Jump to content

Arsene Wenger


vieira04

Har du tillit til Wenger?  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Kjære Arsene!

 

No er eg lei. Lei av dei defensive bytta du foretek deg kamp etter kamp. Defensive bytter som kostar oss poeng kvar nesten kvar gong. Du har tydeleg ikkje lært noko av alle gongane du bytta inn Pascal Cygan på vingen, eller Phillipe Sendersos på høgre kant? Kva signal trur du at du gir motstandaren med dette? Eg kan fortelle kva signal du gir fansen i alle høve. Forsvar resten av kampen seier det meg!

 

I kampen mot Tottenham spela vi skjorta av dei i 2.omgang og leia heilt fortjent. Det burde vore meir enn 4-2, men dog. Kvifor vi måtte bytte då Spudz vart utspelt og herja med, og nesten hadde resignert virka det som, skjønar eg ikkje. Det såg ikkje ut for meg som vi hadde behov for meir styrke defensivt, då Tottenham ikkje skapte nokon ting. Men du såg sikkert noko som eg ikkje såg.

 

Kvifor i all verda du tok ut Van Persie, som var til tider outstanding, må gudane vite. Var det ein spiss som skulle ut, burde Adebayor vere fyrste mann ut. Makan til slett innsats i eit lokalderby kan eg ikkje hugse å ha sett. Greit nok, han scorer eit mål og har eit fint framspel til Van Persie, men ellers var han forferdeleg svak. Han presterte som vanleg å brenne den største sjansen óg. Heilt typisk Adebayor. Men då du valde å ta ut ein spiss sette du ikkje inn ein ny spiss (ein kjapp kar som Vela satt på benken), men du sette inn Diaby. Signalet du ga var forsvar! Dette ga Tottenham rom til å flytte opp meir folk.

 

Du tok ut Nasri, som praktisk talt herja med forsvaret til Spudz i 2.omg, og satt innpå Song, for so og rokere på laget. Eg skjønar det bere ikkje. At den godaste Song startar med å glise og gi high five til Denilson skal eg ikkje laste deg for, men eg forventar at dette får konsekvensar. Å ta sigeren på forskot er so håplaust at eg finn ikkje ord. Men i alle høve, ut med ein offensiv og kreativ ving, inn med defensiv midtbane/stoppar. Signalet du ga var forsvar. Endå ein trussel borte, og Tottenham kunne flytte laget endå høgare.

 

Litt før dette bytta du óg ut Walcott, som spela skjorta av backen til Tottenham, og sett inn Eboue. Why? Då kampen nærma seg sluttfasen var jo farta til Walcott gull verd.

 

I mine auge tok du ut dei tre spelarane som bidrog mest i det offensive spelet, og erstatta dei med meir defensivt orienterte folk. Heilt håplaust slik kampforløpet var. Og so utruleg amatørmessig. 4-2 heime med 5 minutt igjen SKAL vere siger!! Eg har ikkje anna ord for dei taktiske disposisjonane i går enn skandale!

 

Mvh Sinnasmurfen!

Amen!!!

 

Dobbel amen, var rasende på byttene i går.

Link to comment
Share on other sites

Wenger bør absolutt gå inn i seg selv, og ta sin del av skylden etter gårsdagens fadese. Det holder ikke med unnskyldninger som at vi var uheldige, og Tottenham var heldige osv. Det er faktisk en del av fotballen det. Da bør han heller stå skolerett og innrømme at det var feil å foreta de byttene han gjorde, at vi har problemer med å kontrollere ledelsen i kamper tli tider, at vi til tider har ett meget rufsete forsvar, og at dette laget ikke er i nærheten av å være gode nok til å vinne PL.

 

Og jeg håper virkelig at talen Wenger holdte ovenfor sine spillere etter kampen i går, var en tordentale som man kunne høre helt oppe i Nord-England. Alt annet er uakseptabelt etter at laget faller sammen som de gjør

Link to comment
Share on other sites

Jeg må si at jeg faktisk følte meg litt sviktet som supporter i går. Av Arsene Wenger. Ingen andre enn han bør holdes ansvarlig for dette "tapet". Ja, Almunia og Clichy gjorde fatale feil begge to, men det ville aldri blitt utslagsivende dersom den genierklærte professoren hadde lært den taktiske hjemmeleksa si.

Å ta ut Theo og Robin, kampens ubestridte giganter pluss Nasri, en annen offensiv spiller og erstatte dem med hhv. Eboue, Diaby og Song er for meg helt riv raskende uforståelig da man leder med to mål mot et resignert og daft Tottenham. Når skal han lære? Disse defensive byttene har han drevet med helt siden han tok over roret i september 1996, og han har blitt straffet for det gang på gang. Spesielt de senere årene. I sine første år for The Gunners hadde han Europas beste forsvarsfirer til sin disposisjon og der tror jeg han fikk mye gratis. Er vel ingen tvil om at "The Fab four" trengte minimalt med taktisk skolering. Heldigvis for Wenger og oss fikk han napp hos selveste Sol Campbell da han bestemte seg for å forlate Scum. Her fikk vi også en forsvarssjef av dimensjoner som helt klart hadde større betydning for våre suksessfulle sesonger enn hva mange faktisk tror.

