Jump to content

Graver toppfotballen sin egen grav?


piscator

Recommended Posts

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/article2907779.ece

 

det går til helvete, skriver Nettavisen i dag (og det på første klasse, min tilføyelse).

Liten tvil om at toppfotballen er i alvorlige problemer. At bare et par-tre klubber har realistiske muligheter til å vinne (i Spania er det kun to!) ødelegger naturligvis mye av spenningen og gleden ved å vinne, men at mange klubber er på konkursens rand med bunnløs gjeld (som ikke en gang er forankret i noen som helst form for sikkerhet) er det virkelig alvorlige. Det er grenser for hvor lenge man kan fortsette å skyve problemene foran seg på denne måten.

 

Og Arsenals situasjon? Selv om Arsenal har to-tre milliarder i gjeld, hvilket er mer enn gjennomsnittet i PL, har de en god inntjening (enn så lenge og selv om de har dårligere sponsoravtaler enn mange av rivalene), gjelden er forankret i stor sikkerhet (fast eiendom), og klubben har åpenbart en av de strammeste og sunneste økonomistyringene i hele Europa. Derfor burde jo Arsenal komme styrket ut av dette på sikt. For en klubb som Liverpool derimot ser det jo langt verre ut. De risikerer å bli et nytt Leeds. ManU er heller ikke utenfor fare, selv om de vel trolig kommer seg greit gjennom pga den høye inntjeningen. Og klubber som Chelsea og ManC er avhengig av kunstig åndedrett. Deres tilstedeværelse i toppsjiktet står og faller med tilførsel av kapital fra sine velgjørere. De er ikke i nærheten av å drive klubben i pluss. Og er Tottenham store nok til å få realisert bygging av ny bane, noe som vil være nødvendig for at de skal kunne ta steget opp? En slik satsning er meget hasardiøs med dagens økonomiske utgangspunkt. Sånn sett har Arsenal vært langt dyktigere og heldigere med timingen kan det se ut som...

Link to comment
Share on other sites

Sånn sett har Arsenal vært langt dyktigere og heldigere med timingen kan det se ut som...

 

Fint innlegg Piscator. Vi var ikke helt heldige med timingen vi heller. Hvis jeg ikke husker feil så ble byggingen av Emirates ett år forsinket grunnet manglende finansiering. Hadde vi ikke fått denne forsinkelsen så hadde første bolk av leilighetssalg kommet før boligkrakket. Allikvel må jeg få si at vi har klart dette på en imponerende måte. Så hvordan FA har somlet og sløset bort penger på nye Wembley.

 

Det skal bli spennede å se om Tottene klarer å realisiere sitt prosjekt on time og on budget.

Link to comment
Share on other sites

Interessant tema. Helt klart at noen lag skiller seg ut i ligaene, men i England tror jeg det begynner å jevne seg mer ut. Vi ser at lag som Man City, Tottenham, Aston Villa og Everton har kommet seg på et godt nivå og har vært utfordrere til 4.plassen. Om de klarer å følge samme utviklingen så har vi åtte topplag som kan kjempe om tittelen i PL. (Arsenal, Liverpool, Man Utd, Chelsea, Tottenham, Man City, Aston Villa og Everton)

 

Mange av klubbene har begynt å slitt økonomisk, håper bare at det ikke skjer med Arsenal. Virker som om Arsenal har økonomien under kontroll. Interessen for fotballen er stor, og det ligger mye penger i sporten. Så regner med at toppfotballen kommer til å leve videre i mange år. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...