Jump to content

piscator

Arsenal Norway
 • Content count

  3,030
 • Joined

 • Last visited

About piscator

 • Rank
  Assistant Manager

Recent Profile Visitors

2,132 profile views
 1. piscator

  Let's all laugh at Moan Utd

  caught by reality…. ManU hadde en flyt resultatmesssig som ikke sto i noe rimelig forhold til de spillemessige prestasjonene. Det måtte jo ta slutt en dag. Da blir "krasjlandingen" ekstra brutal. Ironisk nok er den beste kampen de har spilt under OGS mot Arsenal forrige søndag, og da tapte de som kjent. Det er nå vi får et prov på hvor stor manager OGS egentlig er. De har en kjempeutfordring i CL, og klarer de det hinderet får de nok en kjempeutfordring. Samtidig skal de kjempe om topp fire med noen tøffe oppgjør igjen. Spørsmålet er vel om de egentlig er gode nok? Arsenal bør ha alle sjanser til å komme foran Solskjær & co! og btw, kampen i går viste hvor gode Wolves er. Arsenal får en tøff utfordring på Molineux. Fordelen er at Wolves ligger i et slags ingenmannsland der de ikke har så mye å kjempe for i sesonginnspurten, samtidig som de skal forberede seg til semifinalen i FAcupen.
 2. piscator

  Unai Emery

  hmm, denne diskusjonen om eiere, er egentlig ganske sammensatt. Og det handler om mer enn investering i nye spillere. Naturligvis er det en del av bildet, men jeg anser som et viktigere steg før det spørsmålet om hva slags profil eieren ønsker å ha. Skal han være veldig synlig, nesten så aktiv at han er med å tar ut laget, for å sette det på spissen. En sånn eier har vel Abrahamovitsj i Chelsea vært. På den annen side har vi den distanserte eieren, som overlater "alt" til "fagfolk". Det er vel en slik eier Kroenke er. Kanskje det beste er en gyllen middelvei? Ut over at han fremstår som relativt gnien på penger, oppfatter jeg at Kroenke kanskje er for distansert, men det er naturligvis vanskelig å avgjøre når man sitter i Norge, og ikke har noe innsyn i den indre kommunikasjonen i klubben.
 3. piscator

  Unai Emery

  langt på vei enig i dine analyser Polljen, særlig de konkrete elementene; større evne til variasjon mellom å spille seg ut og å klarere, mindre forutsigbarhet, hardere defensiv jobbing, større evne til å se an motstanderen, flinkere til å gjøre endringer underveis i kampene. Og ja, den store testen blir om han klarer å utvikle laget videre etter denne sesongen. Hadde ingen forventninger, og en eventuelt topp 4 plass i første sesong må betraktes som godkjent og vel så det!
 4. piscator

  2019.03.10 Manchester United (H)

  forrige sesong rundspilte man ManU, og tapte 1-3. I går var Arsenal som sagt litt heldige, men selv om ManU hadde tre-fire store sjanser, var det vel bare i siste halvdel av første omgang at ManU var det dominerende laget. Og ja, dette var en av de beste kampene ManU har spilt mot Arsenal borte, og nå tapte de. Tidligere har de vunnet selv om de har spilt dårlig. Dette viser vel hvor mye tilfeldigheter det egentlig er i fotball, og hvor rart spill fotball egentlig er. Og i det perspektivet måtte vel simpelthen Solskjær-flaksen ta slutt en gang...? Og på tross av de store ManU-sjansene, seieren i går var da ikke direkte ufortjent. Arsenal hadde da også flere fete sjanser; de kunne tatt ledelsen etter to minutter, det var jo bare millimetere om å gjøre at Laca fikk en tå på ballen. Og samme mann var jo alene gjennom i andre omgang. Selv om Arsenal hang litt i tauene på slutten av første omgang, viste de stor defensiv innsats, og Leno spilte en kjempekamp. Der hadde jo Semb rett. Og kanskje den defensive innsatsen er det som skiller Emerys Arsenal fra Wengers? Vi har sett det mot Chelsea og Spurs; i enkeltkamper klarer de å mobilisere, hvis de virkelig vil. Resultatene mot topplagene er mye bedre enn under Wenger; og to av kampene var de to første under Emery, og har sånn sett liten "statistisk verdi". Unntaket var kampen mot Pool på Anfield, men selv om tapet der var rimelig nok, var sifrene flatterende store, noe to billige straffer for Pool og to situasjoner andre veien, der Arsenal ikke fikk straffe vitner om. Og årets Arsenal jobber generelt mye hardere enn de foregående utgavene. Sånn sett har Emery klart å sette sitt preg på laget. Men han har fortsatt en lang vei å gå. Mannskapet må forsterkes, særlig i forsvarsrekka, er alder og skader gjør det tynt i rekkene. De trenger minst to nye midtbanespillere; Xhaka er egentlig ikke god nok, Özil er kanskje på vei ut, og Ramsey er ute. Det blir spennende å se hvilke grep Emery gjør i sommer. I første omgang har de nå alle sjanser til å ende topp 4, særlig fordi de ikke er med i CL, og har det på papiret enkleste programmet igjen.
 5. piscator

