Jump to content

Arsene Wenger


vieira04

Har du tillit til Wenger?  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Så Wenger er større enn klubben? :)

 

Neida, fra spøk til revolver... Hvis Wenger endelig skal satse og forsterke alle deler (gradvis) i laget så må han gjerne sitte. Hvis det går like mange år til neste storkjøp kan han gjerne slutte.

Neida - ingen er større enn vår fantasiske klubb.

Men kan jo være at spillere vi ønsker kjøpe tenker annerledes.

Tror ikke Ozil hadde kommet til Arsenal uten at Wenger satt ved roret.

Med vår moderate innkjøpsfilosofoi - at vi kun bruker penger vi har tjent - er Wenger en garantist for at vi er en toppklubb.

Link to comment
Share on other sites

Personlig syntes jeg oppskriften "never change a winning team" er ganske passende. 3 poengtap på 18 kamper er rimelig "decent". Var litt kløneri i forsvar i går, men det var ikke Szczesny alene om. Alt i alt er jeg fornøyd med prestasjonene hans så langt denne sesongen.

 

Usikker på hva som skjer med Viviano forøvrig. Tipper at Fabianski starter kampen mot West Brom mtp. at han sitter på benken og ikke italieneren, men man vet jo aldri med Wenger..

Link to comment
Share on other sites

Etter at vi tapte på WHL 3. mars i år har vi spilt 18 kamper. 15 seire, 2 uavgjort og ett tap.

 

Noen som har noen synspunkter på friskmelding/sykmelding?

 

Tallenes tale er klar: vi har gjort det meget bra siden mars. Svaret på ditt spørsmål får vi i mai når sesongen er over. Men jeg må si det ser bra ut så langt :)

Link to comment
Share on other sites

Neida - ingen er større enn vår fantasiske klubb.

Men kan jo være at spillere vi ønsker kjøpe tenker annerledes.

Tror ikke Ozil hadde kommet til Arsenal uten at Wenger satt ved roret.

Med vår moderate innkjøpsfilosofoi - at vi kun bruker penger vi har tjent - er Wenger en garantist for at vi er en toppklubb.

Her er du spot on ben lakris, ingen tvil om at Wenger er vår garantist for at vi fortsatt vil være en toppklubb, noe vi har vært siden han kom til vår klubb i 1997. Til og med i årene etter byggingen av verdens flotteste stadion holdt han oss inne blant de 4 beste.

Nå går det sakte men sikkert opp for de fleste, også her inne, hva denne mannen har gjort for vår klubb, til tross for vanvittig, usaklig og meningsløs kritikk til tider.

Link to comment
Share on other sites

Han kom vel i 96, ikke i 97....

 

Det stemmer, han kom 30.september 1996, noe som betyr at mannen er latterlig rutinert, noe som igjen klart kom til uttrykk under gårsdagens Carling-cup kamp mot WBA.

Mens vi andre ville gått for rutinerte spillere utover i andreomgangen, velger verdens soleklart beste manager å hive utpå den ene guttungen etter den andre, noe som gjorde at dette ble en veldig positiv opplevelse og erfaring for disse gutta til slutt.

Tror de fleste nå etterhvert skjønner at Wenger er rett mann for Arsenal i enda mange år.

Link to comment
Share on other sites

 

Og bruk dem smart, så gjør du enda mere penger. Helt klart at vår invistering av ny stadion har ført til en mer robust økonomi, enn Mourinhos pengegalskap for eksempel.

 

Jepp, helt klart en riktig konklusjon, men det førte til noen magre år på transfermarkedet etter stadionutbyggingen.

Nå har imidlertid denne klubben en kjernesunn økonomi, noe som førte til signering av bl.a Øzil denne sommeren og det er garantert ikke den siste verdensstjernen som kommer til Arsenal FC under Wenger.

Link to comment
Share on other sites

 

Jepp, helt klart en riktig konklusjon, men det førte til noen magre år på transfermarkedet etter stadionutbyggingen.

Nå har imidlertid denne klubben en kjernesunn økonomi, noe som førte til signering av bl.a Øzil denne sommeren og det er garantert ikke den siste verdensstjernen som kommer til Arsenal FC under Wenger.

 

Det er helt sant, det er et argument våre motstanderes supportere ikke forstår i diskusjon om hvor Wenger står i managerhistorien. Om, og da sier jeg om, Wenger tar Arsenal tilbake til å være en av tittelfavorittene de 5 neste årene, men tilhørende seriegull i noen av disse. Så vil han definitivt være der oppe med Ferguson, i og med at han så og si har bygd klubbens økonomi til å kjempe mot pengedoping. Ferguson hadde aldri disse "no-spending" årene i sin karriere, i tillegg fikk han være i førersetet i CL-pengeutviklingen, noe som ga han enorme summer som ikke motstanderne fikk de samme mengdene av.