Etter at Sol pakket bagen og forsvant til Pompey har vi manglet en sjef i det bakerste leddet og blant andre Kolo Toures svakheter har blitt skremmende tydelige. Gallas er tydeligvis ingen født leder, ei var Senderos og når man i tillegg gir visekapteins-ansvaret til Kolo Toure og forventer at han skal være sjef i forsvaret ved enkelte anledninger så er det helt tydelig at noe ikke stemmer.

 

Hvordan det i hele tatt er mulig for enkelte å legge skylden på misbrukte sjanser når man scorer 4(!) mål i et lokalderby synes jeg også er rart. Wenger innrømmet i et intervju etter kampen at de satset på å score ett eller to til. Hva i all verden er da grunnen til at man gjør de tre DEFENSIVE byttene som nevnt ovenfor på et sånn tidspunkt?! Hvorfor kan ikke vi være iallefall LITT kjedelig og kyniske når vi rir på en ledelse? Det var ingen som klaget da Henry og hans likemenn roet spillet ned ved blant annet å ta med seg ballen ned mot cornerflagget for noen år tilbake og du hører aldri Uniteds eller Pools supportere klage på at de ikke jager flere mål da de leder mot slutten av kamper. Og jeg kan love dere en ting: Våre argeste rivaler ville ALDRI gitt fra seg ledelsen på den måten vi gjorde i går!

 

Alt dette skyldes Wengers naivitet på overgangsmarkedet og klare taktiske mangler i den defensive delen av spillet. Det heter seg det at hvis du skal vinne noe i fotball så er det like viktig å kunne forsvare seg som å angripe. Da Wenger presterer å skylde på uflaks og misbrukte sjanser da man slipper inn hele 4 mål mot innhaveren av PLs jumboplass så blir jeg kraftig provosert. Mot Fenerbache så vi mye av det samme. Til tross for 5 flott mål kunne vi også der med litt uflaks tapt poeng. Det virker som han kun fokuserer på spillet som foregår på motstanderens banehalvdel.

 

Har lyst til å peke på et par punkter av svak defensiv karkater som har ført til poengtap denne sesongen:

 

Dårlig press på ballfører: Det er ingen tilfeldighet at vi har sluppet inn såpass hyppig på langskudd denne sesongen. Vi er alt for dårlige til å legge press på ballfører og dermed gir vi dem både rom til å avansere unødvendig langt og til å lade kanonen. I går så vi at både Jenas og Bentley profiterte på det med sine scoringer. Tidligere har både Geovanni for Hull og Leadbitter for Sunderland fått tilstrekkelig tid til å fyre, og vi er blitt straffet. Hvis man ser på Chelski, Pool og United, så ser man aldri at motstanderen får boltre seg upresset utenfor 16. meteren.

 

Manglende konsentrasjonsevne: Vi ser det både hos midtbane- og forsvarspillerne. Unødvendige tversoverpasninger som jeg mener vi faktisk har vært heldige som ikke er blitt straffet hardere for. Sagna og Fabregas, begge så si feilfri i fjorårssesongen er våre kanskje to fremste eksponenter på dette feltet. Gallas og Toure har begge vist vanvittig mangel på konsentrasjon på defensive dødballer, og dette har vi tapt flere poeng på denne sesongen. Merkelig at det er nettopp midtstopperne og våre mest rutinerte spillere som feiler på dette punktet. Hele laget ser dessuten ut til å miste konsenstrasjonen da vi leder med mer enn et mål. Arroganse og mangle på rutine er et nøkkeluttrykk her er jeg redd.

 

Ingen defensiv midbanespiller: Denilson har gjort sine saker bra, ikke misforstå. Men det er først og fremst offensivt han kommer til sin rett. Fabregas har derfor i enkelte kamper fungert som tilnærmet DM fordi han sannsynligvis ikke føler han har den nødvendige friheten til å gå fremover. I tillegg har Song med sine opptredner vist at han ikke er bevegelig og trygg nok, iallefall ikke foreløpig. Det etterlater derfor store strekk mellom midtbanen og forvaret som motstanderne kan løpe uhindret inn i og skape trøbbel. Med Flamini hadde vi er terrier av de sjeldne som dekket store flater med sin aggressive spillestil. Savnet av han og den rutinerte Gilberto er større enn hva vi trodde på forhånd, mye større. Wenger har gjort en generaltabbe ved å ikke kjøpe inn en rutinert erstatter og i januar tror jeg det er for sent mtp ligaen, dessverre.

