Jump to content

Tanker rundt overgangsvinduet sommeren 2024


Stefanb

Recommended Posts

Da nærmer vi oss straks mars og på dette tidspunktet så er vi fortsatt med i kampen om Premier League og Champions League. Personlig tror jeg ikke at vi kommer til å vinne verken eller heller denne sesongen da vi dessverre har noen hull i troppen, men vi vet aldri hva som skjer :)

Tanken min er hvertfall å åpne en tråd for det kommende overgangsvinduet hvor man kan komme med sine betraktninger, ønsker, analyser osv. Alt som er rettet mot forbedring av spillerstallen, overgangsrykter etc. etc.

For min del så kommer jeg til å lage et forholdsvis langt innlegg med mine tanker og betraktninger for sommeren. Et lite forbehold allerede er at dette mest sannsynligvis ikke er meninger som alle kommer til å være enige med, og som neppe heller er realistiske; MEN, det er fortsatt hva jeg mener burde gjøres for at Arsenal skal være blant de aller aller beste lagene i verden.

Først og fremst vil jeg rangere spillere i kategorier basert på hva jeg føler de har prestert, eller hva de har talent til å kunne bli.

S-nivå - en av verdens soleklart beste spillere
Her føler jeg ikke at vi har noen som holder dette nivået eller har potensial til å være verdens beste spiller.

A-nivå - en av de beste spillerne i sin posisjon i verden, eller med potensial til å bli det - typisk blant topp 5 i verden
Saka - en av de beste i ligaen og i verden. Den nærmeste på listen til å havne på S-nivå.
Rice - sammen med Rodri den beste defensive-/boks-til-boks-spilleren i ligaen.
Ødegaard - Vår kaptein og landsmann. En av ligaens beste spillere som bare blir bedre og bedre.
Gabriel - Sesongens spiller for min del så langt. Jeg klarer ikke å finne en annen "klippe" der ute som Gabriel. Har vært den beste midtstopperen vår denne sesongen.
Saliba - Kanskje det største midtstoppertalentet i verden. Tidvis ekstremt god, men gjør fortsatt litt rare ting. Er tidvis oppe på verdensklassenivå.

B-nivå - Blant de beste i sin posisjon, eller med potensial til å bli det - Typisk blant topp 10-15 i verden
Martinelli - Vanvittig fart, teknikk og ferdigheter. Tidvis snuser han på verdensklasse-nivå, men jeg føler han mangler overblikk og spilleforståelse for å bli verdensklasse.
White - Fantastisk spiller med god defensiv forståelse, teknikk og pasningsfot. En skikkelig kriger, men mangler litt på individuelle ferdigheter og fart for å være helt i toppen.
Tomiyasu - Som med White så mangler det litt på det individuelle og fart, i tillegg til at han er mye skadet.
Timber - Litt usikker på Timber da jeg ikke har sett han spille på dette nivået så mye, kan potensielt ende på A-nivå.
Zinchenko - Offensivt er han ubestridt den mest talentfulle backen vi har, men defensivt er han under pari. Er også mye skadet.
Partey - I mine øyne en av de beste spillerne i verden når han er på, men altfor ustabil. Er også veldig skadeplaget.
Jorginho - Tidligere verdensklasse eller tett opp fortsatt. Aldrende og en del skadet, men en fantastisk spiller.
Smith Rowe - Hadde vi skrudd tiden tilbake 2 år så ville han nok endt på et høyere nivå, men ekstremt skadeplaget og virker ikke som om han noen gang vil bli den spilleren jeg trodde.
Havertz - Mange gode egenskaper, men få ekstreme egenskaper som skiller seg ut. Jobber hardt og er anvendelig da han kan spille i flere posisjoner.
Jesus - Ekstrem teknikk, arbeidsinnsats og spilleforståelse, men mye skadet og som spiss scorer han ikke nok mål.
Tierney - Er blant de beste "tradisjonelle" venstrebackene der ute, men er dessverre mye skadeplaget.
Trossard - Fantastisk spiller når han har dagen, men varierende i prestasjoner og tidvis sløser han ekstremt mye foran mål.

C-nivå - God spiller som holder et høyt nivå, eller har potensial til å bli det - Typisk det vi anser som "god nok for et lag i midten av ligaen"
Raya - Fortsatt litt usikker på Raya. Syntes han har blitt bedre og bedre, men slipper fortsatt inn litt enkle mål. Veldig god med ballen i beina og på igangsettinger.
Ramsdale - Som Raya er han ganske god med ballen i beina, og slipper inn enkle mål. Dårligere i feltet enn Raya, men bedre på strek.
Kiwior - Solid spiller som kan spille på venstreback og venstre midtstopper.
Lokonga - Gjort det bra for Luton på lån og hadde noen gode kamper for oss. Tror han har funnet nivået sitt hos Luton.
Vieira - Han har fått litt tid og har vist veldig gode kvaliteter i siste del av banen, men mangler mye ellers. Er i tillegg også en del skadet.
Nelson - En spiller jeg var overbevist om at kunne bli en av de bedre i ligaen, men dessverre har skader og mentale hindringer satt en stopper for dette.

D-nivå - En god spiller som holder et litt over middels nivå, eller som har potensial til å bli det - Typisk det vi anser som "god nok for et lag i de nedre delene av ligaen"
Elneny - Helt OK spiller som kan komme inn og være solid nok i enkelte kamper.
Nketiah - Et talent på spissplass som har hatt noen greie flytbølger, men mangler for mye på alle fronter - har ingen egenskaper som skiller seg ut.
Tavares - Et stort talent når han først ble hentet inn, men mentaliteten er helt borte.
Marquinhos - Jobber godt, men mangler på alt annet

E-nivå - En spiller som ikke er god nok for Premier League - Typisk Championship-nivå
Cedric - Var en god spiller i sin tid for Southampton, men er langt derifra nå.

