Jump to content

brann!

Arsenal Norway
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by brann!

  1. brann!

    Santi Cazorla

    Gledelig nytt! Får forøvrig også satse på at forsvaret holder tett, eller kan vi vente oss en signering i de bakre rekker iløpet av den siste måneden? Ser uansett absolutt ikke ut til at angrepet skal låse seg nå med såpass mange strenger å spille på, så forsvaret kan atter en gang slenges på angrepsspillernes skuldre!
  2. Hva i alle dager? Etter min mening er det ikke eierne eller styret som skal klandres. Det er én person som er ansvarlig for hva som skjer i Arsenal og det er Wenger. Om det er hannes feil eller ikke er uvesentlig - det er hans ansvar. Vi har ikke et kortsiktig problem. Det har sjanglet hver sesong i flere år nå. Men å snakke om Kreonke nå blir feil. Det er ikke han som organiserer treningene og motiverer spillerene. For vi har en tropp som er langt bedre - individ for individ - for å være der vi er nå. PL-kamper siden Ligacup-finalen: Spilt 16 vunnet 3 uavgjort 7 tapt 6. Det er nedrykksform. Punktum. Av Arsenals dimensjoner som internasjonal toppklubb å regne er det et under at Wenger fortsatt regjerer. Vår manager beviste for flere år siden at han har falt igjennom, men han bæres jo på tronstol på tidligere meritter. Glem Kroenge. Glem Usmanov. Det er ikke klubbens eiere som er ansvarlig for sportslige prestasjoner. Ikke denne krisen. Ikke kollapsen i 09-10. Ikke kollapsen i 08-09.
  3. brann!

    Arsene Wenger

    Det finnes mange alternativer til Wenger etter min mening. Selv er jeg av den oppfatning av at Wengers kvaliteter er visket ut per dags dato og at det er hans tidligere meritter som holder han (kunstig) i livet. O'Neill er en knallgod kandidat, David Moyes en annen. Ottmar Hitzfeld tasser for tiden rundt med det sveitsiske landslaget. Mourinho har trøbbel i Madrid og kan muligens fristes av Arsenal-utfordringen. Listen er lang. Kjempelang! Slik Wenger har operert de siste årene, spillerstall generelt og taktikk spesielt, så er han langt-langt-laaaaaangt fra uerstattelig. Wenger-begeret mitt rant for øvrig over i januarvindet 2010. Måten Wenger håndterte det på var intet annet enn en skam og jeg har helt fra den tiden av - 1 3/4 år - ønsket meg en erstatter.
  4. brann!

    Arsene Wenger

    Nei, vi er på feil side av streken. Strekken strekker seg mellom fjerde- og femteplass på tabellen. Wenger har etter mitt syn utspilt sin rolle. Han revolusjonerte fotballen ved å bringe inn kvikke, tekniske atleter på slutten av 1990-tallet, men når andre klubber henter samme spillertyper faller vi igjennom. Alle motstanderes forsvar vet hvordan man skal håndteres Arsenal, fordi våre angrepsspillere ikke lenger er unik. Når vi i tillegg ikke klarer å etablere et effektivt ballspill og at vi vegrer oss for duellspill, så er det vannvittig lett å forsvare seg mot oss. Også har vi forsvarsspillet. Enten nedprioriterer Wenger - og trenerapparatet - det defensive aspektet av fotball på treningsfeltet, eller så mangler han - og/eller trenerapparatet - defensiv klokskap. Jeg registrerer videre at "mange" benytter seg av argumentet om at Arsenal ikke ville vært der vi er i dag uten Wenger. Det er en påstand jeg er helt enig i. Likevel er jeg ikke villig til å bruke det som argument for at Wenger skal fortsette. Ingen er større enn klubben. Selv ikke Wenger. Arsenal er Wengers arbeidsgiver. Wenger er ansvarlig for Arsenals sportslige resultater. Dette er fakta. Wenger har sine styrker og svakheter. Slik fotballen har utviklet seg den dag i dag er hans styrker blitt relativt mindre, og svakheter desto relativt tydeligere. Wengerball er historie og vi behøver en ny manager som bedre kan håndtere dagens fotball.
  5. brann!

    Arsene Wenger

    Slik sett er jeg helt enig (jeg poengterte rett og rimelig hvordan jeg tolket diskusjonen). Ordet test vekker sterke følelser hos meg. En test er en test og et testresultat står. Nåde den som sier at vi ikke allerede har vasset i vannet og kjent på temperaturen. Det var kaldt, og det kan vi ikke gå tilbake på bare fordi vi velger å bade en annen dag. Selvfølgelig vil det hjelpe at Nasri og Fabregas har havnet på trynet ut (snur det til vår fordel:) ) og at CL er sikret. Men Newcastle og (dagens) Liverpool (hjemme på Emirates) er lag som skal gi tre poeng gitt vårt ambisjonsnivå, og det kan vi rett som det er ikke gå tilbake på. Men samtidig - vet vi egentlig hva vi har? Vet vi det sånn egentlig før 1. september? Og vet vi sånn egentlig hva vi har før troppen er skadefri og vi endelig får benyttet vår beste førsteellever? Det er profesjonelle fotballspillere det er snakk om, så jeg føler meg ikke cocky, naiv eller pappskalle ved å forvente at spillerene har 100 % fokus hver eneste kamp - uansett. Gleder meg til søndag, tho
  6. brann!