 

For å oppsummere: Wenger er ansvarlig for de sportslige prestasjonene til Arsenal Football Club og på offensivt plan er han verdens beste. Vi scorer mål i bøtter og spann og spiller en fotball som hele verden er betatt av. Det endrer allikevel ikke det faktum at vi lekker som ei sil defensivt og på grunn av det ser ut til å være ute av dansen før vi skriver november. Vet det er tidlig, men med det kampprogrammet vi har framover er jeg redd vi blir skuffet. Det meste av skylden går til professoren som til tross for rikelig med midler tilgjengelig velger å nok en gang satse naivt på urutinerte purunge talenter. Det kan fort ende med en ny trofeløs sesong, og tro meg, fansen er allerede skeptisk til Wengers handlinger, jeg vil ikke en gang tenke på hvilke misytringer som vil komme om det sannsynlige utfallet blir et faktum.

 

Vi har lov til å forvente at klubben gjør så godt de kan for å vinne trofeer inneværende sesong. Med PLs stiveste billettpriser og selvpålagte skyhøye ambisjoner så er det lov å forvente at det er I ÅR og ikke sesongene 2009/10 eller 2010/11 som er fokuset. Unnskyldninger og mellomsesonger har supporterne og nøkkelspillerne våre fått nok av, det er iallefall mitt soleklare inntrykk.

 

Håper du lykkes Wenger!

Link to comment
Share on other sites

Jeg må si at jeg faktisk følte meg litt sviktet som supporter i går. Av Arsene Wenger. Ingen andre enn han bør holdes ansvarlig for dette "tapet". Ja, Almunia og Clichy gjorde fatale feil begge to, men det ville aldri blitt utslagsivende dersom den genierklærte professoren hadde lært den taktiske hjemmeleksa si.

Å ta ut Theo og Robin, kampens ubestridte giganter pluss Nasri, en annen offensiv spiller og erstatte dem med hhv. Eboue, Diaby og Song er for meg helt riv raskende uforståelig da man leder med to mål mot et resignert og daft Tottenham. Når skal han lære? Disse defensive byttene har han drevet med helt siden han tok over roret i september 1996, og han har blitt straffet for det gang på gang. Spesielt de senere årene. I sine første år for The Gunners hadde han Europas beste forsvarsfirer til sin disposisjon og der tror jeg han fikk mye gratis. Er vel ingen tvil om at "The Fab four" trengte minimalt med taktisk skolering. Heldigvis for Wenger og oss fikk han napp hos selveste Sol Campbell da han bestemte seg for å forlate Scum. Her fikk vi også en forsvarssjef av dimensjoner som helt klart hadde større betydning for våre suksessfulle sesonger enn hva mange faktisk tror.

Etter at Sol pakket bagen og forsvant til Pompey har vi manglet en sjef i det bakerste leddet og blant andre Kolo Toures svakheter har blitt skremmende tydelige. Gallas er tydeligvis ingen født leder, ei var Senderos og når man i tillegg gir visekapteins-ansvaret til Kolo Toure og forventer at han skal være sjef i forsvaret ved enkelte anledninger så er det helt tydelig at noe ikke stemmer.

 

Hvordan det i hele tatt er mulig for enkelte å legge skylden på misbrukte sjanser når man scorer 4(!) mål i et lokalderby synes jeg også er rart. Wenger innrømmet i et intervju etter kampen at de satset på å score ett eller to til. Hva i all verden er da grunnen til at man gjør de tre DEFENSIVE byttene som nevnt ovenfor på et sånn tidspunkt?! Hvorfor kan ikke vi være iallefall LITT kjedelig og kyniske når vi rir på en ledelse? Det var ingen som klaget da Henry og hans likemenn roet spillet ned ved blant annet å ta med seg ballen ned mot cornerflagget for noen år tilbake og du hører aldri Uniteds eller Pools supportere klage på at de ikke jager flere mål da de leder mot slutten av kamper. Og jeg kan love dere en ting: Våre argeste rivaler ville ALDRI gitt fra seg ledelsen på den måten vi gjorde i går!

 

Alt dette skyldes Wengers naivitet på overgangsmarkedet og klare taktiske mangler i den defensive delen av spillet. Det heter seg det at hvis du skal vinne noe i fotball så er det like viktig å kunne forsvare seg som å angripe. Da Wenger presterer å skylde på uflaks og misbrukte sjanser da man slipper inn hele 4 mål mot innhaveren av PLs jumboplass så blir jeg kraftig provosert. Mot Fenerbache så vi mye av det samme. Til tross for 5 flott mål kunne vi også der med litt uflaks tapt poeng. Det virker som han kun fokuserer på spillet som foregår på motstanderens banehalvdel.

