Jump to content

Polljen

Arsenal Norway
 • Content count

  4,993
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Polljen

 • Rank
  Assistant Manager

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

7,978 profile views
 1. Polljen

  Ivan Gazidis

  Det er nå bekreftet fra Arsenals side at Gazidis forlater Arsenal. Raul Sanllehi og Vinai Venkatesham vil nå ta over ledelsen av klubben. Sanllehi har blitt utnevnt som "Head of Football" og Venkatesham som hittil har vært klubbens "Chief Commercial Officer" vil ta over rollen som administrerende direktør. Sistnevnte har vært i klubben siden 2010 og kjenner den godt fra "innsiden". Det er forhåpentligvis to gode valg av personer som skal lede klubben videre i den viktige perioden som nå kommer. Gazidis vil formelt fratre i slutten av oktober og starte sin nye stilling i AC Milan 1. desember.
 2. Polljen

  Ivan Gazidis

  Det er vel ikke vanskelig å lese ut fra det jeg har skrevet tidligere at jeg har ment at det er uheldig at Ivan Gazidis forsvinner midt i en omstillingsperiode. Men etter å ha kikket på ditt og datt av skriverier ute på verdensveven så innser jeg at det er en faktor jeg helt og holdent har oversett i den omstillingsprosessen Arsenal er inne i. Gazidis er pr dato det vi på norsk vil kalle Adm. Direktør (eller kanskje konsernsjef) i Arsenal PLC, og i tillegg til den administrative driften av klubben så har jeg hatt en oppfatning av at han også hatt en finger med rundt sportslige sider av klubbens drift som f.eks. spillerkjøp (i alle fall når det kom til forhandlinger og liknende). Hvis/når Gazidis forsvinner så er spørmålet om den som overtar stillingen som adm.dir. skal ha det samme ansvaret som det Gazidis etter min oppfatning har hatt? Og når jeg tar den glemte faktoren inn i vurderingen så er svaret et klart nei. Den faktoren jeg ikke har tenkt på når jeg har vurdert Gazidis eventuelle avgang er Raul Sanllehi. Da han kom til klubben i vinter så ble det presisert at han ikke kom som en sportsdirektør (Wenger likte ikke den typen stillinger visst nok), men det er nettopp et større ansvar for Sanllehi i driften av klubben som gjør at jeg ikke lenger "frykter" at Gazidis forsvinner i nær fremtid. Det å gi Sanllehi det fulle ansvar som jeg ser for meg at en sportsdirektør vil ha medfører at vår neste adm. dir. rett og slett kun skal ta seg av den "generelle" driften av bedriften/konsernet uten å i like stor grad som Gazidis ha et slags formelt ansvar også for den sportslige delen. Kanskje er jeg litt på ville veier i mine tanker, men jeg har i det minste overbevist meg selv 😋
 3. Polljen

  2018.09.23 Everton (H)

  Jeg vil tro at alle her på forumet og det meste av Arsenalfansen ellers (gjelder forsåvidt også alle andre klubber) har eller har hatt spillere de ønsker eller har ønsket "pokker i vold". Slik er det bare, vi har alle våre favoritter og samtidig spillere vi ikke har så stor sans for, og vi legger gjerne forskjellige kriterier til grunn alt ettersom om vi liker eller ikke liker en spiller. I den sammenheng så er det lett å bruke en nåværende eller tidligere trener som "alibi" for vårt eget syn hvis det passer og vi finner andre "alibi" for vårt syn hvis ledelsens syn ikke passer oss. Jeg er i alle fall en slik supporter, og jeg vil gjerne "møte" en supporter som med hånden på hjerter kan si at de aldri har hatt varierende krav til spillere alt ettersom del liker vedkommende eller ikke (PS!! like betyr like mye fotballprestasjoner som en ren trynefaktor). Så om Wenger og Emery klarer å se forbi Xhaka sine feilpasninger og det gjør han god nok, eller om Wenger skulle kjøpt en bedre spiller i betydningen at han er elendig, så vil vi nok alltid velge de argumentene som passer vårt eget syn på en spiller til enhver tid. Mitt personlige syn på Xhaka som jeg har repetert jevnlig er at han kanskje er god nok for Arsenal, hvis han blir brukt riktig, og min personlige mening er at Wenger og i hovedsak også Emery har brukt og bruker Xhaka feil når han får ett for stort defensivt ansvar. I en DM-aktig rolle så ønsker jeg han langt bort fra Arsenal, men når han får en litt mindre defensiv rolle (f.eks, sammen med Torreira) så blir jeg litt mer vennligstilt til sveitseren.
 4. Polljen

