Jump to content

Tanker rundt overgangsvinduene sesongen 2021/22


Polljen

Recommended Posts

6 minutes ago, Simbad said:

Vi skal ha lagt inn ett bud for noen dager siden, men det budet skal Norwich ha sagt nei til. Kilde: Fabrizio Romano

Jeg synes det er rart at folk tar så på vei over at vi ikke splasher ut €35+ mill for en 24 år gammel spiller som har én sesong i PL(36 kamper 1 mål) men som har gjort det bra i Championship. Det å konkludere med at vi har 'sunket som klubb' fordi vi ikke bruker ekstreme penger på en middelmådig spiller mener jeg er stikk motsatt av å ha 'sunket'. 

ENIG!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Et lite punkt vedrørende en eventuell overgang for Goendouzi til Marseille er at Arsenal visst nok skal ha opsjon på å forlenge Håret sin nåværende kontrakt med ett år. Arsenal vurderer nå å benytte denne opsjonen for å presse opp en eventuell overgangssum. 

Link to comment
Share on other sites

Gir fullstendig blanke i Buendia. Hadde vi klart å hente han for 10-15 millioner pund så hadde jeg sagt ja takk, men vi har Emile Smith-Rowe som allerede er jævlig god og bare kommer til å bli bedre. Buendia hadde vært en ypperlig spiller å ha i stallen, men ikke noe mer enn det. Kommer til å være en god spiller for Villa, men for Arsenal sin del så er det andre steder vi heller trenger å bruke 30+ millioner pund.

Det nevnes Ruben Neves, og sammen med Partey så kunne nok det blitt ganske bra. Betydelig mer målfarlig enn både Xhaka, Elneny og Partey. Er også en veldig mobil spiller med rimelig mye erfaring i ligaen nå. Er også kun 24 år, så han har fortsatt mulighet til å bli langt bedre.

Hvorvidt dette ryktet stemmer eller ikke er vanskelig å si, men håper virkelig vi får se Arsenal ta grep på de områdene som gjelder i sommer, og at spillere som Martinelli og Saliba får en sjanse til å bevise hva slags topptalenter de er.

Link to comment
Share on other sites

Det ryktes at Arsenal vil tilby Nketiah en forlengelse av kontrakten, hvis han sier nei til den så blir han solgt. Det samme ryktet spekulerer i at årsaken til denne kotraktsforlengelsen er at klubben vil forsøke å øke verdien på Nketah før et eventuelt senere salg (etter f.eks. en forhåpentligvis vellykket utlånsperiode).

Når det gjelder overgangen for Guendouzi til Marseilles (som jeg har nevnt ett par poster over i denne tråden) så ryktes det nå at klubbene langt på vei er enige om betingelsene for en overgang. Ryktet sier en overgangssum på ca £13mill.

Link to comment
Share on other sites

Nketiah er bare til å bli kvitt. Lån ham ut hvis det er mulig og selg. Han har hatt sine muligheter i Arsenal . Det handler om å vise seg frem når man får muligheten. Nå er det andre ungdommer som må få spilletid eks Martinelli , Willock og Nelson. De må få tid til å vise om de er noe for fremtiden. 

Link to comment
Share on other sites

Ryktene sier at Arteta ønsker nye spillere inn i fem posisjoner; målvakt, venstre og høyre back. Sentral og offensiv midtbane. 

Backene har mange av oss allerede nevnt, en erstatter for Bellerin og en backup for Tierney. Sentral midtbane vil være en erstatter for Xhaka og offensiv midtbane en "erstatter" for Ødegaard og/eller en backup for Smith Rowe. 

At vi skal ha inn en målvakt er jo for lengst opplest og vedtatt og de fleste av oss har vel regnet med at det vil være Mat Ryan som går fra sin låneperiode til fast kontrakt. Men så startet ryktene om Onana (som nå har fått redusert utestengelseperioden sin), spørsmålet er da hvem han skal erstatte; Leno eller Ryan? Jeg antar at vi ikke kan gå over halve sesongen med TRE topp-målvakter! Leno var en kort periode ryktet ut, men det ryktet synes å ha blitt avlivet. 

Link to comment
Share on other sites

Hva sier de her inne på forumet som følger med på de fleste ligaer i europa. Leno eller Onana ? Jeg følger kun fotballen på ball øya og har ingen kunnskaper om Onana. 

I fjor syntes jeg Martinez gjorde en meget god figur etter at Leno ble skadet. Jeg kom vel til det at jeg syntes Martinez var best av de to , men Arteta var ikke enig 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Since 2013, Arsenal made over 30 FIRST TEAM signings (excluding free agents) and are yet to make a profit on the sale of a single one of them. The last 2 players Arsenal signed for money and made a profit on was Giroud (signed 2012) and Chamberlain (signed 2011).