 

Har lyst til å peke på et par punkter av svak defensiv karkater som har ført til poengtap denne sesongen:

 

Dårlig press på ballfører: Det er ingen tilfeldighet at vi har sluppet inn såpass hyppig på langskudd denne sesongen. Vi er alt for dårlige til å legge press på ballfører og dermed gir vi dem både rom til å avansere unødvendig langt og til å lade kanonen. I går så vi at både Jenas og Bentley profiterte på det med sine scoringer. Tidligere har både Geovanni for Hull og Leadbitter for Sunderland fått tilstrekkelig tid til å fyre, og vi er blitt straffet. Hvis man ser på Chelski, Pool og United, så ser man aldri at motstanderen får boltre seg upresset utenfor 16. meteren.

 

Manglende konsentrasjonsevne: Vi ser det både hos midtbane- og forsvarspillerne. Unødvendige tversoverpasninger som jeg mener vi faktisk har vært heldige som ikke er blitt straffet hardere for. Sagna og Fabregas, begge så si feilfri i fjorårssesongen er våre kanskje to fremste eksponenter på dette feltet. Gallas og Toure har begge vist vanvittig mangel på konsentrasjon på defensive dødballer, og dette har vi tapt flere poeng på denne sesongen. Merkelig at det er nettopp midtstopperne og våre mest rutinerte spillere som feiler på dette punktet. Hele laget ser dessuten ut til å miste konsenstrasjonen da vi leder med mer enn et mål. Arroganse og mangle på rutine er et nøkkeluttrykk her er jeg redd.

 

Ingen defensiv midbanespiller: Denilson har gjort sine saker bra, ikke misforstå. Men det er først og fremst offensivt han kommer til sin rett. Fabregas har derfor i enkelte kamper fungert som tilnærmet DM fordi han sannsynligvis ikke føler han har den nødvendige friheten til å gå fremover. I tillegg har Song med sine opptredner vist at han ikke er bevegelig og trygg nok, iallefall ikke foreløpig. Det etterlater derfor store strekk mellom midtbanen og forvaret som motstanderne kan løpe uhindret inn i og skape trøbbel. Med Flamini hadde vi er terrier av de sjeldne som dekket store flater med sin aggressive spillestil. Savnet av han og den rutinerte Gilberto er større enn hva vi trodde på forhånd, mye større. Wenger har gjort en generaltabbe ved å ikke kjøpe inn en rutinert erstatter og i januar tror jeg det er for sent mtp ligaen, dessverre.

 

For å oppsummere: Wenger er ansvarlig for de sportslige prestasjonene til Arsenal Football Club og på offensivt plan er han verdens beste. Vi scorer mål i bøtter og spann og spiller en fotball som hele verden er betatt av. Det endrer allikevel ikke det faktum at vi lekker som ei sil defensivt og på grunn av det ser ut til å være ute av dansen før vi skriver november. Vet det er tidlig, men med det kampprogrammet vi har framover er jeg redd vi blir skuffet. Det meste av skylden går til professoren som til tross for rikelig med midler tilgjengelig velger å nok en gang satse naivt på urutinerte purunge talenter. Det kan fort ende med en ny trofeløs sesong, og tro meg, fansen er allerede skeptisk til Wengers handlinger, jeg vil ikke en gang tenke på hvilke misytringer som vil komme om det sannsynlige utfallet blir et faktum.

 

Vi har lov til å forvente at klubben gjør så godt de kan for å vinne trofeer inneværende sesong. Med PLs stiveste billettpriser og selvpålagte skyhøye ambisjoner så er det lov å forvente at det er I ÅR og ikke sesongene 2009/10 eller 2010/11 som er fokuset. Unnskyldninger og mellomsesonger har supporterne og nøkkelspillerne våre fått nok av, det er iallefall mitt soleklare inntrykk.

 

Håper du lykkes Wenger!

Jeg kunne ikke vært mer enig... :D Her tar du opp de klare problemene og svakhetene til Arsenal. Dette gjør at vi antaglivis ikke kan kjempe om gullet. Nettopp fordi vi er mye dårligere defensivt en de andre topplaga.

 

Som du sier så er dette svakheter som har vært der lenge, vi blir ikke kvitt dem over natta.. Men det er klart forbedringspotensialet.. Og Wenger må nå vise seg som den geniale mannen han er og ta problemene ved roten og få orden på det defensive og mentalitet i laget..

Men alt er ikke bare svart, for hvis vi for orden på sakene bakover på banen, så vet jo alle hva vi kan framover på banen.. Og det kan bli virkelig bra :D Men det må skje fortest mulig.. For vi har ikke tid til å vente til Januar for da er det allerede for sent tror jeg.... :(

Måtte du lykkes Wenger :)

Link to comment
Share on other sites

Flott innlegg Bergkampboy!

 

 

Angående det med Sol Campbell:

 

98/99: Arsenal vant ingenting. Sol vant ligacupen med Scum, som kaptein!

