Jump to content

Arsene Wenger


vieira04

Har du tillit til Wenger?  

172 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Syns det har vært ganske mange "Make or Break"-sesonger for Wenger nå i det siste. Hva skjer til neste år, om vi igjen henger langt etter i Desember og ting ser dårlig ut for CL plass, for så å bli reddet av en lik innspurt mot våren, slik at vi igjen akkurat klarer CL-plass? Vil Wenger da igjen få enda en sjanse? Enda en Make or Break sesong?

Link to comment
Share on other sites

Om jeg ikke husker helt feil fra det jeg forsket på i fjor angående sponsorer også videre var vel neste sesong hele tiden den som var mest viktig for Wenger, draktsponsorene våre skal vel fornyes etter den og er sponsorene vi taper mest penger på kontra Liverpool og Tottenham som ligger i samme leia litt under toppen av Premier League og uten noen rike onkler.

Link to comment
Share on other sites

Har limt inn dette innlegget frå ein reflektert og oppegåande Liverpool-fan i The Telegraph. (Dei eksisterer faktisk!) Eg tek ikkje stilling til folks mentale helse, men skriv gjerne under på resten.

 

Great win for Arsenal. I'm delighted for Wenger.

City tried to buy The Gunners best players in the last couple of seasons, but Wenger has proved he has the ability to unearth quality players, young and old. Arsenal just need to be a bit more patient when it comes to winning trophies. As a Liverpool fan, i would much rather have the manager, players and league position that The Gunners have.

The Arsenal "fans" that were/are calling for Wenger's head SHOULD be locked up in a mental institution. The man is a genius. Ok, maybe he should have a bit more experience in his side. But the young players Arsenal have coming through are getting the BEST footballing education a player can get.

Arsenal's biggest problem is going to be holding on to these players when the big bucks come calling, as has been the problem in recent years.

Alex Song is just 24. What a player. An unsung (pardon the pun) hero if ever there was one! With Jack Wilshere 20, yet to come back and Sagna, Koscielny, Vermaelen, Rosicky, Chamberlain, Ramsey, Arteta, Benayoun and Van Persie, they are not doing too badly at all.

Just hold on to those players. Look at it from Wengers point of view. Its not easy building a team when other clubs keep teasing your best players away.

Wenger is quality and the Arsenal fans are very lucky to have him.

 

Skrellar ein vekk den verste hat-retorikken trur eg det framleis er mange som misunner oss Wenger, til og med langt inn blant Tottenham og Chelsea-folkets rekkjer. Wenger (og laget!) har redda oss ut frå ei knipe på ein måte som sjølv Houdini ville vore stolt av, Ja, mannen er eit geni. Med visse manglar her og der, men framleis eit geni.

Link to comment
Share on other sites

Genierklæring er drøyt. For noen år tilbake ville jeg nok kommet med et rungende ja, men mye har skjedd siden den gang. Jeg har aldri ønsket Wenger ut, men jeg skal ærlig innrømme at skepsisen min vokste fra februar og utover i fjor. Nå har han (tilsynelatende) fått skuta på rett kjøl igjen - Full honnør for det, få ville klart den jobben - eller overlevd lenge nok til å få sjansen. Da gjenstår det å se om det geniale fortsatt er der. Klarer han å løfte oss opp mot toppen og virkelig kjempe for den ligatittelen er mye skade ugjort for min del. Men da må geniet svelge noen kameler og unngå de samme feilene som han har gjort de siste årene. Dette kan bli starten på noe stort, da må han ikke knipe igjen sjekkheftet fordi Diaby nok en gang har lagt skadeproblemene bak seg, eller fordi han nekter å betale mer enn £2m for en trygg keeper. Legger han det i fra seg og erklærer Project Youth dødt kan det vise at den gamle lurifaksen mener alvor igjen. Og det har jeg lyst til oppleve ihvertfall.

Edited by bjornage
Link to comment
Share on other sites

Project youth, hvorfor skulle man legge det dødt? Det var en forutsetning for at vi skulle klare overgang til Emirates, som vi kommer til å ha glede av så lenge de fleste av oss på forumet lever, samtidig som vi skulle henge med i toppen. Vi har klart begge delene. Nå har det ikke gått like bra som mange håpet, noe som kan forklares med at Chelsea og Manchester City har blitt pengedopet på en helt uvirkelig måte. Det kan man ikke ta høyde for i en langtidsplan, at det kommer noen styrtrike individer med mye fritid som skal leke seg med noen fotballklubber.