Da er vi ferdig med mine rangeringer. Nå kommer mine betraktninger:

Vi er utvilsomt et av de beste lagene i England. To år på rad har vi nå kjempet mot City, og i mine øyne burde vi ha trukket det lengstre strået i forrige sesong. Dessverre så var det et ungt lag som manglet erfaring og kvalitet i enkelte ledd som gjorde at nivået droppet i innspurten. Har vi blitt bedre siden i fjor? Det kan diskuteres. Minus Xhaka så har vi ikke mistet noen førstelagsspillere som var store bidragsytere, i tillegg har vi hentet inn Rice, Timber, Havertz og Raya. Rice tror jeg vi alle vet hva er god for, så nevner han ikke så mye her. Timber så ut til å være en spiller som gikk rett inn i laget, men dessverre så hadde han maks uflaks og er i praksis ute hele sesongen. Havertz skulle "ta over" for Xhaka, men har slitt med å finne ut av posisjonen, og det at vi ikke har hatt en ordentlig spiss tilgjengelig store deler av sesongen har medført til at Havertz har måttet fylle det tomrommet - noe som heller ikke hjulpet å vurdere om han er god nok i den posisjonen. Raya har det vært en del diskusjoner rundt, men jeg tror vi kan anerkjenne at han er en tryggere keeper enn Ramsdale både med ballen i beina, og når det kommer til feltarbeid - noe som gir trygghet til forsvaret. Han er også en raskere igangsetter som har ført til mange gode overganger.

Så hvordan lander vi i år? Problemene i fjor var god nok dekning for Saka, Ødegaard, Jesus, Partey og på stopperplass. Trossard, Jorginho og Kiwior ble hentet inn i januar-vinduet og  Rice, Havertz, Timber og Raya ble hentet inn i sommer. Et godt sommer vindu? Ja, det syntes jeg - men, vi manglet fortsatt et ordentlig alternativ til Jesus på topp og et alternativ til Saka på høyre. Vi har utvilsomt en god spiller i Jesus, og når han er i form så er han fantastisk. Saka er så og si aldri skadet - takk Gud for det. Havertz som jeg var inne på har vikariert for Jesus sammen med Trossard. Nketiah er rett og slett ikke god nok. For Saka så har vi Nelson, men som vi vet så er han skadet en del og er en spiller som er en vesentlig nedgradering fra Saka.

Så hva mener jeg burde gjøres for å kunne gjøre vår tropp bedre? Jeg mener fortsatt at vi trenger en spiss, og jeg mener fortsatt at vi trenger en spiller som kan konkurrere med Saka, men også med Martinelli. I tillegg burde vi hente inn en midtbanespiller og muligens en midtstopper til.

Så hvilke alternativer finnes det på spissplass? Det er nevnt et par i mediene, og jeg har tidligere nevnt et par. Gjengangere er selvfølgelig Osimhen og Toney. Mitt forslag har vært blant annet Sesko. Et par "underdogs" har vært Zirkzee og i det siste Viktor Gyökeres. Særlig sistnevnte har jeg fulgt med på i de siste ukene og gått gjennom kamper fra Sporting, og selv om jeg alltid er skeptisk til spillere fra den Portugisiske ligaen så må jeg si at jeg er imponert. Svensken står med 31 mål og 10 målgivende på 44 kamper denne sesongen. Han ble hentet fra Coventry sommeren 2023 og har ikke gjort annet enn å være fantastisk. Han er 25 år (blir 26 i sommer), og har kun en sesong hvor han har vært enestående - så er selv veldig skeptisk om han klarer å overføre dette til Premier League (vi har jo sett hvordan Darwin Nunez har gjort det), men han ble hentet til England av Brighton som har et veldig godt øye for talenter, og Coventry supporterne anser han for å ha vært blant deres beste spillere noensinne. Han har alt man ønsker fra en spiss - 187-188cm høy, rask, god teknisk, sterk i lufta, god pasningsfot, kan avslutte med høyre, venstre og hodet og har i tillegg individualitet og en høy arbeidsmoral. Hvis han hadde klart å overføre dette nivået til Premier League for Arsenal, så tror jeg vi hadde hatt en av de aller beste spissene i verden. Eneste minuset? Sporting har satt en utkjøpsklausul på 100 millioner euro for han.

Når det kommer til kantspillere så må jeg først si at jeg elsker Martinelli, men jeg syntes han er for ustabil og i enkelte kamper så er han bare helt ute av det. Trossard er god spiller, men jeg savner noen med fart. Martinelli er den eneste spilleren som virkelig har fart i laget vårt. Har jeg noen spillere i tankene? Jepp. Selvfølgelig har jeg det 😂 Jeg tror ingen spillere vil klare å danke ut Saka såfremt ikke noe alvorlig skjer. Den gutten er bare et vidunder av en spiller. Mitt forslag her er Nico Williams som spiller i Athletic Bilbao. Ganske lik spillestil som Saka, men med mer fart. Ikke i nærheten av samme spilleforståelse (der mener jeg Saka er i absolutt verdensklasse), men han har alle ferdigheter som skal til for å bli en veldig god spiller. Han kan også spille på begge kanter, og kan f.eks. tillate å la Saka spille mer sentralt i kamper hvor Ødegaard hviles eller hvor Ødegaard må trekkes dypere sentralt. Personlig tror jeg fremtiden til Saka etterhvert blir mer sentralt. Nico Williams skal ha en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, og har tidligere blitt linket til oss. Jeg er dog usikker på om han vil forlate klubben da han spiller sammen med broren sin Inako Williams - i tillegg så er ofte Atlethic Bilbao spillere mer lojale enn andre.

Når det kommer til midtbaneplassen så tror jeg alle vet hva jeg føler om Thomas Partey. Jeg jublet hardt når han ble klar for Arsenal i 2020, men det har ikke gått som jeg håpet. Ekstremt mye skader, en voldtektsskandale og ustabile prestasjoner har ikke gjort ting så rosenrødt. Vi hentet inn Jorginho i januar, men han har også vært skadeplaget. Enkelt og greit mener jeg at vi må få inn en midtbanespiller som kan spille sammen med Rice først og fremst. Jorginho når han spiller sammen med Rice tillater han å være med dynamisk og spille mer offensivt. Rice sine restriksjoner som spiller ligger i å diktere spillet som en playmaker, og det er her jeg mener vi burde forsøke å få hentet inn en "Jorginho-klone". Drømmen er Frenkie de Jong, men det skjer aldri i verden. Vi har lenge blitt linket til Martin Zubimendi som spiller for Real Sociedad, og det er nok ikke uten grunn. Dette er en spiller som har mange av de samme kvalitetene som Jorginho. Blir 25 år i sommer med godt med erfaring både fra La Liga og Europa Ligaen. Det hadde vært et perfekt scenario å ha han i klubben sammen med Jorginho de neste årene frem til italieren forlater klubben. Det er rykter om at vi allerede har avtalt personlige betingelser med han. Prisen ryktes å være rundt 50 millioner euro.

