Jump to content

Polljen

Arsenal Norway
 • Content count

  6,253
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Polljen

 • Rank
  Manager

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lengst vest i kongeriket.

Recent Profile Visitors

8,747 profile views
 1. Polljen

  2020.01.27 Bournemouth (B) FA-cup

  Bournemouth v Arsenal Mandag 27. januar 2020, kl 21:00, Vitality StadiumFA-cupen 4. runde Kampen vises direkte på Viasport 1 / Viaplay Utilgjengelige spillere: Chambers og Tierney (langtidsskadde). Kolasinac og Nelson (antatt tilbake i trening tidlig i februar). Aubameyang og Luiz (suspenderte). Vår motstander Bournemouth har en seier og fire tap på sine siste fem kamper i PL og de vant 4-0 over Luton Town i 3. runde. Arsenal har en seier, tre uavgjorte og ett tap på sine siste fem i PL og slo Leeds United 1-0 i 3. runde. Neste kamp i PL er først søndag 2. februar, deretter har vi en ukes "vinterpause" før det er PL-kamp søndag 16. februar. Deretter starter ett litt tettere kampprogram da EL starter igjen 20. februar. Det betyr at jeg ikke ser noen grunn til å "hvile" noen spillere i de to kommende kampene. Jeg forutsetter at Sokratis er tilbake til denne kampen. Valget mellom makker, Mustafi eller Holding, er ikke lett da Holding har spilt så lite at det er vanskelig å vurdere i hvilken form han er. Ellers velger jeg i hovedsak det samme laget som startet mot Chelsea. Selv om jeg egentlig gjerne hadde sett Leno i mål så antar jeg at Arteta fortsetter med prinsippet" om at 2. målvakten står i mål i cup-kampene. Martinez Bellerin - Mustafi/Holding - Sokratis - Saka Torreira - Xhaka Pepe - Özil - Martinez Lacazette
 2. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Jeg vil bare presisere at "krangelen" mellom meg og Verminator5 egentlig gjelder Mustafi sin innsats i kampen mot Sheffield United på lørdag. Selv om Mustafi som de fleste andre spilte seg opp mot Chelsea på tirsdag så var tabben likevel så pass stor og så "typisk Mustafi" at den i stedet forsterker min skepsis til han.
 3. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Noen få ord om kampen på brua i går. Det våre viste av innsats etter straffen er etter min mening imponerende. Det viser at det er tæl i laget og at det finnes spillere som virkelig vil kjempe for drakta. Det som skjedde i forkant av straffen er mindre imponerende. Mustafi gjør nok en gang en megatabbe i sitt tilbakespill, og selv om jeg er uenig i det røde kortet som Luiz pådro seg så er jeg likevel også til en viss grad kritisk til det krølltoppen gjorde i den situasjonen. Etter min mening så burde Luiz ha unngått både straffesparket og derfor også utvisningen. Chelseaspilleren og Luiz er så vidt jeg kan huske på vei litt bort fra målet og det er derfor ikke en fullstendig åpenbar målsjanse. Derfor med litt mer "is i magen" så kunne KANSKJE situasjonen vært unngått. Til slutt en noe særdeles subjektiv spekulasjon fra min side. Kanskje kunne det gått verre uten utvisningen, da denne situasjonen nærmest synes å være katalysatoren for at våre spillere virkelig stod frem og kjempet? Som sagt kanskje, eller kanskje ikke???
 4. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Jeg må bare beklage, men du har fullstendig misforstått min oppfatning av Mustafi. Etter kampen var jeg delvis positiv til Mustafi, og den delvise positiviteten gikk på at jeg mente at Mustafi i den kampen IKKE var noe spesielt dårligere enn de andre av våre forsvarere i den spesifikke kampen. Det er det nærmeste jeg har vært av å si noe positivt om den konkrete spilleren på laaaaaang tid. Jeg må også beklage at jeg tydeligvis i mine mange innlegg over lang tid der jeg har vært negativ til vår defensive lagdel og at jeg i lang tid har sett på Mustafi som et salgsobjekt, ikke har vært tydelig nok. På den annen side så tipper jeg at det er svært mange her på forumet som har fått med seg min gjentakende negativitet til denne lagdelen. Så la meg få presisere. Mustafi er IKKE god nok for et Arsenallag som skal tilbake til toppen, men jeg vil også påstå at det er flere spillere med et defensivt ansvar som IKKE er gode nok til å være fast på et Arsenallag som skal være med i toppen, både i England og i Europa.
