Jump to content

Taktiske disposisjoner og betraktninger rundt spillerstall 2014/15


Polljen

Recommended Posts

Nå er overgangsvinduet stengt for denne sommeren og siden jeg sitter her på nattskift så er det greit å spekulere litt om hvor Jeg mener Arsenal står mannskapsmessig nå i starten av sesongen.

 

Keepere: To ut, en inn + ett opprykk fra u-21 (Martinez). Jeg tror på ingen måte vi er svekket totalt sett, og det skal bli spennede å se Ospina "in action" etterhvert.

 

Bakre firer: Tre ut, to inn + (kanskje) ett opprykk fra u-21 (Bellerin)? Statusen for meg er at vi er på stedet hvil, men at vi har en stopper for lite til å være komfortable når det gjelder eventuelle skader.

 

Defensiv midtbane: Ingen endring. En aldrende Arteta, en litt "farlig" Flamini, en svært skadeutsatt Diaby og en "ungdom" (Coquelin) som jeg dessverre ikke har altfor stor tro på. Etter min mening så er denne posisjonen i beste fall på stedet hvil, men sannsynligvis litt svekket.

 

Offensiv midtbane: Mye potensiale, men med spillere som så langt tildels har blitt brukt i feil posisjon (Özil) og en spillestil der vingene går for lett inn i midten og overlater ansvaret for vingen til backene gjør meg usikker. Men med en ekstra spiller i Sanchez, med en Walcott som etterhvert blir skadefri og en Özil som forhåpentligvis finner formen og blir brukt der han har sin spesialkompetanse så anser jeg denne posisjonen som styrket denne sesongen. I tillegg så ser jeg for meg at Ramsey og Wilshere kan alternere i "Ramsey"-rollen og når de også kommer i form så er vi godt besatt der.

 

Spissplassen: Dette er vår mest usikre lagdel. I skrivende stund er så ble overgangen til Welbeck bekreftet offisielt. Med Giroud ute av laget resten av året så sitter vi med tre usikre kort som skal dekke denne posisjonen. Jeg antar at Welbeck blir vårt førstevalg og potensiale er der, men med ikke alt for mye spilletid i United så vet jeg rett og slett ikke hvordan jeg skal vurdere han.

Sanogo skal tydeligvis også ha potensiale, selv om jeg har hatt vanskelig for å finne så altfor mye av det. Campbell gjorde det brukbart i Hellas siste sesong og hadde en tildels akseptabel opptredeni VM, men dette er også en spiller jeg er meget usikker på. Vi kan også bruke Podolski, Walcott og Sanchez i denne posisjonen, men ingen av de seks jeg har nevnt er av den klasse som vi burde ha hatt som ett førstevalg på spissplass. Hvis Welbeck "slår til" så er vi ikke svekket i angrep, men det blir mye MEN!!!!!

 

Spillerkjøp og eventuelle manglende spillerkjøp. Jeg mener Wenger & co gjorde en god jobb med å erstatte Fabianski, Sagna og Vermaelen og i tillegg styrke offensiv midtbanen med Sanchez. Samtidg mener jeg at han har gjort en dårlig jobb med å styrke de delene av laget som jeg (og flere med meg) anser som for svakt. D.v.s. Manglede fjerdevalg som stopper, ny DM og den klassespissen mange har ønsket.

 

Så hvor står laget nå: Ut fra de spiller kjøp som er gjort (ikke gjort) så anser jeg at vi har en ledelse/eier som er fornøyd med Status Quo. Vi kan med hell (vedr.skadesituasjon) kjempe om fjerdeplassen i PL og være i nærheten av tredjeplassen, men vi kan glemme PL-tittelen. Vi vil nok klare å komme oss gjennom gruppespillet i CL, men vi når ikke langt i det påfølgende cupspillet og vi vil kanskje ha en sjanse i de nasjonale cup'ene. Men stort sett så blir det "på stedet hvil" med et lag som ikke har ambisjoner om å være i toppen.

