Jump to content

Ny regel i Premier League


Gooner For Life

Recommended Posts

Kort fortalt innebærer den nye 25-mannsregelen som er innført i Premier League følgende:

 

Klubbene må registrere en tropp på 25 mann over 21 år. Åtte må være fostret opp i England (spilleren må ha vært registrert i en engelsk eller walisisk klubb i tre år fra han er 16 til 21 år).

 

Vil gi akademi-spillerne sjansen

Har de ikke åtte engelske spillere må de registrere en mindre tropp. Chelsea har for eksempel bare fire slike spillere og får da bare registrere 21 mann over 21 år.

 

Spillere som utelates fra troppen kan ikke spille før tidligst i januar igjen. Man kan bruke så mange under 21-spillere som man ønsker.

 

Generalsekretær i Premier League, Mike Foster, forteller at hensikten med regelen er klar.

 

- Grunnen til at denne er innført er at vi ønsker at flere spillere fra klubbenes ungdomsakademi skal få sjansen i Premier League, på bekostning av spillere kjøpt fra utlandet og andre ligaer, sier han.

 

 

 

Stjerner risikerer tribuneplass

Store navn som Manchester Uniteds Owen Hargreaves og Fulhams 110-millionerskjøp Andy Johnson risikerer å måtte vente til januar for å spillere i Premier League, fordi klubbene ikke vil ta noen risiko med skadeforfulgte spillere.

 

Manchester City, som for øyeblikket har 33 spillere i sin førstelagstropp og har planer om å kjøpe flere, finner trolig ikke plass til spillere som Craig Bellamy og Roque Santa Cruz i sin Premier League-tropp på grunn av den nye regelen.

 

- I flere år har klubbene maktet å sørge for at stjernespillerne er fornøyd, ved å gi dem høye lønninger og ofte rotere på laget. Men hva vil skje nå, når plutselig to eller tre av de store navnene risikerer å ikke en gang bli registrert for spill i Premier League, sa en toppmanager i Premier League, som ikke ønsket å bli navngitt, til den engelske avisen The Daily Mail tidligere denne uken.

 

 

 

Hva blir konsekvensene?

Den engelske storavisen Daily Mail har gått den nye regelen etter sømmene – og funnet ut hva konsekvensene av den nye regelen innebærer:

 

- Hva endrer seg?

 

- Etter klokken 17.00 1. september (dagen etter at sommerens overgangsvindu stenger, red. anm) må Premier League-klubbene operere med en tropp på 25 spillere, hvor åtte av disse må ha blitt fostret opp i England.

 

- Hva skjer dersom en klubb ikke registrerer åtte hjemlige spillere?

 

- Da må klubbene registrere en mindre tropp.

 

- Innebærer dette flere unge, engelske spillere?

 

- Nei. En hjemlig spiller kan være en som har vært registrert i en engelsk eller walisisk klubb i tre år mellom alderen 16 og 21 år, uansett nasjonalitet.

 

- Hvorfor er denne regelen innført?

 

- Premier League-styret mener denne regelen vil øke satsingen i klubbenes ungdomsakademi og sette en stopper for at flere rådyre stjerner blir hentet fra utlandet.

 

- Hva kan en klubb gjøre dersom en spiller i 25-mannstroppen pådrar seg en langvarig skade?

 

- Troppen kan også inkludere så mange spillere klubben vil under 21 år, så klubben kan bruke dem. I spesielle saker, som at for eksempel to av tre seniorkeepere blir skadet, kan klubbene hente inn en erstatter fra utenfor troppen.

 

- Kan klubbene gjøre noen endringer i 25-mannstroppen underveis i sesongen?

 

- Nei, ikke før det neste overgangsvinduet, som i denne sesongen blir i januar. Har klubben ikke flere enn 25 spillere under kontrakt igjen å ta av, kan de hente spillere som er løst fra kontrakten med andre klubber.

 

Slik blir konsekvensene av den nye regelen i de største klubbene:

 

 

 

Manchester City:

 

- Roberto Mancinis hyppige stjernekjøp er en direkte årsak til at den nye regelen ble vedtatt. Med kun fem av 38 spillere under 21 år i troppen, får City et stort problem. Hele åtte seniorspillere risikerer å ikke bli registrert for Premier League-spill dersom de ikke skifter klubb innen 1. september. Spillere som Bellamy, Santa Cruz, Stephen Ireland, Robinho, Jo og Felipe Calcedo står i faresonen.

