Jump to content

piscator

Arsenal Norway
 • Content count

  3,113
 • Joined

 • Last visited

About piscator

 • Rank
  Assistant Manager

Recent Profile Visitors

2,223 profile views
 1. piscator

  2020.01.21 Chelsea (B)

  et ran dette, en liten revansje for kampen i romjula. Sett over to kamper mot Chelsea på kort tid fortjente Arsenal å få noe ut av disse oppgjørene. Og noe av grunnen til at det ble et ran var den ubegripelige utvisningen. Enten er det noe riv ruskende galt med regelverket, eller så er dommerstanden helt på jordet når det gjelder sine vurderinger. Kan ikke argumentere med forseelser (en liten dytt) de aldri blåser straffe for en gang, som grunnlag for å gi rødt kort. Men Arsenal skal ha full cred for måten de kjempet på, og Arteta har tydeligvis fått til mer mhp defensiv organisering i løpet av en måned enn hans forgjengere fikk til gjennom flere år. Og for en gangs skyld var Arsenal effektive; 100% uttelling på sjansene er det ikke ofte man ser! Og Martinelli er den største sensasjonen i klubben på laaang tid. For et talent; enorm fysikk (løper fra Chelsea-forsvaret med ball, etter å ha kjempet så hardt en time), god spilleforståelse, iskald og ikke minst god avslutter, oppofrende jobbing hjemover. Og god på hodet. Han har det meste så vidt jeg kan se. Han kommer til å bli en superstjerne, og ham må klubben sette himmel og jord i bevegelse for å beholde.
 2. Xhaka hadde en god kamp mot Manu, og han gjør mye bra. Men han har også noen kritiske svakheter. Gjennom dårlige taktiske valg, og direkte elendige pasninger og involveringer har han skapt mange sjanser for motstanderne, sånn sett er han en løs kanon på dekk. I tillegg er han for treg, og pasningskvaliteten offensivt er heller ikke bra nok. Han er ikke den playmakeren vi håpet på.
 3. beundringsverdig optimisme! jeg er litt mer nøktern. Ja, pila peker endelig den riktige veien. Artetas prosjekt synes å kunne fungere, og han har på snaue to uker klart å adressere lagets svakheter bedre enn forgjengerne klarte på flere år! Men ethvert lag trenger tid, og det er noen svakheter i troppen. Selv om de defensive problemene kanskje primært har skyldes manglende organisering, gir alle skadene en stor utfordring på kort sikt. Dessuten er Xhaka for dårlig når det kommer til stykket. De må få en ny sjef på midtbanen. Avstanden til CL-plass er ikke så lang, og fullt mulig å tette, men jeg vil nok se en mer varig positiv trend før jeg tar av..!
 4. piscator

  2020.01.01 Manchester United (H)

  sesongens beste kamp, og perfekt start på året. De begynte å henge i tauene i den andre omgangen, og fryktet en stund samme kollaps som mot Chelsea. Men de brettet opp armene, og dro det helt fortjent i land. Den nye stilen med høyt press krever mye, og her har laget mye å gå på. Men det kommer. Det varmer uansett veldig å se Özil jobbe på denne måten. Han har tydeligvis fått lyst til å spille fotball igjen! Laca sliter med teknikken, men han er gull verdt; jobber hardt både fremover og bakover. Pepe holder fortsatt ikke 90 minutter, og det var riktig å ta ham av. Men du verden for en førsteomgang! Forsvaret jobber hardt, men har en del å gå på når det gjelder klareringer. Og Torreira begynner virkelig å vise hvorfor de kjøpte ham. Utrolig viktig som ryddegutt foran forsvaret. Arteta må styrke forsvaret, ikke minst pga skadene. Bra at Holding er på vei tilbake. Xhaka var brukbar, men er ikke god nok. Og Guendozi er for uryddig fortsatt uferdig. De trenger en sjef på midtbanen. fremover er det bra nok forutsatt at Auba blir, men hvis han vil bort må en spiss kjøpes inn. Martinelli er sensasjonell, men det er for tidlig å la ansvaret hvile på hans skuldre.
 5. piscator

