst til mangler jeg følte han hadde når laget "slet" på banen. I nåtid (de siste 2-3 årene) så har disse manglene blitt enda mer tydelig for meg og i tillegg så er jeg blitt mer og mer skuffet over hans opptreden på overgangsmarkedet. Det som har skjedd de siste årene gjør at jeg ikke har den store troen på at han vil endre sin innkjøpspolitikk eller at han vil skape et "nytt" Arsenal på banen. Jeg etterlyser ikke store kostbare stjerner, jeg vil bare ha gode og solide spillere i alle lagdeler som gir meg troen tilbake. Hvis dette kunne skje med Wenger ved roret så hadde det vært den perfekte løsning, men jeg tror dessverre at det må friskt blod inn i managerstolen for å få et "nytt" Arsenal. med Wenger så er sannsynligheten for Status Quo mest sannsynlig der vi sliter for en fjerdeplass og så vidt kommer oss gjennom gruppe spillet i CL.

 

Som sagt så er ikke titler det viktigste for meg. min "filosofi" er at jeg vil ha et Arsenal utnytter sine økonomiske evner innenfor en sunn finansiell ramme, en manager som (sammen med sin stab) leverer det beste de kan på alle områder og spillere som "yter alt" når de spiller i Arsenalskjorta. Selvsagt så vil det fremdeles være noen dårlige dager, men det har jeg ingen problemer med å akseptere så lenge "alle" prøver å gjøre sitt beste ut fra de forutsetningene de har. Når det gjelder det siste så mener jeg at det har sviktet på de fleste nivåer (eier, styre, admin, manager med stab og spillere) de siste årene.

 

Wenger blir værende og det har jeg tross alt ingen problemer med å akseptere, selv om jeg skulle sett endring, og jeg skal gjøre mitt beste for å komme med både ros og ris der jeg mener det fortjenes neste sesong.

 

Alt jeg har skrevet er selvsagt en svært subjektiv mening siden jeg innser at hverken jeg eller noen andre her på forumet (og ellers også) sitter med den "hele og fulle sannhet" når det gjeldet dette emnet ;D

 

Dette innlegget har jeg ingen problemer med, saklig og greit, din mening vil jeg derimot påberope meg retten til å være kraftig uenig i.

Jeg er som deg veldig enig i at ikke alt skal måles i titler og jeg er også veldig enig i at man skal se litt på potensialet når man feller en dom over en manager.

Wenger har, som alle andre managere, spillere og mennesker på denne jord også gjort feil, men min påstand er at hans prestasjon de siste 18 år har vært vanvittig bra og etter min mening har Arsenal overprestert de siste årene, sett i lys av at vår mann har vært bundet på hender og føtter økonomisk sammenlignet med sine argeste konkurrenter.

Hans prestasjoner, les kvalifisert til CL 18 år på rad, har imidlertid ført til at økonomien per i dag er kjernesunn, et eksempel på det fikk vi ved kjøpet av Øzil.

Jeg er 100 % sikker på at "the Wenger-way" vil føre frem på sikt, dette er nok også årsaken til at han hiver seg på et par sesonger til, nå er det en tid for å høste fruktene av den vanvittig gode jobben som er gjort de siste årene.

Spillestil er et kjempeviktig tema for meg når man skal vurdere managere opp mot hverandre, men selvfølgelig må man også se på antall titler, Wenger får vel sin 13.tittel på 17. mai?

Link to comment
Share on other sites

 

Dette innlegget har jeg ingen problemer med, saklig og greit, din mening vil jeg derimot påberope meg retten til å være kraftig uenig i.

Jeg er som deg veldig enig i at ikke alt skal måles i titler og jeg er også veldig enig i at man skal se litt på potensialet når man feller en dom over en manager.

