Jump to content

Fabulous

Arsenal Norway
  • Posts

    689
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

1,881 profile views

Fabulous's Achievements

Seniorspiller

Seniorspiller (4/9)

  1. Godt gjennomført 1. omgang mot et kompakt Burnleylag. Vi skaper mange halvfarligheter og et par farligheter, kunne stått 1-0 tidligere. Nå er det bare å kjøre på!
  2. Ball ute, to strake armer i ryggen og offside. I rest my case.
  3. Veldig rart å velge Jorginho i denne kampen. Er tanken at det skal gi oss større muligheter for å holde på ballen?
  4. Hva?! Gabriel spiller jo ballen med en helt annen retning enn Nketiah og det er Beto som spiller den. Utrolig rar praktisering av regelen? Eller er det jeg som ikke kan regelboka?
  5. Ja, du har nok rett når det gjelder Holding. Det er godt mulig at vi ikke klarer å få noe særlig for han, om så er så er det en spiller som ikke er i en posisjon der vi kan forvente stort. Tierney mener jeg at det fortsatt kan genereres en overgangssum av grei størrelse sett at det blir bevegelse i markedet. Ingenting er bedre enn om Balogun går for mer enn 30. Når det gjelder sammenligningen med Højlund så er har vel også Inter vist interesse for han, som jo er en klubb som spilte Champions Leaguefinale i år, så det er vel ikke en spiller uten interesse fra storklubber. Blir spennende å se hvor dette lander. At Edu hittil har generert 115 millioner euro på spillere som ikke hadde vært i vår første 11 og mange utenfor kamptroppen i det hele og det store mener jeg ikke er en prestasjon som tilsier at han er svak på å selge. Vi kan også legge til Guendouzi som tross alt endte opp med å bli en spiller vi gikk i pluss på, inn for 8 og solgt for 11, med han så er vi oppe i 126 mill euro i salgsinntekter. At spillere som Bellerin, Lacazette, Torreira og Aubameyang ikke genererte noe særlig med inntekter er i grunn ikke så rart i det hele tatt - høye lønninger og dårlige prestasjoner. At han ikke er like god til å selge som å kjøpe kan jeg forsåvidt være enig i, men det handler først og fremst om at nivået på innkjøpene de siste årene har vært blant fotballverdens aller, aller beste.
  6. Nåja, her legges det frem tall på flere spillere. Jeg mener at salgene av henholdsvis Xhaka, Willock, Martinez og Iwobi til en totalsum på 100 mill euro er veldig bra. Inkluderer vi Trusty, Turner og Mari så er vi på totalt 115 mill. pund. Det vil jeg si er relativt godt resultat, på spillerene som allerede er solgt. Så jeg vil absolutt si, so far so good. Så er spørsmålet hva som skjer med de vi ikke har fått avklaring på, så mene jeg at basert på erfaringene med Edu ved spakene så er det god grunn til å ha trua på at det skal gi penger i kassa.
  7. Spot on. Vi kan nesten ikke forvente at vi kan selge "damaged goods" for premium pris. Når vi har solgt spillere av en viss kvalitet så har vi fått relativt greit igjen for det: Xhaka - 20 millioner euro Willock - 30 mill euro Martinez - 17 mill euro Iwobi - 30 mill euro Her snakker vi en totalsum tilsvarende kostnaden av Declan Rice. Det er ikke så aller verst for en gjeng med spillere som nok ikke hadde vært gode nok til å spille i dagens Arsenal lineup. Så kan det diskuteres om Martinez og Iwobi er 100% Edu, men han var uansett svært sentral også i de tidene. Mye av det andre vi har forsøkt å selge har jo reelt sett ikke hatt en verdi. Det er klart at vi kunne pushet store overgangssummer denne sommeren også om vi hadde signalisert at Martinelli, Saka, Saliba, Gabriel eller Ødegaard var tilgjengelig. Det skal vi være glade for at ikke skjer. Så til de spillerne han har hentet også solgt: Turner - 5,90/8,15 - +2,5 Trusty - 1,80/5,80 - +4 Mari - 6/4,90 - -1,10 Balanse: +5,4 millioner