Jump to content

2017.02.15 Bayern Munchen (B)


Polljen

Recommended Posts

Bayern Munchen bayernmunich.png?2016-2017 arsenal.png?2012-13 Arsenal


Onsdag 15. februar 2017, kl 20:45. Allianz Arena


Champions League, Åttendedelsfinale - kamp 1 av 2


Kampen vises direkte på Viasat Fotball
Utilgjengelige spillere: Cazorla og Ramsey.På onsdag er vi tilbake med spill i Europa da vi starter cup-spillet med bortekamp mot Bayern Munchen. Bayern er nok en gang ganske suverene i Tyskland og vil bli en svært vanskelig motstander for et Arsenal som ikke har vært i "flytsonen" på ganske lenge.I forhold til det laget som startet mot Hull på lørdag så vil jeg gjøre noen bytter.


Cech har ikke spilt seg ut av laget og var bra mot Hull, men jeg tar det for gitt at Wenger velger vår Cup-målvakt Ospina som heller ikke har spilt seg ut i de få forsøkene han har fått.


I forsvaret så velger jeg å hente Monreal tilbake, Selv om Monreal ikke har hatt sin beste periode denne sesongen så anser jeg han som bedre enn en Gibbs som heller ikke imponerte meg alt for mye mot Hull.


På midtbanen så velger jeg å ta med "harforhåpenligvisfåtthodetpåplass"-Xhaka og spørsmålet er om det er OX eller Coq som skal være partner. Det spørs mye på hvor defensive eller offensive vi skal være og hvem som passer best sammen med Xhaka. Jeg er svært usikker.


Offensivt så ser jeg ingen grunn til å la Walcott få en ny sjanse. Jeg er også usikker på Özil som ikke har imponert, men selv om Iwobi kunne ha vikariert her så velger jeg litt motvillig å ta med Özil, rett og slett på grunn av den genialiteten han egentlig har inne og som kan være det avgjørende for oss.


Jeg finner ingen plass for Giroud fra start, og Iwobi som selv om han ikke har vært dårlig så har han heller ikke vist sitt beste i det siste og det gjør meg litt usikker på han også. Jeg må "vrake" en av følgende spillere fra start: Iwobi, Welbeck eller Lucas. Jeg er også usikker på dette. Ett av momentene der er om Alexis skal spille kant eller spiss.MItt usikre lag:Ospina


Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal


Xhaka - Coquelin/OX


Alexis - Özil - Iwobi/Lucas


Welbeck

Det er verdt å merke seg at vi etter denne kampen går inn i en relativt lang pause for mange av våre beste spillere. Mandag 20. februar skal vi spille FA-cup mot Sutton United, og jeg tar det for gitt at vi ikke stiller ett fullstendig toppet lag.Vår kamp mot Southampton i serierunden 25./26. februar er utsatt siden Southampton den helgen spiller finalen i Ligacupen. Denne kampen blir sannsynligvis ikke spilt før tidligst sent i mars. Neste kamp i PL/CL etter kampen på onsdag er bortemøtet med Liverpool lørdag 4. mars, så det betyr en pause på to og en halv uke for mange av våre beste spillere etter kampen mot Bayern.


Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Jeg har tillatt meg å kopiere dette innlegget som var lagt i en annen tråd p.g.a. "manglende" kamptråd da det ble skrevet

 

 

Stefan B, on 11 Feb 2017 - 2:38 PM, said:

Siden kamptråden mot Bayern ikke er oppe så tar jeg det her, men jeg ønsker også at vi fremover kjører på et lignende lag uttak i PL også.

 

Cech

Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal/Gibbs

Chamberlain - Xhaka

Özil

Alexis- Welbeck - Iwobi

Syntes det er verdt et forsøk å kjøre Chamberlain sammen med Xhaka. Chamberlain sin fart, styrke, teknikk og arbeidskapasitet tror jeg vil passe Xhaka bra da han kan ligge dypt som han liker å gjøre og styre spillet. Chamberlain kan føre ball mellom leddene hvis det er rom for å gjøre det med sin eksplosivitet.

