Jump to content

svein.wilberg@gmail.com

Arsenal Norway
  • Posts

    492
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by svein.wilberg@gmail.com

  1. Skuffelsen over at vi ikke klarte å videreføre 49 unbeaten har begynt å legge seg og de årene har egenlig passert ganske raskt. En av de tingene jeg trøster meg med er at det økonomiske fundamentet som er bygget opp under Wenger er noe vi kommer til å nyte godt av nå som Financial Fair Play skal implementeres. Kanskje er det helt bevisst at vi bruker lite penger nå, for å komme sterkere tilbake når klubber ikke lenger kan bruke oljebrønner og mafiapenger å kjøpe spillere for. Hvis jeg har forstått inntensjonene til regelverket riktig, så blir maksprisen på kjøp av spillere og utbetaling av lønninger det klubben har i overskudd. Uten at jeg har satt meg nøye inn i det vil jeg tro at Arsenal vil bli en langt mer atraktiv klubb økonomisk sett enn det vi er i dag og at vi kanskje får se flere kjøp av etablerte verdensstjerner i løpet av de nermeste årene. Konklusjonen min blir å slutte og tenke "neste sessong" denne våren også, men heller tenke at vi gradvis vil bli en større og større klubb de tre til fem neste årene og at vi sannsynligvis vinner noe på vår vei.
  2. Dette er i utgangspunktet en saklig og fin tråd, men så utvikler det seg som vanlig til en chat / kamptrådlignende tråd. Dette forumet trenger MYE kraftigere moderering ellers sklir det helt ut.
  3. Hva var det Wenger gjorde mot Daglish som var skammelig?
  4. Punkt 1: Variasjon Vi må kunne varriere taktikken og spillestilen etter hvilke lag vi møter. Hvorfor ikke legge om til 4-4-2 på slutten av kampen når vi har spillere til det og vi må ha en seier? Hvorfor satser vi på inlegg gjennom hele kamper når vi ikke har spillere som har forutsettninger for å vinne duellene? Hvorfor ikke sette innpå Bendtner og Chamakh som rene spisser med RvP i en Bergkamp-rolle. Slik jeg ser det har vi stagnert i en spillestil som er bygget på en spiller som helst vil være i en annen klubb. Det bringer meg til punkt nummer to: En klar og tydelig leder At denne spilleren også får være kaptein etter å ha utrykkt dette klart og tydelig i media syntes jeg er en skandale. En kaptein bør love evig troskap til klubben og aldri vakle før han eventuelt skriver under for en annen klubb. Litt som ett ekteskap. Man kan ikke si til kona: "Man vet aldri hva fremtiden bringer", "Jeg vil for alltid savne barnomskjæresten" eller lignende vage uttalelser. Hvis kona har litt "baller" da så kaster hun ham på dør uansett om det er George Clooney. Å fortsette forholdet vil uansett bli å utsette det uunngåelige og vil bare føre usikkerhet dårlige stemning med seg. Så: Fabregas. Du kan dra. Jeg driter i hvor, men jeg vil ikke deg her lengre. (Forslag til ny kaptein: Vermaelen) Punkt 3: Rå fysisk styrke Vi trenger en spillertype med ekstreme fysiske kvaliteter. Kanskje kan JET være den typen. Men helst en i forsvar eller på midbanen som tar noen røde kort en gang i blandt. En deJong, van Bommel eller Scholes type som ikke nødvendigvis er best på hælspark. Han bør selvsagt henge med i tempoet vårt og kunne slå raske pasninger, men han kan heller veie opp med harde taklinger, være en bauta på dødballer og kanskje skyte som en hest sparker. Yaya Toure er vel egentlig akkurat en slik type vi mangler. Hvis jeg ikke husker helt feil var det vel slik at Wenger ikke hadde helt troen på ham. Dette er noe av det jeg syntes er galt med Arsenal FC om dagen, nå som vi endelig har fått en keeper jeg har troen på. Det tok bare tre år fra jeg begynte å lure på når vi skulle få en 1. keeper til det dukket opp en, så nå håper jeg virkelig at ting skjer i ett litt større tempo fremover.