 

99/00: Arsenal vant ingenting.

 

00/01: Arsenal vant ingenting, for tredje året på rad.

 

Og så hentet Wenger Sol Campbell, trenger ikke gå mer inn på det! :D

 

01/02: Arsenal vant The Double!

 

02/03: Arsenal vant FA Cupen.

 

03/04: Arsenal gikk en hel PL-sesong ubeseiret.

 

04/05: Arsenal vant FA Cupen.

 

05/06: Arsenal vant ingenting, for første gang med Sol. Men han scoret mål i Arsenals hittil eneste CL-finale!

 

Altså 5 helt utrolige år i Arsenal for denne "Judas".

 

06/07: Arsenal vant ingenting. Ei heller Sol i Portsmouth.

 

07/08: Arsenal vant ingenting. Sol Campbell ledet Portsmouth til deres andre FA Cup-triumf i hele historien! Fy flate for en spiller!

 

Regnet ikke med C.Shield her, selvsagt. Statistikker sier ikke alt, men dette her er helt sykt! Tenk om alle på dagens Arsenallag hatt samme vinnermentalitet som Sol Campbell! (...) Det eneste han mangler er lojalitet :D

Link to comment
Share on other sites

Flott innlegg Bergkampboy!

 

 

Angående det med Sol Campbell:

 

98/99: Arsenal vant ingenting. Sol vant ligacupen med Scum, som kaptein!

 

99/00: Arsenal vant ingenting.

 

00/01: Arsenal vant ingenting, for tredje året på rad.

 

Og så hentet Wenger Sol Campbell, trenger ikke gå mer inn på det! :1eye:

 

01/02: Arsenal vant The Double!

 

02/03: Arsenal vant FA Cupen.

 

03/04: Arsenal gikk en hel PL-sesong ubeseiret.

 

04/05: Arsenal vant FA Cupen.

 

05/06: Arsenal vant ingenting, for første gang med Sol. Men han scoret mål i Arsenals hittil eneste CL-finale!

 

Altså 5 helt utrolige år i Arsenal for denne "Judas".

 

06/07: Arsenal vant ingenting. Ei heller Sol i Portsmouth.

 

07/08: Arsenal vant ingenting. Sol Campbell ledet Portsmouth til deres andre FA Cup-triumf i hele historien! Fy flate for en spiller!

 

Regnet ikke med C.Shield her, selvsagt. Statistikker sier ikke alt, men dette her er helt sykt! Tenk om alle på dagens Arsenallag hatt samme vinnermentalitet som Sol Campbell! (...) Det eneste han mangler er lojalitet :)

 

Se der ja! Takk for at du hjalp med å få frem poenget. :ph34r:

 

Wenger sa vel forresten nylig at han slet med å finne et godt midtstopperalternativ i overgangsvinduet. Arsenal, med kanskje verdens beste speidernettverk, sliter altså med å finne gode nok spillere til å bekle defensive roller. Kanskje hvis du legger deg i en litt høyere prisklasse Mr. Wenger?

Link to comment
Share on other sites

The bench is weak. He has nobody on the bench he can bring on to lock up game when he’s winning 4-2 with ten minutes to go. They don’t know how to hold onto a lead. Last season they didn’t know how to hold onto a lead. Next season they won’t know how to hold onto a lead. The season after that, Arsene Wenger still won’t be teaching defence because he still won’t believe in it.

 

As French novelist Stendhal once noted, genius is nine parts obstinacy.

 

Wenger's substitutions were as bad as they have ever been, which is saying plenty.

 

Why take off Walcott who was having one of his best ever games? That allowed the Spurs defence to move forward ten yards. Why bring on the clueless Eboue, and then Song, who always takes time to pick up the rhythm of the game? If you really want to score goals five and six, why not bring on Carlos Vela to score them? Adebayor’s having his worst game of 2008, not winning one header against Corluka and Woodgate, but you leave him on for the whole game? Bendter would have held the ball up better.

 

Wenger’s substitutions have been a joke for 12 years. Lens v Arsenal was the first blunder. As long as I live, I will never see more kamikaze substitutions in a football match than I saw last night. But our timid, tame, feeble, craven mainstream media won’t mention that.

 

Synes Myles oppsummerer dette på en god måte i denne artikkelen: http://www.arsenalnewsreview.co.uk/index.p...nt01returnid=42

Link to comment
Share on other sites

Akkurat kommet hjem fra England som en slagen supporter... Oppbygninga til kampen og selve kampen fram til 4-3 var vanvittig morro. Enorm stemning og god fotball. Helt til Wenger blir feig. Det er så fantastisk irriterende at jeg veit ikke hvor jeg skal gjøre av meg. At han klarer å destruere den festkvelden er sensasjons-trist for å si det veldig mildt. Som sagt før her, hvorfor i h**vete(!) ta ut Walcott!?!? Det må jo vise seg å bli årets tabbebytte. Tror det er første gang jeg blåser ut mot Professor, men etter denne opptredenen syns jeg vi er berettiga. Skuffa Skuffa Skuffa......