Sist, men ikke minst så er det da midtstopperplassen. Jeg vet hva dere tenker.. har vi ikke nok spillere her? Gabriel, Saliba, White, Tomiyasu, Kiwior, Timber og til nød Rice? Joda, jeg tenker i utgangspunktet det jeg også, men samtidig vet vi hvordan nivået droppet i fjor når Saliba var ute. Det samme når Gabriel var ute. Det er selvfølgelig vanskelig å erstatte potensielt to midtstoppere i verdensklasse, men problemet som fort vil oppstå for oss er at ingen av alternativene som er nevnt er solide erstatninger for Saliba. Tomiyasu er ofte skadet (dessverre), White er bedre på høyreback og Timber virker å være planlagt å spille på venstreback. Dette vil da medføre at man må potensielt benytte to spillere som vanligvis spiller back og gjøre 4 endringer i den bakre femmeren ved skade-/utilgjengelighet på Gabriel - Saliba. Jeg anser dog dette for å være det minste problemet i stallen. Jeg har personlig ikke noen store forslag her, men det har blitt nevnt i flere medier om at vi er interessert i nok en Sporting spiller som heter Ousmane Diomande. Han er to år yngre enn Saliba, men som Saliba så er han et beist fysisk. En veldig moderne stopper med ro og forståelse som er langt foran hvor det burde være. Kommer dog til å bli dyr, og jeg klarer ikke å se for meg at han kommer til å ønske seg til Arsenal med Gabriel og Saliba som soleklare førstevalg. Dette tror jeg vil være en hindring for samtlige midtstoppere, så her må vi muligens hente inn en spiller som er nærmere "slutten" enn begynnelsen av karrieren. Har dessverre få spillere å foreslå her som er "lignende" Saliba, men som fortsatt ikke vil koste en formue. Er Johnny Evans fortsatt tilgjengelig? 😂

Totalt så ender vi opp med kjøp for minst €200M. Det er ikke småpenger.. og jeg tror ikke vi har råd til det rett og slett. Hvis jeg bare kunne satset på en spiller så hadde det nok vært Gyökeres, men vi har jo også en del spillere som jeg mener vi burde selge unna.

Nå har jeg gått gjennom hvilke spillere jeg kunne tenke meg til klubben, og nå vil jeg gå gjennom de jeg ønsker ut av klubben. Dette er følgende spillere:
Ramsdale - Digger Aaron, men jeg tror ikke han vil kunne ta tilbake plassen sin. Her kan vi hente inn en god slump penger, men vi må hente inn en keeper til trolig.
Cedric - Kontrakten hans går ut i sommer. ADJØ!
Tierney - Som med Aaron så digger jeg Kieran, men han passer ikke inn i spillestilen. Han er i tillegg veldig skadeplaget. Er fortsatt bare 26 år så burde klare å få litt for han.
Vieira - Ikke god nok. Forhåpentligvis kan vi få tilbake litt av summen vi betalte for han.
Partey - Verdensklasse på sine beste dager, men er ikke annet enn skadet. Burde fortsatt klare å få litt penger for han.
Smith Rowe - Denne er tøff for meg. Kanskje min yndling i Arsenal-laget, men er bare å innse at han ikke kommer til å klare seg i Arsenal. Her burde vi klare å få en god del penger.
Nelson - Som med Smith Rowe syntes jeg dette er veldig trist, men det er bare å innse at Nelson aldri blir god nok.
Nketiah - Blir 25 år gammel nå, og er langt ifra god nok. Selg han til høystbydende.
Tavares - Som med Nketiah, selg han til høystbydende.
Marquinhos - Klubben han er på utlån hos har en opsjon på kjøp, krysser fingrene for at de tar den.
Lokonga - Liker Sambi faktisk, og han har vist noen kvaliteter til tider som tilsier at det bor en god spiller inni der, men ikke god nok for oss. Håper lånet hos Luton har økt verdien hans.

Vi burde klare å få inn en del penger for denne samlingen med spillere. Ramsdale burde vi få tett opp mot £20m for mener jeg, Tierney rundt £7-12m, Vieira £10-12m, Partey £5-10m, Smith Rowe £25-35m, Nelson £5-10m, Nketiah £10-15m (kun fordi han er en engelsk spiss), Lokonga £15-20m. Så realistisk sett burde vi klare å få rundt 100 millioner pund, eller tett opp mot 120 millioner euro. Noen av spillerne som går ut mener jeg for det meste kan erstattes av interne løsninger i ligacup som f.eks. Walters for Cedric, Nelson av Lewis-Skelly, Smith Rowe av Nwaneri, Lokonga av Patinho osv.

Så hvordan ville laget sett ut med disse kjøpene? Vel, med Zubimendi inn så ville Rice som sagt kunne spille høyere i banen, Williams kunne presset både Martinelli og Saka, mens Gyökeres ville ha kjempet med Jesus. Jesus ville også kunne spille på kantene og kjempet med Martinelli, Saka og Williams.

Taktisk sett så ville vi hatt et veldig fleksibelt lag med spillere som kan spillere i mange forskjellige roller. Kvaliteten på spillerne er såpass høyt at veldig få vil være garanterte startere hvis prestasjonene ikke er gode. På spissplass ville Gyökeres, Jesus, Havertz og Trossard alle kunne bidratt og kjempet om plassen, på kantene så ville Martinelli, Saka, Williams, Jesus, Trossard og Gyökeres (som kan spille både høyre og venstrekant i tillegg til spiss) vært bidragsytere og konkurrenter om plassene.

Midtbanen ville vært forholdsvis godt dekket med Ødegaard, Rice, Jorginho, Zubimendi, Havertz, Saka og Elneny. Man ville kunne pushet Ødegaard med hhv. Saka og Havertz. Det er kun Rice som står uten klar konkurranse i dette tilfellet - i tillegg til at Zinchenko også kunne vært dyttet opp hit da i utgangspunktet er en midtbanespiller. På backene har man både spillere som kan "inverte", og som kan overlappe. White, Timber, Kiwior, Zinchenko og Tomiyasu kan alle sammen spille disse rollene. Timber og Tomiyasu er ganske unike her da de kan spille denne rollen på begge flanker. I midtforsvaret så vil man ha Gabriel, Saliba, Kiwior, Tomiyasu og White som alternativer såfremt ikke Diomande f.eks. hentes inn.