 

 

 

 

Chelsea:

 

- Carlo Ancelottis største problem kan bli antallet erfarne spillere i sin tropp. For øyeblikket har Chelsea kun fire hjemlige spillere i sin tropp over 21 år. Ankomsten til spillere som Ramires og David Luiz vil øke problemene for Chelsea-bossen.

 

 

 

 

Liverpool:

 

- Problemet for Roy Hodgson blir at han for øyeblikket kun kan registrere fem «hjemlige» spillere i sin tropp (mangler altså tre spillere). Det betyr at han kun kan registrere 20 godkjente spillere per dags dato – pluss spillerne under 21 år. Manageren har tidligere uttalt at han ikke liker å slippe for mange unggutter på banen samtidig. Om han ikke endrer holdning, risikerer han likevel å måtte stole på ungguttene kommende sesong.

 

 

 

Arsenal:

 

- Arsene Wenger risikerer også å måtte registrere en tropp på mindre enn 24 spillere. Men han har flere lovende unggutter i bakhånd, og blir ikke like påvirket av den nye regelen som City.

 

 

 

 

Manchester United:

 

- Blir ikke påvirket av den nye regelen i like stor grad. Sir Alex Ferguson har gjennom hele sin regjeringstid på Old Trafford tatt opp spillere fra eget ungdomsakademi i sin førstelagstropp. Men kjøper skotten flere nye stjerner, risikerer han å måtte vrake noen av sine tidligere innkjøp fra 25-mannstroppen.

 

 

 

 

LES MER OM 25-MANNSREGELEN PÅ PREMIER LEAGUES EGNE HJEMMESIDER

 

Kilder: Daily Mail, BBC Sports, The Guardian, The Times.

 

Link: http://msn.tv2sporten.no/fotball/england/2...ne-3263707.html

 

Vi dette hjelpe oss, eller skape problemer for oss ?

 

Med tanke på innkjøp av rutinerte og gode spillere, som vi trenger. Altså keeper og en forsvarer.

Har ikke helt forstått dette skikkelig.

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke vi kommer til og få merke så mye av denne regelen.. Er ikke noe stort problem får oss og hente en rutinert keeper og midtstopper som du sier, siden spillere under 21 trenger ikke registreres. Tror det kommer til og bli verre for Chelsea og City.

Link to comment
Share on other sites

Liker regelen godt, men nå blir nok Engelske talenter overpriset enda mer enn hva de er i dag. Da vil jo klubbene satse enda hardere på å fostre opp flere unge og lovende spillere, men engelske spillere generelt er sykelig overpriset også den dag i dag.

 

Denne regelen vil ikke påvirke oss noe i det hele tatt, for hvis vi registrerer dagens spillere kommer vi vel i undertall om man utelukker de under 21 år?

Link to comment
Share on other sites

Er regel som kanskje er bra for engelske spillere på sikt, men som noen sier...prisen på disse spillerne er og blir fortsatt alt for høy.

 

Minuset med dette er at kvaliteten på Premier League kan bli svekket ettersom flere utenlandske spillere kan droppe England og Premier League som et alternativ.

Pga. fare for kvalitetnedgang pluss at mange spillere ender opp uten registrering eller klubb. Var vel derfor Wenger er imot forslaget. I tillegg er det også høye skatt for fotballspillere i engelske klubber som vil gjøre det mindre attraktivt å komme til England. Samtidig kan nok flere og flere klubber komme til å gjøre som Wenger og Arsenal å kjøpe 15-åringer fra land og strand og utvikle dem selv. Men billig blir det ikke. Unge engelske spillere får på sikt kanskje slippe til mer, men nå er det oftest sånn det er bare et fåtall av de beste spillerne som er engelsk.

 

For Arsenal vil vel denne regelen gi oss få problemer. Er det 6 eller 7 homegrown spillere vi har over 21 år?

Det vil vel bety at vi kan registrere 23-24 spillere, men kommer likevel bra ut siden vi har en haug med etablerte u21 spillere på førstelaget som ikke trenger å registreres.

We're ok! :)

Link to comment
Share on other sites

En annen negativ ting er at såkalte "homegrowns" nå vil havne i en posisjon der de kan forlange høyere lønn (på sikt) fordi en spiller med ungdomstida i England vil være mer verdt.

 

På den annen side så er jo fordelen at prisen på Fabregas nå går opp ennå et par hakk :)

Link to comment
Share on other sites

Bare så det er klart: Denne regelen kommer ikke til å gi oss noen problemer overhodet. For øyeblikket har vi en førstelagstall bestående av 26 spillere der 13 regnes som "home grown" og 7 er under 21 år. Vi ville altså registrert en stall som, uavhengig av den nye regelen, møter retningslinjene med glans. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...