    Arsene Wenger

    Hva er logikken, Stafan B og Hulken? Fordi Newcastle og Liverpool er dårligere lag enn ManU, så er den ikke ordentlige testen kommet? Give me a break, hadde vi nedsablet både Pool og NUFC så hadde jeg godtatt argumentet ditt. Men nedsablet har vi ikke, og sjanser har vi ei heller produsert. Liverpool ble rundspilt av Sunderland, mens NUFC banket inn et heldig et. Det er der vi ligger. Vi er ferdig med tester, for nå er realiteten her. Vi må reise oss. For når du, eller andre, nevner test - så tolker jeg det som om du implisitt unnskylder Arsenal for tidligere resultater. Det mener jeg er fullstendig galt å gjøre. Superedit! Mener dere det samme som Castor, javel - ok. Jeg mener likevel det blir feil å unnskylde tidligere resultater fordi vi nå har fått ro i rekkende og sikret oss CL. Slik jeg ser det testet vi oss mot Newcastle, spilte uavgjort og fikk en ny sjanse mot 'Pool. Den tapte vi. Test ferdi, vi er ikke der vi skal være - mener jeg. Man kan da ikke bare slenge ut en ny test bare fordi det er mot ManU da vel? Testen er over. Nå er det konteeksamen. Blir mer korrekt å si.
  7. brann!

    Arsene Wenger

    Min tiltro til Wenger de siste årene kan best beskrives som en tjukkas stuck i en sigemyr som nekter å ta i mot hjelp. Det er kun Wengers - og litt uflaks - feil at vi er i den situasjonen vi er i nå, og det er transferpolicyen. Det hjelper fint lite å hente inn unge talenter når du ikke klarer å holde en bred nok tropp til å fullføre en stabil sesong. Face it, Wenger svikter brutalt her - år på år på år. Denne sommerens overgangsvinduet topper hele kaken: At han lar Fabregas gå uten å ha en erstatter klar er latterlig. Hva i svarte er det han tenker med? Barcelona har siklet etter han i to år og Wenger visste at salget eventuelt ville komme. Tror han at erstattere faller i fanget på han? At han ikke behøver å jakte spillere? Vi lar en av verdens desidert beste midtbanespillere gå, uten en tiltenkt erstatter er klar? Og når det nærmeste alternativet i egen tropp er på vei ut - som Wenger har visst om en stund - så lurer jeg virkelig på hva som foregår. Jeg tror faktisk ikke det er en eneste person i verden som hadde håndtert denne situasjonen dårligere enn Wenger har gjort.
  8. brann!

    Kapteinen!

    Stemmer. TV har vel rundt en halv sesong som kaptein for Ajax samtidig som han har bært kapteinsbindet for Belgia ved enkelte anledninger. Et absolutt solid valg Wenger bør velge etter min mening. Slik jeg ser det finnes det ingen andre reelle alternativer som kaptein enn TV. Arshavin og Rosicky er de nærmeste jeg kommer, grunnet erfaring fra sine respektive landslag. Derimot har de ikke den samme statusen/posisjonen i Arsenaltroppen til å fortjene båndet. WS er en ledertype, men jeg vil ikke ha en keeper som kaptein - i tillegg til at han er for ung. Det er mer enn nok å holde han på bakkenivå nå - får han kapteinsbåndet kommer han til å få samme selvtillitt som Bendtner, noe som ikke er spesielt bra. Jeg er stygt redd for at vi får en skadeforfulgt angrepsspiller som kaptein..
  9. Det er så ønsketenkning som det går an ettersom Wenger nekter å gå inn i en budkrig, men jeg vil fremfor alt i verden se Coentrao bekle vår venstreback-posisjon i august. Jeg vil også ha Gervinho, men så var det dette med spillere med Union Jack på kassa. Jeg sier derfor O-Chamberlain. Forøvrig er jeg dritspent nå. Snart begynner den ene overgangen etter den andre å tikke inn på klubbenes offisielle sider og ikke kun oppslag i radikale tabliode media, og investeringsuniverset til den godeste Wenger blir mindre og mindre. Jeg vil ha MINIMUM (ja, med store bokstaver) +1 etablert spiller i forhold til dagens tropp. DET (fremdeles med store bokstaver) burde AW klare. (forventningene er mao lave...)
  10. brann!