På keeperplass vil man ha Raya, Okonwoko og Hein. Her burde det komme inn en litt mer etablert andrekeeper hvis-/når Ramsdale selges.

Potensielt førstelag:
 

Raya
White - Saliba - Gabriel - Timber
Rice - Zubimendi
Saka - Ødegaard - Martinelli
Gyökeres

Potensielt andrelag:


Ny keeper
Tomiyasu - Diomande - Kiwior - Zinchenko
Elneny - Jorginho
Williams - Havertz - Trossard
Jesus

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Stefanb said:

Da nærmer vi oss straks mars og på dette tidspunktet så er vi fortsatt med i kampen om Premier League og Champions League. Personlig tror jeg ikke at vi kommer til å vinne verken eller heller denne sesongen da vi dessverre har noen hull i troppen, men vi vet aldri hva som skjer :)

Tanken min er hvertfall å åpne en tråd for det kommende overgangsvinduet hvor man kan komme med sine betraktninger, ønsker, analyser osv. Alt som er rettet mot forbedring av spillerstallen, overgangsrykter etc. etc.

For min del så kommer jeg til å lage et forholdsvis langt innlegg med mine tanker og betraktninger for sommeren. Et lite forbehold allerede er at dette mest sannsynligvis ikke er meninger som alle kommer til å være enige med, og som neppe heller er realistiske; MEN, det er fortsatt hva jeg mener burde gjøres for at Arsenal skal være blant de aller aller beste lagene i verden.

Først og fremst vil jeg rangere spillere i kategorier basert på hva jeg føler de har prestert, eller hva de har talent til å kunne bli.

S-nivå - en av verdens soleklart beste spillere
Her føler jeg ikke at vi har noen som holder dette nivået eller har potensial til å være verdens beste spiller.

A-nivå - en av de beste spillerne i sin posisjon i verden, eller med potensial til å bli det - typisk blant topp 5 i verden
Saka - en av de beste i ligaen og i verden. Den nærmeste på listen til å havne på S-nivå.
Rice - sammen med Rodri den beste defensive-/boks-til-boks-spilleren i ligaen.
Ødegaard - Vår kaptein og landsmann. En av ligaens beste spillere som bare blir bedre og bedre.
Gabriel - Sesongens spiller for min del så langt. Jeg klarer ikke å finne en annen "klippe" der ute som Gabriel. Har vært den beste midtstopperen vår denne sesongen.
Saliba - Kanskje det største midtstoppertalentet i verden. Tidvis ekstremt god, men gjør fortsatt litt rare ting. Er tidvis oppe på verdensklassenivå.

B-nivå - Blant de beste i sin posisjon, eller med potensial til å bli det - Typisk blant topp 10-15 i verden
Martinelli - Vanvittig fart, teknikk og ferdigheter. Tidvis snuser han på verdensklasse-nivå, men jeg føler han mangler overblikk og spilleforståelse for å bli verdensklasse.
White - Fantastisk spiller med god defensiv forståelse, teknikk og pasningsfot. En skikkelig kriger, men mangler litt på individuelle ferdigheter og fart for å være helt i toppen.
Tomiyasu - Som med White så mangler det litt på det individuelle og fart, i tillegg til at han er mye skadet.
Timber - Litt usikker på Timber da jeg ikke har sett han spille på dette nivået så mye, kan potensielt ende på A-nivå.
Zinchenko - Offensivt er han ubestridt den mest talentfulle backen vi har, men defensivt er han under pari. Er også mye skadet.
Partey - I mine øyne en av de beste spillerne i verden når han er på, men altfor ustabil. Er også veldig skadeplaget.
Jorginho - Tidligere verdensklasse eller tett opp fortsatt. Aldrende og en del skadet, men en fantastisk spiller.
Smith Rowe - Hadde vi skrudd tiden tilbake 2 år så ville han nok endt på et høyere nivå, men ekstremt skadeplaget og virker ikke som om han noen gang vil bli den spilleren jeg trodde.
Havertz - Mange gode egenskaper, men få ekstreme egenskaper som skiller seg ut. Jobber hardt og er anvendelig da han kan spille i flere posisjoner.
Jesus - Ekstrem teknikk, arbeidsinnsats og spilleforståelse, men mye skadet og som spiss scorer han ikke nok mål.
Tierney - Er blant de beste "tradisjonelle" venstrebackene der ute, men er dessverre mye skadeplaget.
Trossard - Fantastisk spiller når han har dagen, men varierende i prestasjoner og tidvis sløser han ekstremt mye foran mål.

C-nivå - God spiller som holder et høyt nivå, eller har potensial til å bli det - Typisk det vi anser som "god nok for et lag i midten av ligaen"
Raya - Fortsatt litt usikker på Raya. Syntes han har blitt bedre og bedre, men slipper fortsatt inn litt enkle mål. Veldig god med ballen i beina og på igangsettinger.
Ramsdale - Som Raya er han ganske god med ballen i beina, og slipper inn enkle mål. Dårligere i feltet enn Raya, men bedre på strek.
Kiwior - Solid spiller som kan spille på venstreback og venstre midtstopper.
Lokonga - Gjort det bra for Luton på lån og hadde noen gode kamper for oss. Tror han har funnet nivået sitt hos Luton.
Vieira - Han har fått litt tid og har vist veldig gode kvaliteter i siste del av banen, men mangler mye ellers. Er i tillegg også en del skadet.
Nelson - En spiller jeg var overbevist om at kunne bli en av de bedre i ligaen, men dessverre har skader og mentale hindringer satt en stopper for dette.

D-nivå - En god spiller som holder et litt over middels nivå, eller som har potensial til å bli det - Typisk det vi anser som "god nok for et lag i de nedre delene av ligaen"
Elneny - Helt OK spiller som kan komme inn og være solid nok i enkelte kamper.
Nketiah - Et talent på spissplass som har hatt noen greie flytbølger, men mangler for mye på alle fronter - har ingen egenskaper som skiller seg ut.
Tavares - Et stort talent når han først ble hentet inn, men mentaliteten er helt borte.
Marquinhos - Jobber godt, men mangler på alt annet

E-nivå - En spiller som ikke er god nok for Premier League - Typisk Championship-nivå
Cedric - Var en god spiller i sin tid for Southampton, men er langt derifra nå.