  2019.03.10 Manchester United (H)

  Jeg skal ikke ta stilling til om Moss er kvalifisert eller ikke, synes han har vært OK opp gjennom årene. Men han hadde ikke en spesielt god kamp i dag. Og straffen var vel ikke den dårligste avgjørelsen, selv om den kanskje var LITT billig. Synes for mange frispark-situasjoner ble feildømt. Og Pogba skulle ha et soleklart gult kort da han rev ned Ramsey. Og det ble bommet på mange offside-avgjørelser, men det er jo primært linjedommernes ansvar. Men feildømmingen gikk begge veier, og ingen kan vel påstå at dette var grunnen til at Arsenal vant...?
 6. piscator

  2019.03.10 Manchester United (H)

  ai ai, litt heldige i dag, fikk gjort opp litt "gammel urett" i disse oppgjørene mot ManU. Men uansett en sterk og viktig seier. Og Arsenal har nå det enkleste programmet av kandidatene til topp-4, og de er ikke med i CL...
 7. piscator

  2019.02.14 BATE Borisov (B) Europa League

  Arsenal har ikke spilt en virkelig god kamp etter at de slo spurs 4-2. Etter det har det meste gått i stå. Skader forklarer noe av dette. At de hadde i overkant flyt i den lange perioden uten tap er riktig, og har nå blitt fulgt av en periode med i overkant mye marginer i mot. Sånt jevner seg jo gjerne litt ut over tid. Og totalt sett ligger Arsenal omtrent der de fortjener, sett prestasjonene totalt sett i perspektiv. Og poengfangst og plassering er ikke så hakkende gal, gitt at det er Emerys første sesong. Det som bekymrer er hvordan laget har utviklet seg de siste månedene. Fra å være fulle av glød og entusiasme i høst, noe som åpenbart bidro til å bikke mange oppgjør lagets vei, selv når spillet hanglet, har de fremstått som desillusjonerte og rådville de siste par månedene. Det virker nesten som de har gitt opp prosjektet til Emery allerede...
 8. piscator

  2019.02.03 Manchester City (B)

  --- ja, særlig det Hangeland sa om mangelen på desperasjon og fandenivoldskhet når man blir liggende under. Man kan nesten få inntrykk av at de er fornøyd med å tape med to mål... laget må forsterkes, men aller viktigst er å gjøre noe med holdningene. Det hjelper ikke å løpe mer hvis det ikke gir synlige resultater...
 9. piscator

  2019.01.29 Cardiff City (H)

  helt enig i det som skrives om Guendouzi. Han er et kjempetalent, og fremstår som svært moden for sine 19 år, i hvert fall når det gjelder å ta initiativ. Men han er uferdig og fortsatt rufsete i stilen, som naturlig er når man er kun 19. Og det har naturligvis vært en enorm overgang til et helt annet nivå. Men nettopp derfor er jeg litt kritisk til at han har fått for stort ansvar i sin første sesong. Han burde heller primært brukes som "superreserve", en som kan komme inn med sin entusiasme, og gjøre en forskjell. Vet ikke om Guendouzi har de samme lederegenskapene som Vieira hadde, men det er visse likhetstrekk rent spillemessig; entusiasme, taklingsstyrke, driv og tempo. Han og Torreira kan fort utgjøre den sentrale midtbanen de kommende sesongene.
 10. piscator

  2019.01.01 Fulham (H)

  --- Laca blir altfor konsekvent byttet ut. Noen ganger feil fotballmessig. Håpløst psykologisk når det er feil å ta ham av. Ja, Iwobi er alt for ustabil. For mange dårlige valg. Vet ikke om det kan veies opp med noen øyeblikks briljans?
 11. piscator

  2018.12.29 Liverpool (B)

  defensivt har ikke Emery klart å rette på noe. Det er to ting laget har blitt bedre på. de jobber hardere og de er blitt mer gjennombruddshissige fremover. Men det hjelper lite når de defensive ferdighetene kollektivt og individuelt ikke har blitt bedre.
 12. piscator

  2018.12.29 Liverpool (B)

  og ikke bare er scoringene latterlige. Det er så mye lilleputtfeil defensivt at det er til å få vondt i magen av.
 13. piscator

  2018.12.29 Liverpool (B)

  to gavepakker på et minutt. det er så ubegripelig at de ikke kan lære
 14. piscator

  2018.12.29 Liverpool (B)

  så typisk. nok en komikveldscoring bakover.
 15. piscator

  2018.12.29 Liverpool (B)

  ja da. Og ironisk nok Iwobi med assist!
×