euro. Så har han måttet kvitte seg med mye forskjellig som er arvet. Det har han gjort på en helt ålreit måte, med tanke på restverdien disse spillerne har hatt. Så har vi noen spørsmålstegn fortsatt denne sommeren som jeg mener kan trekke han til at han utvilsomt har gjort en suverent god jobb. Balogun - (Gratis) - 30 mill godkjent Tavares - (8 mill. euro) - 10-15 mill godkjent Tierney - (27 mill. euro) - 30 mill. godkjent Holding - (3 mill. euro) - 10 mill. godkjent Pepe - (65 mill. euro) - Opphevet kontrakt godkjent Marquinhos (3,5 mill. euro) - Lån Totalt: 85 mill euro. Så syns vi alle det er litt rart at Højlund kan gå til United for 75 mill, også skal vi slite med å selge Balogun til en høy sum. Men det er nok også en grunn til at Arteta faktisk ikke vil satse på han som vår spiss.
  8. Da får vi se om all straffetreningen i pre-season gjør susen.
  9. Enig, utgiftene knyttet til en eventuell Rayaovergang vil ikke være så ille som det har blitt vist til nå. Første summen det var snakk om var 40 millioner pund, helt uaktuelt selvsagt. Første bud på 20 + litt lommerusk. Det blir nok noe mer enn det, men ikke mye. Med salg av Turner blir totalen er fullt levelig, en vesentlig bedre keeper til 10 mill. pund. Når det gjelder andre posisjoner som trenger styrke så mener jeg at det er mest å hente på å styrke spissposisjonen. Enkelt og greit fordi Gabriel Jesus helt fint kan fungere som en rotasjon/backup på høyreving. Vi ser jo også at vi er sårbare her når Nketiah er eneste rene backup. Det fordrer selvsagt at det hentes en spiss på nivå med Jesus. Grunnen til at dette ikke kommer til å skje dette vinduet dreier seg nok først og fremst om hva som er tilgjengelig til en fornuftig pris. Hvilke spisser har vi i denne kategorien? Ikke mange, men noen Osimhen, Vlahovic, David? Harry Kane? Utfordringen med samtlige er at de ligger på en pris som jeg er veldig usikker på om matcher det nivået de har å tilby, åpenbart gode spillere, men fører også med seg vesentlige usikkerhetsmomenter. Da står vi kanskje igjen med at det er backup i Sakarollen som er mulig å gjøre, Mohammed Kudus peker seg ut som en kandidat. Raya står nok ikke i veien for den overgangen. Her er nok utfordringen enn så lenge at vi har veldig mange spillere som vi er nødt til å bli kvitt. Både av finansielle grunner, men på grunn av antallet i troppen. Blir spennende innspurt.
  10. Veldig spennende keeper denne Raya. Han er vel også homegrown, noe som vil være en fordel at reservekeeperen er. Da er det en plass til ledig. Det er jo også interessant at Arteta går tilbake til Raya nå 3 år etter at vi gjorde veldig seriøse forsøk på å hente han. Vanskelig å se at det er behov for å bytte ut Ramsdale, men det er jo i grunn vanskelig å se at vi har behov for å bytte ut White heller. Konkurranse er nok sunt, også på keeperplass.
  11. Det er mulig at det er fordi resten av gjengen er slappe, men Smith Rowe ser frisk ut.
  12. Enig. Men Arteta er nødt til å jobbe med presspillet til Havertz. Det ser ut til at det rigges litt om i midtbaneleddet og at vi får en noe mer tilbaketrukket Ødegaard i presset. Noe han hadde en svært sentral og vellykket rolle i i fjor. Det er kanskje det som bekymrer mest i denne kampen.
  13. Timber i boks er en av draktene som Edu her med seg. Rice den andre. Men han har med seg tre drakter, hvem er den tredje? Bitello?
  14. Dette begynner å se veldig bra ut! Rice og Havertz klare og Timber ser ut til å gå i boks. Imponerende arbeid fra Edu, Arteta og gjengen! Blir spennende å se fortsettelsen av dette vinduet. Om det er penger igjen så kan de signeringene vi gjør nå fungere som en solid trekkraft for de som står igjen på lista.
×
×
  • Create New...