Link to comment
Share on other sites

Lett å se hvor skoen trykker hvis man skal sette opp to-tre lag med spillerene i førstelagsstallen hvertfall:

-----------------------------------------

Szczesny

Debuchy - Mertesacker - Koscielny - Gibbs

Arteta - Ramsey

Walcott - Özil - Alexis

Welbeck

-------------------------

Ospina

Bellerin - Chambers - ? - Monreal

Flamini - Wilshere

Chamberlain - Cazorla - Campbell

Giroud

-----------------------

Martinez

Jenkinson - ? - ? - Coquelin

Diaby - Zelalem

Gnabry - Rosicky - Podolski

Sanogo
---------------------------

Mange alternativer fremover i form av tall, men kanskje ikke så mange av skikkelig kvalitet, men det er ikke der skoen trykker som man kan se.

 

Det er forsvaret og midtbanen som rett og slett er stedet hvor vi har få spillere og spillere av ikke fullt så høy kvalitet. Håper dette ikke blir vår akilleshæl denne sesongen, men kan ikke akkurat si at jeg har troen på at skadene i den bakre femmeren uteblir akkurat. :P

Link to comment
Share on other sites

Er det en plan bak det å slanke forsvaret vårt? Begynner Wenger å snuse på en eller annen 3-5-2 variant?

 

Forrige sesong klarte vi oss stort sett med 4 backer og 3 midtstoppere. Før Bellerin blir offisielt førstelagsspiller (slik som Zelalem), har vi nå kun 6 forsvarsspillere.

Link to comment
Share on other sites

 

Martinez

Jenkinson - ? - ? - Coquelin

Diaby - Zelalem

Gnabry - Rosicky - Podolski

Sanogo

 

Jenkinson???? (har du allerede begynt å tenke på sesongen 2015/16? ;D )

 

Når det gjelder forsvaret og defensiv midtbane så er begge fremdeles et problem sett fra mitt ståsted, men problemene i de to posisjonen er egentlig svært ulike.

 

I forsvaret så har vi kvalitet med tre gode stoppere men vi mangler den nødvendige kvantiteten som en fjerdestopper vil gi oss.

På defensiv midtbane så har vi så absolutt kvantitet nok, men vi mangler den kvaliteten vi burde ha hatt i denne posisjonen.

Link to comment
Share on other sites

Taktisk:

Har snudd litt mtp. vår nye formasjon, jeg mener vi bør alternere, men at i vår "4-1-4-1" får vingene mer plass til å sette fart og bruke dribleferdighetene sine siden de starter litt dypere i banen. I den formasjonen ville jeg dog påstått at Özil ikke vil være et naturlig førstevalg med Sanchez og Walcott som foretrukne vinger og spillere som kan bidra begge veier som foretrukne sentralt(Ramsey, Wilshere, Diaby, Rosicky, Cazorla). Tror formasjonen vil fremstå som mer flytende når vi får igjen Arteta som er en smartere defensiv spiller enn Flamini(Selv om vi mister det trøkket han tilbyr på midten), ganske sikker på at formasjonsendringen var for å kunne hjelpe en treigere pasningslegger med to raskere toveisspillere slik som Juventus spiller. Mao. føler jeg at årets lag er mer bygget opp rundt Arteta enn Özil.

 

Utfordringen er når vi ligger under, vi så mot Besiktas hvor dårlig sammarbeidet mellom Aaron og Jack tidvis er, da begge to til tider lå som de to høyeste menn i banen og presset. Noe som tømte den sentrale midtbanen vår helt.

 

 

En betraktning rundt spillerstallen:

Vi signerte færrest spillere i PL denne sommeren med 5 spillere(!). Syke tilstander i fotballen!

 

 

Spisser:

Yaya Sanogo har kommet til 8 skudd sålangt denne sesongen på to kamper. Det vitner om råpotensialet til spilleren som desverre ikke ser ut til å ha blitt velsignet med skuddfot, førstetouch eller spesielt god spilleforståelse. Tror målene kan komme for Yaya, men pdd. lever han nesten kun på fysikken sin.

 

Danny Welbeck: Fortsatt et spørsmålstegn på hva han kan gjøre i Arsenaldrakta. Meulensteen og Phelans negative reaksjoner er positive mtp. at de styrte mye på OT før nedturen begynte. Welbeck har god fysikk, er rask, sterk og høy, han er en bevegelig og smart spiller som er glad i å skape rom, men tviler på at han er like flink som Sanogo til å komme seg til sjanser(Til tross for at han er langt bedre på å avslutte).

