Jump to content
Sign in to follow this  
Polljen

Tanker rundt overgangvinduet sommeren 2019 (og januar 2020)

Recommended Posts

Det er i skrivende stund vel fem uker til PL-sesongen 2018/19 er over og det er vel noen her som har noen tanker om hva som bør skje eller ikke skje rundt Arsenal sin spillerstall for sesongen 2019/20.

Klubbene i PL har også denne gang vedtatt at overgangsvinduet for registrering av nye spillere for spill i engelsk Premier League skal stenge i forkant av seriestarten. Sommerens overgangsvindu vedrørende nyregistrering av spillere stenger torsdag 8. august klokken 17:00 BST. Overgangsvinduet for salg av spillere fra Premier Leagueklubbene til andre ligaer følger normalvinduet og stenger 31. august ved midnatt (norsk tid).

I 2018 så var den offisielle åpningen av vinduet i PL allerede i slutten av mai, jeg har ikke oversikt over om det også i år er tidligere enn 1. juli, men i realiteten spiller det ingen rolle da PL-klubber ikke vil spille kamper i perioden fra sesongslutt til 1. juli. (Unntaket er eventuell deltakelse i finalene i de europeiske cupene i månedskriftet mai/juni, der nye spillere uansett ikke vil være spilleberettiget.)

Jeg vil komme med en liten oversikt over Arsenalspillere som har kontrakter som utløper 30. juni 2019, i tillegg vil jeg ta med spillere som har kontrakter som utløper 30. juni 2020. Det har kommet signaler fra klubben om at de vil unngå at spillere går inn i en ny sesong der de er inne i sitt siste år av kontrakten. Slike spillere vil i utgangspunktet bli forsøkt solgt, hvis ikke klubb og spiller blir enige om en forlengelse av kontrakten, før de går inn i en ny sesong. Unntaket vil eventuelt være spillere som planlegger å legge opp når kontraktene deres utløper.
 

Spillere som har kontrakter som utløper sommeren 2019:
Danny Welbeck
Carl Jenkinson
Stephan Lichtsteiner

Nacho Monreal, det er dog rykter om at Arsenal har aktivert en opsjon i kontrakten om å forlenge den med ett år til sommeren 2020. Dette er IKKE bekreftet fra Arsenal sin side.
Matt Macey, målvakt, er på utlån til Plymouth. Utlånet utløper 31.05.19. Kontrakten med Arsenal utløper 30.06.19

Aaron Ramsey. Han har allerede signert en overgang til Juventus på free transfer for sesongen 2019/20.
Denis Suarez er på en lånekontrakt fra Barcelona som utløper 30.06.19

 

Spillere som har kontrakter som utløper sommeren 2020:
Laurent Koscielny.
David Ospina, målvakt, er på utlån til Napoli. utlånet utløper 30.06.19. Kontrakten med Arsenal utløper sommeren 2020.
Takuma Asano. angriper. er på utlån til Hannover 96. Utlånet utløper 30.06.19. Kontrakten med Arsenal utløper sommeren 2020.
Krystian Bielik, midtstopper, er på utlån til Charlton. Utlånet utløper 31.05.19. Kontrakten med Arsenal utløper sommeren 2020.

 

Det er i tillegg noen spillere det blir spekulert rundt om de kan være på vei ut. Jeg nevner noen av de, uten å tillegge egen mening rundt dette emnet. Deler av spekulasjonene går ut på å "kvitte" seg med enkelte spillere for å redusere lønnsbudjettet og frigjøre midler til nye spillerkjøp.

Skodran Mustafi, midtstopper. Han får en del negativ omtale blant deler av fansen og blant såkalte "fotballeksperter". Mustafi har kontrakt til sommeren 2021.
Mezut Özil, offensiv midtbane. Det er i hovedsak hans gode lønn og påståtte (tidligere i sesongen) problemer med Emery som har utløst spekulasjonene. Özil har kontrakt til sommeren 2021.
Mohamed Elneny. Defensiv midtbane. Får lite spilletid og det har vært noen rykter om overgang til tyrkisk fotball. Elneny har kontrakt til sommeren 2022.

