Jump to content

Magnus87

Arsenal Norway
 • Posts

  3,355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Magnus87

 1. De aller fleste lag legger seg bakpå mot oss, og vi kontrer heller ikke ofte, så fart er faktisk ikke det viktigste kriteriet for oss. Det som derimot er essensielt (utenom andre klassiske spissferdigheter) er om han er god på samspill. Det er nok nettopp det som virker som er grunnen til at Park ikke får spille så mye, nemlig at han ikke er god nok i den oppbyggende fasen av spillet. Noen som tror han kan passe fint i den oppbyggende spillestilen til Arsenal? Hverken Gomez eller van Persie har et rykk over gjennomsnittet. van Persie er verdens beste på vendinger, det har mer med balanse og tyngeoverføring enn rykk (som i mine øyne handler om bevegelse i retning framover og ikke til siden). I tilegg er han veldig spillersmart og beveger seg ekstremt intelligent. Gomez er ekstrem på timing, bevegelser og posisjonering. Nistelrooy er også et eksempel på en slik spiller.
 2. Spiller fra start mot Sveits som de foreløpig ligger under 5 - 3! Noen som vet hvordan vår tyske venn har gjort det?
 3. Drogba har 9 mål på 9 cupfinaler. Det er en vinnerinstilling jeg gjerne skulle sett hos flere av våre spillere.
 4. Det er ikke fryktelig mange mål jeg vil si polakken kunne reddet (målene til Walker og McClean er i alle fall to som dukker opp). Redningsprosent sier bare antall redninger pr. skudd, dvs. at det ikke skilles mellom avslutninger fra 1m og 50m på keeper så lenge ballen går mot mål. Vi spiller med temmelig høy risiko i spillet vårt, så når motstandere først kommer til sjanser er det gjerne store sjanser. I tillegg er vi vistnok laget som har flest tabber som har ført til mål (skuddet til Walker er nok den eneste kandidaten til keepertabbe). Hvor mange av selvmålene ville noen andre keepere tatt? Mener også huske at Szczesny er keeperen som har sluppet inn høyest prosent langskudd. Det er ikke mange langskudd vi har sluppet inn, noe som da betyr at han har fått få langskudd på seg. I gjennomsnitt er langskudd lettere å redde en skudd fra kortere avstand. Tim Krul som har hatt en kjempesesong kommer heller ikke godt ut i statistikken. En bedre måte å vurdere keeperne ville f.eks. være redninger pr. 100%-sjanse. Da kan mange lette redninger bli luket ut. Forøvrig er Szczesny en av keeperne med flest redninger på 100%-sjanser, men det blir så klart ikke nevnt. Arsenal får langt færre 100% sjanser imot seg enn de dårligere lagene, noe som bare gjør tallene enda bedre. Han kan nok helt sikkert ha tatt flere mål hvis han hadde posisjonert seg anderledes ved visse situasjoner, men generelt sett har han få direkte tabber og det er ikke ofte jeg tenker at han kunne tatt målet. Et område jeg synes han skal ha kritikk på er posisjoneringen hans på frispark. Lurer på om det er keepertreneren som forlanger det, for Almunia stod også på samme sted og inviterte skudd i nærmeste hjørne. Nei, han er langt ifra feilfri, men han er likevel en klassekeeper som senest mot Liverpool reddet 3 poeng for oss. I motsetning til tidligere år har vi nå en keeper som over en sesong redder poeng for oss. Det skal vi være fornøyd med, for det er ikke lett å være keeper når det kan være lenge mellom hver sjanse imot.