  5. Som jeg har sagt siden Almunia ble førstekeeper. Vi vinner ingen ting med han i mål. Personlig er jeg ikke så opptatt av hvem som står så lenge det ikke er han. Selv om Lehmann har lagt opp er jeg helt sikker på at han vil gjøre oss bedre bakover på banen, så min stemme går til han.
  6. At vi ikke fikk Scwarzer kan vise seg å være en blessing in disguise. Fabianski gjør nok en prikkfri kamp med flere gode redninger. Nå får vi bare håpe det fortsetter, men det ser ut til att jeg fikk rett i at han har mye mer i seg enn Almunia. Dette har jeg vært overbevist om hele tiden og personlig skulle jeg ønske at dette byttet skjedde for lenge siden, men han har kanskje ikke vært god nok før nå. Når man ser hvor mye vekt jornalister og fans har lagt på vårt keeperproblem, syntes jeg det er litt merkelig at rosen uteblir. Men det er vel sikkert litt vanskelig å innrømme at man har tatt feil. Særlig når man har vært så skråsikker ut fra det jeg vil kalle ett dårlig grunnlag. Fabianski har aldri fått en skikkelig sjanse før nå og nå er han i ferd med å levere varene. Jeg følger spent med i fortsettelsen og håper at ikke alle bare sitter på gjerdet, klare til å gyve løs på Fab neste gang han gjør en tabbe eller dårlig inngripen. For det er jeg faktisk helt sikker på at vil skje, da den agressive spillerstilen og mangel på erfaring tilsier det.
  7. Det var kanskje å ta litt i, anntatt svakere motstand ville vært mer dekkende. Pointet er at han ikke har særlig tillitt lenger og at vi hadde hatt mer å tape på å velge ett annet alternativ. Samtidig som at det er fair og ikke alt for risikabelt å gi Almunia denne sjansen.
  8. Det er ikke nødvendigvis så enkelt. Bare gå en måned tilbake i tid så hadde vi ikke en gang noen førstekeeper. Når det gjelder Szczesny, kan det godt være at han er den beste keeperen vi har, men at Wenger ikke vil kaste han inn i den mildt sagt spesielle keepersituasjonen vi har i klubben om dagen. Dersom vi ender opp med å få Schwarzer (som vi uten tvil er interessert i). Skulle Szczesny, Fabianski eller Mannone bli satt på benken da? Rett etter å ha blitt valgt som ny førstekeeper. Uten noen annen grunn en at vi har hentet en vi tror er enda bedre. Det er jeg sikker på ville vært direkte ødeleggende for hver å enkelt av de. Slik jeg vurderer det, må dette sammen med at Almunia får en siste sjangs til å reise seg mot anntatt svak motstand nå i seriestarten, være en del av Wengers avgjørelse. Kort oppsumert: Han vurderer ikke bare hva Arsenal har mest å vinne på, men også hva vi har minst å tape på.
  9. Bullshit. Szczesny er bedre! (Smart svar eller hva? Merker du at det kanskje er bittelitt irriterende?)
  10. Dette er bare bullshit. Szczesny er bedre enn de andre keeperne vi har tilgjengelig.
  11. Sett deg inn i Fullhams situasjon. Hvorfor skal de la ham gå for 2m hvis de ikke har lyst eller behov for å selge han? Det er kanskje en fair pris, men har du ikke behov for å selge noe, så selger du ikke før du får en god deal. Hvis Wenger ikke klarer å hente en annen, som løser vårt forhåpentligvis kortsiktige behov for en stabil keeper, så mener jeg at det er helt logisk at han strekker seg litt ekstra for å få en så viktig brikke på plass.
  12. Da har i hvertfall en som vet hva han snakker om uttalt seg om dagens keepersituasjon. Arsenal 'must replace Manuel Almunia with Mark Schwarzer' - David Seaman Det at Wenger sa at keeperen mot Liverpool ble årets førstekeeper håper jeg bare egntlig betydde at dette var siste sjangs for Almunia. Og dersom han ikke presterer fra første stund nå, så er det han som skal byttes ut når det kommer en ny, mens Fabianski får fortsette som 2. keeper. Når det er sagt syntes jeg litt synd på Almunia nå som tydeligvis alle er i mot ham. Etter de siste dagers uttalelser ser man tydelig at dette går inn på ham. Det er ikke hans skyld at han har fått i overkant mye tillitt på ett nivå som ligger ett hakk over der han har hørt hjemme. Å være førstekeeper på en av verdens 10 beste klubber er ikke en enkel oppgave, men krever helt spessielle egenskaper der man er stabilt god, uten spesielle svaheter og har en ekstremt tøff psyke. Jeg syntes derfor ikke det har vært klokt av Wenger å gi en keeper like mye tillit som en utespiller, i håp om at han skal utvikle seg til å bli god nok.