    Arsene Wenger

    @ Bergkamp Du er spent på det ja. Vi får se. Jeg setter heller min lit til Wenger og mannskapet selv i tiden fremover - og ikke i tiden bakover. Førsteinnlegget mitt kan vel bære preg av følgende: Kjører man for fort får man tunnelsyn og går glipp av skjønne omgivelser på veien. Eller? Synes du Sol løftet oss i hans andre periode? Løftet hans mentale tilstedeværelse oss? Vel, jeg nevnte han ikke i mitt første innlegg, og resonnementet blir følgelig at han ikke har gjort et godt nok inntrykk på mitt vedkommende. Så jeg står fortsatt der hvor jeg er og min mening - og mitt poeng - står uforandret. Hva angår hans første periode er jeg litt ala Jon Almås "njaAAAAAA". Han spilte med Adams, Keown og Vieira og det er ikke lett å vurdere Sol i den perioden. I 06 derimot kan jeg tillate meg selv litt selvkritikk. Uansett, dette er spinnoff. Jeg mener Wenger ikke klarer å hente lederskikkelser. Enkelte mener han gjør det, og trekker fram Sol. I så fall må vi hente de fra T********. @ RastaPinky Hva tror du? De målsetningene som er blitt bestemt på styrerommet selvsagt. Må nok ta selvkritikk på at ordvalget benchmark var dårlig, men måtte nesten bruke det for at eksempelet mitt skulle bli enklere å ta. Jeg bryr meg lite om hva andre gooners egentlig mener om Wenger. Jeg personlig elsker han, men jeg elsker Arsenal mer. Likevel, Wenger har en kontrakt som er inngått i overenstemmelse med Arsenals langsiktige strategi. Hva Wenger sier til media bryr jeg meg ikke så mye om - jeg er ikke opptatt av hva hans mål er utad til media (blodhunder), men mer om hva som er avtalt mellom Wenger og Peter Hill-Wood.
  11. brann!

    Arsene Wenger

    Definisjonspørsmål. Du har typene som Vieira og Adams. Også har du resten. At Rosicky har funket som kaptein for Tjekkia er irrelevant. Spesielt siden dette er noen år siden nå, og fordi Arsenal er et helt annet lag. Han har ikke bevist lederegenskaper på banen i alle fall. Dette er tross alt ikke noe som kommer automatisk med et kapteinsbånd. I så fall misforstår du. Wenger hentet ikke Seaman, han kom i -90. At Pires eller Petit ikke fikk vist seg fram er feil. De fikk vist seg fram. Igjen - du behøver ikke å være kaptein for å stå frem. Selvfølgelig, kapteinen er 1'eren, og så lenge Vieira og Adams var på banen så var det vanskelig å skille bra fra über. Den er jeg med på. Vermaelen kan bli, men det vet vi ikke. Jeg personlig er lei av at Wenger skal utvikle. Han har utviklet nok, og har klart og tydelig feilet hva angår ledere i laget.
  12. brann!