 

Helt fantastisk svakt.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, sas2002 said:

Helt fantastisk svakt.

Jeg er enig i at Arsenal ikke har så mye å skryte av når det gjelder å få inn store summer på spillersalg, men..... 

Mange klubber som gjør store penger gjør det på spillere de enten har kjøpt billig og så utviklet de, eller spillere som er "oppfostret" i klubben. 

Det å tjene penger på en spiller som er kjøpt i sin "beste alder" og så solgt når han nærmer seg karriereslutt er verre. 

Som sagt Arsenal burde så absolutt vært bedre forhandlere ved spillersalg, men jeg sliter med å finne solgte spillere vi kunne tjent store penger på. 

Hvis det er penger inn som er viktig så kan vi selvsagt selge vår "gullbeholdning" (Saka, ESR og Martinelli), men er det virkelig noen som ønsker det? 

Link to comment
Share on other sites

-Saka , ESR og Martinelli skal ikke selges. De er noe å virkelig bygge på. Nå kommer Willock tilbake etter suksess i Newcastle. Vil han få høyere salgsverdi noen gang en akkurat nå ? Er redd Arteta setter han rett på benk og der sitter han til all selvtillit er blåst ,  eller vil han gå rett inn å få fast plass ?

Hva med talentet Nelson ? Hvor lenge skal han sitte på benk ? Redd han heller ikke får sjansen til å vise seg spesielt frem. Nketiah har fått alle muligheter til å vise seg frem. Til tider foretrukket fremfor Martinelli av en eller annen ukjent grunn. Han har ingen fremtid i Arsenal. 

Vi har noen ungdommer vi kan få inn litt penger for , men med lite spilletid så blir det vel ikke så store summene.

Arsenal skulle vært bedre både ved kjøp - finne de rette typene til rett pris, og bedre ved salg. Selg til rett tid.

Vi har hatt en rekke eksempler de senere år på spillere vi omtrent ikke blir kvitt. De har sittet og slitt ræva på benk med kjempe lønninger. Ikke får vi solgt de og knapt lånt de ut.

Vi har en lang vei å gå i styre og stell også. Ikke bare på banen.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Gunners68 said:

-

Vi har en lang vei å gå i styre og stell også. Ikke bare på banen.

Helt enig i det og jeg vil påstå at det er problemer i styre og stell som er en viktig faktor for problemene på banen. 

Det er ingen tvil om at Arsenal alt for lenge (det startet lenge før AW var ute av klubben) har kjøpt for dyrt og solgt for billig. I tillegg så har for mange "middelmådige" spillere blitt lønnet for godt når de kom til klubben. 

Men hvis vi snakker om for lave inntekter på spillersalg (totalt sett) så har vi vel knapt hatt noen "pengekuer" i laget på mange år. Ingen Bale eller Coutinho. Ja, RvP gikk for billig, men det var likevel ikke noen store summer å hente der. Jeg mener å huske at vi fikk over forventet for f.eks. OX da han forsvant for ett par år siden. 

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Verminator5 said:

Det er mange handler man kan sette spørsmålstegn ved. Det har dog vært lysglimt. Salgene av Walcott, Iwobi og Ox var gode. 

Uten tvil.

Hadde laget vårt spilt bedre som lag de siste årene, så hadde verdien av enkeltspillere også økt 

Hvis dem hadde fungert sammen, så hadde det ikke vært så interessant å selge dem heller. 

Det er ikke noen mål i seg selv og tjene mest mulig på spillersalg. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tapapa said:

 

Det er ikke noen mål i seg selv og tjene mest mulig på spillersalg. 

I utgangspunktet er jeg enig i det, men samtidig så bør man som selgende klubb være såpass tøffe at man får mest mulig ut av salg (da mener jeg spillere som vi i utgangspunktet ikke planlegger å selge). Her har Arsenal for ofte sviktet. 

Men for mange klubber så er det å finne talenter, utvikle de og så tjene mest mulig en viktig del av finansieringen. Og får ikke våre ledere styr på Arsenal snart så kan vi risikere at også Arsenal blir en slik klubb (sa Polljen litt ironisk). 