Tror han kan score en del mål for oss og at om han først får mål i f.eks to kamper på rad så kommer de til å renne inn. Veddet nettopp en høvding med en kompis på at han kom til å score flere PL-mål i år enn Stefans store favoritt Balotelli. Et risky veddemål mtp. tidligere stats, men han vil få fast spilletid i et lag med større kreativitet enn Liverpool og minner meg litt om Henry på en del måter, rask, sterk, middelmådig i hodespillet. Så får vi se om Danny får lært seg den samme cheekynessen i avslutningene og den geniale timingen på løpene.

 

 

Vinger:

Sanchez viste mot Leicester at han ikke var waste of money. Leicester overbefolket sentralt og han kunne med fordel tatt turen ned til linja og slått mot Sanogo oftere, men de var også flinke til å blokkere innlegg. Uansett: Det defensive arbeidet han la ned førte til at han ofte vant igjen ballen og han klarte mer å sette fart med ballen og bruke dribleferdighetene sine i denne kampen. Scoret et penere mål mot Besiktas, men langt bedre kamp mot Leicester. Spilleren vår som har slått flest key passes, like mange taklinger som Flamini i snitt(og i farligere posisjoner).

 

 

Vi så også mot Leicester at backen som spilte bak Özil slet, det begynte med en svak venstreside før kantspillerene våre byttet side, da var det høyresiden vår som ble gjennomkjørt gang etter gang.

Stallen skriker etter en spiller som holder bredden lenger og vi savner Theo stort.

 

Sentralt:

Jack viste glimt av hva han kan gjøre når han er i form mot Besiktas og jeg tror han kan skinne denne sesongen, må utarbeide et bedre sammarbeid med Ramsey og bli bedre defensivt(ofte uvøren i taklingene og udisiplinert, mister desverre konsentrasjonen, samme når han går på de offensive løpene sine)

 

Aaron har ikke vært like god i år som i fjor, ustabil. Store feilpasninger i det ene sekundet før han slår fantastiske langpasninger i det neste, to av crossene hans over på motsatt ving fra dypt mot Leicester var fotballporno. Fortsetter å score mål. Viktig.

 

Sett mange skrevet her at formasjonsbytte og stallen bygges rundt Jack nå, noe jeg som sagt er uenig i, tror vi bygger rundt Arteta(Som traff på nesten 96% av alle pasningene sine i hans ene kamp for oss denne sesongen(Deriblant 6 langpasninger og 2 nøkkelpasninger.)

 

Tror også Wenger i sin tidvise enfoldighet tenker at denne taktikken er perfekt for Abou Diaby. 28-åringen som har 25 starter de siste 4 sesongene har tidligere vist seg som et defensivt beist samtidig som han scorer viktige mål, bidrar med assists, god dribler også. En perfekt toveisspiller for en slik taktikk. Desverre kommer han maks til å få 5 kamper i år og det er om vi er heldige.

 

Backer:

Debuchy har fortsatt ikke imponert meg nok til at jeg føler han er en forsterkning ovenfor Sagna, god defensivt, men en pasningsprosent på 78 vitner ikke akkurat om at han er en moderne klasseback. Var vel også han som hadde det meget farlige innkastet mot Leicester. Ingen suksessfulle dribbles heller såvidt jeg kunne lese av statistikken. Likevel ligger han like høyt i banen som Sagna gjorde(Hvorfor ikke hente inn backer som er gode offensivt om vi skal ligge så sabla høyt med de?)

 

Monreal er opp og ned, raidet hans mot Leicester var fantastisk og han blir bedre og bedre for hver kamp han får starte, sammarbeidet med Santi har også tatt seg opp når Santi spiller sentralt.

 

Stoppere:

Mertesacker har også gjort uvant mange feil igjen etter returen til PL, VM-vinner eller ikke, forventer høyere konsentrasjon og forståelse av spillet av tyskeren som har bygget karrieren sin på akkurat det.

Koscielny burde gått av banen mot Leicester, men har dannet et solid stopperpar med Chambers frem til nå så kan ikke akkurat klage på han.