  2018.09.20 FC Vorskla (H) Europa League

  Europa League er for meg et "nødvendig onde", og som jeg sikkert gav uttrykk for med hjelp av lange utredninger sist sesong så er jeg prinsipiell motstander av formatet rundt Europa League. Jeg har vel rent uttalt meg tidligere om at jeg gjerne så at Arsenal ikke deltar i denne turneringen, men med den gulroten som kom for et par sesonger siden med plass i CL for vinneren så innser jeg at mine "prinsipper" må vike. Hadde jeg hatt Ben Elfens overbevisning om at vi hadde en god sjanse på en topp fire plass så ville jeg nedgradert det laget jeg ville stilt. Hadde jeg vært overbevist om at vi ville klare topp fire så hadde jeg foreslått å bruke U23 laget til "the bitter end". Men i dagens forball så har man ikke alltid råd til å følge sine prinsipielle tanker, og siden jeg ser topp fire denne sesongen som lite sannsynlig så få jeg være så pragmatisk at jeg må komme med forslag om lag som gjør at vi går hele veien i turneringen, samtidig som vi tenker på laget som en helhet. Jeg følger Gunners68 sine tanker om at det å også bruke PL-laget nå i EL's gruppespill vil hjelpe på å spille laget raskere sammen. Samtidig så mener jeg at vi må tenke på spillere/posisjoner der vi setter PL-kampene i fare ved å kjøre toppet lag i gruppespillet, samt at det er spillere på benken som trenger kamptrening. Av den grunn så er jeg nok mest enig med Marius her i at vi kjører passe med kvalitet og så kjører et mer b-preget lag i bortekampene. Det burde uansett holde til gruppeseier. Som jeg nevnte i første post så er en posisjon som venstre back en utsatt posisjon der vi kun har Monreal tilgjengelig fra førstelaget (Lichtsteiner er dog en bra backup), men jeg tør ikke ta sjansen på at Nacho skal få en skade i en kamp der vi tross alt ikke bør ha behov for hans kvaliteter for å vinne.
 5. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Kanskje er det det: Elektrisk Bureau (EB) 😝
 6. Polljen

