Jump to content

RP7

Supermoderators
 • Posts

  3,154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by RP7

 1. Nope; matforgiftning er ikke en smittsom gastroenteritt. Det er faktisk feil
 2. Liten korreksjon: Spurs hadde mer enn 13 spillere tilgjengelig og mageplagene var ikke gastroenteritt, men dårlig lasagne timer før avspark
 3. Landslagsoppdrag har alltid vært grunn hvis mange nok spillere er ute. Sykdom og landslagsoppdrag sammen er mer enn god nok grunn. Ekspertene hyler og skriker, men slik har reglene alltid vært. Covid er en del av det, men hadde dette vært gastroenteritt så hadde dette vært akkurat det samme.
 4. Jeg snakket ikke om før, jeg snakker om hvorfor de unge er så gode som de er nå. De aller fleste eksperter er fulle av lovord om våre unge gutter og er imponert over at de presterer så godt som de gjør. I tillegg er de overrasket over stabiliteten og voksenheten i laget. Det er det jeg prøver å få frem mellom all hetsen av Xhaka. Han har noe langt mer med seg enn hodemist og røde kort.
 5. Det er riktig. Han er førstevalget til alle managere. Det er mer bak dette enn røde kort og hodemist. Det er mange grunner til at de unge skinner. En av dem er Xhakas bidrag av og på banen. Tror mange ikke forstår dynamikken i en toppklubb og i en garderobe. I vanskelige perioder må en trener ha støttespillere som tar tak, guider og setter regler. Dette må komme fra innsiden og er ofte de eldre eller et kapteinsteam som står for. Uten at jeg skal pårope meg å kjenne garderoben så er jeg ikke i tvil om at Xhaka er en av grunnene til samhold, ærgjerrighet og stolthet. Det som ble vist i går etter utvisningen var bunnsolid av en gjeng unge gutter. Dette har de fått banket inn av internjustis og ikke av manageren.
 6. Xhaka må vel bare stå over mot Spurs? Får en kamp for å hindre målsjanse, ikke 3 for violent conduct? Merson om Xhaka: "Also, there are too many players in that whole situation who were in no man's land. "It ends up with Xhaka getting another red card, but if it was Kieran Tierney who got sent off, we would have said it was unlucky." Jeg forsvarer ikke taklingen, men er enig med Merson. Det er Tierny som bør spikres på veggen for å sette Xhaka i situasjonen. Faktum er at Xhaka leser situasjonen godt og ville blitt hyllet av alle hadde han fått utsiden av foten på ballen. Da hadde ikke Jota fått noe som helst fordi han skjærer inn i situasjonen og dermed løper på foten til Xhaka (som i utgangspunktet takler bort fra mannen). Dessverre var 0,5 sek andre veien og Jota treffer ball først og dermed rødt. Taklingen er ikke farlig, den er ikke stygg, men den er klønete. Umulig for Jota å få vondt av en takling som kommer i mindre hastighet enn han selv har og taklingen skjer i fartsretning. Er egentlig ikke verre enn en holding.
 7. Hadde elsket at vi hentet tilbake Guendouzi til NLD. Den mannen elsker slike oppgjør og han er rasende god for Marseille. Egentlig en Arteta-type, så veldig synd de har røket uklare. mange fortjener skryt i kveld, men syns Chambers og Holding gjør fantastisk inntreden på en arena hvor de tidligere har slitt enormt. Saka, Laca og Martinelli er rett og slett i fantastisk fysisk form. Ikke lenge siden Laca ikke orket mer enn 60, nå holder han 95 og i tillegg med ekstrem defensiv jobbing. MoM for Meg er Lukonga. Herregud så mye rom han dekker og hvor mange dueller han går inn i på midten. Han dekket for to i 65 minutter på Anfield og hindrer Liverpool i å vende spill med hele tiden ligge der passet burde gått. Tjernås var skuffet over spillvendingene til Pool, men virket ikke som han oppfattet årsaken. I mine øyne skyldes det at vår ene sentral midt turte å stå så høyt at spillvending måtte gå via to spillere i stedet for direkte. Da rakk kantene ned. Eneste gangen det sviktet var ved utvisningen hvor Tierny er så ute av posisjon som det går an å være. Gratulerer med perfekt defensiv kamp på Anfield Arteta. Noe av det beste vi har sett på mange år.
 8. Morsomme er at nå er argumentet for rødt kort at Xhaka kun ser på ball og ikke vet hvor mann er. Da Mané skulle hatt rødt var argumentene at det er gult fordi han kun ser på ball og dermed ikke vet hvor mann er… Jeg mener at dette er rødt og at Mané skulle vært utvist 3 ganger denne sesongen med samme argumentasjon.
 9. Det er en vits. Det blir ikke delt ut ett kort og spillerne oppfører seg overraskende bra etter fadesen. Dommer må ha skrevet noe i rapporten i ettertid som han ikke tok tak i underveis. Snakk om smålighet og forsøk på å fremstå som autoritær. I Tyskland ble en dommer utestengt fra å dømme BM-Dor i fremtiden grunnet åpenbar partisk dømming. Kritikken fra bl a EBH hadde ført til utestengelse i England, i Tyskland får han medhold av dommerkomiteen.
 10. Dette har jeg kommentert før; tv er en to-dimensjonal kanal. Man må derfor alltid ha 3 forskjellige vinkler for å kunne avgjøre hva som skjer: dvs skape et 3-dimensjonalt bilde. Hvis en av vinklene viser at Ederson tar foten først så er det faktisk det som skjer. Hva de to andre bildene viser er dermed knakende likegyldig. Et enkelt eksempel: Hvis man tar et røntgenbilde rett forfra og legger en spiker på hånden så vil frontbilde og skråbilde gi inntrykk av at spikeren er i hånden. Et sidebilde vil derimot vise at spikeren ligger på forsiden. Denne vinkelen gir svaret, de to andre er ubrukelige. Dermed er det en åpenbar (clear and obvious) feil og VAR skal slå ned på det. Å dvele ved de vinklene hvor det er tvil viser bare at de ikke skjønner noe av det verktøyet de har fått tildelt.
