Jump to content

piscator

Arsenal Norway
 • Content count

  3,086
 • Joined

 • Last visited

About piscator

 • Rank
  Assistant Manager

Recent Profile Visitors

2,194 profile views
 1. piscator

  Mens vi venter...

  ---- Ja, hvis Özil er påskrudd er han en av de som kan gjøre det ekstraordinære, ting ikke andre får til. Synd at det har blitt lengere og lenger mellom hver gang. Nå skyldes det kanskje at han får for få sjanser. Men grunnen til at han nå gis for få sjanser, er at han viste sin genialitet for sjelden også den gangen han fikk muligheten til å vise seg frem. Så det er med et visst vemod man må si at toget nok har gått for Özil. Greit med litt nostalgi, men det er få produkter som er mer ferskvare enn fotball. Og Arsenal som klubb må bruke alle sine ressurser på å se fremover. De har surret rundt i alt for mange år nå...! 😢
 2. piscator

  2019.10.06 Bournemouth (H)

  jeg også er mer optimist med tanke på topp fire nå enn jeg var før sesongen. Men det er som man forstår ikke fordi jeg er så imponert over det Arsenal har vist så langt, men fordi 1) de har klart å få mange poeng ut av relativt lite, 2) de unge spillerne har vist stort potensiale, det er noe på gang, 3) de andre topp-fire rivalene (i hvert fall spurs og manu) sliter enda mer, i motsatt retning er det fortsatt all grunn til å mane til avdempet optimisme siden laget fortsatt sliter med den defensive organiseringen, skjønt, ikke dårlig at de klarte å holde nullen i går.
 3. piscator

  2019.10.06 Bournemouth (H)

  Özil er nok uansett på vei ut. Dyr man å ha i troppen, hvis man ikke klarer å utnytte hans kvaliteter. Men han viser de jo frem alt for sjelden, selv når han får sjansen dessverre. Et fotballgeni på hell. Fikk ikke sett kampen i går, men jeg må si det er utrolig at Arsenal, etter å ha spilt så dårlig så langt i sesongen (etter det jeg har sett og rapporter å dømme), er på tredjeplass, bare ett poeng bak City. De har utvilsomt enormt mye å gå på. Var mest lettet da jeg så at de hadde klart å holde på 1-0 ledelsen.
 4. piscator

  2019.10.03 Standard Liege (H) Europa League

  Ja, Pepe har vært en stor skuffelse. Virker alt for omstendelig, alt går som i sakte film, og han ser klønete ut. Når det er sagt var det visse tegn til forbedring i går, selv om kampen allerede var kjørt da han kom inn. Han trenger rett og slett å få en goal, så han kan senke skuldrene litt. Per i dag fremstår Martinelli som et bedre alternativ.
 5. piscator

  2019.10.03 Standard Liege (H) Europa League

  New Young Guns bærer bud om bedre tider! 😎 strålende kamp. Utrolig mye talent i klubben. Hvis Emery kunne fått skikk på den defensive organiseringen så kan dette bli bra etter hvert. De har jo mange lovende forsvarsspillere, så det er jo egentlig ikke individuelle ferdigheter det står på.
 6. piscator

  2019.09.30 Manchester United (B)

  --- men glem ikke at Klopp også roterte en del og prøvde seg frem de første par årene. Han har gradvis kjøpt inn spillere som fylte "hullene" i laget. Det som er forunderlig med Emery er at han roterer spillere som kanskje burde få mer tid til å finne sin naturlige rolle i laget, mens han holder fast ved spillere som egentlig ikke er noen langsiktig løsning (Xhaka). Da er det vanskelig å få øye på noen plan.
 7. piscator

  2019.09.30 Manchester United (B)

  interessant å lese norske medier etter kampen. De fokuserer på ManUs elendige defensive innsats i forkant av utlikningen, og langt på vei insinuerer at målet burde blitt underkjent fordi linjemannen vinket, selv om VAR for en gangs skyld faktisk virket! Og så beskriver de at ManUs mål som en kjempescoring, enda den var et resultat av en mye verre stripe defensive blundere enn Arsenals utlikning. Snakk om skjev journalistikk... isolert et greit resultat etter spill og sjanser. Men det er jo litt håpløst at Arsenal ikke en gang nå klarer å vinne på OT, mot det dårligste ManU laget på flere år. Som vanlig overgår ManU seg selv når de møter Arsenal... for ManU spilte vel kanskje sin beste kamp denne sesongen (selv inkludert serieåpningen mot Chelsea, som var et ytterst flatterende resultat). Arsenal spilte ikke helt håpløst, men det er den samme gamle leksa. Og Pepe virker jo fullstendig å mangle selvtillit. Han har så høye skuldre at han knapt klarer å dempe ballen.
 8. piscator

  2019.09.30 Manchester United (B)

  btw, lurer på hvor lang tid det skal gå før Arsenal finner en ordentlig sjef på banen. Det er kanskje den største mangelen ved dette laget.
 9. piscator

  2019.09.30 Manchester United (B)

  ----- ja, kanskje det er metoden, å utnevne folk til roller som de åpenbart ikke er i stand til å betjene, sånn at de blir "avslørt"? Men manageren burde jo ha sett dette for lenge siden... og det koster vel mye for laget...
 10. piscator