  2018.09.23 Everton (H)

  Arsenal v EvertonSøndag 23 september 2018, kl. 17:00. Emirates StadiumPremier League, 6. serierunde.Kampen vises direkte på TV2 Sport Premium / Sumo. Skadesituasjonen er uendret i forkant av torsdagens EL-kamp, og siden denne tråden startes så tidlig så må det taes forbehold om eventuelle endringer p.g.a. torsdagens kamp. Vår motstander spiller senere i dag (søndag) hjemme mot bunnlaget West Ham og har i sine første fire kamper spilt tre uavgjorte og vunnet en kamp. Everton har så langt i sesongen ikke møtt noen av "topplagene" i PL. For meg er laguttaket mot Everton ganske enkelt. Jeg vil starte med samme lag som mot Newcastle, men unntak av at jeg vil ha med Torreira fra start. Jeg tar det da som en selvfølge at det ikke er noen av de elleve som får seg en trøkk mot Vorskla på torsdag. Om det er Xhaka eller Guendouzi som må vike plass for Torreira vil jeg ikke ta stilling til. Cech Bellerin - Mustafi - Sokratis - Monreal Xhaka/Matteo - Torreira Ramsey - Özil - Auba Laca De påfølgende kampene etter denne er hjemme onsdag 26., Carabao Cup mot Brentford. Hjemme 29., i PL mot Watford.
 7. Arsenal v FC Vorskla Torsdag 20. september 2018, 21:00. Emirates Stadium Europa League - Gruppespill, 1. runde. Kampen vises live på TV2Sumo (Først noen ord om TV-sendingene når det gjelder EL denne sesongen. Det var først når jeg skulle skrive denne kamptråden at jeg oppdaget at TV2 har tatt over rettighetene til Europa League denne sesongen. Den første kampdagen så blir Rosenborg vist live på TV2, Sarpsborg blir vist på den nye TV2 Sport1 (tidligere Premium 2?) , det samme gjør København to timer senere. Ellers blir mange av kampene vist på TV2 Sumo. Jeg ser nå at Sumo har laget en egen sportspakke der all sport plattformen har rettigheter til, med unntak av PL, kan sees for en pris av kr 99 pr måned frem til sommeren 2019. Vi kan forvente at alle Arsenals kamper frem til langt ut i cuprundene kun blir vist på Sumo og ikke på "åpen kanal" slik jeg vurderer det) Skadesituasjonen er så vidt meg bekjent uendret i Arsenal, det er ingen nye hverken korttidsskadde eller langtidsskadde spillere. Vi møter Ukrainske Vorskla hjemme på torsdag, ett lag som etter åtte serierunder ligger på fjerdeplass i hjemlig liga. Emery er klar på at Europa League må prioriteres høyt denne sesongen, og det er jeg enig i siden dette etter min mening er vår "enkleste" vei til neste sesongs Champions League. Der jeg derimot er uenig med Emery er hans signaler om at det blir få utskiftninger mellom Arsenals PL-lag og EL-lag. Dette signalet gjør at det blir vanskelig å komme med klare forslag til hvilket lag Arsenal bør stille med i denne kampen. Jeg velger å komme med to forslag, det ene gir få utskiftninger, det andre benytter seg i større grad av reserver og spillere fra U-23. Det er dog enkelte endringer jeg gjør som gjelder begge forslagene. Det første er målvaktsplassen, der jeg mener at i denne turneringen så bør vi benytte vårt andrevalg. Monreal er jeg lite villig til å la spille, vi har få alternativer på den backsiden i PL så han bør kun spille PL frem til Kolasinac/AMN er klare til kamp igjen. Jeg velger også å ta med Özil, Mhiki og Torreira på begge alternativene siden alle tre etter min mening trenger mer kamptrening. Forslag 1 (få utskiftninger): Leno Bellerin - Holding - Sokratis/Mustafi - Lichtsteiner Xhaka/Matteo - Torreira Mhiki - Özil - Welbeck Auba/Laca Forslag 2 (litt flere utskiftninger) Leno Lichtsteiner - Holding - Mavropanos - Osei-Tutu Elneny - Torreira Mhiki - Özil - Iwobi Welbeck I tillegg mange U23 på benk: Smith-Rowe, Willock og Nketiah.
 8. Polljen