 

Özil er fortsatt i sin sedvanlige frie rolle på midten, men Alexis har jeg dyttet "ned" fra spissplassen og på høyresiden av angrepet. Grunnen til dette er fordi jeg synes vi savner en skikkelig trussel på høyrekanten. Walcott ga oss dette i starten av sesongen, men har dabbet kraftig av. Alexis vil dog ha en langt mer fri rolle hvor Bellerin konstant kommer på overlapp. Han og Welbeck vil da i periodevis være tett opp mot et "spisspar" for oss. Iwobi vil spille en hakket mer balansert rolle hvor han sammen med Özil, Xhaka og Chamberlain vil være med å dominere midtbanen og åpne opp et eventuelt tomrom for Monreal/Gibbs å løpe inn i.

 

Coquelin og Walcott er droppet til benken grunnet at disse i mine øyne er mer "spesialister". Coquelin fungerer veldig godt som et defensivt anker, men alle andre roller passer han dårlig. Walcott er litt i samme båt. Han er best uten ball og i mine øyne er han ofte en passasjer i store deler av våre kamper.

 

Tror personlig dette laget kunne bitt kraftig fra seg. Er dog avhengig å gjøre endringer ved skader o.l., men blant annet kan Perez komme inn for både Alexis og Welbeck. Samtidig som Welbeck og Alexis begge to kan spille på begge sider av angrepet.

 

Tviler dog selvfølgelig på at vi får se noe som dette, men hadde vært morsomt å se på vil jeg påstå.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dette blir andre boller enn Hull.

 

 

Ospina

Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal

Chamberlain - Xhaka

Özil

Alexis- Welbeck - Lucas

Ospina fortsetter vel som cup keeper. Tar sjansen på Ox sentralt, men føler det kan være eit sjansespel mot såpass god motstand. Velger Lucas fordi eg trur at han er betre bakover enn Iwobi. Welbeck har vore positiv under sine innhopp og har hurtigheten me treng framover.

Go Gunners!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tillatt meg å kopiere dette innlegget som var lagt i en annen tråd p.g.a. "manglende" kamptråd da det ble skrevet

 

Suverent. :)

 

En ting jeg hvertfall ikke håper på er at Wenger kjører "safe" her med Coquelin og Xhaka på midten. Dette tror jeg virkelig vil drepe oss.

 

Jeg mener virkelig han burde gi Chamberlain en sjanse sammen med Xhaka her. Chamberlain på midten gir motstanderen noe å tenke på og med høyt press kan de virkelig fort drite på draget da Chamberlain er blant de kjappeste i verden med ballen i beina.

 

Welbeck er også en spiller jeg mener burde starte kampen. Farten og arbeidskraften han legger inn tror jeg vil være uvurderlig her. Pluss at han veldig ofte dukker opp med mål i de største kampene.

 

Skal vi demme opp litt ekstra bakover så kan det også gå ann å spille Alexis på venstre og Lucas på høyre. Walcott burde IKKE starte en kamp som dette i mine øyne.

 

For vår del mener jeg at det laget Polljen siterte meg på er vårt beste alternativ pdd.

 

Cech

Bellerin - Mustafi - Koscielny - Monreal

Chamberlain - Xhaka

Özil

Alexis - Welbeck - Iwobi

Link to comment
Share on other sites

Hva med å prøve å overraske Bayern taktisk? Jeg ville likt å se en formasjon tilsvarende likt dette:

 

Cech

mustafi - Kos - gabriel

 

Bellerin- Coq - Xhaka - OX

Øzil

 

Welbeck-Alexis

 

Dette vill gitt oss et solid defensivt fundament med 3 stoppere. Samtidlig to solide midtbanespillere som dekker foran Forsvaret. Bellerin og OX som vingbacker gir oss gode en mot en ferdigheter offensivt og defensivt.