 

Vi har fantastiske talenter på vei opp. Personlig har jeg blitt imponert over Szcz, Jenkinson, Miquel, Ox, Wilshere m. fl og ser ingen grunn til at vi ikke skal satse videre på dem. Dette til tross for at jeg ser at flere av dem fortsatt må utvikle seg videre og jeg ser ingen grunn til at de ikke ksulle lykkes med det.

 

Hvis det stemmer at Podolski er på vei så er jeg for min del rimelig fornøyd med overgangene for sommeren. Jeg ønsker ingen i forsvar, der har vi mange, gode spillere og god dekning. Vi kan ikke belage oss på trippel dekning på alle plasser. Sentralt på midtbanen ønsker jeg heller ingen nye, vi har Song, Arteta og Rosciky, med god dekning med Wilshere, Diaby (hvis han blir kvitt skadeproblemene slik Rosicky og RvP har blitt det) og Ramsey. På vingene har vi forskjellige typer som dekker mange behov, jeg ønsker meg et rivjern som kan steppe inn på venstre kant der vi har en tendens til å la det være store rom da både Song og Arteta har en tendens til å trekke mot høyre side av banen. Jeg håper Podolski evnetuelt kan være denne mannen.

 

Vi spiller med en enslig spiss og ingen kan ta den plassen fra RvP, ingen! Vi har back-up der også og jeg hadde ikke vært misfornøyd om Bendtner kom tilbake og tok plassen bak RvP. Hvis Podolski kommer så har vi ytterligere dekning der også.

 

Alt jeg skriver avhenger av at vi får beholde de spillerne vi ønsker å beholde. Skulle en spiller som RvP velge å gå til en annen klubb, så må vi ha dekning der også.

 

Det er absolutt mulig at vi trenger en bedre reservekeeper, men her snakker vi ikke om store utlegg.

 

Hva sommeren bringer gjenstår å se. Jeg håper i alle tilfeller at det meste er på plass før EM sparkes i gang.

Link to comment
Share on other sites

Legger han det i fra seg og erklærer Project Youth dødt kan det vise at den gamle lurifaksen mener alvor igjen.

 

Ungdomsprosjektet var ikkje ein fiks idè Wenger sette i gang med for moro skuld. Det var ei bedriftsøkonomisk nødvendigheit, og det har på langt nær vore den fiaskoen somme vil ha det til. Tvert om har det vore ein betinga suksess. Det ser ut som Arsenal er på veg til Champions League spel for femtande år på rad. Slik eg ser det er det kun Sir Alex Ferguson som kunne ha makta noko liknande, men då snakkar ein da også om den største manager i engelsk fotballs historie. Den nemnte Liverpool-supportaren har rett i at gjennomtrekket av nøkkelspelarar, og dermed også ein gjennomgåande mangel på rutine dei siste 7-8 åra, har kosta oss. På samma måten som langvarige skader folk som van Persie, Vermaelen, Ramsey og Wilshere har gjort det. Wenger gjer ufatteleg mykje rett, og har ein teft for ungt talent som ingen andre kan vise til. Han har også ein eigen evne til å få det aller beste ut av desse talenta. Deri ligg hans genialitet. Men for all del, det er også blitt noko feilgrep opp gjennom åra, og i etterpåklokskapens lys skulle sjølvsagt Arteta blitt handla inn for mange år sidan. Plussane med Wenger overgår likevel dei få minusane som er, og eg kan med min beste vilje ikkje sjå at nokon andre kunne oppnådd noko betre resultat dei seinaste åra, ut frå dei ressursane klubben har rådd over.

Link to comment
Share on other sites

Ungdomsprosjektet var ikkje ein fiks idè Wenger sette i gang med for moro skuld. Det var ei bedriftsøkonomisk nødvendigheit, og det har på langt nær vore den fiaskoen somme vil ha det til.

 

Nja, njo. En fiasko var det absolutt ikke, ei heller vil jeg si det var en suksess. At det var nødvendig er godt mulig - men samtidig førte det med seg noen prinsipper hos sjefen selv som jeg mener har hindret klubben fra å ta det steget opp som har vært nødvendig for å kjempe i toppen. Det var kanskje tungt å svelge, og mange tok det ille opp, men sjelden har Cesc Fabregas hatt så rett som da han spurte om Arsenal skal kjempe om trofeer eller kjempe om profitter fra salg av talenter. Det er selvfølgelig ikke like svart/hvitt som det, men det illustrerer godt hva min oppfatning rundt Arsenal har vært de siste årene. Satser Wenger, Gazidis, Kroenke & co. på at Arsenal skal være en klubb som eksisterer for å kjempe om trofeer eller tjene penger på å være blant de fire beste i premier league? Etter min mening har det åpenbart vært det siste.