Wenger har, som alle andre managere, spillere og mennesker på denne jord også gjort feil, men min påstand er at hans prestasjon de siste 18 år har vært vanvittig bra og etter min mening har Arsenal overprestert de siste årene, sett i lys av at vår mann har vært bundet på hender og føtter økonomisk sammenlignet med sine argeste konkurrenter.

Hans prestasjoner, les kvalifisert til CL 18 år på rad, har imidlertid ført til at økonomien per i dag er kjernesunn, et eksempel på det fikk vi ved kjøpet av Øzil.

Jeg er 100 % sikker på at "the Wenger-way" vil føre frem på sikt, dette er nok også årsaken til at han hiver seg på et par sesonger til, nå er det en tid for å høste fruktene av den vanvittig gode jobben som er gjort de siste årene.

Spillestil er et kjempeviktig tema for meg når man skal vurdere managere opp mot hverandre, men selvfølgelig må man også se på antall titler, Wenger får vel sin 13.tittel på 17. mai?

-------

Heldigvis så er det "flotte" med en meningsutveksling at debattantene vurderer det som skjer på forskjellige måter (det hadde vært kjedelig med et "alle er enig"-forum). At Wenger i en periode var bundet av den økonomiske påkjenningen det er å bygge nytt stadion er jeg enig i, jeg er vel derimot uenig med flere når det gjelder lengden han var bundet av dette. I de to foregående sommervinduene så erklærte på Wenger og styret/adm.dir at det var betydelige beløp tilgjengelig. Wenger har også gitt klare signal om at han ikke så behovet for å benytte alle de midlene han hadde tilgjengelig. Nå er jeg forsåvidt enig i at pengene ikke må "brukes" for enhver pris, men jeg har vært uenig med han når det gjelder "behovet" for nye spillere i visse posisjoner.

 

Kjøpet av Özil gir jeg Wenger stor kreditt for, derimot så mener jeg at han sviktet når han ikke sørget for at laget hadde en spiss om kunne dra virkelig nytte av Özils kvaliteter. Giroud er ingen dårlig spiss, men han er ganske enkelt for treig når det gjelder å utnytte de gjennombruddene som Özil kan frembringe. Giroud kan til tider være "magisk" når det gjelder å utnytte mulighetene ved spill rundt/i sekstenmeteren, men han er ikke den spydspissen vi virkelig kunne trengt. Og det mest skuffende tidspunktet for meg når det gjelder spillerkjøp/spillerlån var årets januarvindu der Wenger hadde muligheten til å få inn en spiss som i beste fall kunne ha skaffes oss PL-tittelen, men der vi har måttet nøyd oss med en Giroud som har spilt (tildels under) pari.

 

Jeg håper inderlig at du får rett i at Wenger i løpet av de neste par sesongene får frem et nytt vinnerlag og ikke minst en nytt lag som viser "klassespill" på banen, men det betinger at han innser at dagens troppen er for svakt totalt sett og ikke tåler skader, det betinger at han også tar noen grep vedrørende et par viktige posisjoner og ikke minst så betinger det at han viser en bedre evne under kamp til å ta klare grep for å svare på motstanders endring i taktikk. MItt eneste problem er at jeg de siste sesongene ikke har sett noen tegn til at slike grep kommer til å skje.

 

Hvis Wenger forsetter i den trenden han har lagt seg i de siste sesongene så kan det i en "worst case scenario" medføre at vår høyst respekterte manager vil måtte forlate klubben på en "uverdig" måte, noe jeg ikke ønsker. Det jeg ønsker mest av alt for Wenger er at han skal kunne forlate skuta med "æren" i behold, og i motsetning til deg og mange andre så er jeg av den mening at Wenger er "over the top". Jeg håper jeg tar feil og jeg håper du får rett, men jeg har bare vanskelig for å tro det.

 

Pr dags dato så er "managerproblemstillingen" forsåvidt uten interesse siden jeg er overbevist om at Wenger skriver under ny kontrakt, selv om jeg ikke kan fatte hvorfor det skal være nødvendig å drøye dette til etter sesongslutt, så jeg skal for en periode "suspendere" mine skriverier om Wenger og så får tiden vise hvem som har rett.

