Jump to content

Fotballkort


Daniel

Recommended Posts

For litt over ett år siden bestemte jeg meg for å begynne å samle på fotballkort. Jeg samlet selvsagt også da jeg var mindre. I begynnelsen skaffet jeg meg noen få kort fra ebay, men jeg skjønte fort at det kom til å bli flere kort enn planlagt. En fin liten hobby, som fort blir dyr (og dyrere vil den nok bli). Vet ikke om jeg har brukt mest penger på draktene jeg har eller kortene...

 

Hvis noen er interessert så kan dere se samlingen her:

 

https://picasaweb.google.com/116749103008691591264

 

Inneholder rundt 1500 Arsenalkort. Jeg har ikke kommet over en mer komplett samling av Arsenalkort fra de siste 20 åra. Mangler fremdeles 8 stykker. Mulighetene for at noen på forumet skulle ha ett eller to liggende er vel liten, men ikke umulig. Setter i tilfelle pris på om det tas kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Rotet frem min gamle samling av fotballkort, har en drøss av arsenalkort fra 70- tallet til 2000- tallet, de fleste utgitt av "Merlin" eller "fans selection".

Har også en del kort fra tilfeldige lag og spillere, samt en overraskende stor mengde kort fra tippeligaen o.l.

Men hvis det er bare den øverste rekken der du mangler, så har jeg ingen av de tror jeg, men så og si alt annet. Så rop ut hvis det er noe annet du ønsker deg!

Link to comment
Share on other sites

Først av alt ta en kikk HER. Sjekklister for de fleste samlinger. Kanskje noen virker kjente eller interessante.

 

Kort fra Futera (perioden 1997-2001) inneholdt egne klubbsamlinger, Arsenal med flere. De er nokså billige, da spesielt de under navnet Fans Selection. I 1998 kom en serie på 108 kort, så 126 kort i 1999 og så en litt mindre populær serie fra 2000 på 50 kort. Er du tålmodig på ebay (lite utvalg i øyeblikket, men er også muligheter for å spørre rundt hos selgere) ville du nok kunne få tak i ett og ett sett for under 100-lappen. Det hører også til Arsenal-album i hver samling, som vil være ekstra greit å få tak i. Kjøper du ikke disse komplett går du i en felle, da det vil koste mer tid og penger å få tak i alle og mulighetene for å selge dem igjen vil være små.

 

Med utgivere som Topps og Panini blir det litt mer vrient. Det tar tid å samle Arsenalkort fra disse samlingene, da det er i hovedsak Premier League og Champions League-samlinger. I noen tilfeller har jeg måtte kjøpe fulle sett, for så å beholde Arsenalkortene og selge de andre. Prisene varierer også veldig på kortene, spesielt fra Topps' side finnes det sjeldne kort som går opp i flere hundre og i dagens marked også flere tusen. Som dere kan se i samlingen min sliter også jeg med å få tak i alle.

 

En ting jeg kan anbefale dog, noe som er mye lettere enn metoden jeg har begynt på, er å samle på spillere i steden for klubb.

https://picasaweb.go...erryDanielHenry

https://picasaweb.go...t=embedwebsite#

Dette gjør at man bestemmer helt selv for mye man vil samle, og man får en mye større oversikt over kort fra hele verden.

 

Om man vil samle på hele sett fra nåtiden er vel Match Attax (Premier League) mest populært, men de er beregnet for barn fra 8 til 12 år. Jeg vil heller anbefale å gå til kiosken om et par uker og ta en titt på Panini's Champions League-samling. Mye bedre kvalitet på kortene, og er mest populært hos seriøse samlere. Å få tak i samtlige Arsenalkort fra disse samlingene er ikke noe problem. Ser man bort i fra Limited Editions så vil ingen kort koste mer enn rundt 30-50 kr. Hvis vi ser på årets Match Attax som inneholder 35 Arsenalkort (som jeg snart vil legge ut på Picasa), tror jeg man vil få tak i alle for rundt 300-400 kr. Om et år vil de sikkert være nede i 100-200. Dette gjelder forøvrig alle sesonger, men kortene blir vanskeligere og vanskeligere å få tak i jo lengre bak i tid du går. Såkalte profesjonelle samlere vil nok ikke bruke så mye penger, men heller bytte til seg kort, ved hjelp av forum som dette: http://s13.zetaboard...ll_Cards/index/

 

Når det gjelder mer dyre kort så liker jeg best de av Arsenal-legender:

http://www.toppsauth...ub-legends.html

http://www.toppsauth...red-club-1.html

http://wccf.ocnk.net/product/257

http://wccf.ocnk.net/product/3302

http://wccf.ocnk.net/product/3791

Nokså ekslusive kort. Noen finnes sikkert på ebay også. Rundt 90% av handlene jeg har gjort er på ebay.

 

Og en ting til jeg kom over mens jeg skrev: http://www.ebay.co.u...sid=p4340.l2562

Nydelige sett med kort, tror de er tilnærmet privatlaget. Det står at selgeren kun vil selge til UK, men jeg gjorde nettopp en handel med ham så det skal ikke være noe problem og kontakte selgeren. Disse kortene er ekstremt sjeldne og det er vel så og si ingen som samler på dem. Vurderte ett sett selv, men konsentrerer meg heller om de kortene jeg mangler i samlingen min.

 

Gjerne spør hvis det er flere ting det lures på!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...