  13. Taklinger og duellspill har han alltid vært god på. Farten, rykket, driblingene og derav evnen til å variere spillet sitt fikk han orden på i fjor. Å se Eboues scoring nummer to mot Warsawa ga mersmak. Hvis den avsluttningsteknikken han viste der er noe kommer til å gjenta utover i sessongen, har vi en meget spesiell spiller på gang. - En som kan prestere i verdensklasse i helt forskjellige posisjoner på banen. "We only come to se Eboue"
  14. Det er og har vært opplagt så lenge at vi trenger ny keeper at jeg ikke begriper hvorfor Wenger ikke har klart å close en deal enda. Personlig har jeg Stekelenburg øverts på lista da jeg er stor fan av Nederland og jeg syntes han gjorde en svært bra opptreden i VM. Han faktisk var en direkte årsak til at Nederland kom til finalen med noen klasseredninger som holdt de inne i viktige kamper. Han er stor og sterk og vil ikke bli brøytet ned på samme måte som Fabianski samtidig som han viste enorm reaksjonsevne, rekkevide og ikke minst trygghet. Jeg syntes han minnet mye om Seaman i stilen. Desverre er det sikkert ikke noe i disse ryktene da Wenger sikkert vil mene at han kan komme til å stå i veien for Schezznyys utvikling.
  15. Jeg ønsker meg keeperen til Nederland: Maarten Stekelenburg. Han ser helt klart ut til å høre hjemme på det høyeste nivået og han har en fysikk jeg tror vil komme godt med i PL. KAKA & Stekelenburg
  16. Ett par spørsmål til deg "arshavin" Hvor lenge skal Wenger gå uten å vinne noe, før DU mener han bør vurdere sin egen stilling? Hvor lenge skal han samtidig få lov til å nedprioritere Liga og FA cuper? Hvor mange år skal vi behøve å ha en førstekeeper som ikke en gang er i sitt lands landslagstropp? Hvor mange sessonger til skal vi toppe skadetabellen, før vi gjør grep? Grunnen til at jeg spør er at jeg har hatt tro på ham omtrent siden han begynte i Arsenal og at jeg først de siste par årene har begynt å miste den gradvis. Selv om det skal sies at jeg har sett tegn til forbedring denne sessongen, holdt det ikke helt inn denne gangen heller. Nå som vi er inne i en dårlig gjentagende trend begynner jeg å bli litt redd for at han ikke klarer det neste gang heller. Slik jeg ser det så kan det kanskje være sunt om han ble skiftet ut med en annen allerede nå i år. Med vår historikk, sterke økonomi og langsiktige strategi vi har med våre managere, vil jeg tro vi tiltrekker oss navn fra aller øverste hylle, så jeg er ikke redd for fremtiden. En dag må Wenger byttes ut og spørsmålet er da, om det i henhold til ditt syn er dommedag for klubben vår når den dagen uansett kommer? Det kan nemlig virke slik ut i fra din argumentasjon.
  17. For meg fremstår det ganske tydelig at vi ikke kommer til å vinne noe mer under Wenger, men jeg kan da alltids vente en sessong til før han byttes ut. Det er nok ikke så mange innad i laget som har troen på han heller. Fem år uten suksess i noen som helst grad er veldig skuffende. Hadde vi enda tatt en cup i ny og ned kunne vi kanskje fått etablert en vinnerkultur i spillerne våre. Desverre skjønner ikke Wenger dette og er mer opptatt av å gjøre det så bra som mulig der det er penger å hente. Selvfølgelig er det viktig på lang sikt, og jeg skjønner at han må selge produktet Arsenal og holde troen oppe hos fansen i mellomtiden. Hva skjer når du gjentar det samme budskapet i fem år uten å lykkes, samtidig som man ikke retter på åpenbare svakheter i laget. Nei se da mister spillere og fans troen på det de holder på med akkurat slik som i denne sessongavsluttningen. Innlegg fra kanten er mål! For en taktikk!