Da er vi ferdig med mine rangeringer. Nå kommer mine betraktninger:

Vi er utvilsomt et av de beste lagene i England. To år på rad har vi nå kjempet mot City, og i mine øyne burde vi ha trukket det lengstre strået i forrige sesong. Dessverre så var det et ungt lag som manglet erfaring og kvalitet i enkelte ledd som gjorde at nivået droppet i innspurten. Har vi blitt bedre siden i fjor? Det kan diskuteres. Minus Xhaka så har vi ikke mistet noen førstelagsspillere som var store bidragsytere, i tillegg har vi hentet inn Rice, Timber, Havertz og Raya. Rice tror jeg vi alle vet hva er god for, så nevner han ikke så mye her. Timber så ut til å være en spiller som gikk rett inn i laget, men dessverre så hadde han maks uflaks og er i praksis ute hele sesongen. Havertz skulle "ta over" for Xhaka, men har slitt med å finne ut av posisjonen, og det at vi ikke har hatt en ordentlig spiss tilgjengelig store deler av sesongen har medført til at Havertz har måttet fylle det tomrommet - noe som heller ikke hjulpet å vurdere om han er god nok i den posisjonen. Raya har det vært en del diskusjoner rundt, men jeg tror vi kan anerkjenne at han er en tryggere keeper enn Ramsdale både med ballen i beina, og når det kommer til feltarbeid - noe som gir trygghet til forsvaret. Han er også en raskere igangsetter som har ført til mange gode overganger.

Så hvordan lander vi i år? Problemene i fjor var god nok dekning for Saka, Ødegaard, Jesus, Partey og på stopperplass. Trossard, Jorginho og Kiwior ble hentet inn i januar-vinduet og  Rice, Havertz, Timber og Raya ble hentet inn i sommer. Et godt sommer vindu? Ja, det syntes jeg - men, vi manglet fortsatt et ordentlig alternativ til Jesus på topp og et alternativ til Saka på høyre. Vi har utvilsomt en god spiller i Jesus, og når han er i form så er han fantastisk. Saka er så og si aldri skadet - takk Gud for det. Havertz som jeg var inne på har vikariert for Jesus sammen med Trossard. Nketiah er rett og slett ikke god nok. For Saka så har vi Nelson, men som vi vet så er han skadet en del og er en spiller som er en vesentlig nedgradering fra Saka.

Så hva mener jeg burde gjøres for å kunne gjøre vår tropp bedre? Jeg mener fortsatt at vi trenger en spiss, og jeg mener fortsatt at vi trenger en spiller som kan konkurrere med Saka, men også med Martinelli. I tillegg burde vi hente inn en midtbanespiller og muligens en midtstopper til.

Så hvilke alternativer finnes det på spissplass? Det er nevnt et par i mediene, og jeg har tidligere nevnt et par. Gjengangere er selvfølgelig Osimhen og Toney. Mitt forslag har vært blant annet Sesko. Et par "underdogs" har vært Zirkzee og i det siste Viktor Gyökeres. Særlig sistnevnte har jeg fulgt med på i de siste ukene og gått gjennom kamper fra Sporting, og selv om jeg alltid er skeptisk til spillere fra den Portugisiske ligaen så må jeg si at jeg er imponert. Svensken står med 31 mål og 10 målgivende på 44 kamper denne sesongen. Han ble hentet fra Coventry sommeren 2023 og har ikke gjort annet enn å være fantastisk. Han er 25 år (blir 26 i sommer), og har kun en sesong hvor han har vært enestående - så er selv veldig skeptisk om han klarer å overføre dette til Premier League (vi har jo sett hvordan Darwin Nunez har gjort det), men han ble hentet til England av Brighton som har et veldig godt øye for talenter, og Coventry supporterne anser han for å ha vært blant deres beste spillere noensinne. Han har alt man ønsker fra en spiss - 187-188cm høy, rask, god teknisk, sterk i lufta, god pasningsfot, kan avslutte med høyre, venstre og hodet og har i tillegg individualitet og en høy arbeidsmoral. Hvis han hadde klart å overføre dette nivået til Premier League for Arsenal, så tror jeg vi hadde hatt en av de aller beste spissene i verden. Eneste minuset? Sporting har satt en utkjøpsklausul på 100 millioner euro for han.

Når det kommer til kantspillere så må jeg først si at jeg elsker Martinelli, men jeg syntes han er for ustabil og i enkelte kamper så er han bare helt ute av det. Trossard er god spiller, men jeg savner noen med fart. Martinelli er den eneste spilleren som virkelig har fart i laget vårt. Har jeg noen spillere i tankene? Jepp. Selvfølgelig har jeg det 😂 Jeg tror ingen spillere vil klare å danke ut Saka såfremt ikke noe alvorlig skjer. Den gutten er bare et vidunder av en spiller. Mitt forslag her er Nico Williams som spiller i Athletic Bilbao. Ganske lik spillestil som Saka, men med mer fart. Ikke i nærheten av samme spilleforståelse (der mener jeg Saka er i absolutt verdensklasse), men han har alle ferdigheter som skal til for å bli en veldig god spiller. Han kan også spille på begge kanter, og kan f.eks. tillate å la Saka spille mer sentralt i kamper hvor Ødegaard hviles eller hvor Ødegaard må trekkes dypere sentralt. Personlig tror jeg fremtiden til Saka etterhvert blir mer sentralt. Nico Williams skal ha en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, og har tidligere blitt linket til oss. Jeg er dog usikker på om han vil forlate klubben da han spiller sammen med broren sin Inako Williams - i tillegg så er ofte Atlethic Bilbao spillere mer lojale enn andre.