Emiliano Martinez, målvakt, er på utlån til Reading. Utlånet utløper 31.05.19. Kontrakten med Arsenal utløper sommeren 2022. Det er rykter om at Reading ønsker å kjøpe Martinez.
Callum Chambers, midtstopper/defensiv midtbane, er på utlån til Fulham. Utlånet utløper 30.06.19. Kontrakten med Arsenal utløper sommeren 2022. Chambers har de siste sesongene fått lite spilletid i Arsenal.

Det er sikkert også andre spillere som kan være potensielle salgsobjekt, men jeg har konsentrert meg om de med kort tid igjen på kontraktene eller der det har vært noen rykter om salg.
 

 

 

Edited by Polljen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er bare til å begynne å slanke stallen. Flere av de du nevner over her kan komme inn og gjøre en god jobb på en bra dag. De vil aldri løfte oss til neste nivå - de er ikke gode nok for øverste sjiktet i PL eller CL . Men , de kan glimte til. Mustafi er vår svakeste mann nå. Begynn jobben med å finne en som kan erstatte han - en som er mye bedre også . Vel , svakeste mann er Lichtsteiner , men måtte gud forby at vi ser mer til han. Skulle aldri signert han.

Martinez , Elneny , Chambers , Welbeck , Jenkinson må selges. Vi må ha spillere med høyere nivå en disse.

Skal det være noe mål og mening med å kvalifisere oss for CL så må vi ha spillere til å prestere i CL også.

Kos er vel ikke så langt unna en exit grunnet skader og alder. Har hatt noen gode kamper denne sesongen , men for mye skader dessverre.

Øzil viser seg frem på en meget positiv måte og alle vet hva han kan bety for oss. Men , han må prestere mot de beste også. Det er grunner til at han har vært ute i kulden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvilke av våre nåværende spillere forsvinner og hvilke posisjoner trenger vi å erstatte/forsterke. Jeg har gjort meg noen refleksjoner der enkelte av dere nok vil være uenige og noen vil kanskje være enig i noe av det jeg tenker.

Her er mine forutsetninger når jeg kommer med mine ønsker om nye spillere/spillerposisjoner.
Cech legger opp, Ramsey går til Juventus. Welbeck, Jenkinson og Lichtsteiner er uten av kontrakt i sommer. Det er kanskje også Monreal (jeg er usikker om Arsenal benytter en opsjon til å forlenge kontrakten med ett år). Suarez drar tilbake til Barcelona etter at lånekontrakten er over.
Når det gjelder potensielle salg av spillere så har jeg tatt med Mustafi og Elneny, et eventuelt salg av Mhiki er også tatt med i beregningen (men ønskene mine rundt nye spillere er uavhengig av om han drar eller blir )

Det jeg ønsker meg er en ny stopper (kvalitet), ny sentral midtbanemann (B2B) med løpskraft (kvalitet), ny venstre back og eventuelt en ny høyre back (begge kan være av "god backupkvalitet" eller bedre). Muligens også en ny målvakt. På kant og i angrep så har jeg pr dato ingen ønsker om forsterkning, under forutsetning av at vi ikke selger viktige spillere.

Målvakt: Leno er vårt førstevalg. Ospina har ett år igjen på kontrakten og kan være vår nummer to neste sesong hvis han ikke selges. Martinez er ikke god nok. Macey sin kontrakt utløper i sommer. Hvis Ospina kommer tilbake så blir han nummer 2, hvis ikke må vi ha en ny andremålvakt (ung og lovende som kan "pushe" Leno).

Stoppere: Jeg vet at noen er uenig med meg her, men jeg mener vi må ha inn en ny stopper som skal være ett av våre førstevalg. Holding var god i høst før skaden, men var dårlig siste sesong under Wenger. Jeg liker Holding, og jeg har forsåvidt også troen på han, men er usikker på om han er klar som et førstevalg neste sesong. Koscielny har spilt seg opp etter skaden og er neste sitt gamle jeg, men har har en sliten kropp. Jeg forventer ikke at han holder kampprogrammet for en ny sesong. Mavropanos er jeg meget usikker på, grei som en backup, ikke noe mer. Mustafi og Chambers selges.
Siden jeg forventer at Emery kommer til å spille en god del med tre stoppere neste sesong så ser jeg for meg en "treer" med Sokratis, Kos/Holding, Ny Stopper.