 

Wenger kan skrive seg inn som en av tidenes beste, kan ikke se andre enn Ferguson som kan kjempe med han om topp-plasseringene her i moderne tid (1980-i dag) om han som sagt tar Arsenal tilbake til å bli en tittelfavoritt igjen.

 

Her er statistikken inklusiv stadioninvisteringen vår:

2n1bztw.png

Link to comment
Share on other sites

EvenA skrev; "om han som sagt tar Arsenal tilbake til å bli en tittelfavoritt igjen"

 

og det gjenstår å se. Selv om man leder PL er det en lang vei å gå. Ser man det i historisk perspektiv (da snakker vi PL-historie) er det liten tvil om at Wenger er den nest største. Og han kommer neppe noen gang til helt å ta igjen AF. Ei heller gir en soleklar andreplass et slags "frikort" for å skulle lede Arsenal i all fremtid. Det vil jo uansett ikke skje. Til og med AF fant jo ut at nok fikk være nok. Og jeg tror at HVIS Wenger klarer å lede Arsenal til et stort trofe, dvs ligaen eller CL, så kan det godt hende at han da oppfatter "oppdraget" som utført. Da har han ledet Arsenal til topps i to epoker, loset dem over på ny bane og inn i fremtiden. Da er det kansklje på tide å overlate showet til yngre krefter? Så får vi se da, om Wenger klarer dette. Det er mye som peker oppover nå, men jeg vil ikke uten videre avblåse den kritikken Wenger har blitt til del de senere årene. Han har fortsatt mye å bevise, og selv om han kanskje har kommet på rett spor igjen (og ingenting er gledeligere enn det), kan vi ikke bare sope de feil som har skjedd de senere årene under teppet. De må man jo lære av, og det håper jeg Wenger selv er den første til å innse.

Link to comment
Share on other sites

Nå trenger vi heldigvis ingen ny stadion hvert 17. år, så det der ble ganske misvisende. ;)

 

Det er vel egentlig denne tankegangen til å begynne med også.

 

Joda, tildels misvisende er det, spesielt når vi trekker inn Emirates pengene. Men det er tankevekkende for økonomien i klubbene i verden at Wenger kun har brukt dobbelt så mye som Mourinho per trofe, inklusiv Emirates invisteringa. Da er det noen som muligens har brukt pengene noe uklokt.

 

Men det er absolutt noe i disse økonomiske statistikkene, like mye som i de fleste andre. Ensidig tolkning av statistikker er uansett galt, men det er med på å forklare hvorfor Wenger ikke har tatt titler i samme tempo som Ferguson. Han har bygd en stadion, der Ferguson allerede har hatt dette på plass, som du sier, man bygger ikke det hvert 17. år.

 

Derfor mener jeg at om Wenger nå tar klubben tilbake, så vil det gjøre Wenger til en manager som kjemper med Ferguson om 1. plassen. For det er ikke en liten prestasjon å evne å ta klubben igjennom denne stadionutbygginga som en av topplagene uten så godt som å bruke en krone.

 

Og, Piscator. Jeg tar ikke opp dette på grunn av at vi ligger der vi gjør, og at jeg ser på det som en selvfølge at Wenger tar oss tilbake i toppen. Jeg mener ikke dette gir han wildcard som Arsenalmanager. Wenger bør bort om han ikke presterer, enkelt og greit. Men det er også viktig å gi Wenger den skryten han fortjener de siste 8 årene, til tross for trofemangel har han vært sentral i utviklinga av en økonomi som har gitt oss verdensstjernen Õzil og fort kan gi oss andre verdensstjerner de neste årene.

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke annet enn å bukke og takke for disse kloke ord EvenA, spot on, man trenger slett ikke være rakettforsker for å skjønne at fremtiden er lys for Arsenal FC, jeg for min del forventer at Wenger fullfører sin karriere hos oss, og det betyr en del år og tilhørende trofeer fremover, SAF var en god mann for Utd og jeg tror Wenger blir minst like stor for oss før han abdiserer.

Link to comment
Share on other sites

ingen tvil om at Arsenal har alle forutsetninger for å lykkes i årene som kommer, og at Wenger har en stor del av æren for at man har kommet gjennom stadion-prosjektet så til de grader helskinnet. Det fortjener han naturligvis all mulig cred for. Men selv om pila nå peker den riktige veien, mener jeg fortsatt at laget har hatt alle mulige forutsetninger for å hatt bedre sportslig utbytte de siste sju-åtte årene, på tross av de utfordringer som har vært. Og det må Wenger ta en stor del av ansvaret for at man ikke har klart. Så vil tiden vise om han klarer å sette kronen på verket. Og om han ikke klarer det helt denne sesongen, hvor nært han eventuelt kommer vil og bør være avgjørende for om kontrakten skal fornyes, selv om det etter Kroenke å dømme virker som ledelsen ønsker en forlengelse per i dag.