 

Det er selvfølgelig fint å være blant de fire beste - men er det egentlig noe å trakte etter? Hva er egentlig det store i å komme på 4, sett bort i fra pengene man tjener på kvalifisering til CL? Er ikke Arsenal en klubb som ærlig talt bør sikte høyere enn å ha ambisjoner om å ene og alene gjøre seg avhengig av å kvalifisere seg til en konkurranse de overhodet ikke har sjans til å vinne? Wenger har alltid sagt (med unntak av denne sesongen) at ligagullet alltid er ambisjonen, men jeg har ikke vært like overbevist når det kommer til handlingene til han og laget. Hvem hevder de er tittelkandidater og stiller med en keeper som Almunia i buret år etter år? Det rimer bare ikke. Og det syns Fabregas også. Man kan gjerne være grinete for at han dro, eller skylde på hjemlengsel - men alt koker ned i det. Hvilke spillere er det som sier seg fornøyd med å være fjerde best?

 

Jeg høres kanskje veldig negativ ut, og det er ikke helt meningen. Alt i alt er jeg fornøyd med Wenger, og det er få jeg ville byttet han ut med. Derfor er det så ille å se han ta seg til takke med middelmådighet. Hvorfor status quo istedenfor å kanskje satse på å ta et steg opp? Det er lett å gjemme seg bak stadionbyggingen, relativt lave sponsormidler, pengesterke konkurrenter og vel så det - men ingen av de faktorene har noe som helst å gjøre med at Arsenal ikke kunne forsvare seg på dødball i godt over tre år, hadde enorme skadeproblemer, vegret seg for å hente kvalitetsspillere på grunnlag av middelmådige spillere som Denilson og pisset i buksene av Stoke jævla City.

 

Det har derimot vært en del hendelser denne sesongen som indikerer på at Wenger har lempet litt på sine egne (post-2006) prinsipper og nå vil ta oss tilbake til å bli en tittelutfordrer igjen. Jeg krever ikke ligagull - alt jeg vil se er at lag som kjemper for 1. plass og ikke 4. plass neste sesong. Det skal ikke så altfor mye til, men det hele kulminerer i hva Wenger, Gazidis og Kroenke vil at Arsenal skal være.

Link to comment
Share on other sites

 

Satser Wenger, Gazidis, Kroenke & co. på at Arsenal skal være en klubb som eksisterer for å kjempe om trofeer eller tjene penger på å være blant de fire beste i premier league? Etter min mening har det åpenbart vært det siste.

 

Det er selvfølgelig fint å være blant de fire beste - men er det egentlig noe å trakte etter? Hva er egentlig det store i å komme på 4, sett bort i fra pengene man tjener på kvalifisering til CL? Er ikke Arsenal en klubb som ærlig talt bør sikte høyere enn å ha ambisjoner om å ene og alene gjøre seg avhengig av å kvalifisere seg til en konkurranse de overhodet ikke har sjans til å vinne? Wenger har alltid sagt (med unntak av denne sesongen) at ligagullet alltid er ambisjonen, men jeg har ikke vært like overbevist når det kommer til handlingene til han og laget. Hvem hevder de er tittelkandidater og stiller med en keeper som Almunia i buret år etter år? Det rimer bare ikke. Og det syns Fabregas også. Man kan gjerne være grinete for at han dro, eller skylde på hjemlengsel - men alt koker ned i det. Hvilke spillere er det som sier seg fornøyd med å være fjerde best?

 

Jeg høres kanskje veldig negativ ut, og det er ikke helt meningen. Alt i alt er jeg fornøyd med Wenger, og det er få jeg ville byttet han ut med. Derfor er det så ille å se han ta seg til takke med middelmådighet. Hvorfor status quo istedenfor å kanskje satse på å ta et steg opp?

 

Det er i år seks år sidan flyttinga frå Highbury, noko som medførte det største økonomiske lyft i klubbens historie. Desse åra har ein brukt til å stabilisere økonomien, og som ein konsekvens av det måtte det å tene pengar bli prioritet nummer ein på bekostning av det sportslege. Ansvarlegheit er ein god ting, og heller det enn å la ting gå til helvete på fyrste klasse fordi me supportarar krev umiddelbar suksess.

I denne settinga er det å være blant dei fire beste absolutt å trakte etter, fordi me har konkurrert mot klubbar som har hatt ein god del meir å rutte med og da vert sjølv ein fjerdeplass ingen sjølvsagt ting. Det tyder ikkje at me ikkje skal være ambisiøse, og sikte mot toppen i eit lengre perspektiv. Eg er rimeleg trygg på at alle med ansvar i Arsenal har ein ambisjon om å bli best. Det ligg i klubbens "dna", og har gjort det like sidan Chapmans dagar. Eg tykkjer uansett at ein fjerdeplass år etter år er sterkt, om det er slik at ein etter ditt syn heile tida fylller opp med middelmådigheiter. Så svak er ikkje Premier League.