 

Noe videre kamp-analyser trenger jeg ikke, da Bergkampboy har sagt det AKKURAT som jeg tenker,

men som jeg på langt nær kunne fått ut like velkomponert. Veldig bra.

 

"He just fuckin` invited shitty Spurs back in the game there Wenger". Sidemann på Emirates etter byttet Theo-Eboue

Link to comment
Share on other sites

They don’t know how to hold onto a lead. Last season they didn’t know how to hold onto a lead. Next season they won’t know how to hold onto a lead. The season after that, Arsene Wenger still won’t be teaching defence because he still won’t believe in it. (..) Wenger’s substitutions have been a joke for 12 years.

(..) As long as I live, I will never see more kamikaze substitutions in a football match than I saw last night.

 

Palmer treffer spikeren på hodet her. Som flere her også er inne på; taktikk og bytter har alltid vært Wengers store svakhet. Arsenal har vunnet sine trofeer PÅ TROSS AV dette. Det setter jo også 2002 og 2004-prestasjonene i et helt spesielt lys; når man vinner så suverent selv om man er hjelpeløse taktisk, må jo laget rent fotballmessig ha vært unike, særlig når rivalene vinner de fleste av sine trofeer PÅ GRUNN AV taktikk mer enn fotballmessig suverenitet. Det er taktikken som får ting til å bikke i deres favør. Når vi tenker tilbake på alle årene under Wenger har vi naturligvis mye å takke ham for, mange trofeer og enormt mye god fotball. Og kanskje enda viktigere; han har vært arkitekten bak klubbens transformasjon til et mer profesjonelt nivå og flyttingen til ny bane. Så Wenger har vært rett mann tross alt.

 

Men dette til tross, jeg kan ikke la være å tenke på det som KUNNE og BURDE ha vært i form av pokaler i skapet. OK, dette er hypotetisk, men det er jo en kjensgjerning at det har blitt alt for mange andreplasser under Wenger. Ligaen i 1999, UEFA-cupen i 2000, ligaen i 2003 (kanskje den verste?), CL-finalen i 2006, ligaen i fjor (omtrent på 2003-nivå). Og disse andreplassene skyldes jo absolutt ikke at man ikke har vært fotballmessig gode nok. Poenget er at ALLE disse begivenhetene definitivt burde ha bikket i vår favør, og de hadde sikkert gjort det, om Wenger hadde rettet på noen få enkle ting, ting som er MYE lettere å gjøre noe med enn å få laget til å spille så godt som de gjør på sitt beste. Under AFs ledelse hadde man ikke sløst bort et eneste av disse trofeene det er jeg rimelig sikker på. Det eneste trofeet Arsenal har vunnet under Wenger som de burde ha tapt etter spill og sjanser var FA-cupen i 2005. Det blir 5-1 i negativ statistikk det, noe som setter tall på hva Wengers mangel på taktisk sluhet har kostet klubben. Og mener jeg så at Wenger bør skiftes ut? Nei, men jeg er frustrert over at han aldri lærer, eller viser større vilje til å lære. Arsenal er og blir dårlige på det som er de nærmeste rivalenes store styrke; defensiv organisering og taktisk profesjonalitet og kynisme. Tenk hvor mye bedre Arsenal må være i ren spillemessig styrke for å kompensere for denne svakheten...?

Link to comment
Share on other sites

Godt skrevet Picastor. Selv mener jeg at hovedproblemet til Wenger er at han er så sta som han er, han må lære å ta selvkritikk og å lære av sine feil.

Det er ikke bare byttene under vær kamp Wenger sliter med, han har også et problem på transfer siden. At han ikke klarer å styrke stallen i bredde, når alle andre ser at stallen er allt for tynn . Hadde Wenger klart å forbedre seg på dette, hadde vi kanskje hatt verdens beste manager. Dessverre har disse manglene allt for stor betydning.

Link to comment
Share on other sites

Og mener jeg så at Wenger bør skiftes ut? Nei

Der er vel egentlig kjernen i det de fleste arsenalfans føler. Wenger skuffer oss, bløffer oss, men vi stoler blindt på han likevel. Vi tror på at han kan klinke til med noe stort hver sesong, men selv om han ikke får det til forblir han en messias for oss. Er det dette som skiller oss fra andre lags supportere?

Link to comment
Share on other sites

Og mener jeg så at Wenger bør skiftes ut? Nei

Der er vel egentlig kjernen i det de fleste arsenalfans føler. Wenger skuffer oss, bløffer oss, men vi stoler blindt på han likevel. Vi tror på at han kan klinke til med noe stort hver sesong, men selv om han ikke får det til forblir han en messias for oss. Er det dette som skiller oss fra andre lags supportere?

