Jump to content

Polljen

Arsenal Norway
 • Content count

  5,531
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Polljen

 • Rank
  Manager

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lengst vest i kongeriket.

Recent Profile Visitors

8,263 profile views
 1. Polljen

  Mens vi venter...

  Nå er vel reglene slik at vi begge forsåvidt har rett. Slik jeg tolker reglene så er det "valgfritt" å bruke vest (målvaktsdrakt). Hentet fra handball.no: "Den 7. utespilleren (målvakt som utespiller) Dagens mulighet for at en målvakt kan byttes ut med en utespiller som tydelig kan indentifiseres som en målvakt gjelder fremdeles. I tillegg, kan en 7. utespiller erstatte målvakten. I dette tilfelle kan den 7. utespilleren ikke utføre funksjonen til en målvakt, for eksempel å betre målfeltet for å ta målvaktens posisjon. " 😇
 2. Polljen

  Mens vi venter...

  @Ben Elfen Jeg tror ikke jeg misforstod deg i mitt svar tidligere i dag. Jeg tror det er liten fare for en håndballversjon når det gjelder målvakter i en fotballkamp. Det er en meget stor forskjell mellom de to lagidrettene. I håndball er det ikke begrensninger på antall bytter, begrensningene er kun på antall spillere på banen til enhver tid. Hvis en utespiller i målvaktdrakt ikke kunne gå rett i et bytte med den "ekte" målvakten når motstanderlaget tok over ballen, så ville ideen med en ekstra utespiller i en håndballkamp være dødfødt. Hvis reglene i en håndballkamp hadde vært at utespilleren i en målvaktdrakt hadde måttet stå det neste angrepet som kom i mot som en reell målvakt, så ville det være få eller ingen trenere som ville ta sjansen på å la en utespiller spille med en målvaktdrakt. Nå skal det sies at den ekstra utespilleren ikke lenger bruker målvaktdrakt og kan derfor ikke lenger gå innenfor egen seksmeter hvis vedkommende ikke rekker å bytte tilbake med målvakten. Jeg ser ikke i det hele tatt at dette ville være et aktuelt tema i fotballen. Ingen vettug trener ville bruke en utespiller som målvakt hvis det ikke var nødvendig. Hele ideen med å erstatte målvakten med en utespiller, av taktiske årsaker, måtte være å få et spillemessig overtak i en jevnspilt kamp, og da er risikoen med å ha en svak "uekte" målvakt på banen for stor. Hvis et lag er overlegent så er det ingen grunn til et slikt bytte og hvis laget sliter så er det komplett galskap å blottlegger seg enda mer bakover ved å gjøre et slikt bytte.
 3. Polljen

  Mens vi venter...

  Jeg er enig i at man må unngå å bli for liberale når det gjelder reglene for bytte av spillere, og jeg har heller ikke noe ønske om regler som de som forekommer i mange av lagsportene der det er fritt fram i å bytte spillere når en vil. Så jeg mener at utviklingen ikke bør gå lenger enn den nåværende muligheten til å bytte tre utespillere i løpet av en kamp, jeg er faktisk litt skeptisk til det fjerde byttet som nå er tilgjengelig i turneringer der en kamp kan gå til ekstraomganger. Årsaken til at jeg likevel vil ha en egen "målvaktskvote" er at jeg ser det som mye mer negativt rent sportslig for en kamp å spille med ti spillere der en utespiller må ta målvaktsoppgaven enn der en spiller med ti spillere og et lag er en utespiller i manko (men har en dedikert målvakt"). Du har helt rett i at en trener må vurdere risikoen med å foreta ett tredje bytte, men forskjellen på en skadet utespiller versus en skadet målvakt etter at alle byttene er utført er stor og sett fra mitt ståsted så er den forskjellen for stor sett fra en "sportslig rettferdig ståsted".
 4. Polljen

  Mens vi venter...

  Arsenal skal i landslagspausen på "treningsleir" i Dubai (d.v.s. for de som ikke spiller på sine respektive landslag i denne perioden), og i den sammenheng så skal de spille en treningskamp mot Al-Nasr Dubai tirsdag 26. mars. Det blir ikke laget noen egen kamptråd fra min side, når det gjelder denne kampen. Dette er slik jeg ser det en kamp som nok er mer viktig sett ut fra vår hovedsponsor "Emirates" og mindre viktig rent sportslig. Men jeg kan komme med noen få ord om laget vi møter. Al-Nasr Dubai spiller i Arabian Gulf League som består av fjorden lag og vår motstander ligger pr dato på ellevte plass i ligaen med fire seire, fem uavgjorte og åtte tap på de sytten kampene som er spilt så langt i sesongen. På de fem siste så har de spilt to uavgjort og tapt tre.
 5. Polljen

  Mens vi venter...

