Jump to content

Wolverhampton Wanderers


Herlik

Recommended Posts

For mange år siden var Wolverhampton et av storlagene i England, for å ikke si det beste. Men nå fungerer det ikke helt. Hva er grunnen til at de er så Utrolig ustabile? De kan slå et topp 3 lag, men tape mot et nedrykkstrua lag. Og uavgjort kamper er dems spesialitet!

 

Noen som har noen synspunkter på denne saken?

Hadde vært morsomt å fått dem tilbake i Premier League

Link to comment
Share on other sites

Hva er grunnen til at de er så Utrolig ustabile? De kan slå et topp 3 lag, men tape mot et nedrykkstrua lag.

 

Den strofen der kunne havnet i en del andre tråder her også.. bl.a Sheffield United-kamptråden. :)

 

Kjenner ikke til Wolves' historie i noen særlig grad, men regner med at økonomi er en råd tråd i alle klubbers sportslige nedgang. Se Leeds, er ikke mange åra siden dem kom til semi i CL og herja i ligaen, men desverre er penger roten til alt ondt (og godt). :P

Link to comment
Share on other sites

Har jo Seyi Olofinjana!

Jeg skjønner ikke at de kan gjøre det så dårlig da!

Olofinjana har jo sagt at han skal tilbake til Brann og ende karrieren sin der B)

Har så sinnsykt mange gode minner fra Olofinjanas storhetstid på stadion.

 

Tilbake til emnet: Grunnen er vel mangel på penger. Kampen for opprykk er knallhard og skal man klare det må man ha mye penger, en god manager og en veldig homogen spillergruppe! Er vel flere gamle storheter som Nottingham Forest som sliter nedi divisjonsystemet. Jeg synes forøvrig det er rart de fortsatt er der nede med tanke på at de er det enste lag i en ikke altfor lien by med stor fotballinteresse. Skulle tro det var mulig å skaffe en god del sponsorkroner da. Uansett, de skal visstnok være på vei oppover nå med ny manager som satser på talentutvikling.

Link to comment
Share on other sites

Hva er grunnen til at de er så Utrolig ustabile? De kan slå et topp 3 lag, men tape mot et nedrykkstrua lag.

 

Den strofen der kunne havnet i en del andre tråder her også.. bl.a Sheffield United-kamptråden. :D

 

Kjenner ikke til Wolves' historie i noen særlig grad, men regner med at økonomi er en råd tråd i alle klubbers sportslige nedgang. Se Leeds, er ikke mange åra siden dem kom til semi i CL og herja i ligaen, men desverre er penger roten til alt ondt (og godt). B)

 

Økonomiske problemer, ja sogar nummeret før konkurs en gang på 80 tallet, men etter at Sir Jack Hayward, bedre kjent som uncle Jack der borte i Black County land, entret arenaen sent på 80 tallet har økonomien i Wolves vært både god og stabil. Sir Jack er long gone, men butikken styres rimelig godt fremdeles.

 

Forøvrig; det finnes overhodet ingen likhetstrekk mellom Wolves`s økonomiske nedtur og ditto for Leeds. Krakket til Leeds skyldtes et overambisiøst styre som skulle låne seg til suksess i en periode der fotballen økonomisk var på en salig opptur. Wolves`crash skyldtes i hovedsak et "marked" som til de grader var på vei nedover, den gangen for 25 år siden. Hooligans, tilskuertall i fritt fall, Maggie Thatcher`s evne til å drepe enhver tradisjonell industriell næring nord for Watford, jo det var mange "fornuftige" årsaker til at Wolves nesten måtte i skifteretten. I Leeds var det meste selvforskyldt.

Link to comment
Share on other sites

det var mange "fornuftige" årsaker til at Wolves nesten måtte i skifteretten. I Leeds var det meste selvforskyldt.

 

Jo da, man er sin egen lykkes smed, men bare til en viss grad. Man er også prisgitt forutsetningene skapt av omverdenen. Og det er liten tvil om at det siden tippekampenes barndom sånn ca 1970 har skjedd en forflytning av tyngdepunkt sydover i engelsk fotball, der bare de to kjempene i nord, Pool og ManU, holder stand, men hvor selv "gamle" storklubber som Wolves, Newcastle, Aston Villa, Sunderland, Everton med flere sliter med å holde følge. Og dette er kanskje en nyttig påminnelse om at det ikke fins noen evige garantier i fotball, som at storklubbene har en slags hevd på alltid å ligge på toppen.

 

Og økt konkurranse er jo faktisk noe positivt, og sånn sett har det vært bra for engelsk fotball at Chelsea har vippet de andre storlagene av tronen for noen år, selv om det naturligvis har skjedd på helt gale premisser. Og når vi kritiserer Chelsea, og økonomiens betydning i dagens fotball, må vi heller ikke glemme at økonomi er en viktig grunn til at Liverpool, ManU og Arsenal er de tre største klubbene, og trolig vil forbli dette i overskuelig fremtid. Det er fort gjort å møte seg selv i døra her, selv om det er himmelvid forskjell på det som skjer i Chelsea og det som har skjedd i de andre toppklubbene. Men det illustrerer kanskje at den eneste muligheten gamle storklubber har for å gjenvinne gammel ære er at det kommer inn en rik onkel som spytter inn penger i kassa. Og dette er kanskje en slags fallitterklæring på engelsk fotballs vegne?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...