Jump to content

Marinello

Arsenal Norway
  • Posts

    249
  • Joined

  • Last visited

Marinello's Achievements

Juniorspiller

Juniorspiller (3/9)

  1. Realitetsorientert vil jeg heller si. Jeg hadde heller betalt Gallas £8 mill i lønn enn å hente inn Salvatore2. Penger å spare faktisk.
  2. Å være manager i PL er en mangfoldig jobb. Talentspeiding, spillerutvikling, treningsopplegg, bokføring. For å nevne noe. Wenger er glimrende på dette og mere til. Dessverre er han ganske dårlig på coaching - mye dårligere en Jose og Alex. Det er min påstand at det er denne egenskapen som til syvende og sist skaffer pokaler i skapet. Jammen han har jo vunnet PL tre ganger vil noen si. "Alle" hadde vunnet PL med den spillergruppa. One in a hundred years.
  3. var linket til oss før da han spilte for FC Twente, vet ikke om han fortsatt gjør det Eljero Elia (22) spiller for HSV. Merk dere navnet først som sist. Kommer nok til å bli betydelig interesse for ham nå etter det han viste i denne kampen.
  4. Bare bullocks. Dette er ingen fotballdrakt, det er en pique-skjorte. Det er ingen som spiller fotball med tenniskrave. "It could be just one of the many training or leisure shirts but in the meantime,..."
  5. Hvis du har lest mitt siste innlegg, så synes jeg det er greit å legge uttrykket "intensjon" til side. Jeg er enig i at hands-reglementet er overmodent for revisjon, men ditt forslag er helt på bærtur. Å spille fotball med armene klistret til siden er litt rart. Bærtur og bærtur. Det holder å si at du er uenig, for på bærtur er jeg absolutt ikke. Spørsmålet er: "hva ønsker man å oppnå med regelen?" Jeg vil at det skal være mest mulig retferdighet i fotball, og da mener jeg regelen jeg foreslår er meget bra. Åkei, litt krass der. Personlig synes jeg dette er en vakker formulering: "Man kan ikke bruke hendene til å spille fotball med, men om de tilfeldigvis kommer borti så gjør det ikke noe." Vakker eller ikke, den formuleringen gir et gedigent rom for skjønn... Men kanskje du er av de som mener at noe av sjarmen med fotball er at den ikke er rettferdig Absolutt! Fotball kommer aldri til å bli rettferdig. Fotballens iboende genialitet er at det beste laget ikke alltid vinner. Dette tror jeg du kommer til ta innover deg en vakker dag...
  6. Hvis du har lest mitt siste innlegg, så synes jeg det er greit å legge uttrykket "intensjon" til side. Jeg er enig i at hands-reglementet er overmodent for revisjon, men ditt forslag er helt på bærtur. Å spille fotball med armene klistret til siden er litt rart. Bærtur og bærtur. Det holder å si at du er uenig, for på bærtur er jeg absolutt ikke. Spørsmålet er: "hva ønsker man å oppnå med regelen?" Jeg vil at det skal være mest mulig retferdighet i fotball, og da mener jeg regelen jeg foreslår er meget bra. Åkei, litt krass der. Personlig synes jeg dette er en vakker formulering: "Man kan ikke bruke hendene til å spille fotball med, men om de tilfeldigvis kommer borti så gjør det ikke noe."
  7. Hvis du har lest mitt siste innlegg, så synes jeg det er greit å legge uttrykket "intensjon" til side. Jeg er enig i at hands-reglementet er overmodent for revisjon, men ditt forslag er helt på bærtur. Å spille fotball med armene klistret til siden er litt rart.
  8. Kan du legge ut teksten? Står der noe om intensjon, som Pedersen snakket om? Begrepet "intensjon" er ikke brukt, men Nettavisen legger det i munnen på ham. De sentrale utrykkene er "villighands" og "unaturlig posisjon". Hovedregelen er at bare "villighands" skal dømmes, men at arm/hånd i en unaturlig posisjon er å betrakte som villighands. Filosofien er at man ikke kan bruke hendene til å spille fotball med, men at det ikke gjør noe om den tilfeldigvis kommer borti. Har teksten på kontoret, men du greier nok å søke den opp selv vil jeg tro
  9. Veldig interessant spørsmål! Hvis man står som et fugleskremsel på målstreken så er det helt klart unaturlig. Hvis man strekker seg så lang man er langs streken med beinet først, og armen naturlig farer opp, så er det vel egentlig ikke hands. Men jeg skjønner hvor du vil - så godt som alle dommere hadde blåst da.
  10. Jeg synes konklusjonene dine er strålende, men er ikke enig med deg i din beskrivelse av faktum i saken. Det springende punktet er "unaturlig posisjon". Her er det dessverre rom for mye og dårlig skjønn. Er det alltid unaturlig å ha armen i horisontal stilling? Jeg mener ikke det. Etter å ha sett Pique's arm 10-12 ganger vil jeg si: Tja, kanskje er det unaturlig, men jeg er ikke helt sikker. Da kan man ikke forlange at Øvrebø skal være sikker der og da. Jeg har lagt merke til at det blåses for hands oftere i England enn i Norge. Jeg har ikke lest den engelske regelteksten, men den norske kan jeg ganske godt. Den har jeg hatt i skrivebordsskuffen i mange år (selv om jeg ikke er dommer). Ja, jeg har den nyeste utgaven. Noen synes å tro at den er veldig forskjellig fra den forrige - det er den ikke. Norske dommere holder seg for det meste til den ganske restriktive teksten, i England er "nesten alt" handball. Mitt tips er at i Norge ville 5/10 dommere blåst hands på Pique, i England 9/10. De 4 andre situasjonenene er heller ikke klare. Noen synes å tro (inkl. de som jobber for Viasat) at 5 tvilstilfeller skal summeres til en straffe. Slik er det ikke. At det ofte skjer er en annen sak. "Alle" er enige om at Hauge gjorde konkrete feil i 2006. For Øvrebø er det kun snakk om skjønn. Jeg håper og tror UEFA er klarsynte nok til å se det. PS. La oss parkere begrepet "fordel". Det er overhodet ikke noe tema i hands-reglementet.
  11. Vi må bytte drakt hvert år sånn at alle smågutter kan løpe og kjøpe. Det blir penger av sånt gitt Det er sånn kapitalismen fungerer i dag.
  12. Har du aldri sett Gerrard avgjøre en kamp alene? Det har jeg - mange ganger.
  13. Det sier jeg deg imot jeg likte virkelig ikkje den vi hadde i fjor men digger den vi har i år. Jaja, du skal få lov å ha dårlig smak Godt det er noen som liker den. Når jeg tenker etter så har jeg vel aldri likt gule drakter. Vertfall ikke mørke gule. Synes den hvite bortedrakten er nydelig. Burgunder trekker en linje til Highbury 1913 drakten - genialt. Den gule drakten er mildt sagt ordinær. Litt paranoid? Det er mer påfallende at den nye hjemmedrakten ligner for mye på MU og Luckypool.
  14. Problemet er at slike feil ALDRI skjer med andre lag, det er alltid Looserpool og Manure Det er jo overveiende sannsynlig at mange dommere har vært fan av disse laga i ungdommen (og kanskje er det ennå i skjul). Eller de kommer fra samme sted som Kuyt (eller en annen).
  15. Nå blander du kortene litt. Det er ikke dommerens oppgave å kompensere for misbrukte sjanser. Et av hovedpoengene i fotball er at man ikke alltid for poeng som fortjent. Det er det som gjør det så fascinerende.
×
×
  • Create New...