  2019.09.24 Nottingham Forest (H) Carabao Cup

  ---- joda, naturligvis er det normalt at mange er uenige, men i vårt tilfelle er nesten alle uenige. Det er ikke så vanlig... 😁 jo da, mange av spillerne har guts, hvis de "gidder" å bruke den. Men alt for ofte synes det som om hele laget rammes av en kollektiv handlingslammelse, der man bare jogger etter, istedenfor å ta nødvendige defensive løp for å dekke rom. Og jeg er enig at en viktig grunn til at forsvaret gjør mange feil, henger sammen med manglende støtte fra midtbanen, jfr mitt forrige innlegg.
 11. piscator

  2019.09.24 Nottingham Forest (H) Carabao Cup

  Polljen skrev: "men to rutinerte stoppere som Sokratis og Luiz virket på meg (i de nevnte første 55 minuttene) som relativt uinspirerte. Det er ikke bare spillerkvalitet det er snakk om det er også holdninger, det er vurdering av risiko og mer til som en god trener bør klare å ta tak i." og dette er jo noe av kjernen; det er for dårlige holdninger i laget, og de lar seg for lett psyke ut. Hvis ikke holdningene bedres vil det neppe hjelpe så mye å få tilbake bedre spillere fra skade. Ren organisasjonsmessig er det for stor avstand mellom defensiv midtbane og forsvar, noe som skaper et hav av rom for motstandernes spillere å boltre seg på. Og hovedproblemet her er ikke forsvaret som sådan, men at især Xhaka ikke evner å fylle rollen som defensivt anker på midten, som nå mange av oss har mast om til det kjedsommelige. Skal laget heve seg må det organisasjonsmessige ordnes opp i, og da må Xhaka ut. Men de må samtidig gjøre noe med holdninger og guts. Det mest forunderlige og bekymringsverdige er at det synes som om Emery ikke ser det samme som tusenvis av fans verden over...
 12. piscator

  2019.09.24 Nottingham Forest (H) Carabao Cup

  Hvorvidt Emery skal bli eller ikke kommer jo an på om laget leverer. Jeg er også en skeptiker, og tviler på om laget (les forsvaret) er godt nok, og om Emery klarer å få laget til å prestere godt nok mot god motstand. Men det kan jo hende jeg tar feil, og at mye vil bedre seg når Holding og Bellerin er tilbake, og Tierney kommer i gang? Selv om motstanden var svak i går var det viktig for alle de unge spillerne å vise seg fram. Mye talent i klubben nå. Spørsmålet er om Emery & co klarer å forvalte det på riktig måte?
 13. piscator

  2019.09.22 Aston Villa (H)

  Reddet av gong-gongen. Men selv om resultatet ble bra til slutt, var denne kampen nok et bevis på alt som har blitt sagt om laget de siste månedene. Det går over stokk og stein. Når de (kollektive) defensive ferdighetene er så dårlige, og så mye overlates til tilfeldigheter kan det aldri bli bra selv om laget er på høyden offensivt. Er redd hver seier blir en sovepute, slik at man lar det skure og gå, og ikke tar tak i problemene. For all den tid så lite er gjort til nå, hvorfor skal de plutselig klare å endre på dette?
 14. piscator

  2019.09.19 Frankfurt (B) Europa League

  og btw, ja den siste tids utvikling viser kanskje at det brenner litt under føttene til Emery. På tross av et ganske godt transfervindu, har han ikke tatt tak i lagets store problem. At han bygger laget rundt Xhaka er en gåte. Noen har antydet at Mourinho lusker i kulissene. Gud forby, men hans spesialitet, å parkere bussen er kanskje det Arsenal trenger mest akkurat nå?
 15. piscator

  2019.09.19 Frankfurt (B) Europa League

  ja, naturligvis et svært flatterende resultat. Derfor kan man heller ikke legge all verdens vekt på resultatet, selv om det naturligvis kan være litt definerende for sesongen videre. Det positive var at man skapte mye fremover, på bortebane. Dette reflekterer kanskje at Frankfurt er vel så råtne defensivt som Arsenal? Men det er positivt å se at de unge spillerne tar tak i ting. Men defensivt var denne kampen ille. Det var en kombinasjon av flaks, en kjempekamp av Martinez, og udugelige avslutninger fra Frankfurt sin side at man klarte å holde nullen. Forsvaret har rett og slett ikke nivået inne. De lar seg overspille gang på gang. Plasseringsevne, samhandling, og evne til å lese spillet virker skremmende dårlig. Mot et mer klinisk lag ville man lett blitt grusomt straffet her. Og forsvaret får omtrent ingen støtte fra midtbanen. Det er for stor avstand mellom lagdelene, og motstanderne har et hav av boltreplass. Det blir naturligvis underholdende og mye sjanser av slikt, men det er mer komikveld enn god fotball fra motstandernes side. Jeg føler at fotballverden for øyeblikket ler av Arsenal. De må jo lure på hva klubben egentlig driver med. 🤡😨😬
×