 

Når det gjeld Fàbregas bør han ta seg ein god kikk i spegelen. Ikkje alt han bidrog med var like fantastisk. Som kaptein var han ein elendig motivator, og den siste sesongen bar preg av at han meir eller mindre hadde mista interessa. Ein ventar meir profesjonalitet frå folk som hevar millionløn. Han må gjerne agere moralens vaktar og kritisere, men noko av kritikken fell attende på han sjølv. Sidan du nemner Almunia og tittelkandidatar så var han veldig nære i 2008, og det var faktisk ikkje han som dumma seg ut. Det biten tok Gallas seg av, så gjorde Martin Taylor kort prosess med Eduardos bein og det heile imploderte derifrå og inn.

 

Det sluttar ikkje å forbause meg når nokon hevdar at me år etter år med den største selvfølge skal kunne konkurrere med pengeklubbane. Det er etter mitt syn mykje Wengers forteneste at me hevdar oss såpass bra. Når Ben Johnson, Johann Mûhlegg og Alberto Contador var så suverene som dei var, så var det ein grunn til det. Sjølv om dei rike klubbane i lovas forstand ikkje gjer noko gale, må nokon snart forklare meg kvifor denne typen "doping" ikkje skal ha den samme verknaden i fotball. Du vil kjempe for fyrsteplassen uansett. Greit nok, men vær budd på å bli skuffa. :)

Link to comment
Share on other sites

[...] Sidan du nemner Almunia og tittelkandidatar så var han veldig nære i 2008, og det var faktisk ikkje han som dumma seg ut. Det biten tok Gallas seg av, så gjorde Martin Taylor kort prosess med Eduardos bein og det heile imploderte derifrå og inn.

 

Frisparket Almunia først slapp inn i Birmingham-kampen var langt i fra utagbart slik jeg husker det, men jeg ser poenget og jeg er i bunn og grunn enig.

Link to comment
Share on other sites

 

Det er i år seks år sidan flyttinga frå Highbury, noko som medførte det største økonomiske lyft i klubbens historie. Desse åra har ein brukt til å stabilisere økonomien, og som ein konsekvens av det måtte det å tene pengar bli prioritet nummer ein på bekostning av det sportslege. Ansvarlegheit er ein god ting, og heller det enn å la ting gå til helvete på fyrste klasse fordi me supportarar krev umiddelbar suksess.

I denne settinga er det å være blant dei fire beste absolutt å trakte etter, fordi me har konkurrert mot klubbar som har hatt ein god del meir å rutte med og da vert sjølv ein fjerdeplass ingen sjølvsagt ting. Det tyder ikkje at me ikkje skal være ambisiøse, og sikte mot toppen i eit lengre perspektiv. Eg er rimeleg trygg på at alle med ansvar i Arsenal har ein ambisjon om å bli best. Det ligg i klubbens "dna", og har gjort det like sidan Chapmans dagar. Eg tykkjer uansett at ein fjerdeplass år etter år er sterkt, om det er slik at ein etter ditt syn heile tida fylller opp med middelmådigheiter. Så svak er ikkje Premier League.

 

Når det gjeld Fàbregas bør han ta seg ein god kikk i spegelen. Ikkje alt han bidrog med var like fantastisk. Som kaptein var han ein elendig motivator, og den siste sesongen bar preg av at han meir eller mindre hadde mista interessa. Ein ventar meir profesjonalitet frå folk som hevar millionløn. Han må gjerne agere moralens vaktar og kritisere, men noko av kritikken fell attende på han sjølv. Sidan du nemner Almunia og tittelkandidatar så var han veldig nære i 2008, og det var faktisk ikkje han som dumma seg ut. Det biten tok Gallas seg av, så gjorde Martin Taylor kort prosess med Eduardos bein og det heile imploderte derifrå og inn.

 

Det sluttar ikkje å forbause meg når nokon hevdar at me år etter år med den største selvfølge skal kunne konkurrere med pengeklubbane. Det er etter mitt syn mykje Wengers forteneste at me hevdar oss såpass bra. Når Ben Johnson, Johann Mûhlegg og Alberto Contador var så suverene som dei var, så var det ein grunn til det. Sjølv om dei rike klubbane i lovas forstand ikkje gjer noko gale, må nokon snart forklare meg kvifor denne typen "doping" ikkje skal ha den samme verknaden i fotball. Du vil kjempe for fyrsteplassen uansett. Greit nok, men vær budd på å bli skuffa. :)

Meget godt innlegg Good old Arsenal. Stiller meg bak dette.