Link to comment
Share on other sites

Skjønner hva du mener Piscator, men jeg har vanskelig for å være helt enig med deg. Det er noe fundamentalt feil i utgangspunktet når det har blitt opplest og vedtatt at Wenger med enkle grep kunne gjort tingene annerledes og bedre, all den tid vår manager blir målt på resultat, som alle andre i bransjen blir, det er jo ikke mange måneder siden Wenger ble slaktet for å tro på f.eks Ramsey, mangle taktiske evner, være evneveik på transfermarkedet osv, tror nok de fleste har innsett at jobben som har vært gjort ikke har vært så ille allikevel. Sir Alex gjorde også masse feilvurderinger underveis, men både han og Wenger blir "at the end of the day" målt på resultatene de har oppnådd, og de mest intelligente klarer i tillegg å vurdere resultatene opp mot forutsetningene som har ligget der. I så måte har Wenger gjort en latterlig god jobb etter min mening, men alt tyder på at når de økonomiske forutsetningene nå har forbedret seg vil også resultatene bli enda bedre.

Link to comment
Share on other sites

ingen tvil om at Arsenal har alle forutsetninger for å lykkes i årene som kommer, og at Wenger har en stor del av æren for at man har kommet gjennom stadion-prosjektet så til de grader helskinnet. Det fortjener han naturligvis all mulig cred for. Men selv om pila nå peker den riktige veien, mener jeg fortsatt at laget har hatt alle mulige forutsetninger for å hatt bedre sportslig utbytte de siste sju-åtte årene, på tross av de utfordringer som har vært. Og det må Wenger ta en stor del av ansvaret for at man ikke har klart. Så vil tiden vise om han klarer å sette kronen på verket. Og om han ikke klarer det helt denne sesongen, hvor nært han eventuelt kommer vil og bør være avgjørende for om kontrakten skal fornyes, selv om det etter Kroenke å dømme virker som ledelsen ønsker en forlengelse per i dag.

 

Sett i forhold til de lagene vi har konkurrert med så er jeg ikke enig med deg, så fremt vi snakker om 1. plasser. Det har vært lag som Manchester United, Manchester City og Chelsea som har tatt disse trofeene. Førstnevnte har muligheten til å hente nesten hva dem vil, og de har den enorme evnen til å holde på de viktige spillerne. De to siste trenger ingen kommentar. De økonomiske forutsetningene er det omtrent divisjonsforskjell, ihvertfall 10-12 plassers forskjell på.

 

Noen ganger er det viktig å ta inn over seg realitetene. Realitetene er faktisk at Wenger har hatt en helt annen forutsetning, hadde vært interessant å sett en statistikk på hvor mange nøkkelspillere de ulike managerene har måttet kvitte seg med ufrivillig. Der tror jeg Wenger hadde kommet veldig dårlig ut. Grunnen til dette er ikke som mange har sagt, eiernes ønske om profitt. Det handler derimot om eiernes, Wengers og nå de siste årene Gazidis ønske om å nedbetale stadionlånene våre, slik at vi skaper økonomisk handlingsrom.

 

Vi har ikke hatt handlingsrom, Wenger har sittet bakbunnet i kroken på kontoret i flere år nå. I år fikk han slippe seg løs, fyre opp kanonene og det ble Özil. Det er ikke tilfeldig. Vi skal være glad for at vi har hatt en manager som har forstått at det ikke kunne kreves penger. Hadde vi skulle holdt et høyt innkjøpsnivå i disse årene hadde vi sett mer ut som Leeds nå, enn vi hadde sett ut som en klubb som nærmerer seg toppen av listene over de beste økonomiene.

 

Wenger har holdt oss inne i topp 4, noen flere plasseringer over topp 4, noen av årene har vi faktisk vært helt der oppe. Han har gjort gode prestasjoner, prestasjoner vi fint kan leve med om økonomien nå er på plass og vi igjen kan kjempe om de beste spillerne, og ikke minst, holde på de vi allerede har.

 

Tenk hva vi hadde vært i løpet av disse årene om vi hadde hatt økonomi og innkjøpspolitikk til å beholde dem. Vi snakker om spillere som Flamini, Song, Van Persie, Fabregas, Nasri, Clichy and so on. Hadde Wenger bare hatt økonomi til å beholde, hadde vi vært på et helt annet sted. Men den har ikke vært til stede, dermed har han etter min mening gjort en bortimot prikkfri jobb, sett ut i fra forutsetningene.

 

Nå er det på tide å skru opp forventningene, nå skal det presteres, nå skal vi kjempe i toppen de neste årene. Startskuddet var Özil, om resten av skuddene blir innertiere eller 7ere er vanskelig å si, vi får satse på inntertiere!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...