Når det kommer til midtbaneplassen så tror jeg alle vet hva jeg føler om Thomas Partey. Jeg jublet hardt når han ble klar for Arsenal i 2020, men det har ikke gått som jeg håpet. Ekstremt mye skader, en voldtektsskandale og ustabile prestasjoner har ikke gjort ting så rosenrødt. Vi hentet inn Jorginho i januar, men han har også vært skadeplaget. Enkelt og greit mener jeg at vi må få inn en midtbanespiller som kan spille sammen med Rice først og fremst. Jorginho når han spiller sammen med Rice tillater han å være med dynamisk og spille mer offensivt. Rice sine restriksjoner som spiller ligger i å diktere spillet som en playmaker, og det er her jeg mener vi burde forsøke å få hentet inn en "Jorginho-klone". Drømmen er Frenkie de Jong, men det skjer aldri i verden. Vi har lenge blitt linket til Martin Zubimendi som spiller for Real Sociedad, og det er nok ikke uten grunn. Dette er en spiller som har mange av de samme kvalitetene som Jorginho. Blir 25 år i sommer med godt med erfaring både fra La Liga og Europa Ligaen. Det hadde vært et perfekt scenario å ha han i klubben sammen med Jorginho de neste årene frem til italieren forlater klubben. Det er rykter om at vi allerede har avtalt personlige betingelser med han. Prisen ryktes å være rundt 50 millioner euro.

Sist, men ikke minst så er det da midtstopperplassen. Jeg vet hva dere tenker.. har vi ikke nok spillere her? Gabriel, Saliba, White, Tomiyasu, Kiwior, Timber og til nød Rice? Joda, jeg tenker i utgangspunktet det jeg også, men samtidig vet vi hvordan nivået droppet i fjor når Saliba var ute. Det samme når Gabriel var ute. Det er selvfølgelig vanskelig å erstatte potensielt to midtstoppere i verdensklasse, men problemet som fort vil oppstå for oss er at ingen av alternativene som er nevnt er solide erstatninger for Saliba. Tomiyasu er ofte skadet (dessverre), White er bedre på høyreback og Timber virker å være planlagt å spille på venstreback. Dette vil da medføre at man må potensielt benytte to spillere som vanligvis spiller back og gjøre 4 endringer i den bakre femmeren ved skade-/utilgjengelighet på Gabriel - Saliba. Jeg anser dog dette for å være det minste problemet i stallen. Jeg har personlig ikke noen store forslag her, men det har blitt nevnt i flere medier om at vi er interessert i nok en Sporting spiller som heter Ousmane Diomande. Han er to år yngre enn Saliba, men som Saliba så er han et beist fysisk. En veldig moderne stopper med ro og forståelse som er langt foran hvor det burde være. Kommer dog til å bli dyr, og jeg klarer ikke å se for meg at han kommer til å ønske seg til Arsenal med Gabriel og Saliba som soleklare førstevalg. Dette tror jeg vil være en hindring for samtlige midtstoppere, så her må vi muligens hente inn en spiller som er nærmere "slutten" enn begynnelsen av karrieren. Har dessverre få spillere å foreslå her som er "lignende" Saliba, men som fortsatt ikke vil koste en formue. Er Johnny Evans fortsatt tilgjengelig? 😂

Totalt så ender vi opp med kjøp for minst €200M. Det er ikke småpenger.. og jeg tror ikke vi har råd til det rett og slett. Hvis jeg bare kunne satset på en spiller så hadde det nok vært Gyökeres, men vi har jo også en del spillere som jeg mener vi burde selge unna.

Nå har jeg gått gjennom hvilke spillere jeg kunne tenke meg til klubben, og nå vil jeg gå gjennom de jeg ønsker ut av klubben. Dette er følgende spillere:
Ramsdale - Digger Aaron, men jeg tror ikke han vil kunne ta tilbake plassen sin. Her kan vi hente inn en god slump penger, men vi må hente inn en keeper til trolig.
Cedric - Kontrakten hans går ut i sommer. ADJØ!
Tierney - Som med Aaron så digger jeg Kieran, men han passer ikke inn i spillestilen. Han er i tillegg veldig skadeplaget. Er fortsatt bare 26 år så burde klare å få litt for han.
Vieira - Ikke god nok. Forhåpentligvis kan vi få tilbake litt av summen vi betalte for han.
Partey - Verdensklasse på sine beste dager, men er ikke annet enn skadet. Burde fortsatt klare å få litt penger for han.
Smith Rowe - Denne er tøff for meg. Kanskje min yndling i Arsenal-laget, men er bare å innse at han ikke kommer til å klare seg i Arsenal. Her burde vi klare å få en god del penger.
Nelson - Som med Smith Rowe syntes jeg dette er veldig trist, men det er bare å innse at Nelson aldri blir god nok.
Nketiah - Blir 25 år gammel nå, og er langt ifra god nok. Selg han til høystbydende.
Tavares - Som med Nketiah, selg han til høystbydende.
Marquinhos - Klubben han er på utlån hos har en opsjon på kjøp, krysser fingrene for at de tar den.
Lokonga - Liker Sambi faktisk, og han har vist noen kvaliteter til tider som tilsier at det bor en god spiller inni der, men ikke god nok for oss. Håper lånet hos Luton har økt verdien hans.

Vi burde klare å få inn en del penger for denne samlingen med spillere. Ramsdale burde vi få tett opp mot £20m for mener jeg, Tierney rundt £7-12m, Vieira £10-12m, Partey £5-10m, Smith Rowe £25-35m, Nelson £5-10m, Nketiah £10-15m (kun fordi han er en engelsk spiss), Lokonga £15-20m. Så realistisk sett burde vi klare å få rundt 100 millioner pund, eller tett opp mot 120 millioner euro. Noen av spillerne som går ut mener jeg for det meste kan erstattes av interne løsninger i ligacup som f.eks. Walters for Cedric, Nelson av Lewis-Skelly, Smith Rowe av Nwaneri, Lokonga av Patinho osv.

Så hvordan ville laget sett ut med disse kjøpene? Vel, med Zubimendi inn så ville Rice som sagt kunne spille høyere i banen, Williams kunne presset både Martinelli og Saka, mens Gyökeres ville ha kjempet med Jesus. Jesus ville også kunne spille på kantene og kjempet med Martinelli, Saka og Williams.

Taktisk sett så ville vi hatt et veldig fleksibelt lag med spillere som kan spillere i mange forskjellige roller. Kvaliteten på spillerne er såpass høyt at veldig få vil være garanterte startere hvis prestasjonene ikke er gode. På spissplass ville Gyökeres, Jesus, Havertz og Trossard alle kunne bidratt og kjempet om plassen, på kantene så ville Martinelli, Saka, Williams, Jesus, Trossard og Gyökeres (som kan spille både høyre og venstrekant i tillegg til spiss) vært bidragsytere og konkurrenter om plassene.