Tror dette laget hadde vært istand til å kontre Bayern i senk, samtidig som det burde være istand til holde unna defensivt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at de første par minuttene av denne kampen vil være helt avgjørende for hva som blir utfallet etter 2 x 90 spilte minutter. Tapet vårt mot Watford var et godt eksempel på hvor ille det kan gå om man ikke er skruvd på fra avspark, og det samme kan man godt si om tapet for Chelsea. I morgen møter vi noe av det ypperste som er mulig å spille mot, og i en turnering alle spillere drømmer om å delta i. Er man ikke da motivert for å jage og jobbe kollektivt som et lag så får man heller bli satt på benken eller være igjen i London. Vi har spillere med spissferdigheter som Stefan nevner, men som ikke nødvendigvis bidrar opptimalt i laget og den rollen de blir tildelt av Wenger.

 

Med Xhaka tilbake igjen etter den idiotiske taklingen så får vi den spilleren Coquelin denne sesongen forsøker å være, en dyptliggende playmaker med duellstyrke og løp fra dypet. Samtidig har Chamberlain grepet sjansen når han nå har fått spille noen kamper på rad i den sentrale rollen, og vist lovende takter og en innsatsvilje som overgår andre (les: Ramsey). Han innehar også en svært sentral faktor med farten sin der han kan løpe opp de fleste andre, og slå om fra defensiv jobbing til å føre ballen gjennom pressledd.

 

Av de offensive fire rollene i laget er Sanchez selvskreven, mens Özil selv i en tyngre periode er vesentlig for å knytte sammen lagdelene. Walcott bør som nevnt bli vraket til fordel for Welbeck som gradvis har vist tegn til form etter skadeavbrekket. Det største spørsmålet er hvem som skal starte av Iwobi som er gladere i å holde på ballen og spille kombinasjonsspill, eller om Lucas skal få sjansen fra start i en "Walcott-lignende" rolle hvor han i større grad truer rommet bak backen eller mellom back og stopper.

 

Hurtighet og aggressivitet kombinert med disiplin er de tre ordene Wenger bør tenke på når han skal ta ut laget. Vi kan ikke angripe med alt og alle som mot Hull, selv om det ble et greit resultat på papiret. Her gjelder det å holde formasjonen og være kompakte i 180 minutter, og være smarte i valgene for kontringsspillet og ikke ta enhver mulighet som byr seg uten å tenke hva man legger igjen bak seg. Nå er ikke noe av dette som Wenger har mestret mot lignende lag de siste årene i sluttspillet, da man som regel har vært knust og ute av det før returoppgjøret. Men så er ting litt snudd på hodet denne sesongen med seier i gruppespillet og fordelen av hjemmekamp i det siste oppgjøret mot Ancelottis mannskap.

 

Jeg har troen og går for en sjansefattig og kontrollert 1-0 seier med scoring av Mustafi på dødball.

Link to comment
Share on other sites

Vi har røket ut i åttendelsfinalen mot Bayern München eller Barcelona de siste årene, men jammen har det vært på knappest mulig margin ved flere anledninger, og det er fordi vi slipper inn for mange mål borte. Her må vi som 49 unbeaten er inne på jobbe som et lag, være kompakt og ha disiplin og ro til å holde nullen og håpe på en scoring på kontring. Dette mener jeg blir riktig taktikk når vi har muligheten til å selv avgjøre på hjemmebane.

 

Her bør det være null problem å hente motivasjon, og jeg forventer 100% innsats fra samtlige.

Å komponere midtbanen er den store utfordringen til denne matchen, og jeg går for defensiv i senter med kvikke vinger. Jeg er enig i at Walcott ikke har vist form de siste matchene, men å true bakrommet og med sin kvikkhet kan være med på å spre Bayern München, derfor velger jeg å starte med Walcott og Lucas har vist gode takter og føler han har mye å utrette på venstre. Iwobi har gjort en god jobb, men til denne kampen føler jeg Lucas kan bidra mer med sin erfaring og rutine.

 

Ospina

 

Bellerin Mustafi Koscielny Monreal

 

Walcott Xhaka Coq Lucas

Özil

Sanchez

 

I denne kampen handler det vel så mye å holde nullen som score.

 

 

Edit: siste melding nå er at Lucas er skadet. Inn med Iwobi da.

