Jump to content

piscator

Arsenal Norway
 • Content count

  3,011
 • Joined

 • Last visited

About piscator

 • Rank
  Assistant Manager

Recent Profile Visitors

2,098 profile views
 1. piscator

  Let's all laugh at Tottenham

  egentlig greit at vi slapp Pool og Spurs i EL... og disse klubbene får nå tøffere motstand enn oss, som Tapapa påpekte. Og enten ryker de i neste runde av CL, og er da ute av Europa for godt denne sesongen, ellers så får de enda flere tøffe kamper utover våren, noe som er gunstig for oss i ligaen. Og vi må nok bare leve med at både Spurs og Pool er gode, selv om begge klubbene også har hatt noen doser "flaks" både med tanke på avansement i CL og nåværende ligaplassering. De har begge hatt stang-inn hele veien så langt denne sesongen. Selv om Pool burde vunnet klarere i går hadde de flaks at ikke Napoli utliknet i sluttsekundene. Og hadde Spurs avansert dersom ikke Barca allerede var klare før møtet i går? Og i ligaen leder altså Liverpool, uten å ha imponert nevneverdig annet enn defensivt så langt, og hatt urimelig mye flyt, jfr hvordan seieren over Everton kom. Det eneste laget som spillemessig har imponert, ManC, er "bare" på andreplass.
 2. piscator

  Lucas Torreira

  Torreira har imponert voldsomt så langt. Lenge siden Arsenal har hatt et slikt rivjern på midtbanen. På tross av at han er liten fysisk takler han så det lukter svidd, han jobber beinhardt, og har et suverent overblikk og en spilleforståelse langt over gjennomsnittet. God teknisk er han og. Rett og slett et funn!
 3. piscator

  2018.12.08 Huddersfield Town (H)

  fikk sett kampen i opptak i går, men hadde vel allerede gjennom referater, og det folk skrev her på nettet, samt høydepunkter på TV fått et godt bilde av kampen. Det var vel nær årsverste. Egentlig ikke så hakkende galt i selve banespillet, og Huddersfield hadde vel knapt en eneste kvalifisert målsjanse. Men Arsenal manglet fullstendig killer-instinktet fremover. Huddersfield skal naturligvis ha skryt for god defensiv jobbing, og hadde vel kanskje fortjent bedre. Torreira reddet dagen med et lite kunstverk, men ellers var det de skjemmende og pinlige gule kortene som preget kampen. Dette tullet må bort, hører ikke hjemme i fotball. og ad den andre diskusjonen som foregår her nå; litt trist om Özil forsvinner. Han er lagets mest kreative spiller når han er på, et sant fotballgeni. Men det er dessverre for sjelden. Alder og skadeproblematikk taler ikke til hans fordel. Og han blir for mye luksus-spiller når han ikke har dagen. Og med tanke på hans lønn mener jeg det er en OK deal om de får £25M for ham. Det er midler som kan brukes til å styrke laget på andre områder, enten det er en midtstopper, eller andre plasser som bør forsterkes.
 4. piscator

  2018.12.05 Manchester United (B)

  takk for oppklaring. Men man kan jo argumentere med at de Gea IKKE hadde kontroll. Han stod jo og sov!
 5. piscator

  2018.12.05 Manchester United (B)

  ikke enig i at det var en dårlig kampe av begge lag. Dette var vel nær sesongbeste for ManU, som nok en gang overpresterte mot Arsenal. Og det dårligste med Arsenals prestasjon var naturligvis baklengsmålene, pluss at de burde skåret flere mål. Når det er sagt var jo begge Arsenals mål av det bisarre slaget. Men de ble åpenbart snytt for scoring da Laca headet ballen ut av hendene på de Gea som jo serverte den på sølvfat. Ikke noe å annulere for der (jfr Crosby vs Dibble i Tippekampenes barndom). Men spillemessig var jo dette bra av begge lag, selv om det ble litt hawaii til tider. Det mest positive var jo at Arsenal jaget scoring helt til siste slutt. Å legge seg bakpå for å sikre uavgjort kler ikke dette Arsenal-laget. Ikke mestrer de det heller... og det er vel kanskje "moralen" her; det som Arsenal mangler er det vi har påpekt hele tiden; forsvaret må styrkes. Det offensive kollektivet er nest best i ligaen, kun overgått av ManC. Og Arsenal bør ta med seg en OK følelse etter denne kampen. De kom mer enn hederlig fra en av sesongens vanskeligste bortekamper, de har grunn til å føle seg litt snytt, og de beholdt den fine rekken med ubeseirede kamper. Og om ikke annet var det greit ikke å slå ManU; da får kanskje Mourinho fortsette, til alles glede. Og ingen har vel tro på at dette markerer en slags oppvåkning for ManU. De klarer vel neppe å mobilisere så mye i hver kamp. At de klarte såpass var nok mest fordi det var Arsenal som sto på motsatt side...?
 6. piscator