  2019.12.21 Everton (B)

  fortsatt mye å rette på, laget har en lang vei å gå. Og man kan ikke forvente at laget går fra å spille som nedrykkskandidater til mestertakter på en kamp. Dette vil ta tid, og man må ta de små stegene, og være tålmodige. Og man må tenke positivt. Det siste har kanskje vært det største problemet med hele klubben i lang tid. Det har vært en negativitet rundt hele klubben som har fått lov til å gro seg fast. Jeg velger å betrakte gårsdagens kamp som den første kampen til "New Guns", og da må man fokusere på de positive tingene; * de holdt nullen, og fikk med seg poeng fra en vanskelig bane, * selv om det fortsatt er noe grums i den defensive organiseringen, var det klar forbedring å spore. Ingen grusomme tabber. Og kanskje gårsdagens kamp viste at det er organiseringen mer enn enkeltspillere som har vært problemet der bak? De hadde mye mindre strekk i laget enn det har vært i mange kamper. De ga ikke Everton så store rom mellom midtbane og forsvar som de har pleid å gjøre. * spillerne kjempet for hverandre på en måte vi knapt har sett under hele Emerys regjeringstid. Den eneste som virket giddalaus var Aubameyang. * mange lovende unge spillere, som til og med takler å spille på uvante posisjoner. Dette laget har et kjempepotensial. De trenger en sjef i midtforsvaret, og et rivjern på midtbane. Angrepet er bra nok, men de må ville blø for laget. Hvis de ikke gidder å være med videre er det bare å selge, og få inn nye folk på topp. Martinelli er et funn. Han kommer til å bli stor.
 6. piscator

  Mesut Özil

  for all del, sett fra "vårt" ståsted virker det en smule inkonsekvent å kritisere Kina, og samtidig støtte Erdögan. Men samtidig betyr ikke det at Özil ikke fortjener honnør for å engasjere seg politisk for en minoritets rettigheter. Men når det kommer til stykket burde han kanskje fokusere litt mer på jobben sin, å spille fotball?
 7. piscator

  Mesut Özil

  fotballspillere har vel ytringsfrihet de som andre mennesker. De fleste jeg kjenner har ingen munnkurv fra arbeidsgiver, men hvis man uttaler seg i saker som er relevante for arbeidsgiver er det viktig at man presiserer at man uttaler seg på egne vegne, når det er det man gjør. Fotballklubber er en del av samfunnet de som andre organisasjoner. Selv om en klubb er erklært apolitisk og partipolitisk nøytral, må det være vanskelig å stille seg helt likegyldig i politiske saker som er viktige og høyst relevante for dem. For eksempel kan Brexit potensielt påvirke hvor enkelt det er å importere spillere fra Europa. Vanskelig å se at klubbene ikke er engasjert i et slikt spørsmål. Det var ganske stort engasjement i forkant av Bosman-dommen i sin tid. Og turisme (som Arsenal reklamerer for på vegne av Rwanda), eller veldedighet, som mange klubber engasjerer seg i fra tid til annen, er også politikk. Og til et annet land; burde Barcelona skjelve i buksene? For hvis Katalonia skulle klare å løsrive seg fra Spania, risikerer de eller burde de ikke da kastes ut av La lIga? Ønsker Katalonerne virkelig det? Og sett fra spanske myndigheters side, er det dette riset bak speilet de burde true med?
 8. piscator

  Hvilken ny Arsenal manager ønsker dere?

  klubben bør søke bredt, og ta sin tid. Selv om jeg er usikker på om Ljungberg har det som skal til bør han kanskje få sjansen til å vise hva han er god for frem til sommeren, med mindre man roter seg inn i nedrykksstriden i løpet av vinteren. Da må man ty til drastiske grep. Samtidig er det et dilemma her, man bør kanskje vise handlekraft og ansette en mer permanent løsning raskere. Vil en god løsning i så fall være tilgjengelig? er litt skeptisk til Ancelotti. God CV, men alder og utvikling de senere årene, med mange kortsiktige engasjement, tyder vel på at han er en korttidsløsning. Selv om han sikkert vil kunne gjøre noen raske forbedringer, er han mannen til å ta klubben tilbake til toppsjiktet?
 9. piscator

  Hvilken ny Arsenal manager ønsker dere?

  og det at feilene skjer igjen og igjen beviser jo at evnen til å lære ikke er tilstede, verken individuelt eller på systemnivå.
 10. piscator

  Hvilken ny Arsenal manager ønsker dere?

  Ja, forsvarsspillerne er ikke gode nok, men mange av de personlige feilene er indirekte et resultat av dårlig organisering. Begge målene til Norwich på søndag var jo slik. Kontring i mot, der forsvaret er i ubalanse, og overbelastet fordi man ikke har noen støtte fra en midtbane som bare dilter etter. Da blir det enkelt for angrepsspillere på dette nivået, og individuelle feil blir nesten uunngåelige.
 11. piscator