Link to comment
Share on other sites

Frykter virkelig det verste (typ Barcelona mot Paris) i kveld. Vi er definitivt ikke i form og Bayern er som vanlig gode. Mange mener at dette er det beste tidspunktet å møte Bayern på, uten at jeg helt forstår hvorfor. De er fortsatt veldig gode og leder Bundesliga klart foran (Red Bull Leipzig (!), Frankfurt (!) og Dortmund. Et tegn på at de andre gode lagene sliter, litt som i PL i fjor. Det betyr ikke at Bayern er dårlige av den grunn. 20 kamper er spilt i Bundesliga, 15-4-1 er statistikken, 45-12 er målstatistikken. Overlegent altså. I Gruppespillet i CL vant Bayern alle hjemmekampene mot henholdsvis Rostov, PSV og Atl Madrid. Hverken overraskende eller overbevisende, og de gikk på 2 tap på bortebane. 1 knepent tap mot Atl. Madrid og et tap mot Rostov da de allerede var videre i turneringen. Skal vi ha noen som helst sjanse mot dette laget må det avgjøres på hjemmebane og dermed må grunnlaget legges ikveld. Slik jeg ser det MÅ vi ha bortemål og helst unngå tap. Et perfekt scenario er 2-2 eller borteseier. Håper vi klarer oss bra, men er virkelig skeptisk i dag! :(

Link to comment
Share on other sites

Når 90min er spilt ikveld tror jeg vi kun har teori igjen for avansement. Typisk om vi taper 1-0 eller 2-0. Da er det kun ett mål fra de på emirates (noe de tydelig har bevist de kan tidligere) og vi må score 3 eller 4.

 

Håper vi overrasker med 2-1 tap eller lignende, men har ikke spesielt troa på det.

 

Ellers ville ikke verdens pressemedier blitt like overrasket om vi hadde tapt 4-0, som barca igår. Det ville dessverre vært litt typisk Arsenal de senere år. Men la oss håpe vi iallfall slipper slik ydmykelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg registrerer at Lucas ikke engang er på benken. Og siden jeg ikke finner noe som tilsier skade/sykdom på han så er det egentlig ikke noe mer å si fra min side. Det jeg ville ha skrevet ville mest kommet fra min frustrasjon!

Link to comment
Share on other sites

Perez er visst ikke i Tyskland. Han er hamstring skadd, tydeligvis skjedd på treninga? Merkelig uansett, ble ikke nevnt av wenger selv på pressekonferanse. Virker ikke som perez satses på selv om han leverer hver gang. (I motsetning til enkelte andre som i tillegg har klippekort)

Link to comment
Share on other sites

Jeg registrerer at Lucas ikke engang er på benken. Og siden jeg ikke finner noe som tilsier skade/sykdom på han så er det egentlig ikke noe mer å si fra min side. Det jeg ville ha skrevet ville mest kommet fra min frustrasjon!

Sjekk edit i tråden min over ;D ;

Det kom en melding i går kveld om at Lucas ikke var med i troppen pga "liten" skade.

Link to comment
Share on other sites

Ligger egentlig dette laget. Fortsette OX som i det siste skal en småtreig lahm få en svett dag på jobb. Må ha fokus på tempo tempo tempo i alt vi gjør. Der kam vi ta Bayern. Hummels, alonso , Javi Martines , lahm og vidal er ikke spesielt temposterk. Mye en mot en situasjoner er nøkkelen

Link to comment
Share on other sites

Sjekk edit i tråden min over ;D ;

Det kom en melding i går kveld om at Lucas ikke var med i troppen pga "liten" skade.

Takk for meldingen, jeg hadde dessverre ikke registrert dette. Det letter en liten anelse på min (muligens "oppkonstruerte"?) frustrasjon :gimme:

Link to comment
Share on other sites

Det er feil. Syns ikke spillet er så huggærnt. Det er fornuftig å ligge bakpå. Jeg er fortsatt optimistisk.

Defensivt er greit men ikke å la de ha 83% av spillet og ikke ha press på ballfører engang. De leker seg og vi er hodeløse kyllinger.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...