  2018.12.05 Manchester United (B)

  for å ta det siste først; vanskelig dette. Hvis Arsenal vinner i kveld er det jo stor risiko for at Mourinho ryker. Men naturligvis håper vi Arsenal knuser ManU. Og det spørs om ikke Mourinho ryker åkkesom, selv om han passer perfekt i ManU... men jeg er også nøktern pessimist foran kveldens oppgjør. Arsenal har hatt så mye urimelig motgang både mot ManU og Mourinho opp gjennom årene, at jeg sliter med å se at det kan endre seg. Det ser nesten ut til å være en forbannelse. Og Mourinho har vært ekspert på å klå akkurat Arsenal. Han har alltid vært dyktig taktisk i sine møter med "oss". Så spørs det om det er godt nok denne gangen. Når det gjelder de påståtte skadeproblemene til ManU, har jeg en mistanke om at det bare er et patetisk forsøk på Mourinhos sedvanlig finter... og hvis ikke er det bare å si, velkommen etter...
 7. piscator

  Let's all laugh at Tottenham

  naturlig at Arsenal har større stadion; hva skal spurs med en så stor stadion? klarer de å fylle en stadion som rommer 60,000+. Er det virkelig så mange som gidder å dra for å se på det møkkalaget?
 8. piscator

  2018.12.02 Tottenham Hotspur (H)

  oi oi oi, dette er noe av det beste jeg har sett av Arsenal på flere år. Rett og slett flatterende for Spurs at de bare taper med to, og at dette i det hele tatt ble spennende. Arsenal gjør det fortsatt unødvendig vanskelig for seg selv. Der er det fortsatt et stort forbedringspotensial. Men spillemessig er de absolutt på rett vei, og offensivt er de jo imponerende, selv om de gjerne kunne ha scoret flere mål. Men fire er uansett bra mot en rival. Deilig å få spurvene litt ned på jorda.
 9. piscator

  2018.11.25 AFC Bournemouth (B)

  enig at økt innsats er den viktigste grunnen til at Arsenal nå ser mer robuste ut enn forrige sesong, og oppnår bedre resultater enn så lenge. Kvaliteten i det defensive arbeidet har ikke blitt så mye bedre, men det er jo utrolig hvordan innsats kan kompensere for manglende ferdigheter. Skal man ta det et steg videre må også kvaliteten økes. Vi så jo på slutten mot Bournemouth hvordan laget forsøkte å trygge seieren, og la seg litt nedpå. Det holdt på å gå galt. Og ja, laget har ikke råd til luksusspillere. Da Ramsey kom inn på søndag mistet laget mye av trøkket. Han bare jogget rundt (både offensivt og defensivt). Enten er han ute av form, eller han er så treg, eller så er tankene hans helt andre steder. En slik reaksjon er i så fall kanskje forståelig, men det hjelper verken Ramsey eller Arsenal. Hvis han ikke viser mer innsats når han kommer inn bør Emery slutte å bruke ham, og da er det i hvert fall ingen grunn til å tviholde på ham. For hovedgreia må uansett være at klubben bare stiller med topp motiverte spillere som er villig til å brette opp ermene og blø for drakta. Så får Emery gjennom smarte kjøp, og taktiske grep sørge for at kvaliteten økes etter hvert.
 10. piscator

  2018.11.11 Wolverhampton (H)

  Ben Elfen påpekte noen av svakhetene til Özil. De har alltid vært der, og jeg er ikke uten videre enig i at han har hatt en dalende kurve i Arsenal. Özil har alltid vært variabel i sine prestasjoner, han har alltid vært litt "ineffektiv", og slitt i det defensive arbeidet. Men slike svakheter blir lettere kamuflert dersom du spiller på et lag der alle de andre er superdyktige. I et lag der kvaliteten er mer variabel, og som er mer avhengig av at Özil har dagen, blir svakhetene mer synlige. Men på tross av disse svakhetene, Özil er en av få naturlige fotballgenier, med en spilleforståelse nesten ingen andre er i nærhet av. Det så vi for eksempel i kampen mot Leicester, der Özil var arkitekten bak de tre målene, alle sammen fra øverste hylle. Dessverre får han det ut litt for sjelden.
 11. piscator