 5. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Leno Bellerin - Mustafi - Luiz - Saka Torreira -Xhaka Pepe - Özil - Martinelli Laca Benk: Martinez, AMN, Guendouzi, Holding, Willock, Ceballos og Nketiah Når det gjelder Kolasinac så ventes han tilbake i trening tidlig i februar og er derfor uaktuell i de to kampene etter denne. Det samme er "prognosen" når det gjelder Reiss Nelson.
 6. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Nei, det ville ikke skadet. Det ville der i mot vært en meget god ide (sett fra mitt ståsted)! ----- Når det gjelder diskusjonen om Lacazette så er det ingen tvil om an kommer til alt for få målsjanser og ergo lager for få mål. Det er selvsagt en "enkel" løsning å bytte han ut med Martinelli eller Nketiah, men vil det føre til et mer offensivt og scorende Arsenal. Pr idag er svaret mitt et klart Nei. Man kan gjerne si at Laca ikke er i målform og man kan gjerne si at man ikke er (eller har vært) imponert over Laca som spiss og det er helt korrekt at Laca pr januar 2020 ikke er en god nok spiss. Hvis man har et snevert syn på den rollen Laca synes å utføre i de siste kampene, så mener jeg at han er uvurderlig for Arsenal. En av grunnene til at Laca ikke kommer til så mange sjanser er at han har vært nødt til å ta et mye større defensivt ansvar enn det en spiss burde bli pålagt. Laca må for ofte for lang bak for å gjøre en jobb som en lag med en bedre midtbane ville gjort uten hjelp fra den spilleren som ligger på topp. I en formasjon med to spisser så ville det kanskje fungert bra med en Laca som må gå så dypt. Man må gjerne ønske å bytte Laca ut med en av våre unge lovende som spiss, men er det noen som da kan dekke den (unødvendige) defensive rollen som Laca dessverre nå må påta seg? Jeg ser dessverre ikke en løsning på det problemet akkurat nå.
 7. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Her er jeg langt på vei enig. Som nevnt tidligere, glem preiket om topp fire og bruk den resterende delen av sesongen til å bygge opp laget (få flyten som du skriver) som skal kjempe om topp fire neste sesong. Få inn noen få, men viktige nye brikker i sommer (det kan gjerne så smått starte allerede i dette vinduet). Selv om jeg har skrevet mye negativt om EL-formatet gjennom årene, så sier pragmatikeren i meg at denne turneringen bør prioriteres denne våren, da sjansen for igjen å kunne få delta i den store europeiske turneringen sannsynligvis er marginalt større den veien enn gjennom sluttplasseringen i PL denne sesongen.
 8. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Jeg er delvis enige med dere, men bare delvis. Jeg er enig i det at vi fikk bedre uttelling enn det spillet skulle tilsi under Emery og vi har fått dårligere uttelling enn det spillet skulle tilsi under Arteta. Jeg er dog ikke enig, hvis jeg tolker dere rett, at det er "uflaksen" som har hindret oss i å ta tre poeng i nærmest samtlige kamper under Arteta. Arsenal har ikke vært dyktige nok offensivt til å ta alle disse tre poengerne og laget må selv delvis ta skylden for noen av målene som kommer i mot, den delen har ikke noe med flaks eller uflaks å gjøre. Ja, Arsenal er så absolutt et betraktelig mer solid defensivt lag under Arteta, men enkelte av poengtapene skyldes fremdeles unødvendige defensive feil. Offensivt så har vi, sett fra et "Arsenalhistorisk" ståsted, laget alt for få gode målsjanser i disse kampene. Jeg holder VAR og dommerne utenfor når jeg gjør disse vurderingene, de vil alltid ha en viss påvirkning både på godt og vondt, men de kan ikke brukes som unnskyldning for de for mange poengtap i denne "korte" perioden.
 9. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Ikke bra. Jeg antar at det da kanskje betyr at Nketiah ikke drar på ett nytt utlån.
 10. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Fullstendig enig. Sammen med Laca så er Torreira en av de jeg virkelig vil fremheve i dagens kamp. "Jordfresen" er tilbake i gammelt slag etter å ha fått tillit av Arteta. Misbruket av hans evner under Emery denne sesongen der han ble brukt i feil posisjon er uforståelig, ikke minst siden han fungerte så godt første halvdel av den foregående sesongen da han ble brukt i den "rette" posisjonen (også under Emery). Når det gjelder midtbanen så kanskje burde vi få sett Ceballos tilbake på banen?
 11. Polljen