 5. Tittet rundt på litt Arsenal-statistikk og kom over noen interessante tall (kun ligaen, gjelder alle kamper der spilleren er involvert): Gibbs: 10 kamper - 8 seire, 1 uavgjort, 1 tap. 20 - 7 i målforskjell Santos: 8 kamper - 6 seire, 1 uavgjort, 1 tap. 28 - 11 i målforskjell Sagna: 14 kamper - 9 seire, 2 uavgjort, 3 tap. 30 - 14 i målforskjell Sagna og Gibbs/Santos: 10 kamper - 7 seire, 1 uavgjort, 2 tap. 21 - 10 i målforskjell Arsenal 11/12: 30 kamper - 18 seire, 4 uavgjorte 8 tap. 61 - 39 i målforskjell Man kan ikke trekke korrekte konklusjoner ut fra disse tallene og det er vanskelig å si om de har noen sammenheng, men de kan indikere hvor mye dårligere vi er uten de faste backene.
 6. Arsenal 3-1 AC Milan H FM: van Perie
 7. Roman Abramovitsj har brukt over 650 millioner kroner på å sparke og ansette managere. Villas-Boas alene har kostet ham over 300 millioner (kilde: VG). Det hadde vel ikke blitt så mye penger til over til overganger hvis Arsenal skulle holdt på sånn...
 8. Arsenal 2 - 2 Tottenham U FM: van Persie
 9. AC Milan 1 - 2 Arsenal B FM: RvP
 10. Sunderland 2-2 Arsenal U FM: van Persie
 11. Arsenal 3-1 Blackburn H FM: van Persie
 12. Bolton 1-3 Arsenal FM: van Persie
 13. Kapteinen får dobbelt så mye poeng. Visekaptein får ikke mer poeng, men blir kaptein dersom den opprinnelige kapteinen ikke spiller.
 14. Etter noen forferdelig runder med feilkjøp og spillere på benken med tosifret antall poeng, smalt jeg til med wilcardet denne runden. Det endte opp med imponerende 90 poeng, det til tross for at jeg hadde Bale med sine 7 poeng på benken og de fire bak kun samlet 6 poeng! Så da spratt jeg opp på 2. plass, og er 25 poeng bak førsteplassen. Sykt hvor mye det svinger i fantasy!
 15. City vinner etter at Balotelli som skulle vært utvist tidligere i kampen scorer på straffe på overtid etter at Spurs burde vunnet kampen. Det lukter seriegull av slikt når man har så mye marginer med seg i toppkamper...
 16. Arsenal - Man Utd H 3-2 FM: Rooney Fint at dere er positive til forslaget . Håper flere andre sier sin mening slik at det blir en mer rettferdig avgjørelse...
 17. Synes folk winner-takes-it-all-poengsystemet funker best? I mine øyne er det et ganske urettferdig at sammenlagtlisten kun viser hvor mange seire en person har. En person som blir nest best i samtlige runder kan ende med uten noen tellende poeng i sammenlagtlisten (antall seire), mens en som kun vinner én runde kan havne over en annen som kumulativt har samlet langt flere poeng pr. runde (altså at han har gjort mange gode runder uten at det kommer fram i sammenlagtlisten). Kanskje litt lett for meg å si det fra mitt synspunkt som har vært nest best i to runder på rad, men jeg er alltid for de systemene som gir et mest mulig rett bilde av virkeligheten .
 18. Er oddsen større for at Arsenal kommer innenfor topp 4 nå? En litt begredelig fun fact: Van Persie har 18 mål i ligaen - ett mål mer enn HELE resten av angreps- og midtbanerekken. Sier så klart mye om klassen til van Persie, men også hvor dårlig de andre har prestert foran kassa.
 19. Hennessey gjorde vistnok en dårlig jobb på målet. Typisk. Hvorfor kunne ikke han dritet seg sånn ut mot oss? Liker ikke at spurvene fortsetter å ha marginene på sin side
 20. Swansea 0 - 1 B FM: RvP
 21. Flott tiltak! Arsenal 1-0 Leeds, FM: Arshavin
 22. Magnus87

  Jose Antonio Reyes

  I starten av sin Arsenal-karriere var han bedre enn Christiano Ronaldo. De sier sitt om potensialet han hadde (og hvor viktig det mentale er for suksess)!
 23. To av Premier Leagues største rasshøl personlighetsmessig. Karma bitchslapper Suarez for alt det andre ufyselig han gjør på fotballbanen. Tviler på at Suarez mente noe stygt i det som er sagt, og ikke akkurat noe bombe at Evra hauser det opp. Dog bra at FA viser at det ikke tolereres rasisme. Nå må det bli, i likhet med Eduardo-saken, lik behandling for alle andre som også kommer med lignende utsagn / gester.
×
×
 • Create New...