 

Chambers: Stortalent, kan bli spilleren folk mente Phil Jones kunne bli, altså en ny klassestopper fra England.

 

Vi er veldig sårbare i stopperposisjonen og er avhengig av at alle tre holder seg friske og at Chambers kan komme inn å avlaste.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå tror jeg vi skal slutte å snakke om offensive spillere. Welbeck fyller savnet og vi har meget oppegående spillere i søkk og kav (nr. 22 er ikke en av dem). Nå er det mer et spørsmål om spillemønster og motivasjon. Defensivt derimot er det fortsatt et for skjørt byggverk. Keeperstanden er akseptabel, men vi mangler nødvendig dybde i forsvarsrekka og vi mangler nødvendig kvalitet i ankerrollen. Det første kan i verste fall torpedere hele sesongen for oss, og det andre skiller oss fra de aller beste. Det er min enkle oppsummering.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå tror jeg vi skal slutte å snakke om offensive spillere. Welbeck fyller savnet og vi har meget oppegående spillere i søkk og kav (nr. 22 er ikke en av dem). Nå er det mer et spørsmål om spillemønster og motivasjon. Defensivt derimot er det fortsatt et for skjørt byggverk. Keeperstanden er akseptabel, men vi mangler nødvendig dybde i forsvarsrekka og vi mangler nødvendig kvalitet i ankerrollen. Det første kan i verste fall torpedere hele sesongen for oss, og det andre skiller oss fra de aller beste. Det er min enkle oppsummering.

-----------

ja, det defensive byggverket er skjørt. Og det kan godt hende Welbeck blir en suksess. Forutsetningene er der. Men hvorvidt det blir slik gjenstår å se. Derfor er jeg avventende til om laget er gode nok offensivt. Det er stor usikkerhet til stede. Spillerstallen er stor, men ikke tilstrekkelig balansert. Noen plasser er man overbefolket (offensiv midtbane), andre steder er det i tynneste laget. Man må snarest finne flyten dersom man skal bli en reell tittelutfordrer. Det tør jeg i hvert fall ikke vedde på at man gjør...

Link to comment
Share on other sites

Backer:

Debuchy har fortsatt ikke imponert meg nok til at jeg føler han er en forsterkning ovenfor Sagna, god defensivt, men en pasningsprosent på 78 vitner ikke akkurat om at han er en moderne klasseback.

 

Om Debuschy er bedre eller dårligere enn Sagna har jeg ikke klart å avgjøre ennå og jeg skal ikke motsi dine statistiske tall, men det inntrykk jeg har fått av Debuschy så langt er at jeg synes hans pasninger i angrep er betraktelig bedre enn Sagna sine. Når det gjelder pasninger ellers på banen så er det mulig at han gjør flere feil enn Sanga som drar ned prosenten, men når det gjelder innlegg foran mål så har jeg alltid følt at dette er noe Sagna slet med (d.v.s. han har hatt enkelte fantastiske pasninger, men samtidig altfor mange håpløse sett i forhold til de vellykkede)

 

 

men vi mangler nødvendig dybde i forsvarsrekka og vi mangler nødvendig kvalitet i ankerrollen. Det første kan i verste fall torpedere hele sesongen for oss, og det andre skiller oss fra de aller beste. Det er min enkle oppsummering.

Det sies at det enkle ofte er det beste og din enkle oppsummering er enkelt og greit "spot on"!

Link to comment
Share on other sites

Som jeg skev i Deadline Day tråden, så er det ikke sikkert at manglende kvalitet i ankerrollen vil bli like utpreget mot de store lagene denne sesongen. Tror mye avhenger av skadesituasjonen på spillere som Walcott, Sanchez og Ramsey. Vi merket det veldig godt forrige sesong når Ramsey og Walcott var skadet.

 

Ramsey er kanskje den av de offensive spillerne våre som dekker mest rom i løpet av en kamp og som legger ned flest meter av samtlige på laget. Dersom vi fortsetter i samme posisjon som forrige sesong (4-2-3-1) mener jeg at DM'en blir mindre utsatt med en arbeidsvillig Ramsey ved sin side. Walcott har en spisskompetanse med farten sin.