Link to comment
Share on other sites

Arsenal’s next most important signing should be this ex-player

 

Anbefaler dere å lese denne. Tittelen er misledende da det ikke handler om et spillerkjøp eller lignende, men heller hvordan Arsenal er strukturert og at Wenger har for mye frihet eller hvis man ser på det på en annen måte: For mye ansvar.

 

Vi vet alle at Wenger og David Dein var et strålende partnerskap. Vi vet også i ettertid at klubben ikke har vært like målrettet og "rett frem" på overgangsmarkedet etter han forlot klubben (selv om Özil var et unntak) og det sportslige har selvsagt ikke vært i nærheten heller. Nå er Dein en gammel mann og han er nok ikke egnet til denne rollen lenger, men jeg mener at Arsenal burde gå tilbake til å ha en sportsdirektør. Hvorvidt det er Patrick Vieira eller ikke er jeg usikker på, men jeg mener vi mangler en fyr der som vet hva Arsenal står for.

Link to comment
Share on other sites

Wenger skal skryt for byttene i dag. Det var tøft gjort å ta ut form spilleren Podolski og bytte inn Sanogoo. Det var riktig, akkurat som det var riktig og tøft å bytte ut Øzil og Carzola også.

 

Grattis Wenger, måtte du lede oss til mange store titler i årene som kommer!

Link to comment
Share on other sites

De gamle minnene om Wenger sin storhetstid kom tilbake med et smell, man så han pustet lettet ut hele tiden, smilte og var 10 kilo og 10 år yngre på et blunk.

Jeg unner han dette, blir sårt når han forsvinner som trener. En forferdelig start på kampen, og vi spiller slik vi alltid har gjort. Jeg er kritisk mot dette, og venter på at vi ender dette, skjer ikke under Wenger. Men det er ikke tiden for å kritisere idag.

Fantastisk at nå kan alle de andre slutte om maset om at vi ikke vinner noe. En fantastisk sesong alt sett under ett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg sa før sesongen at jeg ville gi Wenger mer tid dersom han klarte en cup-bøtte samt å være med i toppen av ligaen ut på våren. Det klarte han. Min tillit til Wenger er forberdret. Jeg håper så inderlig at gårsdagen var begynnelsen på en ny æra.

Edited by Verminator5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mån tro om han blir ennå bedre betalt nå, han var vel PL's best betalte manager på den gamle kontrakten frem russeren gav Mourinho ennå bedre vilkår. Såvidt jeg husker hadde vel Wenger rundt 1.5mill i uka på forje kontrakt. Uansett hva man måtte mene så føler jeg det også er riktig å gi han noen år til når han leverte pokal ifjor samt CL. Han ønsket selv å fortsette, selv hadde jeg vært glad om han ville valgt å gi seg på topp.

Edited by Marius-
Link to comment
Share on other sites

Mener å huske at det ble meldt at Wenger ikke gikk opp i lønn, men det blir nok vanskelig å vite da Arsenal ikke akkurat går ut med verken overgangssummer eller ukeslønninger.

 

Håper at det å vinne et trofé gir Wenger litt "maur i rumpa". Etter finalen ble avblåst så han virkelig 10 år yngre ut.

Link to comment
Share on other sites

Forlengelsen av kontrakten har ligget i kortene i noen tid, og selv om jeg er en av de som kunne tenkt seg et skifte i managerstolen så respekterer jeg avgjørelsen og skal etter beste evne gjøre mitt til å støtte vår manager i tiden som kommer. Forhåpentligvis så blir det mye ros i mine innlegg i tiden som kommer, men jeg ser ingen grunn til å tie hvis jeg er uenig i det som skjer vedrørende Wenger sine handlinger både i spillermarkedet og på banen.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...