  18. Når vi mister seriegullet og ryker ut av CL på ett par uker, er det ikke lett å sette ting i perspektiv. Poenget er ikke at jeg ønsker å sparke Wenger, men at jeg ville vært svært positiv dersom det ble en endring. Så må dere gjerne fortelle meg hvor fantastiske vi er på ett lavt budsjett, så skal jeg fortelle dere at vi kanske kunne ha vunnet noe med ett par spillere ekstra. Jeg var den som i fjor sommer garanterte med store bokstaver at vi ville få minst like mange skader som i fjor. At de som jobber i klubben ikke klarer å ta høyde for det kan de skylde seg selv for.
  19. Veldig enig i det du skriver her. Det må da være lov å mene dette uten å bli kalt en dårlig supporter uten baller? Min kritikk går egentlig ikke på økonomi, men på at vi ikke ser ut til å komme oss videre. Det er samme leksa hvert år og han trenger ikke finne opp kruttet for å vite hva han skal si til pressen og fansen etter sessongslutt. Det er bare å ta en kopi av fjorårets uttalelser, og når han ser det må han vel kanskje skjønne at noe bør gjøres anderledes. Hvis han kommer frem til at han ikke har det som skal til bør han vurdere sin egen stilling. Jeg er i hvertfall dritt lei av å håpe hele sessongen, for så å bli skuffet til slutt omtrent hvert eneste år. Fasiten er at vi mangler de siste prosentene som gjør oss til vinnere. Det han har bevist er vi klarer å komme nærme før vi bryter totalt sammen. Med seier mot Birmingham, Tottenham og Wigan hadde vi ledet serien nå. I stedet ble det ett poeng på disse kampene...
  20. Kan vi lage en egen "kjøp og salg etter tap" tråd. Hadde vært artig å se hvilke spillere vi satt igjen med etter sessongslutt hvis fansen her fikk det som de ville. Slik jeg ser det stikker dette mye dypere. Vi eier ikke vinnerkultur, vi er faktisk i ferd med å etablere en taperkultur. Når alt ser lysende ut kan man banne på at det bare er ett spørsmål om tid før vi faller sammen som ett korthus. I denne tråden diskuterer vi Wenger og han sparte seg til fant ved å håpe og tro at vi ville få færre skader i år en tidligere år. I år hadde vi virkelig sjansen i PL, hadde vi bare hatt en hårfint bredere stall, slik at vi ikke ble tvunget til å starte med halvskadede spillere hele tiden. Neste år er Rooney etablert i Utd, City har blitt samspilte og Chelsea har sikkert fått inn unge spillere i verdensklasse, så jeg tror det blir enda vanskeligere enn i år. Med en manager som sprer sine følelser og nervøsitet inn i laget under matcher tror jeg ikke vi klarer det. Han har ikke det som skal til når det virkelig drar seg til, og det har han fått vise over lang tid nå. Jeg ønsker Wenger hjertelig velkommen som direktør i Arsenal, og på sikt ønsker jeg han som president i UEFA, men som manager i Arsenal føler jeg at det er på tide att han gir seg nå. Tidspunktet ville vært veldig bra da vi har utviklet oss til å få ett godt førstelag, og vi har noen pund en ny manager kan bruke på friskt blod.
  21. Dette er ikke en gang ett useriøst rykte men en useriøs spekulasjon. Leser at Dick Advocaat uventet har gitt beskjed om at han trekker seg som trener for det belgiske landslaget i kveld. Kan det være at Wenger har sett sine begrensninger? Hadde ikke vært meg i mot om han skiftet stilling og vi fikk inn en med andre evner som manager akkurat nå. Hmmm.
  22. Sir Rednose er en ekkel jævel som sier mye rart, men hvis en av forumistene her noen gang blir managere, så er det slike svar som skal gis. Det eneste viktige i møtet med pressen er å skjerme spillerene sine. Det er nøyaktig det samme Wenger gjør, men i en annen form. Min påstand er at hvis han fokuserte offentlig på hvor dårlig dette var av den unge Brasilianeren vile han vært en idiot.
  23. Arsenal 6-2 Wolves H FM: Nasri
×
×
  • Create New...