 

Med Walcott på banen, er motstanderne mye mer sårbare for kontringer imot dersom de velger å presse oss høyt i banen. Og med Sanchez og Welbeck sin hurtighet i tillegg, vil motstanderne være ekstremt sårbare for kontringer imot. Jeg har et håp om at vi kan få tilbake noe av den gode kontringsfotballen vi viste i unbeatenperioden. Der man kan spille kjapt opp på Welbeck som enten kan gå på løp direkte, eller holde på ball og spille gjennom Sanchez eller Walcott, for så å gå på løp selv for å gjøre oss mer uforutsigbare.

 

Så gjenstår det og se hva sesongen bringer :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg velger også å være positiv til Welbeck. Husk at tilnærmet samtlige her inne har ønsket seg en spiss som kan utfylle Giroud med de kvalitetene han ikke innehar i form av gjennombruddskraft og fart. Akkurat det får vi i Welbeck, selv om han ikke er Falcao eller Cavani tror jeg han kan bidra med mye fremover. Kan jo også nevne at i følge Transfermarkt.co.uk har vi brukt 89,5 mill pund dette overgangsvinduet, da hadde det jo vært hinsides å bruke en halv milliard til på Falcao/Cavani eller en klasse-DM? Jeg er glad vi er blant lagene som holder litt igjen i forhold til andre som utelukkende kjøper seg ut av alle problemer som oppstår ;D

 

Mot svakere lag hvor vi kan stå høyt å trille ball hadde jeg likt å se Wenger prøve seg på en Spania 3-4-0 som kunne liknet dette:

Szczesny

Debuchy - Mertesacker - Koscielny - Gibbs

Arteta - Ramsey

Walcott - Özil - Cazorla - Alexis

Hvor Walcott og Alexis rullerer på gjennombruddene mens backene holder bredden i angrepet OG vi kunne fått maksimalt ut av både Özil og Santi! Wenger sa også i et intervju i pre-season at han skulle skolere Wilshere til å bekle en dypere rolle. Hvis han trener seg godt opp så han tåler de harde duellene uten å skade seg konstant har han mye av kvalitetene en DM trenger, hvis han blir disiplinert nok. Han har ihvertfall hodet og vinnerskallen til å klinke til i alle dueller og kunne slå befriende pasninger fremover. Den dagen han klarer å fungere i par med Ramsey har vi en latterlig sterk midtbane de fleste lagene i PL (Europa) vil misunne oss!

Håper Welbeck finner seg raskt til rette og at vi ikke blir hektet av før det virkelig starter. Gleder meg til en ny sesong! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå kom ny fysio inn først i sommer, så vi må kanskje la det gå litt tid før han kan levere resultater... Men den sørgelige statusen er at vi som vanlig topper skadeantallet igjen, etter kort tid i sesongen. Om det vedvarer blir vel dette 4 (5) året nå vi tilnærmet topper den ligaen fra start til slutt. Arsenal burde hatt en bredde ingen andre har med disse problemene

Link to comment
Share on other sites

Sonemarkering på dødball - Hvorfor?

 

 

Blir et sent innlegg dette, men dødbalmålet fra lørdag gnager fortsatt like mye... Kan virkelig ikke forstå hvorfor Wenger velger å holde på

sonemarkering på dødball. Min oppfatning er at vi aldri har mestret dette og gitt bort mange lette mål. Hvorfor de er lette - Jo

fordi vi tillater knallsterke hodespillere, i kamp etter kamp, å ta all den satsen de bare hæler, og dundre inn i duellen. Ikke rart bl.a

Koscielny blir knust i lufta gjentatte ganger. Det er enkel matte.

 

Dessuten sliter flere med å orientere seg ifht løp som kommer bak ryggen sin etc. Som f.eks når Hangeland går uhindret opp og stanger inn

0-1 på åpningsdagen. Så hva er grunnen til at Wenger fortsetter med dette? Er det jeg som tar feil, slipper vi inn lite mål på dødball ? AW er jo tross alt opptatt av statistikker..