    Arsene Wenger

    *** Jeg skrev egentlig dette innlegget som et svar i kamptråden fra FAcup-exiten, men tror innlegget passer bedre her. Derimot, jeg gidder ikke å skrive det om, noe jeg heller ikke tror er nødvendig. Uansett, starten av innlegget tar opp tråden der hvor det på side 13 diskuteres at vi har lettere kampprogram enn MU, noe jeg synes er tåpelig *** Det er fullstendig irrelevant om vi har lettere kampprogram enn Man Utd eller om de har lettere enn vårt. Vi kan tryne mot hvem som helst, og vi tenderer til å tryne når vi kan avgjøre selv. Wenger burde få fingen ut og gi kapteinsbåndet etter korrekte kriterier, og ikke status i troppen. Mangler vi spillere i troppen med de rette kriteriene, så skuer man over markedsplassen. Fabregas fikk kapteinsbåndet for å bli i Arsenal - det er ingen tvil om det - mens v.P er visekaptein tydeligvis av langvarig vennskap med Wenger. Ingen av de to er ledertyper, og begge to er rævva når det butter imot. Fabregas henger med hodet, mens v.P snapper skikkelig i hodet og går ikke fram som et godt eksempel. I en årrekke har laget bevist at vi mangler en ryggrad, eller en leder, på banen. Det hjelper ikke at vi på vårt beste spiller den beste fotballen i England når vi til stadighet kommer til kort. Det hjelper ikke at Wenger sier at denne troppen er den beste han har trent når vi ikke skaper resultater. Selvfølgelig, vi er "der oppe". Likevel, man skal måles av sitt benchmark. Er ambisjonen å vinne innen en femårsperiode (HOST!), og man feiler, så tar man konsekvensene av det. Det er fullstendig hodeløst irrelevant å forsvare dagens situasjon dersom vi feiler i forhold til målsetningene. Til sammenligning: Du betaler ikke en aktiv porteføljeforvalter for å nå benchmark. Då kunne du heller valgt en mindre dyktig forvalter, som er billigere i drift, og kjøre passiv porteføljestrategi. Klarer man ikke å gjøre jobben man er satt til å gjøre så tar du konsekvensene når målsetningene - satt for en del år siden - skal evalueres. Selvfølgelig, det må finnes bedre alternativ. Finnes det en aktiv porteføljeforvalter der ute som skaper avkastning over bench, så ansetter du selvfølgelig han. Dette gjelder også for Wenger.. Wenger kjører en stram policy, men til hvilken gevist? Finansene er bedre enn på lenge, troppens gjennomsnittsalder er ung og sund - men likevel: troppen er LANGT fra komplett. Wenger har kun hentet en - 1 - leder siden han kom til klubben og det var Vieira. Det er 14 og et halv år siden. Og det er nesten seks - 6 - år siden Vieira gikk. Det er jo helt på jordet idiotisk. Fatter ikke Wenger at dette laget trenger lederskikkelser burde han ta sin hatt og gå - selv ikke Wenger er større enn klubben. For all del - Wenger har vært fantastisk. Sine styrer er å spotte tekniske talenter - fremme på banen. Han var heldig med Vieiras lederegenskaper, og har ikke klar å erstatte forsvarstammen han arvet når han tok jobben på Highbury.
  13. Dette beveger seg muligens LANGT forbi Chelsea, men fremdeles.. økonomisk fair play.. hah. Dersom jeg er nødt til å nevne kun en eneste ting om finans som jeg har lært i løpet av livet sett i forhold til prikken over i-en hva angår økonomisk fair play, så er det at finansiell innovasjon knekker enhver regulering. UEFA kan prøve så mye de bare orker, men det er klin umulig å lage et regelverk uten smutthull. Finansverden er drevet av profittmaksimering og det ligger i menneskets natur å være kreativ. Reguleringer vil alltid omgås. For at UEFA skal kaste en klubb ut av for eksempel Champions League må organisasjonen ha vanntette bevis for at vedtaket skal ha legitimitet i fotballeuropa. Man kan ikke basere seg på gråsoneantagelser eller lignende. Det er plenty av måter man kan sprøyte penger inn i en klubb uten å bryte regelverket om økonomisk fair-play. Det siste UEFA vil er at klubbene oppfatter et slikt vedtak som urettferdig. Selvsagt - CL har status, men turneringen har ingen verdi uten de store klubbene. Det mest nærliggende eksempelet hva angår smutthull er IFRS, som er en katastrofe av en regnskapsstandard. Man kan manipulere, trikse og mikse fram og tilbake uten sidestykke ved den standarden. Og hvordan forholder UEFA seg til regnskap fra forskjellige land? Nå vet jeg ikke om alle er klar over det, men selv ved samme regnskapsstandard vil virkelig verdi kunne tolkes forskjellig over landegrenser. Også har du alle unntaksreglene og you name it.. Leste også forleden et fremragende eksempel av Wenger på hjemmesiden - sponsoravtaler. Sponsoravtalens ramme fastsettes på bakgrunn av den verdi selskapet priser avtalerelasjonen til. Som Wenger sier - hva er den reelle verdien av en sponsoravtale? 10 mill pund? 100 mill pund? Skal UEFA også legge restriksjoner på hvilke selskap som kan stille som sponsor? Skal UEFA legge restriksjoner på styremedlemmene og aksjonærene - slik at deres tilknyttede selskaper ikke kan sponse en klubb? Det er rett og slett spinnvilt - enhver vet at et styremedlem ofte har styreverv i flere selskaper, og at en tung minoritetsaksjonær/hovedaksjonær ofte er en tung minoritetsaksjonær/hovedaksjonær i et annet selskap. Selvfølgelig kommer klubbene til å innrette seg til fair-play-reglene, men jeg er knallsikker på at klubbene allerede har planene klare for hvordan man skal omgå dem.
  14. QL video. Spesielt morro at skuddet før 0:44 faktisk ikke går inn. Uansett, trenden de siste sesongene føler jeg vi mangler en Vieira, en Adams, i det hele tatt en kriger av en leder som alene kan motivere laget kun gjennom sin innsats. En real kaptein med andre ord. Føler ikke Fabregas er en god kaptein i motgang, det samme var forgjengeren og Henry var ikke et outstanding eksempel på en kaptein, men likevel ikke en hakkande gale en. Vet Fabregas sliter mye med skadetull og pokalsugen sin, og jeg synes faktisk dette later til å påvirke humøret hans i motgang.
×
×
  • Create New...