Jump to content

Eierstruktur, "sjel" og verdier i Arsenal.


Chaz

Recommended Posts

Etterhvert har det blitt svært så populært å harselere med Arsenal`s sjel, eller tydeligvis manglende sådanne, etter at Ashburton Grove fikk navnet Emirates Stadium. For å vise at tradisjon, og dyktig forretningsdrift, ikke nødvendigvis innebærer at sjelen forsvinner, får dere her en innsikt i eiersitsen, samt verdien av Arsenal FC.

 

Dagens styre, direkte, eller indirekte gjennom familieselskaper, har kontroll over 61.02% av aksjene i Arsenal. Største ikke styrerepresenterte aksjonær er TV selskapet Granada med en eierandel på 9.9%. Familien Hill-Wood har nå under 5% av aksjene i Arsenal. Familien har solgt seg ned. De tre største aksjonærene er: Daniel Fisman, familien Bracewell-Smith og David Dein.

 

Ingen av styrerepresentantene har mindre enn nærmere 15 års eierskap i Arsenal. Dette gjelder Daniel Fiszman. David Dein har 22 års eierskap. De resterende har mellom 30 til nærmere 100 års kontinuerlig eierskap i Arsenal FC. Personlig, eller gjennom generasjoner. Dette dog med unntak av Managing Director Keith Edelman som ble ansatt for noen få år siden. Som etterfølger til Ken Friar.

 

Det finnes godt over 1500 aksjonærer i Arsenal fordelt på totalt 62218 aksjer. Aksjene omsettes for tiden for rundt £4000. Aksjen har mer eller mindre hatt en kontinuerlig vekst siden slutten av -80 tallet. Dette innebærer at Arsenal er verdsatt til knappe £ 250m eller snaue 3 milliarder norske riksdaler. Videre kan den anføres at Arsenal driver meget god butikk, som alltid forøvrig. Bare som en liten indikasjon på veksten; da David Dein i sin tid, nærmere bestemt i 1983 kjøpte 1/6 av aksjene i Arsenal betalte han knappe £300000 for denne posten, altså til en stk. pris på knappe £29!!!

 

Styret består i dag av:

 

Non-Exec Chairman

Peter Hill-Wood

 

Managing Director

Keith Edelman

 

Director

David Dein

 

Director

Ken Friar

 

Non Executive Dir

David Fiszman

 

Non Executive Dir

Richard Carr

 

Non Executive Dir

Roger Gibbs

 

Non Executive Dir

Lady Nina Bracewell-Smith

 

Så til de som eventuelt måtte lure; det går tydeligvis an å både ha sjel, ha sportslig suksess og samtidig drive utmerket butikk. Sjelen den er usedvanlig godt forankret både i styret, laget, supporterne og den rette delen av Nord-London! :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...