På tide å utforske dette litt tenkte jeg. Raskt fant jeg denne artikkelen :

 

http://www.espn.co.uk/football/sport/story/281557.html

 

Den ble skrevet i begynnelsen av februar. Altså etter rundt 25-30 spilte kamper :

 

Arsenal have conceded a higher proportion of set-piece goals than any other premier League side this season: 43%.

 

- Det ser ikke ut til at vi har blitt så mye bedre denne sesongen

 

 

På tide med en endring ??

Link to comment
Share on other sites

På tide med en endring ??

Synes mannsmarkeringene våre var verre...

Benitez brukte sonemarkering i Liverpool og var kun en sesong de ikke hadde minst innslupne.

Barcelona har også brukt sonemarkering helt siden Guardiola først tok over.

Sonemarkering er nok den beste måten å forsvare seg på når man mangler hodestyrke i laget slik som vi gjør. Nå som Giroud er skadet er Mertesacker den eneste virkelig gode hodespilleren i stallen, Chambers, Koscielny, Welbeck, Debuchy og Monreal er helt okei i duellene, men må se seg slått av en del spillere.

 

Tror grunnen til at vi slipper inn mye dødballer er at enkeltspillere gjør feil og forlater sonen sin eller ikke angriper ballen i sonen sin.

En stor og sterk DM som kunne ryddet unna ville hjulpet uendelig mye på defensive dødballer også. Drømmer fremdeles om William Carvahlo

Link to comment
Share on other sites

Må si jeg stiller meg spørrende til Wenger. Fortsetter i sin nye "favoritt"-formasjon i 4-1-4-1 uten et skikkelig anker på midten. Attpåtil så velger han å spille denne formasjonen uten en naturlig playmaker på midten og dytter heller denne spilleren ut på kant (Özil, Cazorla). Noe som igjen fører til at spillere som Chamberlain, Campbell og Podolski må sitte på benken og som fører til at den fotballen Arsenal har vært best på de siste 20 årene ikke blir spilt.

Når Cazorla og Chamberlain kom innpå i kveld så endret taktikken seg en del. Cazorla ble dyttet inn sentralt mens Chamberlain tok sin posisjon ute på kanten. Vi så straks mer farlige ut, men skaden dessverre hadde allerede skjedd og det var på dette tidspunktet allerede for sent.

 

Jeg sier ikke at vi tapte kampen mot Dortmund kun pga. et formasjonsskifte, men jeg tror denne nye formasjonen gjør at vår defensive midtbanespiller blir langt mer isolert og sårbar når vi ikke har den riktige spilleren i den posisjonen. På papiret er jo forsåvidt Arteta rimelig "perfekt", men når det kommer til kamper mot bedre lag så faller han gjennom nærmest hver gang. Flamini føler jeg er bedre egnet til de større kampene da han er litt tøffere i taklingene enn spanjolen samt at han har et høyere tempo i beina, men heller ikke han holder det nødvendige nivået.

 

Så hvorfor går da Wenger vekk fra en 4-2-3-1 formasjon hvor Ramsey virkelig blomstret og hjalp Arteta betraktelig på midtbanen? Hvorfor ikke bygge videre rundt denne formasjonen som ga oss så mange gode resultater i fjor mot bunnlagene og heller sett litt på hva som gikk feil mot de større lagene?

 

Nå har vi en helt ny formasjon som egentlig ikke passer spesielt godt til de spillerene vi har tilgjengelig. Ikke bare nok med at den som oftest gjør at vi sliter mot de mindre lagene, men den har akkurat de samme problemene mot de større lagene som den gamle formasjonen. Og i motsetning til vår gamle formasjon så trenger vi nå nok en sesong før vi kan analysere hva som gikk galt med den formasjonen her. I det minste så startet vi ekstremt godt med 4-2-3-1 kontra 4-1-4-1.

 

Noen som forøvrig har troen på at Wenger kommer til å endre tilbake til vår gamle formasjon? Jeg har ingen tro på det.

Link to comment
Share on other sites

Orker ikke kommentere alle delene av innlegget ditt Stefan - Slik jeg ser det skal Özil spille i en kantrolle der han vandrer inn mot midten, desverre er Özil totalt ute av form og gjør enkle feil som gjør at han bør få en hvilepause på benken.