  2019.12.01 Norwich (B)

  ja, det de har vist den siste måneden er nedrykksform. Hvorvidt det at Freddie har vært assistenten til Emery er et "handikapp" kommer jo veldig an på hvor selvstendig Freddie er, og hvor klar hans fotballfilosofi er, og hvor mye sjef han evner å være. Det fins flere eksempler på at tidligere assistenter har kommet inn som vikar og gjort en god jobb. Jeg tror ikke Freddie er mannen til å løfte laget, og kort tid eller ikke, det vi så i går tydet kanskje på det. Samtidig kan det jo hende jeg tar feil. For øvrig kan nok Benitez være en som klarer å få litt orden på laget på kort sikt, sånn at de styrer klar av nedrykksstrid, men han er vel ingen langsiktig løsning?
 12. piscator

  Hvilken ny Arsenal manager ønsker dere?

  ja, markedet flyter jo ikke over av kvalifiserte kandidater, og med flere sannsynligvis i det samme markedet i nærmeste fremtid, må man nok snart handle. Arsenal "straffes" nå fordi de ikke var mer aktive tidligere. I en fase hadde de kanskje hatt mulighet til å sikre seg Klopp eller Pep. Så tviholder de på Wenger alt for lenge, og toget går. Jeg er riktignok glad at Spurs fikk Mourinho fremfor oss, selv om han helt sikkert vil gi Tottenham en kortsiktig boost. Men han er en korttidssløsning, og har en kjip fotballfilosofi. Men hvor mange andre er det egentlig der ute? Allegri sier vistnok nei. "Eksperimentet" med Emery viser vel at man bør velge en som er god i engelsk...
 13. piscator

  2019.12.01 Norwich (B)

  OK, Freddie hadde ikke mange dager på seg til å gjøre endringer. Han skal få litt mer tid. Men det var likevel noen bekymringsverdige ting. For å ta det positive først. Det pasningsspillet og det balltempoet de klarte å holde den første halvtimen, til Norwich tok ledelsen, var oppløftende. Allerede da burde de ha ledet med et par mål. Istedenfor gir de altså bort en goal, som vanlig. Det andre som gledet var Lenos innsats. Han glødet bak der, og viste en enorm vilje. Og vartet opp med noen helt enorme redninger. Men det er håpløst at laget mer eller mindre kollapser så fort de blir liggende under. I den andre omgangen hadde Norwich så mange store sjanser at Arsenal bør prise seg lykkelig for at de i det hele tatt fikk med seg noe fra kampen. Det er så mye å rette på i den defensive organiseringen at det er vanskelig å si hvor man bør starte. Det trengs store utskiftninger bak, med mindre Holding og Tierney kommer inn og plutselig leverer på et annet nivå. Men selv om forsvaret kanskje er for dårlig, spiller for spiller, så handler mye av problemet at de har alt for liten støtte fra midtbanen, særlig på kontringer i mot. Motstanderen får jo lov til å eie hele returrommet, resten av gjengen kommer bare joggende etter. Og det er ekstra ille at den som egentlig skal være et slags anker på midtbanen, Xhaka, nesten er den verste av de alle. Da er det ikke så lett for forsvaret. Og selv om man ikke skulle forvente alt for store endringer den første kampen, på ett punkt falt Ljungerg helt gjennom. Byttene. De burde ha kommet tidligere. Og selv om det er greit å la de unge få en sjanse; å sette innpå Saka i en slik kamp, sent i kampen, det trodde han vel ikke på selv en gang? Og mulig Pepe er helt ute av det selvtillitsmessig, men i den slik kamp ville han hatt en annen "tyngde" med tanke på å utrette det ekstra. Vi så jo hans frisparkmål i Europaligaen.
 14. piscator

  Unai Emery

  usikker på om Freddie er en langsiktig løsning, men han bør få sjansen til å vise hva han er god for, før vi trekker noen konklusjoner. Men vi bør forvente å se et mer sultent lag på søndag. Etter så mange måneder med underprestering, må jo spillerne føle at de har noe å bevise. De er jo MYE bedre enn hva som har blitt vist de seneste månedene. Så får vi se om Freddie klarer å organisere laget bedre på sikt, særlig defensivt.
 15. piscator

  Hvilken ny Arsenal manager ønsker dere?

  kan ikke forstå annet enn at Arsenal må være den mest interessante klubben å overta av dem alle; den største klubben i den største byen i Europa, med det suverent største uutnyttede potensialet. Og med høyst moderate forventninger. I klubber som Barca, Real M, Bayern, og endog ManU, Pool og andre er jo forventningene skyhøye. Alegri er utvilsomt den med den beste CVen, men hvordan vil han takle PL? Poch er naturligvis god, og det er en besnærende tanke at han kommer til oss og gjør suksess etter å ha mislykkes i spurs… Howe har mye bra ved seg, men hvordan vil han mestre en storklubb? Det kan bli bra, men det kan også gå dårlig.
×