Backer: Monreal sin fremtid i klubben er usikker. Både AMN og Kolasinac er gode som vingbacker, men sliter litt mer som "vanlige" backer. Bellerin er vel ikke tilbake før ut på høsten (etter prognosene). Jeg ser behovet for et eventuelt nytt førstevalg som back på venstresiden (i en firebackslinje) og en backup for Bellerin på høgreback, noe som også frigjør AMN for en mer offensiv posisjon.

Sentral Midtbane: Vi trenger en erstatning for Ramsey (og Cazorla), en spiller med løpskapasitet som kan spille B2B. 

Offensiv Midtbane/kant/ving/angrep:  Når det gjelder laget ellers offensivt så vil jeg i hovedsak satse mer på unggutta når det gjelder "nye" spillere inn på laget. Jeg tenker da først og fremst på  Nelson og Smith Rowe som nå er på utlån i tysk fotball, men også på en spiller som Nketiah. Jeg forstår de som ønsker at vi skal gå for en ny ving/kantspiller, jeg er ikke direkte uenig, men mener vi har unge talenter som kan dekke dette. I tillegg kan Kolasinac og AMN gjøre en god jobb på kant hvis vi har erstattere på backposisjon.
 


 

Edited by Polljen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et kortvarig brudd på min "ferie" fra Arsenal, men jeg føler at behov for å klargjøre ett punkt rundt spillerstallen for neste sesong.

Kampen mot Wolves, samt andre oppgjør, gjør meg bare mer og mer overbevist om behovet for å gjøre et skikkelig grep defensivt i sommervinduet.
Mot Wolverhampton så stilte vi (med unntak av Bellerin) med den beste backrekken vi har tilgjengelig uavhengig av skader eller ikke skader. Det var også ganske klart at denne backrekken ikke er god nok. Min personlige favoritt gjennom mange år, Koscielny, er på slutten av sin karriere. Han klarer nok en sesong til, men jeg har mine store tvil om at kommer tilbake bedre enn noen gang. Jeg har tro på Sokratis, men ikke som SJEF i den bakre rekken, derfor vil jeg nok en gang (som jeg har gjort i flere sesonger) komme med mitt hovedønske ved spillerkjøp i sommer og det er en ny midtstopper av kvalitet og som har vist sine "sjefsegenskaper". Hvis det er en posisjon der Arsenal bør legge en god sum penger i et kjøp (jeg snakker ikke om ublu beløp) så er det i en ny midtstopper, en som er SJEF i forsvaret og som gjerne også blir vår nye kaptein neste sesong. Er jeg optimistisk om at så skjer,? Nei, det er jeg ikke. Men Arsenal blir ikke på ny en "storklubb" før laget får orden på sitt defensive spill.

Så får de som er uenige med meg forsette å prate om Chambers, Mavropanos og "what ever". Dette er ikke spillere som vil ha en evne til å styre det defensive selv om de skulle være gode nok til å få spille (noe som de fleste vet at jeg mener de ikke er).

Det er selvsagt ikke nok å kjøpe en midtstopper, backene må også vurderes og det må skje noe mer fra benken også. Emery har tatt et steg fra Wengers siste sesonger, men steget er foreløpig for lite i den store sammenhengen. Jeg har fremdeles tillit til Emery, men hvis han selv ikke ser behovet for å gjøre noe i det bakre ledd, eller klarer å overbevise de som sitter på pengesekken om dette behovet, så bør han etterhvert selv vurdere om det er noen vits for han å være i denne klubben.

Totalt sett så har vi et brukbart lag offensivt, men skal det offensive sitte 100% så må det bli en mye bedre defensiv trygghet i laget enn det er nå.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godt du er tilbake i godt gammelt slag , Polljen 🙂 Stiller meg bak det du har skrevet over her. Vi har vel etterlyst en general i forsvaret siden begynnelsen av 2000 tallet. Jeg blir dårlig når jeg ser mange av de vi i dag betaler lønninger for og tenker på hvordan det så ut på 90 tallet og inn til 2005/2006 sesongen. Siden den gang har standarden gått betraktelig ned.