 

Ramsey har litt færre taklinger i snitt så langt denne sesongen, men har flere brytninger og klareringer, desverre er han blitt driblet av oftere og selv om han har blitt bedre på de avanserte pasningene sine har han ett eller to forsøk hver kamp som er hårreisende dårlig, desverre ikke helt i form enda.

 

Jeg tror heller ikke Wenger bytter formasjon denne sesongen, jeg skulle likt å se at vi behersket begge OG en 4-4-2, men desverre virker Wenger å fokusere på sin ene plan.

Jeg tror en Arteta i form kan være vital for oss denne sesongen, når han kommer i form vil han kunne diktere spillet vårt bakfra med to løpssterke spillere i Jack og Aaron rundt seg. Desverre er han ikke helt matchfit og var ikke rask nok i hodet til å deale med Dortmunds høye press.

 

Ønsker å se Özil og Mertesacker benket til neste kamp. Bellerin kan gjerne fortsette, samme med Arteta da jeg tror at et Villa som kommer til å ligge bakpå og prøve å frustrere vil passe deres ferdigheter langt bedre.

 

I lys av Wengers uttalelser kan det nok stemme at vi har byttet formasjon for å akkomodere Jack i en mer offensiv rolle som ikke er helt oppe bak spissen da det ikke kledde han. Dette kler dog ikke Özil som nok er en bedre spiller enn Wilshere kommer til å bli, i lys av Sanchez og Walcotts inntreden i startoppstillingen ville vi hatt bakromstrusselen vi trengte med en sterk Giroud som kan holde opp ballen på topp. Slik gikk det ikke.

 

Forventer at vi kommer til å få oss en opptur mot Villa som dog har vært vanskelig å score mot i år, jeg tror at Arteta får bidra mer til å diktere spillet mot Villa og at Wilshere og Ramsey kommer til å hjelpe han stort på defensiven, jeg håper at Cazorla starter på kanten(Ox har vært god, men jeg vil se hvordan Özil-rollen vil passe for en spiller i bedre form). Welbeck trenger ett mål og jeg håper at Sanchez er ivrig på å starte bak en shaky Hutton og ofte søker å motta ballen nære Senderos(Som vi har sett slite gang på gang mot spillere med så lavt tyngdepunkt).

 

 

En ting som frustrerer meg i kveld er også valget av Özil på kant, han har siden 2010 vært en av mine absolutt favorittspillere, men den defensive innsatsen hans og touchen hans om dagen kan ikke forsvares. Hele fotballverden vet at han har verdens tredje verste høyrefot(etter Hulk og Poldi) og mot et lag som Dortmund som en VET vil komme inn med knallhardt press ville en tofotet Cazorla som også har bedre nærteknikk vært et bedre valg.

 

En Sanchez slet fordi han stadig vekk måtte ture inn i mellomrommet der Özil ideelt sett hadde befunnet seg og mistet ballen fordi Wilshere og Ramsey ikke tok de riktige løpene.

Vil også påpeke at vi rett og slett var naive som fortsatte å prøve å spille småspillet vårt på midten mot et hurtig Dortmund-lag som overbefolket midtbanen, hvorfor bruker vi ALDRI kantspillerene våre som kantspillere? Vi ber dem tydeligvis heller om å søke mellomrommet.

 

Å søke mellomrommet er forsåvidt greit i denne formasjonen fordi mellomrommet blir relativt tomt, Jack og Aaron ligger enten for høyt oppe eller lavt nede til å tilby trusselen en ordentlig playmaker kunne gjort og laget i dag skrek etter en Özil/Cazorla som lå der så Sanchez og Welbeck samt den andre vingen kunne dratt inn i rom.

 

Vi hadde ingen til å strekke Dortmund-laget i bredden og dermed hadde vi bare mulighet til å bruke 1/3 av banen.

 

 

Håper virkelig at Wenger revurderer formasjonen når Walcott kommer tilbake og setter Özil i midten mellom Theo og Alexis, bak Welbeck(som jeg tror kommer til å score og score når han først kommer i gang), dette ville gjort angrepet vårt til et av ligaens beste.