Link to comment
Share on other sites

Good oll Arsenal: Bra innlegg. Jeg er uenig, men respekter meningene dine. Wenger drar forhåpentligvis ikke noe sted i nærmeste fremtid, så vi får følge med på hva han foretar seg.

 

En ting er jeg enig med deg i: Fabregas var en elendig kaptein. Det litt mer dyptliggende problemet var at han aldri skulle vært kaptein i første omgang. Men men, water under the bridge og alt det der.

Edited by bjornage
Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvor jeg skal poste dette, men en Arsenalsupporter fikk en dag på Colney og kom tett på med både trenere og spillere, samt et par legender... mye spennende informasjon her!

 

For å kort summere opp: Wilshere tror han kommer tilbake på tampen av sesongen, Oxlade-Chamberlain er en sentral midtbanespiller, Keown konsentrerer seg om sønnen sin istedenfor trenerkarriere, Wenger har trua på Lansbury og Alex Song har noen ganske spesielle sko.

 

http://le-grove.tumblr.com/post/21015047921/alex-songs-shoes-training-ground-q-a-with-wilshere

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvor jeg skal poste dette, men en Arsenalsupporter fikk en dag på Colney og kom tett på med både trenere og spillere, samt et par legender... mye spennende informasjon her!

 

For å kort summere opp: Wilshere tror han kommer tilbake på tampen av sesongen, Oxlade-Chamberlain er en sentral midtbanespiller, Keown konsentrerer seg om sønnen sin istedenfor trenerkarriere, Wenger har trua på Lansbury og Alex Song har noen ganske spesielle sko.

 

http://le-grove.tumb...a-with-wilshere

Deilig å lese litt hands-on erfaring fra en supporter i stedet for alle spekulasjonene om hva som foregår

Link to comment
Share on other sites

'Conservative football needs video replays'

 

 

Arsène Wenger insists the time has come to end the "conservatism" in football and give referees access to video replays.

 

The quality of officiating has been in the spotlight this week after a number of hotly-contested decisions in the Premier League. Arsenal were involved in one incident when Manchester City's Mario Balotelli caught Alex Song with a high challenge while Manchester United's winner against Queens Park Rangers also caused controversy.

 

Wenger is a long-standing advocate of using video technology in football and he has called for the sport's governing bodies to take action.

 

"I would like to assess the situation as a whole at the end of the season," said Wenger. "Last weekend was a very bad weekend, but we need to assess the global situation.

 

"I think the football authorities need to sit together and see how we can improve it. It is time for us to help the referees and not be so conservative and finally opt for video. Video will help the referees, not question their authority. It will give them more credit, more authority and [produce] fewer mistakes.

 

"We need instant video replays on the demand of the referee. It would not stop the game, it would sometimes given an even bigger flow to the game. Why? If I am a linesman and the offside situation is a 50:50, I am tempted to stop the game. If I know I have video behind me I am tempted to let it go. You could improve the flow of the game and then check after.

 

"I believe that football is the [No 1] sport in the whole world but we have to accept that we have a more conservative approach than any other sport. It can be a strength but on the refereeing side I think it is a weakness.

 

"If the referee thinks there is an obvious situation he has not seen well, let's go and check. You could still be wrong but in fewer cases. I don't think that the referees are bad, I just think that there are so many situations and they cannot see everything in the game. It is impossible for a human being, no matter how good you are.

 

"Out of 100 situations [if you used video replays] you would be less wrong than you are today because you could have help."

 

Wenger also wants the Premier League to expand its Select Group of officials and give a chance to young, talented referees.

 

"I believe that maybe we need to promote young talents who come to the game," he said. "The bigger the basis is quantity-wise, the more chance you have to produce top-level referees. We need to think about how we can promote young talents because it is a difficult job."

Link to comment
Share on other sites

Det ville glede meg også. Svært mye, faktisk. Men det er ikke sånn at det haster å få Wenger til å signere. Vi snakker om en rimelig nøktern kar her.

 

Styret vil ha Wenger og det har det aldri vært noen tvil om. Wenger blir så lenge han selv vil og om det skulle nærme seg 2014 uten at han har signert ny kontrakt, så ber han nok pent om å få bli litt lenger og da er det frem med den røde løperen, silkeputer og gullpenn og det som er, for det er nok ikke urimelige krav far Wengers side det står på. Det er nok heller motsatt: At han får det han vil uten å måtte be om det engang.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...