  Ivan Gazidis

  @Verminator5 Hvilken sannhet er det du ikke kjøper? Jeg, og jeg tror jeg kan snakke for Gunners68 også, har ikke påstått at DD har hovedæren for det meste som skjedde under Wengers første år i klubben, det vi prøver å få frem var at han var en viktig støttespiller for Wenger på mange plan, også ved spillerkjøp. På midten og slutten av nittitallet så hadde DD en viktig rolle når det gjelder forhandlingene rundt spillerkjøp. Wenger hoppet ikke rett inn i jobben som manager og begynte å gjøre all logistikken rundt spillerkjøpene i den perioden, Wenger trengte som alle andre i en slik rolle folk rundt seg til å styre med slikt. DD hadde et nettverk av kontakter som var viktig i den perioden. Jeg klarer ikke med min beste uvilje å lese ut av Gunners68 sin kommentar at DD var hovedårsaken til at slike spillere signerte for Arsenal, selvsagt var Wenger den viktige når det gjelder spillere som gjerne ville spille for Arsenal da. Det vi prøver å få frem som Tapapa nekter å innse og som du også tydeligvis også henger deg opp i er at vi prøver å påpeke at DD hadde en viktig rolle når det kom til gjennomføringene av overgangene. Hvordan i h*****e du klarer å få dette til å lyde som at vi som skriver positivt om DD mener at han var den viktigste årsaken til at de spillerne du nevner kom til Arsenal fatter jeg rett og slett ikke!!! Som det står i en artikkel om Wenger i "The Guardian" for noen måneder siden da Wenger var på vei til å avslutte sitt virke som manager i Arsenal: "Dein left Arsenal in April 2007 and he would eventually be replaced by Ivan Gazidis in January 2009. “Ideally, I would have loved to continue working with him,” the Frenchman said of Dein." Er dette noe Wenger sier flere år senere om en person som egentlig var ganske betydningsløs i Wengers tid i Arsenal og som bare har fått et godt omdømme på grunn av Wengers suksess? Jeg er muligens treg i nøtta, men hvorfor er det slik at enkelte av fansen tydeligvis ikke tåler at andre personer, utenom Wenger, blir fremhevet positivt uten at det automatisk blir sett på som kritikk mot Wenger? Jeg har ennå ikke møtt en Arsenalfan, uansett om vedkommende endte opp å å være for eller mot Wenger de siste sesongene, som IKKE mener at Wenger har hovedæren for det som skjedde fra 1996 og mange mange år fremover!!!
 9. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Andre omgang var på ingen måte en blåkopi av første omgang. Det er på langt nær alt som er perfekt, men likevel så er det så mye mye bedre enn de første 45. Bedre kontroll bakover (med unntak av målet i mot), en fantastisk frisparkperle fra Xhaka og et viktig mål av Özil. Mange flere sjanser, men men knapt nok en enste sjanse i de første 45 så skulle det jo ikke så mye til 😃. Betraktelig mindre småspill bak i de siste 45 og Cech gjør jobben sin bak. Sokratis virker mer og mer lovende nå og HVIS Koscielny kommer tilbake i noenlunde gammelt slag (joda sjansen er vel ikke alt for stor kanskje) så kan dette bli en meget bra stopperduo utover vinteren/våren. Alt i alt er jeg fornøyd med de siste førtifem. Kamptråden for EL-kampen skal jeg prøve å få opp i løpet av morgendagen, og siden det er så kort tid mellom den og PL-kampen mot Everton så tenker jeg at jeg tar og lager begge trådene i morgen 😉
 10. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Sokratis har faktisk vært en av de bedre i dag. Cech en katastrofe som skaper usikkerhet? Hva skal han gjøre når spillet blir "tilpasset" hans svakheter? Om vi hadde ligget under med fem mot Pool i dag eller ikke, har jeg ingen formening om. Men at vi hadde slitt med å få til noe sørlig i dag er det ingen tvil om.
 11. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Det er godt mulig at Newcastle er et svakt lag, men i de første 45 så har Arsenal vært enda svakere, dessverre.
 12. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Så langt så har du ikke gått glipp av noe som helst....
 13. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Tafatt over hele fjøla!!!
 14. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  PS!! Med tremålsseier i dag så vil vi gå forbi Tottene på tabellen. Det må vel være motiverende for våre gutter? SJIT!!! skulle ikke skrevet det over for nå må det fire mål til 😣
 15. Polljen

  2018.09.15 Newcastle United (B)

  Det er meg likegyldig om det er Xhaka eller Guendouzi som måtte vike plass for Torreira, min oppfatning er at Arsenal har fått en bedre defensiv balanse når Torreira har blitt byttet inn uavhengig av om det er Xhaka eller Matteo som har blitt byttet ut.
×