Skrev under kamptråden fra i går mot Wolves at Emery kan gi beskjed om at de tre siste kampene er avgjørende for hvem som får være med videre i hans planer. Kyllingene får muligens nervøst sammenbrudd -  men det får vi som er supportere også. Det er på tide å sette krav - bli kvitt snillismen - og få inn forsterkninger.

Jeg vet ikke om vi får til særlig mye mer i PL , Polljen - mulig vi bare er et cup lag og vinner EL. Uansett så trenger vi dine kommentarer ut sesongen - og så kan du ta deg en velfortjent ferie til august 🙂

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette blir i stor grad en repetisjon av det jeg skrev ett par innlegg ovenfor dette, men jeg har fundert litt mer på vår bakre rekke og vil skrive noen ord til (selv om dere har lest mye av det tidligere).

Jeg vil først starte med en spiller som det virker som de fleste her er enig om (uavhengig av hva man ellers mener om salg/kjøp av spillere) og det er at Mustafi bør selges denne sommeren.

Så først til midtforsvaret. Der har vi (når Mustafi er solgt) har Koscielny, Sokratis, Holding, Mavropanos og Chambers. Monreal kan også brukes i denne posisjonen, men det er pr.dato høyst usikkert om han blir i klubben neste sesong.

Før jeg går inn på de enkelte spillerne så antar jeg at hva Emery velger som sin foretrukne formasjon i det bakre ledd kan ha mye å si for hva vi trenger av spillere i det bakre ledd.

Koscielny er som jeg har nevnt utallige ganger, en av mine personlige favoritter i laget, men det betyr ikke at jeg ikke klarer å sette et spørsmålstegn vedrørende hva han kan tilføre laget neste sesong. Kos har rutine, og han har sikkert en sesong til igjen i kroppen. Jeg er dog usikker på at Kos har en kropp som tåler et fullt kampprogram.
Sokratis vil være en av våre viktigste stoppere i den kommende sesongen. Han er ikke perfekt men viser en vilje som få andre. Han er tøff, av og til for tøff, noe alle de gule kortene viser. Han har kanskje vært heldig som ikke har blitt vist av banen i enkelte av de tilfellene. Han trenger å bli litt (mer bare litt) mer disiplinert.
Holding. En relativt bra førstesesong, en rævva andresesong og en glitrende tredje sesong, inntil han ble skadet. En forsvarer for fremtiden, men er han klar som et førstevalg kommende sesong? Jeg er usikker.
Mavropanos. Det er intet av det jeg har sett ut i fra de få sjansene han har fått som tilsier at han vil kunne være et første/andrevalg kommende sesong.
Chambers. Noen har troen på han, det er lenge siden jeg mistet min tro på han!

I en firebacklinje så har vi da Sokratis sammen med Koscielny eller Holding. I en tre-/fembackslinje så vil de tre bakerste bestå av Sokratis, Koscielny og Holding, med Monreal som et alternativ hvis han blir i klubben neste sesong.

Etter min mening så er det ingen tvil om at det er behov for å kjøpe en førsteklasses stopper (ikke en backup) denne sommeren.

Så til backene. På Høyresiden så forsvinner nok Lichtsteiner. Bellerin kommer tilbake, men prognosene var så vidt jeg husker i løpet av høsten. AMN har vært en brukbar backup, men dette er ikke hans naturlige posisjon. Som vingback fungerer AMN relativt bra, som full-back er han ikke like god. Bellerin har vært mye opp og ned de siste sesongene.

Jeg ser det som ønskelig å få inn en ny høyreback i sommer, ikke nødvendigvis ett førstevalg, men en som virkelig kan pushe Bellerin.

På venstreback så avhenger mye av om Monreal blir værende i klubben eller ikke. Kolasinac er etter min mening svært god som vingback, men jeg er ikke alltid like imponert når han spiller fullback. Monreal er sammen med Kos to spillere som merker tidens tann når det gjelder å være skadeutsatte, så forsterkninger bør vurderes uansett hva som skjer med Monreal.

Hvis Monreal drar, så må vi ha inn en spiller på den siden og da en som har ekstra defensiv styrke. Hvis Monreal blir så får vi kanskje vente et år med dette kjøpet.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×