 

Ramsey og Wilshere kunne også dannet den doble pivotrollen, de ville funnet ut av hverandre til slutt, vil ikke si at Arteta er en mer naturlig forsvarsspiller enn noen av dem, men at han bruker rutinen og hodet lurt for å demme opp for angrep, hadde de delt på rollen og vekslet på hvem som går forover ser jeg på det som en god løsning over tid.

 

I forsvaret trenger vi at Per finner tilbake til formen, Chambers-Koscielny virker rett og slett som et langt mer solid par baki der i øyeblikket.

 

Dette laget her tror jeg kunne klart seg meget bra mot Villa, er klart det har gått utover Mertesackers form å ikke ha to spillere på DM, men en og at det har gått utover Özil å spille på kant og mot et lag som Villa bør vi være såpass offensive(spesielt mtp. at de har vært såpass gjerrige så langt)

Ospina

Chambers-Mertesacker-Koscielny-Gibbs

-------Wilshere--------Ramsey

Sanchez------Özil---------Podolski

--------------Welbeck

Link to comment
Share on other sites

Jeg sitter og funderer på om formasjonsendringen skyldes mangel på et skikkelig rivjern på DM. Der man så Arteta og Ramsey klare seg uten problemer mot lag utenfor topp 5, for så å se laget bli overkjørt i bortekampene mot lag i topp 5. Det virker for meg som tankegangen er at Wilshere og Ramsey skal hjelpe Arteta/Flamini deffensivt, og dermed få to spillere sentralt som bidrar deffensivt istedet for 1 når Özil/Cazorla spiller 10'er rollen i 4-2-3-1. Tror også 4-1-4-1 vil fungere mer optimalt i forhold til det deffensive når Walcott er tilbake, hvor både han og Sanchez er spillere som kan hjelpe til deffensivt. Men samtidig mener jeg at laget vil fungere mye bedre offensivt i 4-2-3-1 når vi har kantspillere som Sanchez og Walcott.

 

Så kommer spørsmålene: Er denne formasjonen kommet for å bli? Er denne formasjonen skapt for å demme opp for et manglende rivjern på DM? Er denne formasjonen skapt for å få plass til Wilshere i laget? Vil vi gå tilbake til 4-2-3-1 dersom et rivjern hentes inn i januar? Kan Özil fungere i 4-1-4-1 dersom han får en av de sentrale rollene på midten?

Link to comment
Share on other sites

Da er Debuschy bekreftet ute til rundt årsskiftet og sårbarheten i de bakre rekker er påtagelig stor.

 

Jeg er ikke i utgangspunktet tilhenger av å hente "avdankede" spillere uten kontrakt mellom vinduene, men vi har kanskje behov for å få inn en slik stopper for å være i backup i den bakre rekke.

Link to comment
Share on other sites

Da er Debuschy bekreftet ute til rundt årsskiftet og sårbarheten i de bakre rekker er påtagelig stor.

 

Jeg er ikke i utgangspunktet tilhenger av å hente "avdankede" spillere uten kontrakt mellom vinduene, men vi har kanskje behov for å få inn en slik stopper for å være i backup i den bakre rekke.

Skulle beholdt Jenkinson. Primært høyreback, men kan vel spille over hele linja akkurat som Chambers, med Jenko her ville vi hatt passende dekning i forsvaret synes jeg.

Med Coquelin, Debuchy, Jenko, Chambers, Flamini og Bellerin som alternativer på høyreback.

Jenko, Chambers, Gibbsy, Monreal og Flamini som alternativer på venstreback.

Koscielny, Mertesacker, Chambers, Jenko og Monreal som alternativer på stopperplass.

 

Chambers er en glitrende stopperreserve, men da er vi avhengige av at han har noen som kan steppe inn regelmessig på høyrebacken for å unngå slitasje og er usikker på om Bellerin er klar for det.

Link to comment
Share on other sites

Man kan ikke gjøre annet enn å stusse på hvorfor vi valgte å låne ut Jenkinson (eller solgte Vermaelen) når det ikke ble hentet inn en forsvarsspiller til. Er rett og slett uforstående at en klubb som Arsenal som er med i 4 turneringer og har bøttevis med spillere som spiller for sine respektive landslag ved siden av der igjen kun har 3 midtstoppere i førstelagstroppen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...