  Mot slutten av returkampen mot Rennes så måtte Cech ned for telling etter ett sammenstøt og med tanke på hans "problematiske" hodeskalle og enkelte skriverier på nettet vedrørende hva som blir gjort eller ikke blir gjort når det gjelder evenetuelle hjernerystelser (eller faren for de) på banen så kom tankene mine inn på endringer som har blitt gjort eller (etter min mening) bør blir gjort når det gjelder reglene for innbytte. Pr dato så kan ett lag gjøre bytte ut/inn tre spillere i løpet av en kamp, i de fleste internasjonale turneringene så får hvert lag muligheten til å bytte inn/ut en fjerde spiller hvis en kamp går til ekstraomganger. I dagens ordning så går bytte av målvakt på den regulere kvoten. Hvis det er byttet ut maks spillere og en målvakt blir skadet/utvist så må en utespiller ta over rollen som målvakt. Jeg har forsåvidt ingen problemer med å godta dagens ordning for bytter når det gjelder en utvisning på en målvakt, men når det gjelder en skade så har jeg litt mer problemer med å akseptere en slik ordning. I tillellet Cech mot Rennes så hadde Arsenal allerede foretatt sine bytter og den potensielle (hypotetiske) skaden skjedde i et sammenstøt men en motspiller. Jeg stiller et spørsmålstegn ved det sportslige i at en lag skal lide unødvendig ved en skade på en målvakt i et slikt hypotetisk tilfelle. For å dra det hypotetiske litt lenger, og jeg vil presisere at mitt kommende eksempel er noe som jeg ikke tror noen vil utføre bevist, så kan en spiller i en kamp (etter at motstander har foretatt sine maks antall bytter) bevist gå inn for å skade en målvakt. Den utøvende spiller vil nok bli utvist, men igjen rent hypotetisk så kan hans lag tjene på at motstander må sette en utespiller i mål. Poenget mitt med å ta opp dette emnet er at jeg mener den neste endringen i reglene rundt bytte av spillere bør være at et bytte av målvakt bør kunne skje uavhengig av hvor mange utespillere som er byttet ut i løpet av en kamp, det bør være en egen "målvaktskvote". Om dette også skal kunne skje ved en utvisning av målvakt, dvs ta ut en utespiller for å sette inn en målvakt, er også en aktuell problemstilling. Også har mener jeg at ja, dette bør kunne gjøres på "målvaktskvoten", men jeg er ikke like overbevist i denne problemstillingen
 6. Polljen

  Let's all laugh at Chelsea

  Ved sesongstart var Sarri den "store" managersigneringen, Emery var litt mer "så der", hvis jeg husker mediaskriveriene korrekt. Det er selvsagt ikke bare Sarri som har slitt til tider denne sesongen, det har også Emery, forskjellen slik jeg ser det er at Emery i større grad har en "plan" med det han gjør i sin klubb. På sikt har jeg større tro på at Emery lykkes i engelsk fotball enn at Sarri gjør det. Det er selvsagt også en fordel for en ny manager at vedkommende nok får større arbeidsro i en klubb som Arsenal en det en får i en "sparkeklubb" som Chelsea.
 7. Polljen

  Useriøse rykter

  Når det gjelder denne byttehandel så tror det mest sannsynlige elementet vedrørende dette ryktet er å finne i trådens tittel - "useriøse rykter" 😋
 8. Polljen

  Let's all laugh at Moan Utd

  Jeg skal ikke sette et direkte likhetstegn mellom situasjonene, men United er vel delvis der Arsenal var sist høst. Arsenal gikk særdeles mange kamper uten tap i den perioden, men som flere (her på forumet) påpekte da, så var det ikke alltid helt samsvar mellom det som ble vist på banen og sluttresultatene i kampene den gangen. Vi var i flytsonen en periode før vi "krasjet" og forhåpentligvis så er det dette United, Solskjær og "Akersgata" nå får føle noe av fremover.
 9. Polljen

  Let's all laugh at Moan Utd

  Snipp snapp snute, så var United ute........ av FA cupen 🤣
 10. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Mitt "mål" nå er selvsagt topp fire samtidig som vi vinner EL, men jeg skal i dag motsi meg selv når det gjelder tidligere års meninger fra min side. Det som fikk meg til å "tenke" litt var utsagn fra Emery der han uttalte at han heller vil komme til CL via å vinne EL enn å komme til CL etter en fjerdeplass i PL. Som en ganske ihuga motstander av EL, historisk sett, så må jeg si meg enig med Emery i dette. Jeg tolker selvsagt Emery dit at han vil ha både og (topp fire i PL og vinne EL), men jeg forstår at ønsket om en tittel i Europa rangeres foran det å havne rett utenfor pallen i England.
 11. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Det kan også være verdt å nevne at vinneren av oppgjøret Arsenal - Napoli i semifinalen skal møte vinneren av oppgjøret Valencia - Villarreal.
 12. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Praha og Benfica var de to siste lagene som er klare etter å ha spilt ekstraomganger.
 13. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Ja, vi kan møte Chelsea i kvarten. Det er kun i den første cuprunden at to lag fra samme nasjon ikke kan møtes
 14. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Trekningen av kvartfinalene skjer i morgen. Følgende lag er klare: Chelsea, Napoli, Valencia, Villarreal, Frankfurt og Arsenal. Det er to oppgjør som nå går til ekstraomganger, Benfica - Zagreb og Praha - Sevilla.
 15. Polljen

  2019.03.14 Rennes (H) Europa League

  Først femten vidunderlige minutter, så tretti litt mer antiklimaksiske minutter. Jeg føler meg ikke trygg før lager ett mål eller to til.
×