Forsvinner Wenger så forsvinner nok dessverre mange spillere også. Wenger har nok blitt for viktig for Arsenal med årene.

Link to comment
Share on other sites

Wenger bør definitivt ikke skiftes ut nei. Troen på Wenger er

der tross hans skotske aner.

Byttene til Wenger var katastrofale mot Spurs,men det Wenger ikke kunne forutse var et lykketreff fra Bentley og Clichy som ramlet i en avgjørende situasjon.

Hadde ikke Clichy driti på draget hadde kampen vært vunnet. Har forstått også at Arsenal skulle spille negativ fotball og holde på ballen fra Wenger.

Det gjorde de ikke. Så etter mitt syn var dette et lag som kollapset totalt de siste 5 min. Hvor var lederen på banen?

 

Ellers ser jeg AF får velfortjent skryt. Men er ikke så sikker på at AF hadde fått til med Arsenals mannskap hva Wenger har.

Wenger er definitivt den beste manageren på øyriket til å dyrke fram unge talenter. Der tror jeg han er enestående.

Link to comment
Share on other sites

Der er vel egentlig kjernen i det de fleste arsenalfans føler. Wenger skuffer oss, bløffer oss, men vi stoler blindt på han likevel. Vi tror på at han kan klinke til med noe stort hver sesong, men selv om han ikke får det til forblir han en messias for oss. Er det dette som skiller oss fra andre lags supportere?

 

Kan bare snakke for meg selv her. Ser ikke på Wenger som en messias. Og han bløffer meg ikke. Etter 12 år kjenner vi hans svakheter for godt til det. Ei stoler jeg blindt på ham, like lite som jeg stoler blindt på noen annen. Men grunnen til at jeg mener Wenger ikke bør skiftes ut - enda - på tross av hans svakheter, er en rasjonell vurdering av Wengers NETTO bidrag til klubben. For han er vel fortsatt på plussiden, tross alt. Og vi skylder ham å få sjansen til å fullføre flyttingen til ny bane ved å vise at han kan lede sine "young guns" til topps.

 

Men det kan godt hende at det vi har sett de siste tre-fire årene, etter den store 2004-sesongen egentlig har vært begynnelsen på slutten. Kanskje Wenger egentlig snart har gjort sitt, og at han ikke lenger er i stand til å skape et lag som kan vinne ligagull? Alle har som kjent sin tid. Vi har jo vært inne på det tidligere; det er ikke noe mål at Wenger skal bli sittende så lenge som mulig - bare for DEN sakens skyld. Jo lenger han blir sittende, desto større vakuum blir det den dagen han slutter. Og noen syvende far i huset trenger man absolutt ikke. Det vil på sikt skade klubben.

 

Det vi nå ser i Arsenal likner mye på Liverpool på første halvdel av 1970-tallet. Etter at Shankley hadde vært arktitekten som bygget opp klubben fra slutten av 1950-tallet, og gjort stor suksess på midten av 60-tallet, trakk han seg på første halvdel av 1970-tallet, uten å ha fått så mye ut av sitt arbeid som han kanskje hadde potensiale til. Det ble hans etterfølger Bob Paisley som "skummet fløten" av Shankleys arbeide, og som løftet klubben det siste steget til den absolutte topp. Resten er historie som det heter. Spørsmålet er om Wenger klarer å finne en etterfølger som klarer å utnytte det Wenger har bygget opp, og klarer å ta Arsenal det siste steget klubben absolutt har potensiale til, men som Wenger sliter med å få til.

Link to comment
Share on other sites

Byttene til Wenger var katastrofale mot Spurs,men det Wenger ikke kunne forutse var et lykketreff fra Bentley og Clichy som ramlet i en avgjørende situasjon.

Hadde ikke Clichy driti på draget hadde kampen vært vunnet. Har forstått også at Arsenal skulle spille negativ fotball og holde på ballen fra Wenger.

Det gjorde de ikke. Så etter mitt syn var dette et lag som kollapset totalt de siste 5 min. Hvor var lederen på banen?

 

Ellers ser jeg AF får velfortjent skryt. Men er ikke så sikker på at AF hadde fått til med Arsenals mannskap hva Wenger har.

Wenger er definitivt den beste manageren på øyriket til å dyrke fram unge talenter. Der tror jeg han er enestående.

 

Nei, Wenger kunne ikke forutse denne kollapsen, men han gjorde flere feilgrep som la forholdene til rette for at en slik kollaps var mulig. Og poenget her er ikke kampen mot Spurs ALENE. Problemet er at dette er svakheter vi har sett i HELE Wengers tid som manager, selv om det tidligere kanskje ikke har sett så grotesk ut som mot Spurs. Men vi har jo det allerede nevnte tapet mot Charlton for noen år siden, og flere andre kamper der Arsenal helt unødvendig og på bisarrt vis har tapt eller rotet bort poeng. Som andre har vært inne på; verken Liverpool eller ManU har vel klart å rote bort en tomålsledelse i siste minutt. Dette er ikke BARE tilfeldigheter, og det er jo klart at dette forteller noe om styrker og svakheter til de respektive klubbene.

