Jump to content

Saken avsluttet


Guest EvenA

Recommended Posts

Da er saken som har gått her de siste 24 timene avsluttet. Det har endt med at de tre hovedinvolverte, Ben Elfen, Tapapa og Kim har fått hver sine utestengelser. På grunn av personagrep, off topic og at de har diskutert enkeltpersoner i forumet. Jeg vil stenge denne tråden i kveld, om den tar av og skaper straffbar diskusjon vil jeg stenge den på flekken. Jeg sakser inn retningslinjene og håper så mange som mulig vil lese dem. For nå er det på tide at folk tar tak i seg selv, og oppfører seg!

 

Og alle sammen, legg spesielt merke til punkt 8. Det vil si at å diskutere innsatsen til moderatorene i forumet, ikke er tillatt, ta det med Internettansvarlig eller med den moderatoren det gjelder.

 

Følgende retningslinjer gjelder for nettforumet til Arsenal Norway.

 

1.Registrering

Alle som registrerer seg må være fylle ut fornavn og etternavn. Medlemmer av supporterklubben må fylle ut medlemsnummer.

 

Alle medlemmer som registrerer seg med korrekt fornavn,etternavn og medlemsnummer vil bli gitt tilgang.

 

Ikke medlemmer av supporterklubben kan anbefales av medlemmer og få skrivetilgang. Det skal da sendes en mail til forum@gunners.no vedrørende dette.

 

2.Lese og skrive.

Alle har tilgang til å lese på forumet. Medlemmer av Arsenal Norway, og spesielt anbefalte personer kan skrive.

 

3.Språk

Foruten den engelske delen, skal det skrives på norsk, henholdvis nynorsk eller bokmål. Overdreven dialekt eller sms-språk vil bli slått ned på. Forsøk å holde banning på et minimum.

 

4.Tråder

Tråder som opprettes bør være temabaserte. Vi ønsker at feks "Henry med ny kontrakt" kan være en tråd, i steden for at alt om Henry skal samles i en "Henry"-tråd med 40 sider. Bruk likevel søkefunksjonen for å finne svar på ting du lurer på. Dette er en endring på hvordan det har vært til nå. Moderatorer vil være ansvarlige for å flytte tråder under eksisterende dersom det oppstår dobbelttråder om samme tema. En skal slippe å være redd for å opprette en ny tråd!

 

Unntaket for overnevnte er kampforumet. Der ønsker vi å holde diskusjonen rundt hver kamp under den aktuelle kamptråden.

 

5.Poster

Tilstreb å gi informasjon i posten du legger til. Med dette menes at vi ønsker å unngå poster som "hehe", "nice" og enkeltord som gir lite mening. Gjentatt overtredelse av dette kan føre til utestengelse fra forumet.

 

6.Persondiskusjoner

Det skal diskuteres sak og ikke person. Dersom en bryter denne regelen, kan det føre til utestengelse.

 

7.Off topic

Politikk og religion skal ikke diskuteres noen steder på dette forumet.

 

7.Gjesteskribenter

Personer som er anbefaler en gjesteskribent vil stå ansvarlig for denne personen vedrørende retningslinjene. Dersom en gjesteskribent bryter dette, kan det føre til utestengelse av både gjesteskribenten og medlemmen som gjorde anbefalingen.

 

8.Klager

Dersom du har problemer med noe vedrørende personer på forumet, skal dette gå via moderatorene på forumet og ikke vi tråder på selve forumet. Overtredelse av dette kan føre til utestengelse.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...