Jump to content

2012.12.29 Newcastle H


Mr Chapman

Recommended Posts

Fra forhåndsrapporten på Gunners.no:

 

Av Mikkel Jensen

 

I det dette skrives, er Wengers pressekonferanse nettopp over, og han har akkurat fastlått det samme poenget som ble nevnt i ingressen: Mot Newcastle hjemme i morgen er kun seier godt nok. Rett før jula satte inn, tok Arsenal en meget viktig 1-0 seier på en middels dag mot Wigan. Denne seieren viste seg gull verdt, ettersom den fikk oss opp i kampen om 3./4.-plassen da flere av lagene rundt avga poeng.

 

På Boxing Day derimot ble det seier til Spurs, Everton, WBA og Chelsea, noe som legger ytterligere press på oss før morgendagens kamp. Motstanderen vår, Newcastle, tapte som de fleste har fått med seg 3-4 på Old Trafford etter en herlig romjuls-thriller.

 

Arsenal har klart å prikke inn formen i desember, og står nå med tre strake seiere over Reading, WBA og Wigan før kampen mot Newcastle. Spillemessig har vi variert de siste kampene, men forskjellen fra tidligere i sesongen er at vi har dratt det lengste strået og tatt med oss alle poengene.

 

En av grunnene til dette, må sies å være Theo Walcotts bidrag som spiss, som har gitt midtbanen vår bedre spilleforhold ved å ta med motstandernes midtstoppere på løpetur og skaffet Cazorla og Wilshere verdifullt rom foran motstandernes 16-meter.

 

En annen gledelig faktor er at vi endelig nærmer oss en skadefri stall. Før morgendagens kamp er det kun Fabianski som er igjen på skadelisten, Diaby og Santos trener med 1. laget fra og med kommende mandag.

 

Newcastle har på sin side hatt en skuffende sesong, etter den imponerende fjorårssesongen. Pr i dag ligger de på en 15. plass, fem poeng over nedrykksstreken, med 20 innsamlede poeng hittil. Skader på sentrale spillere er nok litt av svaret på nedturen, men laget har generelt manglet den stabiliteten som førte dem opp i toppen sist sesong. Den eneste som kan sies å ha levert på nivå med 11/12-sesongen er Demba Ba, som er lagets toppscorer med 11 mål.

 

 

Form

Arsenal har 3-1-1 på de fem siste kampene i PL, mens Newcastle har 2-0-3.

 

Statistikk

- Innbyrdes på hjemmebane for Arsenal, har lagene 3-1-1 i favør the Gunners i PL.

 

- Arsenal har spilt tre kamper med kick-off kl. 18.30 på lørdager denne sesongen (alle borte), og har 1-1-1 på disse (mot West Ham, Norwich og Aston Villa).

 

- Newcastle spilte sine to første kamper på lørdager kl. 18.30, og endte opp med en seier og ett tap (mot Spurs og Chelsea).

 

- Newcastle har enda til gode å vinne borte i PL, på ni kamper har de 0-4-5 og 11-18 i målforskjell.

 

Skader

 

ARSENAL: Som nevnt er kun Diaby, Santos og Fabianski ute i denne kampen.

 

NEWCASTLE: The Magpies har en skadeliste lang som et vondt år, der Jonas Gutierrez er siste tilskudd. Fra før er Cabaye, Ben Arfa, Taylor x 2, Gosling og Vuckic ute. I tillegg er Williamson suspendert og Anita er tvilsom.

 

Lag

 

ARSENAL: Det er vanskelig å spå et lag, ettersom Arsenal spiller igjen allerede 01.01. Samtidig er Rosicky og Giroud er tilbake i troppen etter sykdom sist mot Wigan. Om Wenger følger malen fra de siste kampene vil vi få se dette laget:

 

Szczesny - Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Wilshere, Cazorla - Chamberlain, Walcott, Podolski

 

NEWCASTLE: Med tanke på alle frafallene for gjestene, er de ventet å stille med følgende lag:

 

Krul - Simpson, Coloccini, Perch, Santon - Obertan, Tiote, Bigirimana, Marveaux - Ba, Cisse

 

 

Kampen spilles som nevnt kl 18.30 og vises på TV2 PL HD 1

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Herlig å se Podolski prøver å tre gjennom Walcott hver eneste gang det åpner seg litt. Enten så ender det opp med Walcott i bakrom eller så ender det opp med at Newcastle sine forsvarsspillere ligger dypere og midtbanen deres gir mer rom til Wilshere/Cazorla.

Link to comment
Share on other sites

Syntes vi gjør det enkelt for Newcastle i dag egentlig. Vi spiller med et lavt tempo i pasningsspillet og er trege i presset, men heldigvis har ikke Newcastle vært på sitt beste og forsvaret har fungert rimelig bra så langt.

 

Rett og slett nitrist fotball mesteparten av tiden vil jeg påstå. Glimter til innimellom dog.

Link to comment
Share on other sites

Forøvrig en jævlig rolig feiring av Ba.. muligens noe som skjer bak i kulissene?

 

Ellers: Latterlig dårlig press av laget vårt og pasningsspillet går som en snile. Walcott burde trolig hatt 2 mål i kampen her, men spillet vårt har virkelig ikke sittet.

 

Forøvrig: Demba Ba er en konstant trussel.

Link to comment
Share on other sites

Det frisparket som Sagna ga bort og som førte til utligningen var totalt unødvendig. Han hadde tatt bort tempoet til Obertan og fått han under kontroll, men i stedet for å presse han hjemover så lar han mannen som etter utseendet kunne vært pensjonist gå innover i banen. Elendig forsvar av Sagna.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...