  2020.01.21 Chelsea (B)

  Chelsea v Arsenal Tirsdag 21. januar 2020, kl 21:15, Stamford BridgePremier League, 24. serierunde Kampen vises direkte på TV2 Sport Premium / Sumo Skader/suspensjoner: Tierney og Chambers er langtidsskadde. Aubameyang er suspendert. Reiss Nelson er ute med en skade han pådro seg på trening i forkant av kampen mot Sheffield United. Det ryktes at det er en "hamstring"-skade, men hvor lenge han er ute vites ikke i skrivende stund. Kolasinac er usikker. Xhaka pådro seg sitt femte gule kort i dag og "normalt" ville det ført til en kamps utestengelse, men reglene i PL er slik at antall gule kort for spillere i ligaen ble "delvis nullstilt" pr 31. desember. Jeg bruker uttrykket "delvis nullstilt" da dette gjelder straffen fpå en kamp utestengelse etter fem gule kort, og i den sammenheng så står Xhaka bokført med kun ett kort. Når det gjelder eventuelle straffer for 10 eller flere gule kort så gjelder fremdeles alle gule kort som er pådratt siden sesongstart. så her står Xhaka oppført med fem gule kort. Når det gjelder neste steg, to kampers utestengelse for ti gule kort, så blir antall kort her "nullstilt" etter kampslutt søndag den 5. april. Straff for 15 eventuelt 20 gule kort blir ikke "nullstilt" i løpet av sesongen. Rent teoretisk så kan en spiller pådra seg hele fjorten gule kort i løpet av en sesong uten å pådra seg noen suspensjoner. Vår motstander Chelsea ligger som lag nr fire i PL, Arsenal ligger som nr ti på tabellen, hele ti poeng bak vår motstander. Chelsea har to seire, en uavgjort og to tap på sine siste fem kamper i PL. Arsenal har en seier, tre uavgjorte og ett tap på sine siste fem. Bellerin var tilbake på benken mot Sheffield United, men jeg er usikker på om han er klar til å starte i en så pass tøff kamp. Jeg tipper AMN blir foretrukket. Sokratis spilte ikke mot Sheffield United grunnet sykdom. Om Sokratis blir klar mot Chelsea er jeg usikker på, det spørs på hva denne "sykdommen" er. Leno AMN - Sokratis/Mustafi - Luiz - Saka/Kolasinac Torreira - Xhaka Pepe - Özil - Martinelli Laca
 12. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Når det gjelder byttet der Nketiah kom inn for Laca så tror jeg (bare subjektive spekulasjoner fra min side) at Arteta gjorde det litt for å være på den sikre siden i forkant av kampen mot Chelsea som kommer allerede om tre dager. Laca viste vel noen tegn til å halte en liten periode i andre omgang og med Auba ute når laget drar til brua så har jeg en mistanke om at Arteta ikke ville ta for mange sjanser med Laca i dagens kamp.
 13. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Likevel så var Laca en av våre viktigste spillere i dag. Får lite til foran mål, men kjemper som en løve i området utenfor sekstenmeteren og er delaktig både i vår første store sjanse som Martinelli satte utenfor og målet der Martinelli traff perfekt.
 14. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Jeg forsetter med "bygdelogikken" for selv om jeg var enig med deg når det gjelder Mustafi i dagens kamp, så er vi fremdeles relativt uenige når det gjelder fremtiden til laget. Mine fem stoppere fra neste sesong (rangert). Ny Stopper Sokratis Luiz Holding/Mustafi Chambers Når jeg skriver 4. og 5. valgene slik så er det fordi en av de fem (mest sannsynlig Mustafi alternativt Holding) må selges for å gi plass til ett nytt førstevalg på stopperplass. Jeg ville egentlig også ta med Chambers som en av tre alternative salgskandiddater, men p.g.a. skaden så er han ikke aktuell for salg i sommer (skaden er også årsak til at han settes som et femtevalg). Mavropanos bør også selges, uansett hva som skjer.
 15. Polljen

  2020.01.18 Sheffield United (H)

  Nå skrev jeg mine kommentarer rett FØR (sekunder sannsynligvis) du kom med din om at han hadde en god kamp 😋 så det kan kanskje lette litt på forvirringen rundt vår "uenighet"
×