 

For øvrig er jeg jo enig i det du skriver om talentutvikling. Men i en storklubb er ikke dette nok alene. Man må kunne ta det siste steget i tillegg. Først da er man fornøyd. Og det er slett ikke sikkert at AF ville fått så mye ut av Arsenal sine mannskap som Wenger har gjort. Men det var heller ikke mitt poeng. Det jeg forsøkte å si var at HVIS man først var i posisjon til å vinne henimot slutten av sesongen, som de nevnte ligasesonger 1999, 2003 og 2008, så ville AF ihvertfall ha sørget for å unngå å gjøre så mange elementære feil som Arsenal gjorde, som dessverre fikk avgjørende betydning. Han ville utvilsomt ha spilt på sin sedvanlige kynisme, og skvist ut de nødvendige resultater. At jeg aldri føler meg trygg på at Arsenal skal vinne før det er matematisk sett sikkert, skyldes like mye AFs (og andre rivalers) evne til å få det maksimale ut av en situasjon, like mye som Wengers mangel på evne til å "drepe" kamper og avgjøre ting. Arsenal har rett og slett hatt den stygge uvanen å gjøre ting unødvendig spennende og vanskelig for seg selv. Det er det bare å innse.

Link to comment
Share on other sites

Wenger trenger kanskje en sterk nummer to. En som har de taktiske egenskapene som Wenger så tydelig mangler. Pat Rice har vært der i hundre år og er en kontunitetsbærer men er han godt ut på dato? Jeg er redd for at skoen trykker en smule her. Fotballen er i rivende utvikling og det som gjaldt for tjue, tredve, ja, førti år siden det er og blir gammel historie.

 

Tror vi må ha endringer eller nye folk inn bak Wenger. Muligens er vår dyktige franskmann diktatorisk på benken? Kanskje han vil bestemme alt sjøl? Ikke vet jeg men det som skjer fra sidelinja er ikke bra nok. Kamper kan avgtjøres fra benken og det gjør det så absolutt i Arsenal men "in a wrong way" :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Det var kanskje hannes skyld.

Men vist Arsenal ikke hadde hatt Wenger som trener hadde vi ikke hvert der vi er i dag!

Da kunne det godt hende vi ikke hadde hvert i den øverste divisjonen i England engang!!

 

Hvordan kan du vite det? Det er jo umulig å si at vi ikke hadde vært der vi er i dag uten Wenger. Det kommer jo an på hvem som hadde fått jobben som manager hvis det ikke hadde vært Wenger. Kanskje hadde vi hatt enda flere trofeer?

Link to comment
Share on other sites

Nå begynner begeret å flyte over for min del. Fire sentrale midtbanespillere starter, ingen vinger og Adebaoyr får full tillit igjen. va Persie derimot som scorte og hadde to målgivende sist sliter benken. Og Arsenals eneste storkjøp i sommer sitter også og varmer opp en stol på sidelinja.

 

Har ikke store troen på poeng i denne kampen.

Link to comment
Share on other sites

Nå begynner begeret å flyte over for min del. Fire sentrale midtbanespillere starter, ingen vinger og Adebaoyr får full tillit igjen. va Persie derimot som scorte og hadde to målgivende sist sliter benken. Og Arsenals eneste storkjøp i sommer sitter også og varmer opp en stol på sidelinja.

 

Har ikke store troen på poeng i denne kampen.

 

Wenger har jo satt innpå Song og Diaby for at vi skal bli sterkere i lufta. Hadde nok slitt kraftigere i starten med Nasri og Walcott som ikke har noen hodespillere. Stoke har jo bare gode hodespillere omtrent.

 

At vi har slitt på defensive dødballer så langt i kampen er jo ikke noe sjokk i en kamp mot et sånt lag. Allikevel tror jeg Stoke har fått kjørt fra seg litt og da kommer nok Walcott innpå i andre omgang sammen med RVP.

Link to comment
Share on other sites

Vi har vel egentlig sett nå, at et lag ikke bare kan bestå av talenter. Det må være en balanse gang. Det positive vi får ut av dette er nok at Wenger mest sannsynlig gjør noe i Januar, men nå kan nok det dessverre være for sent, håper vi tar 4. plassen i allefall. Vi bør gi allt for FA cup og CL nå.

Med Wallcott , Ade, Eduardo, Roscicky skada og Persie utestengt ser denne måneden svært mørk ut.

Vi visste allerede i sommer at vi hadde for smal stall, ALLE bortsett fra Wenger.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...