  2018.11.11 Wolverhampton (H)

  --- laget er inne i en mini-blindgate. det kan snu seg fort, og da kan laget trolig komme opp i ryggen på Spurs, Pool og Chelsea. ManC er nok utenfor rekkevidde. På kort sikt er derfor ikke disse dårlige resultatene så mye å bekymre seg om. Men de må snart komme tilbake på sporet. Kampen mot Wolves var på mange måter et slags gufs fra slutten av Wenger-æraen; mye ballinnehav og trilling på midtbanen, men manglende gjennombruddsevne, og mange svake balltap som resulterte i unødvendige kontringer i mot. Etter de fire-fem store sjansene i den andre omgangen og spillmessig dominans fortjente Arsenal poeng. Samtidig kunne de fort ha tapt, for eksempel ved skuddet Wolves hadde i tverrliggeren i sluttsekundene.
 12. piscator

  2018.11.08 Sporting CP (H) Europa League

  fryktelig med skaden til Welbeck. Den gjorde vel at selve kampen kom helt i bakgrunnen. Dette ser verre ut enn et rent brudd i for eksempel leggbeinet. Det er så mye små knokler i ankelleddet, og et komplisert brudd der kan gi varig funksjonsnedsettelse. Med andre ord, karrieren til Welbeck kan være i fare. Uavhengig av hva vi måtte mene om Welbcks kapasitet som fotballspiller, dette er bare trist.
 13. piscator

  2018.11.03 Liverpool (H)

  fikk kun sett deler av kampen på lørdag, men har sett mesteparten i opptak. Rettferdig resultat. OK prestasjon mot et godt lag, men det er fortsatt mye å rette på, særlig defensivt. Det viktigste er kanskje at holdningene i laget synes å ha endret seg. Det er mer pondus, og tro på det man driver med. Og bedre evne til å skvise ut et resultat. Sånn sett nok et steg i riktig retning. ad "inntrengere" på forumet. Jeg lar meg ikke provosere eller irritere av at det kommer noen utenfra, med sine perspektiver. Så lenge det ikke blir for usaklig. I denne tråden er det vel ingenting som er spesielt ille i så henseende? Dessuten har vi vel alle godt av at det kommer noen utenfra og ser på saken fra andre perspektiver. Det er vel knapt noen gruppe som generelt sett har større skylapper enn fotballfans. Selv ikke vi goonere er vel noen hellige kuer på dette punktet? Når det er sagt, synes jeg naturligvis at vi er LITT bedre og mer balanserte, med en mer realistisk virkelighetsoppfatning enn de fleste andre grupper fans...! Sånn sett er vel de verste scousere, spurs-fans og Salford-folk? Og Chelsea og ManC-fans er helt historieløse, eller hur? så får det bli opp til moderatorene å bestemme om forumet skal hermetiseres eller ei, men forstår ikke hvorfor det å la andre komme innom som gjester skulle ødelegge forumet...
 14. piscator

  2018.10.22 Leicester City (H)

  tja, om flaks jevner seg ut i løpet av en sesong, det er ikke så sikkert. Men jeg gidder ikke henge meg for mye opp i det. Det viktigste er at prestasjonene peker oppover, at stemningen er god i laget, rett og slett at det er kommet en ny giv. Så får vi håpe de klarer å rette på det som enda er for dårlig; det defensive. Og selv om det begynner å sitte offensivt; jeg tror de har enda mer å gå på der også...;)
 15. piscator

  2018.10.22 Leicester City (H)

  Leicester snytt for straffe, hadde en i tverrliggeren, og de var best den første drøye halvtimen. Men totalt sett etter spill og sjanser var det ingen tvil om at Arsenal fortjente seieren. Tre mønsterangrep, helt i verdensklasse. Özil viste hvilket fotballgeni han er, og når samspillet sitter på denne måten er Arsenal helt der oppe, i hvert fall offensivt. Defensivt er det fortsatt for mye rufs til at jeg tror de kan gå hele veien. Men det er moro å være gooner igjen. Det har jeg i grunnen savnet i noen år. Sitter alltid med en følelse at de kan finne på noe spektakulært. Det er en god følelse. Så får vi se hvor lenge flyten varer. Liverpool-kampen blir vel den første alvorlige testen på hvor de egentlig står.
×