Edited by Polljen
Link to comment
Share on other sites

ser på nettavisen at det spekuleres i at Arsenal er åpne for å selge Leno, gitt at de får inn en erstatter. Hvis dette ryktet er korrekt kan man virkelig lure på valget om å beholde Leno og selge Martinez i fjor. Virker ikke akkurat som en gjennomtenkt, langtidsbasert vurdering. Man skal naturligvis ta slike rykter med store doser salt, men det er uansett mye som skurrer med Arsenals transferstrategi... Ting virker å gå litt over stokk og stein. Eller skyldes dette inntrykket mangel på informasjon og innsikt?

Link to comment
Share on other sites

At saker og ting i Arsenal har gått over stokk og stein i lang tid er jeg så absolutt enig i. 

Når det gjelder Leno v Martinez i starten av sesongen så tror jeg ikke at vi skal legge for mye vekt på den saken når det gjelder Leno nå. 

Martinez ville ikke spille andrefiolin i sesongen 2020/21, og jeg tviler på at Leno ville "godtatt" det hvis Emi ble førstevalget. Arsenal hadde en klubb som ville kjøpe Emi, jeg er ikke sikker på om det akkurat da (midt i pandemien) var det rette tidspunktet å skulle finne en kjøper til Leno. 

Ut fra forutsetningene der og da så mente jeg, og mener fremdeles, at det rette valget ble tatt. Leno har etter min mening hatt en minst like god sesong nå som det Emi hadde i Villa. 

Ryktene om Leno ut nå er ikke nye. For noen uker siden så var det rykter om at Leno ville tilbake til Tyskland, de ble senere dementert. Så dukket ryktene om Onana til Arsenal opp og da startet Leno-ryktene opp igjen. Selv om Onana er utestengt til ut i november så er han (hvis han blir kjøpt) nok tiltenkt rollen som et førstevalg på sikt. Så at Leno forsvinner forundrer meg ikke i det hele tatt, jeg er mer usikker på om det vil skje i årets sommervindu. 

Edited by Polljen
Link to comment
Share on other sites

I dag har ryktene om Aouar tatt seg opp igjen. Vi prøvde oss sist sommer , men la ikke nok penger på bordet. Var noen her inne som sa at det ville vært en drøm med Partey og Aouar på laget. Hvis Aouar er så god så legg pengene på bordet og få handelen gjort. 

Link to comment
Share on other sites

Lazio ønsker seg Torreira og Torreira har gitt beskjed om at han aksepterer en overgang dit, så nå er det (som vanlig) pengene det står på. Arsenal skal visst nok ha bedt om €20mill, noe som skal være for høyt for Lazio.

Kanskje det er bedre med et "billigsalg” enn null salg?

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Polljen said:

Lazio ønsker seg Torreira og Torreira har gitt beskjed om at han aksepterer en overgang dit, så nå er det (som vanlig) pengene det står på. Arsenal skal visst nok ha bedt om €20mill, noe som skal være for høyt for Lazio.

Kanskje det er bedre med et "billigsalg” enn null salg?

Det er bedre med billigsalg enn null salg. Når folk som Kola , Guendouzi og Torreira ikke er med i fremtidsplanene så selg.

Link to comment
Share on other sites

Siste skal være at vi er veldig nærme en overgang for Ben White. Siste som mangler skal være selve overgangssummen og en evt medical.

Lokonga skal ha satt et fremstøt fra Atalanta på is fordi han selv ønsker seg en overgang til oss. 

Kan det være at vi får se White komme vår vei og at Saliba går på utlån andre veien? 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Simbad said:

Siste skal være at vi er veldig nærme en overgang for Ben White. Siste som mangler skal være selve overgangssummen og en evt medical.

Lokonga skal ha satt et fremstøt fra Atalanta på is fordi han selv ønsker seg en overgang til oss. 

Kan det være at vi får se White komme vår vei og at Saliba går på utlån andre veien? 

Det som ble sagt på Sky Sports er at Arteta og Edu, når troppen samles etter ferien, skal ha samtaler med "utsatte" spillere (som f.eks. Saliba) for å finne ut hva som er den beste løsningen for de videre. Bli i klubben, gå på utlån eller finne en ny klubb permanent.

For egen regning kan jeg si at hvis Arteta ikke ønsker å satse på Saliba som et første eller andre valg så bør han selges i sommer. Jeg sliter med å se verdien for klubbe i å la han gå på enda et utlån.

Når det gjelder White så har jeg forstått det slik at klubbene er enige om "totalsummen", forhandlingene går nå på hvor mye som skal betales cash, i avdrag og at en gitt andel av summen er prestasjonsavhengig (blir betalt når White passerer ett gitt antall kamper). Det påstås £45mill i overgangssum og £5mill i "prestasjonsbonus"

Edited by Polljen
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...