Midtbanen ville vært forholdsvis godt dekket med Ødegaard, Rice, Jorginho, Zubimendi, Havertz, Saka og Elneny. Man ville kunne pushet Ødegaard med hhv. Saka og Havertz. Det er kun Rice som står uten klar konkurranse i dette tilfellet - i tillegg til at Zinchenko også kunne vært dyttet opp hit da i utgangspunktet er en midtbanespiller. På backene har man både spillere som kan "inverte", og som kan overlappe. White, Timber, Kiwior, Zinchenko og Tomiyasu kan alle sammen spille disse rollene. Timber og Tomiyasu er ganske unike her da de kan spille denne rollen på begge flanker. I midtforsvaret så vil man ha Gabriel, Saliba, Kiwior, Tomiyasu og White som alternativer såfremt ikke Diomande f.eks. hentes inn.

På keeperplass vil man ha Raya, Okonwoko og Hein. Her burde det komme inn en litt mer etablert andrekeeper hvis-/når Ramsdale selges.

Potensielt førstelag:
 

Raya
White - Saliba - Gabriel - Timber
Rice - Zubimendi
Saka - Ødegaard - Martinelli
Gyökeres

Potensielt andrelag:


Ny keeper
Tomiyasu - Diomande - Kiwior - Zinchenko
Elneny - Jorginho
Williams - Havertz - Trossard
Jesus

Må være tidenes innlegg på forumet 😁 Du har jobbet godt med dette innlegget og du har gode betraktninger over hele linjen. Rekken med spillere som du vil selge er spot on. Synd å selge folk som ESR,  Eddie og Nelson, men de vil aldri få noe spesielt med spille tid av Arteta. De har ikke nivået inne som kreves.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Gunners68 said:

Må være tidenes innlegg på forumet 😁 Du har jobbet godt med dette innlegget og du har gode betraktninger over hele linjen. Rekken med spillere som du vil selge er spot on. Synd å selge folk som ESR,  Eddie og Nelson, men de vil aldri få noe spesielt med spille tid av Arteta. De har ikke nivået inne som kreves.

Haha hyggelig å høre. Vet nå ikke om betraktningene er gode, men de er hvertfall mine betraktninger, og som du du sier så tok det en stund å lage innlegget, så alltid godt å høre at det blir verdsatt :) Som du sier: Det er synd, og vemodig at man må kvitte seg med spillere som Smith Rowe, Nketiah og Nelson. De representerer Arsenal, og vi vet at de er ekstremt stolte av å spille for klubben sin, men de kommer neppe til å ta steget opp, og da kan man ikke være sentimental. Elneny er et unntak her, rett og slett fordi ingen vil kjøpe han og kontrakten hans går ut neste år 😅

Blir veldig interessant å se hvor "nådeløs" Arteta blir til sommeren. For meg er det som sagt på spissplass det virkelig brenner. Gyökeres, Sesko, Osimhen og Zirkzee er alle gode alternativer i mine øyne. Er for øvrig på Gyökeres "vakt" i kveld, ser på Sporting mot Benfica hvor Gyökeres selvfølgelig har scoret igjen. Har vært involvert i stort sett alt offensivt for Sporting. Vært litt sløsete foran mål, men han har en "hunger" for å score mål. Akkurat der minner meg om han Ronaldo, men bare ikke like ego selvfølgelig. Har tidvis lekt med Benfica forsvaret, og parkerte Otamendi på ræva på målet.

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Ben Elfen said:

Har du tatt hensyn til homegrown for neste sesong? 
som vanlig et godt innlegg fra deg Stefan B. 
 

skal svare mitt mer utfyllende i morgen

Vet du hva, jeg regnet med at vi beholdt Hein og Okonowo (heller hva han heter) som to registrerte spillere ( i tillegg til at jeg trodde Gyökeres har homegrown.

Tenker du er såpass nørd at du kan hjelpe meg 😂

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stefanb said:

Vet du hva, jeg regnet med at vi beholdt Hein og Okonowo (heller hva han heter) som to registrerte spillere ( i tillegg til at jeg trodde Gyökeres har homegrown.

Tenker du er såpass nørd at du kan hjelpe meg 😂

Gyökeres er nok dessverre ikke homegrown. Han kom til Brighton (og England) som 20-åring. 

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Simbad said:

Gyökeres er nok dessverre ikke homegrown. Han kom til Brighton (og England) som 20-åring. 

Nei vet, dumme mobilen ødela litt med autocorrect. Trodde han var HG med det første, men ser at han ikke kom til England før han var 19 år.

I en 25-mannstropp så kan maks 17 av disse 25 ikke være homegrown. Av førstelaget jeg satt opp så er 6 homegrown i Raya, Saliba, Rice, White, Martinelli og Saka.

Jeg har kun oppført eventuelt 16 spillere som ikke må være homegrown, dette er inkludert en ny keeper (kan forsåvidt ende opp med å være HG han også), Timber, Tomi, Zinchenko, Gabriel, Diomande, Kiwior, Elneny, Jorginho, Zubimendi, Havertz, Ødegaard, Trossard, Jesus og Gyökeres. Vi vil derfor ha plass til en spiller til faktisk.

Link to comment
Share on other sites

Fin fin denne tråden her. 

Den fortjener ros Stefan.

Er forsåvidt enig i deg i det meste. Men jeg vet dessverre for lite om Gyokeres. (Forutenom youtube - som egentlig ikke forteller så mye)

Edited by elx
Link to comment
Share on other sites

Meget sterkt innlegg stefanb, einig i mykje, men ang spissplass er det ingen som nemner Cole Palmer i Chelsea. Har sett han i nokre kampar og er mektig imponert over det eg har sett, spesielt mtp hans alder og lite erfaring på toppnivå. I tillegg har han ein ro og sjølvtillit som ein erfaren «gamling» i gamet. Han blei solgt til Chelsea for 42,5 mill pund. Har vel ca 0,5 mål pr kamp i snitt for et Chelsea som sliter. 

Link to comment
Share on other sites

On 3/4/2024 at 1:37 PM, Simbad said:

@Stefanbhvis du ikke har lest noe av den karen er før, kan han absolutt anbefales.

https://billycarpenter.substack.com/

Tok en kikk der nå i kveld. Mye gode betraktninger og interessante resonnementer. Takk for tipset :)

2 hours ago, Ulfagrafr said:

Meget sterkt innlegg stefanb, einig i mykje, men ang spissplass er det ingen som nemner Cole Palmer i Chelsea. Har sett han i nokre kampar og er mektig imponert over det eg har sett, spesielt mtp hans alder og lite erfaring på toppnivå. I tillegg har han ein ro og sjølvtillit som ein erfaren «gamling» i gamet. Han blei solgt til Chelsea for 42,5 mill pund. Har vel ca 0,5 mål pr kamp i snitt for et Chelsea som sliter. 