 11. Syns Jimmy F Hasselbank sier det ganske så korrekt: han er proff fotballspiller, selvf vet han nøyaktig hvor motstander er. Albuen i går var nøyaktig den samme som mot Tomi; han set over skulder og leder med albuen i det han hopper. Det er bevisst og det er rødt kort. Så ufattelig svakt at han ikke blir tatt. Slaget mot Tierny er om mulig enda styggere da han går mot siden av hodet i en duell. To spillere ansikt mot ansikt og en antydning til berøring mot hodet er dirkete rødt. Slag med albue i full sprint mot siden/bakhodet er lov… Forstå det den som kan
 12. Nok en albue fra Mané som ikke gir rødt. Fy f.. blir ikke sjekket engang. Det er så provoserende
 13. Bortsett fra Erik Thorstvedt er det absolutt ingen som forstår hvorfor vi ikke fikk straffe. Om Ederson får en tå på ballen betyr null og nix så lenge han takler gjennom Martin. Av og til så virker det som VAR dommerne glemmer det grunnleggende i leting etter detaljer. Nøyaktig samme motsatt straffe; ja det er holding i trøya, men det skjer faktisk etter at Bernardo prøver å løpe gjennom Xhaka og slipper begge bena i håp om straffe. Det er filming hver eneste gang og det skjer før den straffbare holdingen. Det morsomme er at Xhakas holding har motsatt effekt av å falle fremover med strake ben. Igjen så ser de seg blinde på siste del av hendelsen og ikke hele situasjonen. i forbindelse med det første gule til Gabriel så er det spillere fra begge lag som skriker til dommer og Ødegaard blir dyttet overende. Det blir ikke sett på. Dommer mister fullstendig kontrollen. Drar opp kortet mot Gabriel før han tenker seg om og burde tatt brodden av det hele med en samtale med kapteiner og spillerne. Inkompetent og manglende forståelse av spillet. Helt utrolig at erfarne dommere ikke har mer ro og fornuft. Det hadde blitt litt frustrasjon hos City hvis Gabriel hadde blitt på banen, men forstår ikke at det blir trippel frustrasjon hos Arsenal grunnet feil i alle avgjørende situasjoner. Det ødelegger kampen. Når det er sagt skaper City veldig lite 11-11 og knapt mer 11-10. Fantastisk innsats og enorm moral i laget. Minutter unna 1-1 og gikk faktisk for seier siste 10 min. Veldig nære å ta med alt, dessverre klarte City å få en heldig deflection siste minutter. Det kan skje, føltes ekstra ille i går. Uansett syns jeg dette var en meget imponerende kamp av oss og føler for første gang på lang tid at laget henger sammen og har er meget godt kollektivt press. Hvis de holder dette nivået over noen uker så blir det mange poeng utover.
 14. Å herre… Hvordan er dette mulig?? Dommer må skjønne at det er frustrasjon i gruppa etter det som skjer. Tilsnakk hadde vært mer enn nok
 15. Fantastisk omgang. Presset er en ren nytelse å se på. Varierer høyde og intensitet helt perfekt. Gjør at de holder laget samlet og avstandene er korte. Mange gjenvinninger, stanset og blokkerer overganger og er kyniske når det er nødvendig. Endelig ser laget defensivt stabilt ut. Partey og Xhaka meget gode. Ingen hodemist og ingen balltap. Tomiyasu… For en signering. Han er enorm i alle faser av spillet. Saka og Martinelli ser så stabile ut med laget samlet rundt seg. nå må de tørre å fortsette i 2. omgang
 16. Godt nytt år til dere alle. Pépé? Blir spennende. Vi stiller så sterkt som vi kan. Er nesten ingen lag som har en så komplett tropp som Arsenal nå. Får håpe det kan slå positivt ut. City uten Foden. Resten på plass. For en tropp de har.
 17. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Å la en spille (Partey) er ikke et problem hvis Arteta har pekt ut det som et felt hvor vi har dårligere dekning. Pépé mot Saka er lettere å velge all den tid det beste alternativet til Partey er Elneny som også skal reise.
 18. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Tenkt endel på dette med Pépé. Lurer på om Arteta rett og slett er så kynisk/kalkulerende at siden Pépé forsvinner i 1 mnd til afrikamesterskapet så er han ikke endel av det laget Arteta prøver å spille inn nå? Pépé har definitivt ikke spilt seg ut av laget og har tatt enorme steg defensivt. Derfor spesielt at han plutselig er langt bak i køen
 19. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Et publikum som støtter laget slik vet at de er på vei ned. Burde klart 9. uten mål i mot. Skuffende at de blir med på slossingen og tullet til Leeds
 20. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  11 avslutninger på mål i første, 1 i andre..
 21. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Vippen til MØ hadde selveste Iceman vært stolt av
 22. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Noen som vet hvorfor AMN ikke er i tropp? Corona?
 23. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Utrolig irriterende at de ikke har mer moral. Nå må Laca vise at han bestemmer
 24. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Saka, Partey og White må gå image selv nå. Dette er patetisk
 25. RP7

  18.12.21 Leeds (B)

  Snakk om å gi bort en fotballkamp
×
×
 • Create New...