Cole Palmer er utvilsomt talentfull, men han spiller vel for det meste offensiv midtbane og på kantene for Chelsea? Vet at han har spilt spiss før, men hver gang jeg har sett Chelsea spille denne sesongen så har Palmer startet ute på høyre eller sentralt. Sjekket Whoscored og han har startet 4 kamper på spissplass så langt denne sesongen, inkludert den ene kampen mot oss.

Han er sterk, høy, rask og teknisk god i tillegg til veldig kreativ. 10mål i ligaen med 7 målgivende for et nitrist Chelsea lag er absolutt ikke til å kimse av, men tviler sterkt på at Chelsea er interessert i å selge han. Han har i tillegg kontrakt til 2030 og som du påpeker: Han ble kjøpt for 42,5 millioner pund den siste dagen av overgangsvinduet etter at Chelsea hadde forsøkt å hente han stort sett hele sommeren. Hvis vi i det hele tatt skulle få Chelsea til å vurdere å selge så snakker vi sikkert fort 120-150 millioner pund..

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Gunners77 said:

Raya er på lån fra Brentford, hvilken planer har Arsenal for ham? Har vi oppsjon på å kjøpe ham. Synes han er fabelaktig og en moderne målvakt.

Yes, der har vi.

 

https://www.skysports.com/football/news/11095/12936962/david-raya-brentford-goalkeeper-moves-to-arsenal-on-initial-3m-loan-with-27m-option-to-buy

Link to comment
Share on other sites

Burde nevnt biten om Raya i åpningsinnlegget. Tar det for gitt at vi tar opsjonen og gjør overgangen permanent. Dette vil også selvfølgelig ta litt av budsjettet i år, men satser på at vi henter inn de pengene fra salget av Ramsdale.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Stefanb said:

Burde nevnt biten om Raya i åpningsinnlegget. Tar det for gitt at vi tar opsjonen og gjør overgangen permanent. Dette vil også selvfølgelig ta litt av budsjettet i år, men satser på at vi henter inn de pengene fra salget av Ramsdale.

Det blir en stygg ripe i lakken for å ha glemt de setningene om Raya i åpningsinnlegget 😁

Da Raya kom gikk han rett inn i laget.  Det er mange kamper igjen før sesongen er over. En skade er alt som skal til å så er situasjonen kanskje snudd på hodet. 

Går alt som det skal så følger jeg teorien din om permanent overgang og salg av Ramsdale. 

Link to comment
Share on other sites

On 3/6/2024 at 7:13 PM, Tony said:

 

Gode nyheter det der. Kan forstå at noen kan være skeptisk til fornyelse av kontrakten til Tomiyasu grunnet skadehistorikken, men han er en veldig god spiller som kan spille samtlige roller i den bakre fireren til et veldig høyt nivå. Hvis han ikke kommer over skadene sine så er han fortsatt en forholdsvis ung spiller i en alder av 25, og han har såpass gode kvaliteter at vi alltids trolig vil klare å finne en kjøper for han i verste fall.

Ellers blir det bra med en ny kontrakt på White. Mangler bare en forlengelse på Jorginho nå såfremt jeg har koll? Tar gjerne to nye år frem til 2026 med opsjon på et år til for han.

Link to comment
Share on other sites

Herlig. Kanskje ligaens beste høyreback når han spiller som han har gjort i det siste. Bunnsolid defensivt, kan både invertere og gå på utsiden. En ekstremt undervurdert spiller.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Stefanb said:

Herlig. Kanskje ligaens beste høyreback når han spiller som han har gjort i det siste. Bunnsolid defensivt, kan både invertere og gå på utsiden. En ekstremt undervurdert spiller.

Og absolutt verdt de £50 mill vi betalte for ham! Selv om det virket mye der og da. 

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Simbad said:

Og absolutt verdt de £50 mill vi betalte for ham! Selv om det virket mye der og da. 

Enig med deg og med @Stefanb over. Når det er sagt, så er han ikke verdt £50 mil som stopper, som jo var det han ble kjøpt inn som. Han imponerte aldri meg i den posisjonen. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Tapapa said:

Enig med deg og med @Stefanb over. Når det er sagt, så er han ikke verdt £50 mil som stopper, som jo var det han ble kjøpt inn som. Han imponerte aldri meg i den posisjonen. 

ja, White er bedre som back enn som stopper, men i krisesituasjoner kan han naturligvis steppe inn i midtforsvaret. Og nettopp det å være fleksibel, og kunne spille i flere posisjoner synes å være noe av Artetas strategi på transfermarkedet, og det han ser etter hos spillere.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tapapa said:

Enig med deg og med @Stefanb over. Når det er sagt, så er han ikke verdt £50 mil som stopper, som jo var det han ble kjøpt inn som. Han imponerte aldri meg i den posisjonen. 

De fleste spillerne Edu og Arteta har kjøpt inn er fleksible nok til å bekle mer enn én posisjon da, og det er lite som tyder på at White kun ble kjøpt inn for å være midtstopper.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Tapapa said:

Enig med deg og med @Stefanb over. Når det er sagt, så er han ikke verdt £50 mil som stopper, som jo var det han ble kjøpt inn som. Han imponerte aldri meg i den posisjonen. 

Syntes White var langt bedre som stopper enn hva folk skal ha det til at han var. Han spilte i et lag som var veldig ustabilt og som i tillegg hadde mye intern uro. Første kampen han startet så manglet vi vel 6-7 førstelagsspillere, og han ble singlet ut for ekstrem kritikk av mediene etterpå fordi han ikke klarte å hamle opp i hodedueller mot Toney - noe de færreste klarer når han har dagen.

Han er bedre som høyreback i vårt lag, det er jeg utvilsomt enig i, men jeg har ingen problemer med han som midtstopper. Han er dog avhengig av å ha en bauta som Gabriel som kan ta seg av de mer fysiske duellene. F.eks. tror jeg at en stopperduo bestående av Kiwior og White hadde vært ganske katastrofe 😅

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...